גנטלמנים מובחרים

גנטלמנים מובחרים

אינני יודע כמה מכם ראו את הסרט. בסרט מופיעים/מוזכרים כמעט כל גיבורי ספרי ההרפתקאות החשובים של סוף המאה ה- 19 ותחילת המאה ה- 20. בכל אופן לא זיהיתי את כל הדמויות השאובות מהספרים. חסרים לי: אלן קווטרמיין, ההרפתקן ומינה (ווילהמינה) הארקר, הערפדית. אם מישהו יודע מאיזה ספרים הם הגיעו, אני אשמח. תודה רבה,

emily play

New member
שניים מתוך שלושה

אלן קווטרמיין - גיבור ספריו של ריידר הגרד, ביניבם "מכרות המלך שלמה" ו"בת מונטוזומה". מינה - אשתו של גיבור הספר "דרקולה" מאת בראם סטוקר שננשכה ע"י הרוזן והפכה לערפדה בעצמה. ההרפתקן - לא הבנתי בדיוק לי אתה מתכוון. את הספר לא קראתי. סרט חביב, אפקטים טובים, אבל הדמויות לא כ"כ נאמנות לספרים המקוריים.

Arana

Well-known member
מנהל
מינה הארקר

היא מ"דרקולה", אשתו של ג'ונתן הארקר שהיה שבוי בטירתו של דרקולה ולאחר מכן ננשכה בעצמה ע"י דרקולה כשהגיע ללונדון. בסרט של קופולה (סרט נחמד, אבל לא בדיוק נאמן למקור) היא גולמה ע"י וינונה ריידר.

byron

New member
זה מזכיר לי הודעה אחרת

ממש לאחרונה הייתה כאן הודעה על איך מדימינים דמויות מספרים... כשקראתי את דרקולה (תודה לפנגווין) דימיינתי את וינונה במהלך הקריאה ועכשיו ראיתי בקדימונים את השחקנית החדשה, והיא אומנם חביבה ומושכת, אבל ממש לא נראית כמו שוולהלמינה צריכה להראות. ודרך אגב, דראקולה הוא מהספרים הבודדים בהם אני אהבתי את הסרט ושנאתי את הספר (הספר השני שאני זוכר הוא "שם הוורד" המשמים)

Arana

Well-known member
מנהל
איזו שחקנית חדשה?!../images/Emo12.gif

לגבי "דראקולה", זה היה אחד המקרים בהם אהבתי גם את הספר וגם את הסרט - כל אחד לחוד... כלומר, הסרט היה מאוד נחמד, מאוד יפה מבחינת העיצוב הויזואלי (משהו שחשוב לי מאוד בסרטים), אבל הפכו שם את דראקולה למין "מלאך שנפל", וזה ממש לא התחושה שהתקבלה מהספר, שם לא טרחו בכלל להתעמק בפסיכולוגיה האפלה שלו (ואולי טוב שכך
)

emily play

New member
ההיא מ"ניקיטה"

הסדרה לא הסרט. וכשראיתי אותה בפרומואים באמת נראה לי נורא נורא מוזר. היא כמעט ההפך המוחלט מוינונה ריידר, שגם במוח שלי תמיד תהיה נינה. אבל לזכותה יאמר שהיא עושה עבודה טובה. הנינה שלה מאוד שונה מהנינה של וינונה, אבל הנינה של "ג'נטלמנים" מאוד שונה מהנינה של "דרקולה".

byron

New member
תודה על המידע

לא זכרתי מאיפה היא מוכרת לי, בכל מקרה בקשר לדראקולה, הרי העיניין העיקרי בספר הוא הדמויות. סטוקר "המציא" את האגדה (ערפדים היו קודם במיתוסים, אבל הוא הפך את דראקולה לשם נרדף לערפדים ששם באמת הגדולה של הספר) אבל הוא לא נכנס אליה, מינה בספר מאוד צדקנית ודי מעצבנת. רב הדמויות קצת וויקטוריניות משהו שהייתי מצפה לראות אצל סופרים באי הגדול יותר, ולא באירלנד. ציפיתי לספר עם עלילה מותחת, ובשלבים רבים קיוויתי שדראקולה יהרוג את כולם בעמוד הבא וימות משעמום בעצמו. לעומתו פרנקנשטיין (ושוב תודה לפנגווין) ספר נפלא, הדמויות נפלאות, ובסיום כמו בספר טוב אני רוצה לדעת מה קורה איתן הלאה. העלילה נגמרת אבל הדמויות ממשיכות. בדראקולה הדמויות כל-כך אפורות שפשוט לא אכפת מה יקרה להן בהמשך

tomas2

New member
על מה אתה מדבר ?

דרקולה הוא ספר נפלא ומרתק, רומנטי ומושך כמעט מהרגע הראשון. יש בו כל הסממנים הגותים הראויים לספר טוב. פרנקשטיין גם ספר טוב אולם שונה במהותו. מארי שלי יצרה סיפור אימה על המדען המטורף בימים שהמדע היה רק בחיתוליו ורבים פחדו ממנו. אין לך יותר מדי מה לצפות מהדמויות של פרנקשטיין כי רק אחד שרד בסוף לבד מהמפלצת.

tomas2

New member
בוא ונראה דמויות המוזכרות ומחברם

קוורטמיין - מכרות הלך שלמה של האגארד הבלתי נראה - ה. ג'. וולס מינה הארקר - בראם סטוקר (מעולם לא הפכה לערפדית) קפטין נימו - ז'ול ורן ד"ר ג'קיל - סטיבנסון דוריאן גריי - אוסקר ווילד הפאנטום - לירוקס מוריארטי - קונאן דויל תום סוייר - מארק טווין פילאס פוג - ז'ול ורן ישמעל - הרמן מלוויל

למעלה