זהו, שאין לי ניסיון הרי בגנים אחרים
אבל לא נשמע לי מוזר שלא שמעתי על זה, בעלי, גיסתי, מכרות מקומיות שילדיהן בגנים אחרים, בחיים! משום מה רק בגן שלנו הכל קורה, כולל הריוניות נטולות חיסונים או מה שזה לא יהיה. כמו שכבר כתבתי והבנתן, הבעיה אצלנו בגן היא קודם כל העדר השקיפות ומנהלת מאוד אטומה ו"עסקנית", כך שלא זה באמת האישו הריון פה ושם, לו זו היתה הבעיה היחידה מבחינת עזיבה ותחלופה של צוות, לא הייתי מצייצת. מבלי שיש לנו הוכחות וידע, בעלי ואני תמיד מרגישים שהצוות שם "עשוק" משהו בגללה, אנחנו מניחים שבמיוחד אלו הלא מוסמכים מרוויחים מעט מדי, כל זה באמת סתם ספוקלציות, הרגשה כזו... אבל של שנים. הנה, הבעיה החודשית שלי היא שלוקחים לי גם את הגננת וגם את המתנדב של הקבוצה שלנו, אחרי כאמור שינויים קודמים כבר תוך 4 חודשים וכל זה רק בגלל שההריונית מהקבוצה השניה עזבה. אין הרי סיבה הגיונית שיעשו לנו את זה, הם אמורים עכשיו לחפש מחליף לזו שעזבה ולא לנו, כלומר לא לעשות משחק הכסאות כמו תמיד, במיוחד שבאסיפת ההורים האחרונה היא הבטיחה שמעכשיו יש יציבות. פחח.. השערה של הורים רבים היא שהמנהלת מתקמצנת לשלם לגננת מוסמכת אמיתית שתחליף את זו שעזבה (שלא היתה מוסמכת ולכן הרוויחה פחות), ובגלל שלנו עכשיו יש 2 מוסמכות (אחת מוסמכת בקבוצה חובה לפי החוק) ולהם אין אף אחת מוסמכת כרגע, היא מעדיפה להחליף ביו הגננות של הקבוצות ולשכור את שירותיו של הצעיר החדש הלא מוסמך והזול בשבילנו. אגב, לי אין שום בעיה עקרונית עם הצוות הלא מוסמך, נהפוך הוא, לרוב מדובר באנשים אינטילגנטים ומעניינים יותר שזקוקים כרגע לעבודה והם נהדרים עם הילדים. ברור שזה נראה ככה, מצד שני, כי זה לא הייעוד שלהם לעבוד הרי בגן ילדים ואין לך מושג מתי יעזבו. חוץ מלקטר אין הרבה מה לעשות, רק לעזוב, ואת זה אני לא רוצה (עדיין).