רשימת מלאי
אז מה היה לנו מאמצע אוגוסט, שאז נכנסתי לגן. 2 קבוצות סמוכות קטנות שעושות הרבה דברים יחד (מפגשי בוקר לפעמים יחד, אוכלים לחוד, משחקים יחד וכו'). לכל קבוצה 2 גננים/ות, המקומית מוסמכת, זו משלנו בד"כ לא. + 2 מתנדבים, אחד לכל קבוצה למרות שכאמור הרבה די מעורבב. בדיוק ביום שנכנסנו לגן, המוסמכת של הקבוצה השניה עזבה - הריון! נא להתפנות מיד! (אותו סיפור מסתורי על החיסון... בגלל שיש לי וותק היסטורי בגן הזה מהבכורה, אני מכירה את הסיפור מהריוניות העבר ולכאורה לא מופתעת) הגננת הזו גם היתה הראשית של כל הגן ובכלל היחידה עם ניסיון של שנים וכו', למרות גילה הצעיר. נו מילא, בלבי שמחתי, לא אהבתי אותה עוד מהבכורה. הביאו במקומה גננת חמה ומקסימה לקבוצה ההיא, מבוגרת מהממוצע, אין חשש להריון
מוסמכת. כמה ימים לאחר מכן גילו לי (המנהלת עושה אמבושים במסדרונות ומתנפלת עלייך לפתע מאחורי איזה עמוד, בחיים לא מודיעה על דברים כאלה באופן מסודר וכתוב וכו') - שהגננת החמודה הלא מוסמכת של הקבוצה שלי תעזוב בינואר לעבודה במקצוע האמיתי שלה. נו, היה לי זמן להשלים עם זה נפשית. בינתיים הצטרפו כאמור 2 מתנדבים לקבוצות, שלנו זכר שמאותו רגע הפך לחבר הכי טוב של הבת שלי, כולם יודעים שהיא מאוהבת בבחור הזה והוא הכי חשוב בעיניה שם מאותו רגע יותר מכל הצוות כולו. כעבור חודש ומשהו, המוסמכת החדשה הנ"ל מהקבוצה השניה עוזבת, פוטרה! (אני רגילה שבגן הזה נוטשים ולא מפוטרים, תקדים). חרטוט על בעיות רפואיות שגורמות לה לתפקד לא טוב, ברור לכולם שמשהו אחר מסתתר שם. צער גדול מבחינתי, היתה הכי חמה ולבבית מכולן להורים ולמרות שלא היתה הגננת הישירה שלנו, דיווחה וסיפרה לי יותר מכולן יחד. במקומה הביאו שוב גננת מוסמכת מקומית, ככה לפחות סיפרה אז המנהלת, מבוגרת וותיקה במקצוע. ואז הגיע ינואר, והישראלית החמודה שלנו עזבה (כאמור כאן ידענו מראש). מצאו לה מחליפה הולמת על הנייר, לראשונה מוסמכת תוצרת כחול לבן! ואז, שלשום, הישראלית לא מוסמכת של הקבוצה השניה, שהיא וותיקה יותר מהמוסמכת החדשה (חח, אין צורך לעקוב אחרי הפרטים הבלתי ניתנים למעקב
רק שתבינו את הטרלול) עוזבת, שוב הריון, שוב יש צורך בפינוי מידי בגלל העדר חיסון... ואז, מתברר שלפתע אותה המוסמכת המבוגרת מהקבוצה השניה, לא כזו מוסמכת
יש לה דיפלומה רק של "עוזרת גננת מוסמכת" ולא "גננת ראשית מוסמכת"
על כן, המנהלת החביבה והלא אטומה שלנו, מתכוונת להעביר את הישראלית המוסמכת שלנו (החדשה) לקבוצה ההיא, כי לנו יש הרי גננת הכי יציבה ומוסמכת (
) ממילא כל השנים... ובתמורה נקבל בחור ישראלי צעיר, ברור שלא מוסמך (גג ברמן מוסמך לפי הלוק). אחרי שהילדים כבר התרגלו אליה כמה שבועות טובים! מתברר עכשיו שיש לה גם תת התמחות בטיפול רגשי לילדים בעיסת נייר (לא באמת, אבל משהו כזה, וזה חשוב שהיא תהיה דווקא בקבוצה ההיא שנשארה נטולת גננת מוסמכת!) ואם זה לא מספיק, מסיבה אטומה אחרת, המתנדב האהוב כ"כ שלנו, נדרש עכשיו לעבור לקבוצה ההיא ולהתחלף עם המתנדבת שלהם, כי דווקא לשם מתכננים להכניס עוד פעוט חדש והם יהיו יותר מאיתנו בילד אחד. אז למה שהילד הזה לא ייכנס אלינו??
ובמה המתנדב האהוב שלנו טוב יותר מהמתנדבת שלהם, שתעבור אלינו??
(הסיבה שהגיעה אלי בעוד טלפון שבור זה ש"הוא יותר יעיל". נו יופי, אז גם יותר יעיל, וגם יותר חמוד, אז למה ילדי הקבוצה שלי אשמים?? הבת שלי כ"כ קשורה אליו, לגמרי. זה מתסכל ומייאש כ"כ, לי אין כוונות לעזוב, הבת שלי בינתיים מסתגלת לכל השינויים ובאמת אוהבת נורא את השהות בגן. אולי היא צעירה מדי, ואלו שבוגרים ממנה בשנה + לפי הסיפורים מתמודדים עם זה אחרת. אין עם מי לדבר, הבנתי ששלוש משפחות מתכוונות לעזוב בגלל כל זה, ואחרים שאכפת להם קיבלו מהמנהלת מענה בסגנון טייק איט אור ליב איט... לחלק כל זה לא משנה משום מה.