גננות בהריון

shtuli

New member
אדמת נשמע הכי הגיוני וקשור

במעונות שאני מנהלת היתה מטפלת בהריון וגילינו שיש ילדה עם אדמת בקבוצה שלה. המטפלת נשלחה באותו יום הביתה לבדיקת נוגדנים, קיבלה חיסון וחזרה אחרי יומיים. לא מבינה מה השיקולים של ההריוניות אצלכם או המנהלת. אולי יש משהו יותר אישי (לא מצליחה לחשוב על משהו) וזו הדרך לתאר בפני ההורים את המצב...

shtuli

New member
אני לא רופאה

ממה שהבנתי בזמנו המטפלת היתה אחרי שבוע 22 ואז גם אם היתה הדבקה הסיכון שיש הדבקה לעובר מאד מאד נמוכה ולכן גם אין בעיה לחסן ועדיף לחסן.

juspan

New member
זהו, שככל הידוע לי לא מתחסנים בזה בהריון

אלא לפני, לכן חשבתי להציע בדיקה לכל גננת שמגיעה לעבוד (למרות שכמו שצייינתי, הרי ברור לי שלא מדובר בצירוף מקרים כזה מדהים שלכולן החיסון שקיבלנו בילדות לא תופס כבר לפי בדיקות הדם, וכן מתחסנים כאן כמו בארץ, ולפעמים מדובר בישראליות ממילא).

בארץ לא מחסנים מבוגרות רוטינית

אלט רק בילדות. אישה לפני הריון צריכה לבדוק קיום נוגדנים ואם אין לה היא מתחסנת אבל לא כשהיא הרה. כן בעיתי לאשה הרה ללא נוגדנים להחסף למחלה וכן מסכן את העובר בעיקר בשליש ראשון של ההריון. גם אני איני רופאה כך שזה רק ממה שידוע לי, תקנו אותי אם לא כך.

juspan

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

שכל גננת חדשה שמגיעה לגן (ונגיד עכשיו 2 הצעירות שכבר כאן) פשוט תעשה בדיקה לנוגדני אדמת מיד כשמתחילה לעבוד. כך שתוכל לתכנן בשקט ובביטחון הריון נפלא ורגיל בתור גננת... כי לא מתחסנים בהריון. תהיתי כאן אם זה לא רעיון פשיסטי מדי, אולי הגזמתי בניסוח, אבל לא ידעתי אם זה לא נחשב איזו חדירה נוראית לצנעת הפרט או סתם התערבות לא יאה. אני רואה שפרת גם חשבה על דבר כזה. למשל זו שעזבה השבוע מהסיבה הזו, מתברר לי מאחרים שהיא הצהירה על תכנונה להיכנס להריון לפני מס' חודשים, כלומר זה היה הכי לא בהפתעה. הגננת הראשית שעזבה מאותה הסיבה ביום שהגעתי - כאן היתה הפתעה מוחלטת לכולנו (סתם כי היא לא בזוגיות ידועה וכו', לא שענייננו, אבל היה שוק כי היא זו שהחזיקה את הגן הזה)

אבל את הרי לא רוצה שישאלו כל אישה

שבאה להתראיין אם יש לה כוונה להרות ואם היא מוכנה להתחסן, נכון?

juspan

New member
למה שאני לא ארצה?

את מתעלמת מהעובדות, ומתייחסת לזה כאל מקרה פרטני והגיוני. כל גננת שנכנסה להריון עד כה מאז שאני בגן הזה (כמה שנים) עזבה מיד באותו היום שהודיעה, בגלל הסיבה הזו בלבד. מעולם לא היתה לנו גננת עם בטן של הריון, ביום הגילוי נפנפנו לנו בעובדה של העדר חיסון והן הלכו הביתה באותו הבוקר, אחת חזרה אחרי הלידה. לשלישית כולם מצפים וידוע שהיא תחזור ולא מדובר בחרטוט (שומרים על המקום שלה, אחראית על כל הגן). איך ייתכן דבר גורף כזה? מה מסתתר מאחורי זה? נתקלת בזה פעם בגן של ילדייך, במקום עבודה אחר? (מדברת על מקרה לא בודד) איך היית מתייחסת אם במקום העבודה שלך כל אישה שנכנסת להריון היתה הולכת הביתה בגלל הסיבה הזו בלבד? זה לא היה לך מוזר? זה לא נראה לך צירוף מקרים לא הגיוני שלכולן אכן יש בעיית נוגדנים? אם מישהו בגן הזה בור ועם הארץ, לא יודעת אם זה העניין, אבל אם כן, ופשוט חושש ממשהו שאין מה לחשוש ממנו (אין לי מושג הרי מה קורה שם ואם באמת עושות בדיקת דם ומראות לה וכו', צנעת הפרט...) אולי כן צריך למצוא דרך "בירוקרטית" רשמית כזו שתמנע את זה.

