גנים ותורשה

miss_t

New member
גנים ותורשה

האם הגן שאחראי לצבע עיינים כחול אחראי גם לצבע שיער בהיר?

Honey Bunny

New member
לא בטוח

אני משערת שגן שאחראי לייצור הרקמה שיש באישון וגן שאחראי לייצור שערה צריכים להיות שונים, אבל זאת רק השערה... בכל מקרה, גם אם אלו שני גנים שונים הגיוני שהם יתבטאו ביחד אצל אותם אנשים כי הם נהיו נפוצים בערך באותם אזורים, ואולי אפילו מסיבות דומות

miss_t

New member
תודה

האם נעשה מחקר בנושא
והאם במדע לא עלו עדיין על הגנים שאחראיים לכל תכונה?

ישנם אפילו כמה גנים שמרכיבים תכונה

ישנם אפילו כמה גנים שמרכיבים תכונה אחת, רק הצירוף שלהם נותן את התכונה הרצוייה. במדע מיפו את הגנום האנושי (סיימו אם אני לא טועה) אבל הם לא יודעים על מה אחראי כל גן (רק על אחוז זעיר מאוד) בשביל זה יש ביואינפורמטיקאים

miss_t

New member
ביואינפורמטיקאים../images/Emo35.gif

המילה הזו נשמעת כמו מפלצת. מה עושים הביואינפורמטיקאים? באילו שיטות הם משתמשים?

ביואינפורמטיקה

אני עצמי לא מתעסק בתחום אבל בד"כ אנשים שלמדו ביולוגיה/גנטיקה ומחשבים ומשלבים בין השניים על מנת להצליב , למצוא וליצור בסיס נתונים של רצפי ניוקלאוטידים (גנים) ובסופו של דבר בעזרת בסיס הנתונים יוכלו למפות את הגנים ולמצוא את תפקידם על ידי השוואה לרצפים דומים שתפקידם זוהה כבר (בין אם אצל חיידק , סוס או אדם). אני מניח שבפורום ביולוגיה יוכלו לתת לך תשובה יותר מפורטת זו ההגדרה שמצאתי בגוגל: The application of computer technology to the management of biological information. Specifically, it is the science of developing computer databases and algorithms to facilitate and expedite biological research, particularly in genomics.

miss_t

New member
תודה לך../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

וחג עצמאות שמח

למעלה