גננות בהריון

נושי 14

New member
אבל זה גם לטובתה

לא כולן מגלות את ההריון ביום של ההפריה (צוחקת על עצמי, כן?) יש כאלה שמגלות "רק" אחרי איחור המחזור ויש כאלה שהרבה אחרי. ואז הן בעצם מסכנות את ההריון שלהן. לדעתי מה שקורה בגן של גוספן בכלל לא קשור לזה אלא רק תירוץ רידמי או ללקבל כסף בלי לעבוד או כי בעלי הגן לא אוהבים עובדות בהריון.

מה שאני אמרתי זה לא שצריך לחייב כל מי שמגיעה

לעבוד כגננת לבדוק נוגדנים ולהתחסן אם היא צריכה. מה שאמרתי זה שאם באמת זו הסיבה - אז לא להתחסן ולברוח ברגע שיש הריון, זו שיטה גרועה מאוד לאותה אישה. אם להיחשף לאדמת כ"כ מסוכן לה, ואם היא כ"כ חוששת מהופעת אדמת בגן, אז לעבוד בגן כשיש סיכוי שתיכנס להריון זה כבר סיכון. למחלה יש זמן דגירה. הריון לא מתגלה ביומו הראשון (בטח לא ברמת וודאות שבגללה רצים לעזוב עבודה), והסיכון לחפיפה בין זמן החשיפה למחלה לזמן ההריון גדול מדי. אז לחייב מישהי להתחסן או לשאול כל אחת אם יש לה כוונות להיכנס להריון זה לא אתי ולא חוקי, אבל לעבוד בגן ללא חיסון ולעזוב בשנייה שנכנסים להריון זה לא הגיוני.

juspan

New member
אז לא הבנתי מה הפיתרון כביכול

הרי לא שהיתה מגפה או אפילו ילד אחד שחולה במחלה הזו או אחרת מסוכנת (את זה היינו יודעים, על דברים כאלה מודיעים בלוח המודעות הכללית כשיש איזה משהו רפואי מדבק מעבר לשגרה) ובגלל זה זה גננת זו אחרת מסתכנת, הסיכון הוא סה"כ תיאורטי... אני שומעת עכשיו מאמא אחרת שהמנהלת אומרת "יש חוק כזה שאי אפשר לעבוד ילדים ברגע שאת לא מחוסנת". כלומר לא עניין של בחירה, חוק! נו, בערבון מוגבל כמובן, כשאדע על איזה חיסון מדובר, אוכל לנסות לבדוק את החוק
גם תיאורטית
ידוע כאן שאנשים מהיישוב לא מסוגלים להבין את השפה המשפטית הבלתי אפשרית, אז ממש אני)

לא הצעתי פתרון. העליתי תהייה שמעמידה בספק

את התירוץ שהציגה המנהלת. לי זה לא נשמע הגיוני. ואם יש חוק שאוסר למישהי לא מחוסנת לעבוד עם ילדים - שידברו עם הגננות הפוטנציאליות על החוק. לא על ההריון שהן כן או לא מתכננות.

מיקסי10

New member
השלב היחיד שאפשר (רצוי ומומלץ) לחסן אישה

בשנות פוריות שלה לאדמת הוא מיד לאחר לידה. סיבה פשוטה- זה השלב היחיד שבו אפשר לדעת בוודאות שהיא אינה בהריון. אני מאמינה שמדובר בחיסון אדמת. זה היחיד שבאמת מחסנים אליו לפחות פה. למרות שמה שיותר מתאים לעבודה עם ילדים הוא דווקא ה- CMV. אבל לא מחסנים נגדולמיטב ידיעתי

juspan

New member
אחרי שבדקתי זה כנראה דווקא לא אדמת

כי לאדמת מקבלים שחרור רק עד שבוע 20 כאן, כמו המחלה החמישית למשל, ואצלנו בגן הן נעלמות לכל ההריון כולו, אז זה כנראה אבעבועות, חצבת, חזרת, CMV ועוד כמה שאסור לעבוד בסביבת ילדים כאן בכל ההריון כולו, כל מחלה וגילאי ילדים שונים, כלומר גם מורות בחלק מהמחלות אם לא מחוסנות (למה שאפשר בכלל, CMV כמובן אין חיסון שניתן לקחת). עולמות חדשים ומוזרים שהגעתי אליהם... לא היה לי כוח להתעמק וזה עשה לי כאב ראש גדול הקריאה בכל הטופסולוגיה הזו, אבל נתקלתי בעוד אלף סוגי איסורי עבודה בסגנון גם למניקות ואוכלוסיות אחרות.

juspan

New member
אוקיי, בדקתי את החוק

אז יש חיה כזו, הכל מסודר לפי מחלות (חזרת, אדמת, אבעבועות.. הפסקתי לקרוא באמצע כי הבנתי את הפרנציפ) יש חוק על איסור עבודה עם ילדים, מאורגן לפי גילאים (גננות ומורות בהריון שאינן מחוסנות ועובדות עם ילדים עד גיל 18 למשל, יש מחלות רק בסביבת ילדים עד גיל 10, יש עד גיל 6... איסור עבודה לכל חודשי ההריון
). שווה לא להתחסן
בקיצור, על זה אין לי מה לדבר עם המנהלת, כי אולי כל פעם מדובר על מחלה אחרת שבאמת אין למישהי חיסון.

