גננות בהריון

juspan

New member
גננות בהריון

מנסיונכן, נתקלתן פעם במקרה שגננת שנכנסה להריון לא יכלה להמשיך לעבוד בגלל שאין לה איזה חיסון?
אני אפילו לא יודעת איך לנסח את השאלה, פשוט אצלנו בגן יש מסורת רבת שנים, שכל גננת שנכנסת להריון עוזבת מיד בגלל הסיבה הערטילאית הזו (מבחינתי), אין לי ממש מושג על איזה חיסון מדובר כי ממילא בגן שלנו אין שום שקיפות או מידע מסודר וכן שניתן להורים, ופשוט זורקים משפטים סתומים לאוויר, אבל אני תוהה אם אולי יש משהו כזה שאין לי מושג לגביו. אני מניחה שבכלל לא מתכוונים לענייני CMV כי ממילא זו בדיקה לא הכי שגרתית כאן ולא נראה לי שלמי מהן יש מושג מה זה בכלל, מה גם שמדברים על ממש חיסון (בזריקה, האחרונה שעזבה עכשיו, אם הבנתי נכון סירבה לקבל את החיסון לזה ולכן מוכרחה לעזוב מידית! כי זה מסוכן להמשיך לעבוד עם ילדים) על מה למען השם הם מדברים? אדמדת? אדמת? אני לא שולטת בדברים האלו, יכול להיות קשור? זה מטריד אותי כי אני מתכוונת לנהל שיחה עם המנהלת החרטטנית שלנו, אחרי שהגן עבר בחודשים הספורים שאנחנו בו כ"כ הרבה שינויים ועזיבה של אנשי צוות, לגמרי תחושה של איזה בית קפה עם מלצרים מזדמנים, ואני כמובן לא מתערבת בשיקוליהן של הגננות ההרות ולא מצפה שהעוזבת תחזור, אני רק רוצה שיפסיקו למכור לנו ההורים המצאות וחצאי אמיתות ואצטרך להתייחס גם לנושא הזה שהיא תציג בפני כעובדה רפואית...

ממש הזוי

אצלנו עזבה גננת בהריון רק בשמיני וכי נכנסה לשמירה. בישראל יש הרבה מודעות לכל עניין הבדיקות בהריון ובחיים לא שמעתי על חיסון או שאסור לעבוד עם ילדים (מצד שני אני גם הכי לא שולטת בענינים האלו) אולי באמת אדמת?

juspan

New member
זהו, שבמקרה אני הכי מתמצאת

בכל עולם בדיקות ההריון, בארץ וכאן, ולכן זה מוציא אותי משלוותי כשמנפנפים לי באוויר ב"עובדות" רפואיות כאלה כל הזמן בלי שמות ועובדות באמת. הדבר היחידי שנראה לי הגיוני זה אדמת, והתיאור על הגננת האחרונה שעזבה מהסיבה הזו (כאמור בלי לפרט איזה חיסון) היה "סירבה להתחסן וחייבת לעזוב מיידית". לא ברור לי כמובן למי סרבה, מה סרבה, מה מצב הנוגדנים ומי משקר למי...
בגלל שזה אשכרה דפוס קבוע, לא כולל עזיבות מסוג אחר שנפלו עלינו ב- 4 החודשים האחרונים, אני שוקלת להגיד למנהלת שכל גננת נקבה תעשה בדיקה כשהיא מגיעה לעבוד בגן ואם רמת הנוגדנים לאדמת לא מספיקה, שתתחסן טרום הריון... זו הצעה פשיטסית משהו?
(ממילא אני לא מאמינה שזה צירוף מקרים מדהים כזה, שדווקא כל הגננות אצלנו, לא משנה מאיזה לאום, הן הן בדיוק מהאחוז המסוים והקטן של הנשים שחיסון הילדות אצלן לא תופס בהווה
). <ואגב, לא שכחתי אותך, סורי, אני מקווה שאתיישב על זה בסוף השבוע בנחת, הייתי קצת לא באיפוס השבוע>