יש פה שני עניינם שונים

ללא ספק אין שקיפות במערכת שלכם ודיי "מסבנים" אתכם. זאת בהנחה שאין מדובר בצירוף מקרים אומלל ושאכן תירוץ הנוגדנים מצוץ מהאצבע. מה תעשי עם אישה בראיון שמצהירה שהיא בטיפולי פוריות? תקבלי אותה על פני אחרת באותה רמה ועם אותו נסיון ותעודות שאינה מצהירה על הריון? ירדו לה נקודות זכות? אישה שמסרבת להתחסן כי לא מתכננת הריון בקרוב לא תתקבל לעבודה? זה קצת לא חוקי, את יודעת. התנהלות שכזו מסתכנת שתתפס ככזו שבה אינטרס הלאום המיקרו שלכם מעל לאינטרסים סוציאליים ופמניסטים.

ורק עוד קטנה

אני האחרונה שאצא נגד חיסונים (תקראי את הציטוט שלי כדי להבין), אבל בקשה כמו שלך שאינה מעוגנת חוקתית היא בעייתית בפני החוק. יש שאלות שלמעסיק אסור לשאול. בארץ לפחות.

juspan

New member
לא רואה מה הקשר לטיפולי פוריות

ואין בגן הזה אפלייה של מין וגיל, אנ'תינג גואז, עד שמוצאים גננת/גנן בגן הזה גם ככה יוצאת הנשמה, וממילא לחצי מהמצוות אין תעודות וכלום (סתם לחידוד העניין). יש נושא אחד ספציפי - נוגדני אדמת (אם זה בכלל העניין...) אני מתייחסת לזה כאל משהו שכל אדם הגיוני והגון היה אומר, סבבה, אבדוק נוגדנים ואתחסן מראש כי אני עובדת עם אוכלוסיה מסכנת כביכול. סתם הסכמה כזו בטוב. לא כפייה, לא רואה סיבה למה שמישהי תסרב, אולי אין מודעות כזו? הרי זה לא טוב להידבק גם יומיים לפני שגילית בעצמך על ההריון, את הרי בהחלט מסכנת את העובר שלך. אולי סתם עניין של הגברת המודעות? לא כפייה.

אבל אין רוב מכריע של ילדים שמחוסנים נגד אדמת?

מה, בארץ בה את גרה לא מחסנים ב-MMR בסביבות גיל שנה? (וגם לי נראה שמסבנים אתכם)

juspan

New member
בהחלט מתחסנים, בגדול כמעט הכל כמו בארץ

כולל MMR מה מחסנים בכיתה א' אגב בארץ? כאן מתחיל איזה שינוי כי שאלתי את הרופא השבוע, כאן אין חיסון בכיתה א' וב', הוא טען שהיא קיבלה את "זה" קודם, אז באמת הייתי רוצה לדעת ולבדוק אצלנו בפנקס מה בדיוק השוני בגילאים האלו, נתן לנו איזה תאריך עתידי ביותר לחיסון הבא.

אז מה הבעיה שלהן? מתי בדיוק חלה ילד באדמת בגן

?? אם הרוב המכריע מחסנים, הסיכוי שיהיה ילד חולה אדמת בגן הוא אפסי. נשמע לי תירוץ די עלוב עיניין החיסונים. (הדבר היחידי שבאמת מסוכן זה גננות שאין להן נוגדנים נגד CMV, והן במגע עם הפרשות הילדים... וכאן הסיכון להידבק אכן גדול. אבל כתבת שזה לא המקרה...) ולגבי חיסונים בארץ: כיתה א'- MMRV (חצבת, אדמת, חזרת ואבעבועות) כיתה ב'- דיפטריה, טטנוס (ידעת שזה פלצת בעברית?
), שעלת ושיתוק ילדים. כיתה ח'- דיפטריה, טטנוס ושעלת. דרך אגב, הייתה תקופה שלא חיסנו בכיתה ב' נגד שעלת, ואז החלה מגפה וחיש קל חזרו לחסן נגד זה... הבן של בעלי חלה בזה לאחר שאמנם חוסן בינקותו אך לא חוסן בחיסון החוזר. הוא סבל קשות, אבל עיקר הבעיה הייתה עם אחיו הקטן (מצד אמא) שאסמטי וחלה בזה באופן קשה מאוד.