עכשיו מובן ריבוי המקרים

אם המדינה משלמת על להיות בהריון ולא לעבוד בגלל שאין להן חיסון אז הן מעדיפות לא להתחסן. המדינה רצתה לשמור עליהן והן רוכבות על הגל , מנצלות את המדינה ומסכנות את העובר.

juspan

New member
אגב, את בכלל מודעת לחיסונים שיש לך

לכל המחלות האלה? את בכלל שיש לך הרבה מודעות לנושא, אבל גם אחרות, מעניין. אני מנסה להיזכר מה בדקו לי בהריון בתחום הזה של מחלות ילדות, לא יודעת איפה הפנקס הריון עכשיו, זוכרת רק אדמת כרגע. כלומר, כמה מאיתנו באמת יודעות וזוכרות במה חלו בילדות, ומעבר לזה ויותר חשוב, הרי לא עושים באמת בדיקות בשגרה לגילוי נוגדנים לכל מה שאפשר, לא? (לפני או בתחילת ההריון). כי מצד אחד אני יכולה לחשוב שזה חשוב רק למי שעובד עם ילדים באמת, אבל בינינו, ממילא רוב המחלות האלה נדירות (לא אבעבועות, אבל חצבת למשל), וזה לא שסתם אמא לא יכולה להידבק גם בלי לעבוד כגננת אם אתרע מזלה...

מה שאפשר לבדוק בדקתי אצלי

שעלת בודקים בתרבית שלוקחים מרירית האף (PCR זה נקרא אם אני זוכרת נכון) במקרה של חשד לחשיפה והדבקה

juspan

New member
מדברת על לפני כניסה להריון

בדקת נוגדנים לחזרת, חצבת, אבעבועות ושות'? אני פשוט מנסה לחשוב אולי גם הן, חלקן לפחות, בכלל לא מודעות לכל זה, וכשנבדקו (אם בגלל המקצוע שלהן, שאז הרופא אולי מפנה ליותר בדיקות שנשים אחרות לא נשלחות אליהן) ושסוף סוף, אגב, אני מבינה למה תמיד הרופאים כאן שואלים למקצוע שלך
אולי רק כך הן גילו שאין להן את זה או את זה וכו', ולא משהו תכמני כזה דווקא. אלא בדיוק כמו שלי אין מושג מה מצב נוגדני החזרת שלי
(אלא אם בדקו לי ואני לא זוכרת את זה, לא חושבת שהיו רשומות לי כל המחלות האלו בפנקס... איידס אוטומטית כן
ל-CMV הייתי צריכה להתחנן בהריון הראשון)

אז תגידי, מה תעשו בתכלס?

אם זה המצב אצלכם, נראה לי שאין לכם פתרון ביד. מדיניות שרוצה להטיב גורמת כנראה להרבה גננות לשחק על זה. אתם יכולים רק לקוות לטוב או לבלוש אחרי המלצות על מישהי שכבר עבדה בזמן הריון בגן אחר...

juspan

New member
זהו, שאין לי ניסיון הרי בגנים אחרים

אבל לא נשמע לי מוזר שלא שמעתי על זה, בעלי, גיסתי, מכרות מקומיות שילדיהן בגנים אחרים, בחיים! משום מה רק בגן שלנו הכל קורה, כולל הריוניות נטולות חיסונים או מה שזה לא יהיה. כמו שכבר כתבתי והבנתן, הבעיה אצלנו בגן היא קודם כל העדר השקיפות ומנהלת מאוד אטומה ו"עסקנית", כך שלא זה באמת האישו הריון פה ושם, לו זו היתה הבעיה היחידה מבחינת עזיבה ותחלופה של צוות, לא הייתי מצייצת. מבלי שיש לנו הוכחות וידע, בעלי ואני תמיד מרגישים שהצוות שם "עשוק" משהו בגללה, אנחנו מניחים שבמיוחד אלו הלא מוסמכים מרוויחים מעט מדי, כל זה באמת סתם ספוקלציות, הרגשה כזו... אבל של שנים. הנה, הבעיה החודשית שלי היא שלוקחים לי גם את הגננת וגם את המתנדב של הקבוצה שלנו, אחרי כאמור שינויים קודמים כבר תוך 4 חודשים וכל זה רק בגלל שההריונית מהקבוצה השניה עזבה. אין הרי סיבה הגיונית שיעשו לנו את זה, הם אמורים עכשיו לחפש מחליף לזו שעזבה ולא לנו, כלומר לא לעשות משחק הכסאות כמו תמיד, במיוחד שבאסיפת ההורים האחרונה היא הבטיחה שמעכשיו יש יציבות. פחח.. השערה של הורים רבים היא שהמנהלת מתקמצנת לשלם לגננת מוסמכת אמיתית שתחליף את זו שעזבה (שלא היתה מוסמכת ולכן הרוויחה פחות), ובגלל שלנו עכשיו יש 2 מוסמכות (אחת מוסמכת בקבוצה חובה לפי החוק) ולהם אין אף אחת מוסמכת כרגע, היא מעדיפה להחליף ביו הגננות של הקבוצות ולשכור את שירותיו של הצעיר החדש הלא מוסמך והזול בשבילנו. אגב, לי אין שום בעיה עקרונית עם הצוות הלא מוסמך, נהפוך הוא, לרוב מדובר באנשים אינטילגנטים ומעניינים יותר שזקוקים כרגע לעבודה והם נהדרים עם הילדים. ברור שזה נראה ככה, מצד שני, כי זה לא הייעוד שלהם לעבוד הרי בגן ילדים ואין לך מושג מתי יעזבו. חוץ מלקטר אין הרבה מה לעשות, רק לעזוב, ואת זה אני לא רוצה (עדיין).

למעלה