בדיוק, זה מה שלא הגיוני

אם כל הקלולסיות שלי בעניני בדיקות הריון, אפילו אני יודעת שמקבלים חיסון רק אם לא הייתה לך אדמת, זה נשמע לי סתם שלא התחשק להן להמשיך, תביאי להם את אחד הגניקולוגים שעברתי אצלהם בקופה שנזף בי במבטא רוסי כבד ש"הריון זה לא מחלה" תכלס צודק, אבל אני סהכ שאלתי אותו אם מותר לרכב על האופניים, יצאתי מהביקור הזה בוכה (הריון ראשון) ובעלי יצא מבסוט מהרופא הספרטני. בקיצור כנראה יכולות ורוצות לא לעבוד מגלות שהן בהריון ומבריזות למנהלת שמקשקשת משהו....חוצפה , לא זה שהן עוזבות, זה שאיין שקיפות. בגן אצלנו שמישהי עוזבת שולחים מייל ותולים מודעה על הדלת (אני תמיד אומרת להן שזה נראה כמו מודעות אבל " יפה נאלצה לעזוב אותנו בתום התקופה") נראה לי תסיימי שם את השנה ותעבירי אותה, היא כנראה חושבת שהיא עושה לכם טובה שאתם בכלל בגן ולא מבינה שזה אמור להיות דו שיח. וסבבה, אני מחכה בסקרנות.

juspan

New member
רשימת מלאי

אז מה היה לנו מאמצע אוגוסט, שאז נכנסתי לגן. 2 קבוצות סמוכות קטנות שעושות הרבה דברים יחד (מפגשי בוקר לפעמים יחד, אוכלים לחוד, משחקים יחד וכו'). לכל קבוצה 2 גננים/ות, המקומית מוסמכת, זו משלנו בד"כ לא. + 2 מתנדבים, אחד לכל קבוצה למרות שכאמור הרבה די מעורבב. בדיוק ביום שנכנסנו לגן, המוסמכת של הקבוצה השניה עזבה - הריון! נא להתפנות מיד! (אותו סיפור מסתורי על החיסון... בגלל שיש לי וותק היסטורי בגן הזה מהבכורה, אני מכירה את הסיפור מהריוניות העבר ולכאורה לא מופתעת) הגננת הזו גם היתה הראשית של כל הגן ובכלל היחידה עם ניסיון של שנים וכו', למרות גילה הצעיר. נו מילא, בלבי שמחתי, לא אהבתי אותה עוד מהבכורה. הביאו במקומה גננת חמה ומקסימה לקבוצה ההיא, מבוגרת מהממוצע, אין חשש להריון
מוסמכת. כמה ימים לאחר מכן גילו לי (המנהלת עושה אמבושים במסדרונות ומתנפלת עלייך לפתע מאחורי איזה עמוד, בחיים לא מודיעה על דברים כאלה באופן מסודר וכתוב וכו') - שהגננת החמודה הלא מוסמכת של הקבוצה שלי תעזוב בינואר לעבודה במקצוע האמיתי שלה. נו, היה לי זמן להשלים עם זה נפשית. בינתיים הצטרפו כאמור 2 מתנדבים לקבוצות, שלנו זכר שמאותו רגע הפך לחבר הכי טוב של הבת שלי, כולם יודעים שהיא מאוהבת בבחור הזה והוא הכי חשוב בעיניה שם מאותו רגע יותר מכל הצוות כולו. כעבור חודש ומשהו, המוסמכת החדשה הנ"ל מהקבוצה השניה עוזבת, פוטרה! (אני רגילה שבגן הזה נוטשים ולא מפוטרים, תקדים). חרטוט על בעיות רפואיות שגורמות לה לתפקד לא טוב, ברור לכולם שמשהו אחר מסתתר שם. צער גדול מבחינתי, היתה הכי חמה ולבבית מכולן להורים ולמרות שלא היתה הגננת הישירה שלנו, דיווחה וסיפרה לי יותר מכולן יחד. במקומה הביאו שוב גננת מוסמכת מקומית, ככה לפחות סיפרה אז המנהלת, מבוגרת וותיקה במקצוע. ואז הגיע ינואר, והישראלית החמודה שלנו עזבה (כאמור כאן ידענו מראש). מצאו לה מחליפה הולמת על הנייר, לראשונה מוסמכת תוצרת כחול לבן! ואז, שלשום, הישראלית לא מוסמכת של הקבוצה השניה, שהיא וותיקה יותר מהמוסמכת החדשה (חח, אין צורך לעקוב אחרי הפרטים הבלתי ניתנים למעקב
רק שתבינו את הטרלול) עוזבת, שוב הריון, שוב יש צורך בפינוי מידי בגלל העדר חיסון... ואז, מתברר שלפתע אותה המוסמכת המבוגרת מהקבוצה השניה, לא כזו מוסמכת
יש לה דיפלומה רק של "עוזרת גננת מוסמכת" ולא "גננת ראשית מוסמכת"
על כן, המנהלת החביבה והלא אטומה שלנו, מתכוונת להעביר את הישראלית המוסמכת שלנו (החדשה) לקבוצה ההיא, כי לנו יש הרי גננת הכי יציבה ומוסמכת (
) ממילא כל השנים... ובתמורה נקבל בחור ישראלי צעיר, ברור שלא מוסמך (גג ברמן מוסמך לפי הלוק). אחרי שהילדים כבר התרגלו אליה כמה שבועות טובים! מתברר עכשיו שיש לה גם תת התמחות בטיפול רגשי לילדים בעיסת נייר (לא באמת, אבל משהו כזה, וזה חשוב שהיא תהיה דווקא בקבוצה ההיא שנשארה נטולת גננת מוסמכת!) ואם זה לא מספיק, מסיבה אטומה אחרת, המתנדב האהוב כ"כ שלנו, נדרש עכשיו לעבור לקבוצה ההיא ולהתחלף עם המתנדבת שלהם, כי דווקא לשם מתכננים להכניס עוד פעוט חדש והם יהיו יותר מאיתנו בילד אחד. אז למה שהילד הזה לא ייכנס אלינו??
ובמה המתנדב האהוב שלנו טוב יותר מהמתנדבת שלהם, שתעבור אלינו??
(הסיבה שהגיעה אלי בעוד טלפון שבור זה ש"הוא יותר יעיל". נו יופי, אז גם יותר יעיל, וגם יותר חמוד, אז למה ילדי הקבוצה שלי אשמים?? הבת שלי כ"כ קשורה אליו, לגמרי. זה מתסכל ומייאש כ"כ, לי אין כוונות לעזוב, הבת שלי בינתיים מסתגלת לכל השינויים ובאמת אוהבת נורא את השהות בגן. אולי היא צעירה מדי, ואלו שבוגרים ממנה בשנה + לפי הסיפורים מתמודדים עם זה אחרת. אין עם מי לדבר, הבנתי ששלוש משפחות מתכוונות לעזוב בגלל כל זה, ואחרים שאכפת להם קיבלו מהמנהלת מענה בסגנון טייק איט אור ליב איט... לחלק כל זה לא משנה משום מה.