הצדק העצוב איתך

ב 2008 היתה התפרצות איומה של שעלת. רוב החזקים שורדים שעלת. החלשים חיסונית נמצאים בסכנת חיים. יעל שלי נפטרה באפריל 2008 משעלת. היום יש אוכלוסיות שלמות שאינן מחסנות נגד שעלת וחיסוני חובה אחרים. בדרך כלל אלו ההורים לילדים החזקים שישרדו את המחלה גם אם יחלו בה. ויפיצו אותה לכל עבר. ולא ידביקו את הרוב. אבל אולי ידבק מישהו חלש.

הבעיה היא שבחיסונים בבי"ס

בניגוד לחיסונים בטיפת חלב, רוב ההורים לא ממש בודקים אם מחסנים נגד מה שצריך, מקבלים את העובדה ש"מחסנים נגד XYZ" ולא הולכים ובודקים בפנקס החיסונים שמה יש עוד מחלות שחוסנו נגדן בינקותינו, ולא שואלים למה לא מחסנים נגדן שוב. (ואני לא מדברת על אלה ששואלים למה כן לחסן כי לא רוצים לחסן, הם דווקא יותר בודקים) ככה בדיוק העלימו את חיסון השעלת מהחיסונים של כיתה ב' לתקופה מסויימת. מישהו שם במשרד הבריאות רצה כנראה לחסוך והחיסון הזה נעלם מרשימת החיסונים בכיתה ב'. ואף אחד לא שם לב. בדיעבד, אחרי שהבן של בעלי חלה, בדקתי בפנקס החיסונים שלו למה לא חוסן נגד שעלת. הייתי בטוחה בתמימותי שפספס את החיסונים של כיתה ב', אבל להפתעתי ראיתי שחוסן נגד הכל, אבל שעלת פשוט לא הייתה חלק מהתרכיב... אז זה לא רק אוכלוסיות שלמות שלא היו מוסנות באותה תקופה, זה כל הילדים מגיל 7 בערך ומעלה שלא חוסנו בחיסון החוזר, כך שזה היה רק עיניין של זמן עד שתפרוץ מגפה. וכל פעם שאני קוראת על יעל שלך ז"ל אני מזילה דמעה
יהי זכרה ברוך!

אין לי מושג

הכל היקשתי מהמקרה של הבן של בעלי. הוא היה בכיתה ב' כמה שנים לפני פרוץ המגפה... חזר לשגרת החיסונים לדעתי רק משפרצה המגיפה.

juspan

New member
תודה, אני אבדוק

למרות שזה נושא שאין לי כוח להתעמק בו, ואם ממילא כאן זה אחרת אז אין לי כ"כ מה לעשות. (עד גיל מסוים הוא הלך לפי הפנקס שלנו מטיפת חלב, זה היה היתרון כביכול ברופא הזה מבחינתי, למרות שדווקא עם הגדולה לא הלכתי לפי הספר שנים והפסקתי לחסן, למורת רוחו, חזרנו אחורה כעבור כמה שנים ומאז היא מתחסנת בשגרה שכאן, אבל כאמור אין כאן בגילאים 6, 7 משום מה).

רציונלית אני מסכימה איתך

הלוואי והיתה יותר מודעות וכולם היו מתחסנים מבעוד מועד לא רק נגד אדמת אלא גם את הילדים נגד מחלות שכן מסכנות את הסביבה. חוקית אי אפשר לשאול על כך או להציע במעמד של מעביד מול שכיר, למיטב ידיעתי. כתבתי טיפולי פוריות כדי להקצין את הצד במשוואה. אפשר להתייחס לכך ככוונה להכנס להריון.

למעלה