גניבת זרע או לא?

ramoni1

New member
אח שלי...

דבר ראשון בקשר לפפריקה, סליחה רשמתי שזה לקוח מפורום אחר, ודבר שני זה נושא מאוד מעניין <לפחות אותי> לא רואה כאן איזה שהוא פגיעה <ןרשמתי שאני מיצטער בקומונה שלה> ןלעיניין האמיתי ברשותך... לא המזונות מפריעה לי, מה שמפריעה לי הוא שאני לא רוצה תרגילים כאלו ואחרים על מנת ליכפות עלי ילד מאשא שאני לא מעונין פרסקי אח שלי אהבתי את תגובתך

שרשירית

New member
האמת שאין רע שהילד יגדל אצל אביו

השאלה היא איך אפשר להתמודד עם ייסורי המצפון (אם יש), עם האצבע המאשימה של החברה (שבטוח תהיה), עם ניפוץ המילה "אימא" על כל המשתמע מכך... לא נתקלתי בהרבה מקרים שבהן האם ויתרה על המשמורת לטובת האב. קראתי על מקרה שכזה בעיתון לפני כשבוע, שלאחר מספר שנים האב והילדים תבעו מזונות מהאם שנטשה ולא דאגה לשלם את חלקה. אני בטוחה שברגע שהמשמורת לא תהיה נחלתה הכמעט בלעדית של האישה (ובאופן אוטומטי), יצוצו מקרים נוספים שהאישה "ויתרה" על המשמורת לטובת האב.

אגם גם

New member
למה, הוא היה מחוסר הכרה במהלך האקט?

מה הקשר לגניבת זרע? הוא היה צריך לבדוק עם הבחורה *לפני* האם היא מוגנת מפני הריון או לא. זו לא אחריותה הבלעדית, יו נואו.. בדיוק כמו שלא מספיק "לסמוך" על הפרטנר שאם הוא סוחב איתו מחלות, הוא יגיד בעצמו מראש. צריך להגן על עצמך ולא לסמוך על אחרים שיעשו את זה בשבילך, בטח לא אחרי יום/יומיים/שבוע היכרות.

גניבת זרע או לא?

האם בחורה שמקיימת יחסי מין על מנת להרות ולא מיידעת את הצד השני היא נחשבת לגנבת זרע? האם על הבחור חלה איזושהי אחריות לספק קונדום לעניין או שמספיק שהוא שואל את הבחורה אם היא מוגנת? מה יקרה עם הילד שעתיד להיוולד למערכת יחסים שכזו?

א פרסקי

New member
העניין הוא לא עניין פשוט

מצד אחד את כותבת כבר בגוף ההודעה שהיא רוצה להורות ואם היא לא מידעת את הצד השני אז מבחינתי זה גנבת זרע מצד שני גם לצד השני יש אחריות הבעיה היא לא בגניבה או לא בגניבה אלה יותר בחוק הישראלי שדורש שהגברים הם אלה שצריכים לדאוג לכלכלת הילד בלבד וכן מתחילה הבעיה היא רוצה ילד הוא כרגע מטעמים כלכליים או מטעמיים אחרים לא מתאים לו בפרק זה של החיים היא פשוט מכתיבה לו את החיים שלו מהיום והלאה אם היא כל כך רוצה להביא ילד לעולם מה רע בבנק הזרע אני מכיר שני ידידות שעשו את זה שם והם מרוצות ובן זוגם שהכירו אחרי הלידה תומך גם בילדים כאבא כל ילד שמגיע לעולם ללא הסכמת שני הצדדים בסיטואציה שנוצרת היום בגלל החוקים אני חושב שהיא לא תקינה עד שלא יהיה שוויון מלא בין זכויות הגבר לאשה גם בנושא חזקת הילד יהיו כאן המון שאלות וויכוחים מיותרים על בסיס צדק חברתי בקצרה הגבר הוא לא טוב רק לתת זרע ולשלם מזונות ומישהו שהולך לגדל ילד צריך להרגיש מחויבות ושזה בא מרצון ולא מכפיה ולא משנה מי מה מו השבוע משהי בת 52 ילדה ילדים העולם לא נגמר בגיל צעיר שאומרים שלא מבצעים הפלה נ.ב תמיד גם ניתן לאמץ ילד אם יש לה המון אהבה לתת אז שתתן מהלב ולא רק מאגוצנטריות שלה

Rtitan

New member
נושא מאד מורכב, אבל אענה בתור הצד הזיכרי...

של המפגש: כמו בכל עניין אחר, תמיד עדיף לקחת אחריות על דברים - גבר שאינו רוצה להפוך לאב, שלא יסמוך על אף אחד אחר. גם כשבנות זוג שהייתי איתן אמרו שזה בסדר והן מוגנות, העדפתי תמיד להיות עם קונדום בתור אמצעי מניעה נוסף. נכון שלא הייתי רוצה לחשוב שזו שאני איתה משקרת לי וטוענת שהיא מוגנת בשעה שהיא לא כדי "לגנוב ממני זרע", אלא העדפתי לחשוב שעדיפות שתי הגנות מאחת. בחור שלא משתמש בקונדום, אחראי להריון שמתממש ואין לו לבוא בטענות לאיש מלבד לעצמו, בעיקר כיום, כשכל כך מודעים לנושא. ומיניסיון אישי, שלא יטענו שסקס עם קונדום פחות נעים מאשר בלי. אולי, זה עניין של טעם והעדפה אישית... אני מעדיף בכל מקרה לישון טוב אחרי שאני גומר "תרתי משמע"...

למעלה