lda

New member
טוב, ברור שאין מילים.

הייתי מארגנת חוות דעת (מוסמכת) מפסיכולוג ילדים על חשיבות היציבות של הצוות המטפל, ברצינות...

juspan

New member
בעולם אידיאלי, זה רעיון מצוין

אני לא יודעת איך לתאר לכן את ההנהלה הזו (הרי יש לי סיפורים של שנים משם... בד"כ לא הייתי הדון קישוט, אלו עזבו מזמן ולא חזרו עם הילד השני או השלישי, ורק צפיתי מהצד בכל ההתמודדויות הבלתי יאמנו). מעליה יש ארגון כזה (עמותה, ווטאבר איך שקוראים לזה) שנותנים לה גב לכל דבר. אף אחד לא הצליח לצאת החוצה עם התלונות לאיזה גוף ממשלתי רלוונטי, מסובך מדי (והיו כמה ברקודות שניסו). דמייני איזה "קומפני" כזה כמו שהיה בזמנו בנמלטים
יש לה גם הורים, מקומיים, שהולכים אחריה בעיניים עצומות שנים, זו מין "כת" כזו (כי רובם קשורים גם לארגון עצמו מבחינה דתית). על כל פסיכולוג שנביא לה, יש לה אחד מהכת שלה
סתם, היא פשוט לא תיתן לזה לקרות, היא פשוט מציעה לעזוב כשעולים לה העצבים עם תלונות נקודתיות שמבחינתה ככה זה וזהו (ד"ר לפדגוגיה עלק). היא מכערית שמנהלת עסק מבחינתה, על כל קליינט שעוזב יש הרבה ברשימת ההמתנה שמחכים...

