גניבת דואר ואיומים

• פותח הנושא dduck
  • פורסם בתאריך

dduck

New member
גניבת דואר ואיומים

שלום. בעל הדירה שלי איים עלי שאם לא אחתום איתו על הסכם מסוים, הוא "ייכנס בי כל כך חזק שאני לא אדע מאיפה זה בא לי". זה היה לפני חודש וחצי. הסכמתי. כעת, אין לו מפתח לתיבת הדואר והוא מוציא את הדואר שלו בעזרת היד (גונב דואר) מתיבת הדואר בדירה שאני משכיר ממנו. האם זה פלילי? בנוסף הוא נכנס לדירה ללא הסכמתי וללא הודעה מראש. האם זה פלילי? הסעיף בחוזה אומר: "השוכר מתחייב לאפשר למשכיר או לבא כוחו להכנס לדירה בכל זמן סביר וככל האפשר לאחר תיאופ מראש למטרת פקוח ואו לשם בצוע תיקונים ואו שיפוצים ואו להצגת הדירה בפני אחר". הצילו.

גניבת דואר והסגת גבול מצד בעל המקום

לעניין כניסותיו ללא תיאום מראש, נראה שמדובר בעניין אזרחי ולא פלילי, למרות שניתן לחשוב על עבירה פלילית שיכולה להתאים בדוחק. לעניין גניבת הדואר: על פי סעיף 97 לחוק הדואר מדובר בעבירה חמורה מסוג פשע (לעניין הגדרת העבירה יש השלכות רבות, אחת מהן שכשמודבר בעבירה מסוג פשע המשטרה מחוייבת לחקור). להלן ציטוט מתוך סעיף החוק: גניבה או פגיעה בשק דואר או בדבר דואר 97. העושה אחת מאלה, דינו – מאסר חמש שנים: (1) גנב שק דואר: (2) גנב דבר דואר משק דואר, מבית דואר, מפקיד דואר או ממוביל דואר במהלך העברתו בבעל רישיון כללי; (3) גנב כסף, שטר, נייר ערך או חפץ מתוך דבר דואר במהלך העברתו בבעל רישיון כללי; (4) עצר מוביל דואר בכוונה לשדוד אותו או לחפש בו; (5) סילק או פתח שלא כדין שק דואר, שנשלח באמצעות מוביל דואר; (6) הוציא שלא כדין דבר דואר, במהלך העברתו מתוך שק דואר שנשלח כאמור.

למעלה