גנבו לי את המדינה....

מו שיקו

New member
לא שידרו

אצלינו את הראיון אבל מצליח להבין על מה את מדברת אני חושב כמוך לגבי ההגדרה אבל עדילוש, אנחנו במיעוט...

לא ראיתי את ה"פרחה עם ציפורניהחתול"

אבל תהיתי למי הכוונה במשפט "איך עוד לא נמאס להם"... ורציתי להוסיף שכשלמדתי באוניברסיטה הייתי צריכה למלצר ולנקות בתים כדי לשלם את שכר הדירה ושכר הלימוד והאוכל והנסיעות וה.... אה.. ומילגה? לא.. לא קיבלתי.. למרות שאני לא אשכנזיה שגרה ב"שכונה טובה".... ולמרות ששם המשפחה שלי לא מסתיים ב-ברג או מאן... מישהו הזכיר משהו על השד העדתי?

סגנון פשוט......זה פרחה?

אני בכלל לא יכולתי ללמוד באוניברסיטה כי הייתי צריכה לעזור להורים שלי.... בלפרנס וכשלמדתי סוף סוף הבעל שלי ואני נפגשנו במדרגות בשעות לא שעות..... <את בטח לא מבינה על מה אני מדברת-או אולי כן?> לפי ההגדרות שלך עדילוש גם אני מדברת במילים פשוטות גם אני פרחה גאה!!!!! שוקולדה פרחה גאה מאוד אפילו!!!

עדילוש

New member
את רואה, בדיוק לזה התכוונתי.

למה יוצאת מנקודת הנחה שפרחה זה בהכרח יוצאת עדות המזרח? חסרות פרחות פולניות, רומניות וכ"ו.....? פרחה זה כינוי. אף אחד לא דיבר או חשב עלייך בזמן כתיבת ההודעה, אז למה את קופצת? אמרת שלא אהבת את הביטוי,אוקי קיבלתי. ניסיתי להסביר, לא נראה לך...גם טוב. אנחנו הרי לא צריכות להסכים בכל..... אבל מה הקשר אלייך? ועוד דבר... אכן, לא מבינה על מה את מדברת, האם אני צריכה להתנצל על כך? את שכר הלימוד שלי שילמה המדינה/צבא את בטח לא מבינה על מה אני מדברת- או אולי כן? רוצה להתחלף? צאי מזה, אין כאן שום דבר אישי אם הביטוי "פרחה" לא היה לרוחך אני מתנצלת! אבל מציע לך, לחשוב קצת לפני שמתפרצת, אולי פתאום תשימי לב שאת לא חלק מהסיפור כאן.

אופסס..

אני לא דיברתי על מזרחים או אשכנזים דיברתי על "פרחה" שמדברת בסגנון פשוט ,נקי וברור אני בטח לא חלק מהסיפור כאן! ואת ממש לא צריכה להתנצל אם יצא לך "פרחה"או כשאת לא מבינה... אני הלכתי לחיבוק של פשוט אישה

עדילוש

New member
הם = כל מי שמתפרנס, נבנה ואו

שולף מהכובע את השד העדתי לצרכים פוליטיים בעיקר. והדוגמאות הן רבות: מש"ס ועד פואד. אני באמת חושבת שמה שעשתה אותה גברת אתמול היה ניצול ציני של מה שכבר מזמן אין לו מקום. לגבי המילגות באוניברסיטה זה בהחלט נושא לדיון אחר,רוב הסטודנטים מנקים ממלצרים וכ"ו... בלי קשר למוצא.

ולי היה נדמה...

שבדברייך על העובדה שנאלצת לעבוד לפרנסתך כסטודנטית, הדגשת את נושא המוצא.

עדילוש

New member
נכון, אבל כפי שציינתי בהודעה הנ"ל

נושא המלגות, שייך לסיפור אחר. ובעקבות השירשור הנ"ל לא נראה לי שיש טעם לגעת בדברים. לי בכל אופן אין עניין לפתח ריב ולהגיע למקומות בהם יש לי הרבה מה לאמר אבל אין מי שישמע. חבל שבמקום לנהל שיחה בנוגע ל"קלות הבלתי נסבלת" של בחירת חברי הכנסת הויכוח יורד לרמה של כן פרחה לא פרחה או מאיפה הגענו לכאן.

עדילוש...

אינני רבה... רק הדגשתי דברים שאת ציינת בהודעתך המקורית. רצונך כבודך. אני פרשתי.

סתם כזו

New member
למה הכונה עדילוש?

איך עוד לא נמאס להם להיות כ"כ מסכנים , לא בגלל מה שהם אלא בגלל המוצא... זו חוצפה! נזכרתי מתי נחשפתי לזה בפעם הראשונה.. כשלמדתי באוניברסיטה הייתי צריכה לנקות בתים וחדרי מדרגות כדי לשלם שכ"ד כי אני אשכנזיה שגרה ב"שכונה טובה"...ההורים שניהם עובדים וכך הלאה החברות סביבי היו מגיעות עם רכב, לא משלמות כמעט שכ"ל יוצאות ומבלות כל ערב כי הן קיבלו מילגה...

עדילוש

New member
אני חייבת לענות?

אז ככה: א. לא מבינה מה לא ברור ב. בפעם הבאה שארשום משהו אוסיף תרגום בנספחים. ג. תחשבי לבד, הבנת - יופי לא הבנת, גם לא נורא, באמת שלא קרה כלום. ד. אני חושבת שהשירשור מיצא את עצמו, אני את שלי אמרתי עד כה הרגשתי צורך לענות על שאלות מתוך נימוס והערכה כלפי השואלים או סתם מתוך ניסיון כן להסביר את עצמי. אבל אפילו אותי זה כבר מתחיל לשעמם- יצאתי.

סתם כזו

New member
עדילוש../images/Emo184.gif

על קצה לשונך עמדה מילה ובחרת להוציא אותה-את גזענית.

"הפרחה הזו"

הגיעה לכנסת רק בגלל דבר אחד. לא בגלל שהיא שכנזיה ולא בגלל שהיא ספרדיה לא בגלל שהיא חכמה ובוודאי לא בגלל שהיא טיפשה לא בגלל ציפורני החתול ובטח לא בגלל הגופיה. היא הגיעה לכנסת רק בגלל דבר אחד אבא שלה נתן לה מתנה. זה מהזה פשוט. ילדת עשירים שהיה לה הכל חופשה בשוויץ? נו באמת.. אוטו חדש? כמה אפשר להוסיף לסריה? עוד בגדים? כמה גופיות היא צריכה? אבל אהה!! כסא בכנסת אין לאף אחת מהחברות שלה "גאוני" איך לא חשבו על זה קודם. תוך חודש וחצי בעזרת עסקת הדילים הכניס אותה לכנסת. אותו דבר רוחמה אברהם- היא היתה נכנסת לכנסת אם אביגדור ליברמן לא היה עומד מאחוריה? מחריבה לכן אנחנו נראים איך שאנחנו נראים ואיך שנראה בעתיד-אללה ירחמו..

מו שיקו

New member
חולה על זה

ואם מדובר על ליברמן זה גורם לי להתקף אורגזמי... רק שארסנל יפסידו היום...

הצופה.

New member
מההההההההה?

אביגדור ליברמן האמ אמא של הפרחות? תגידי בא לך לשחק מונופול? ביומיים האחרונים דיברו מלא על מונופול עשה לי חשק

למעלה