נושי 14

New member
השאלה מה יש לך לעשות אם התשובה של המנהלת היא

זה מה יש. תאמת נשמע התנהלות לא מקצועית בלי שום הבנה את הצרכים של הילדים. לגבי הגננות יכול להיות שאצלכם המדינה משלמת למי שלא יכולה לעבוד בהריון מסיבות רפואיות ולכן זה התרוץ הרישמי לשבת בבית ולקבל כסף

juspan

New member
זה מה שאמרתי לאמא שאיתי בעניין

אני לא מתמצאת מספיק, אבל ברור לי לגמרי שבגלל התנאים הסוציאליים כאן זה משתלם להן איכשהו, לפחות זו שעזבה עכשיו אני יודעת שלא יכולה סתם לעזוב עבודה ולהישאר ללא משכורת כלשהי עד אחרי הלידה. הבעיה, שהאדם ה"רע" בסיפור הוא המנהלת, היא זו שמשקרת להורים נונסטופ בכל דבר, אני לא חושבת שהיא הפראיירית שעובדות שלה עובדות עליה בעיניים ואני אעזור לה עם עובדות שיאירו את עיניה, אבל חשוב לי כן להתייחס עובדתית לנושא הזה של ההריונות בשיחה איתה כי הוא הכי מרגיז ותלוש. אני חוששת שהיא תמציא לי איזה מושג מסתורי שלא שמעתי עליו (לגבי החיסון), לכן שאלתי כאן. מכיוון שעברתי הריון כאן אני סה"כ יודעת יפה מאוד מה בודקים בשגרה ומה ניתן לבדוק באופן פרטי בלבד לבקשתך (יותר מכל הריונית ממוצעת מקומית, בגלל שאני ישראלית והיסטרית אובססיבית בנושא
), אבל אמרתי, אולי אולי יש משהו שרק נשים שעובדות עם ילדים קטנים נבדקות לגביו ולא ידעתי...

גם בארץ המדינה משלמת למי שאינה יכולה

לעבוד מסיבות רפואיות ונמצאת בשמירת הריון. גם בגלל זה משלמים ביטוח לאומי כאן. מן הסתם ההחלטה על מצב רפואי שמצריך שמירה והפסקת עבודה היא בידי גורם רפואי כך שאני מאמינה שיש הצדקה לישיבה כזו בבית וטוב שיש עליה גיבוי ביטוחי כלכלי.

juspan

New member
לכן שאלתי כאן, בפורום ישראלי

עם אמהות מנוסות שמכירות גני ילדים שנים, עם נשים הכי מודעות כישראליות לכל היסטריית בדיקות ההריון (וידוע שישראל היא מס' 1 בכל עניין הבדיקות והלחץ... כאן זה די רחוק מזה), אם באמת אי פעם נתקלתן במקרה כזה, לא שמירת הריון, לא הריון בסיכון שמצריך מנוחה במיטה..., אלא סיבה של העדר חיסון, שאני מבינה אותה, אבל איך זה הגיוני שבגן כזה לפחות ל- 4 נשים אין נוגדנים מספיקים לאדמת? (3 ישראליות שהתחסנו בוודאות בכיתה ו').

נושי 14

New member
אני מניחה שביטוח לאומי לא ישלם למישהי 8-9

חודשים רק כי היא לא מחוסנת. יכול להיות שאצלהם החוקים שונים וקל יותר לקבל כסף מהמדינה וזו הסיבה שכולן "לא" מחוסנות.

adif11

New member
לא מתמצאת. אצלנו בזמנו דוקא הגננת של הצעיר

עבדה כמעט עד הלידה וגם חזרה ,לשמחת כלם ,אחרי חופשת הלידה

גם אני לא שמעתי על זה מעולם וגם אצלנו הגננות

ההרות עובדות עד קרוב ללידה. מה שכן - הייתי מצפה שאם יש מחלה שרווחת בקרב ילדים ומסוכנת בהריון (אולי אבעבועות רוח? או באמת אדמת אם לא מחסנים שם באופן גורף?) אז כל גננת בגיל הפריון תצטרך לעשות את החיסון כדי למנוע את הסיכון של כניסה להריון והדבקה במחלה בו זמנית, לא?

למעלה