גן עדן על פי dante- נצרת

גן עדן על פי dante- נצרת

הם נשרכים בזה אחר זה במעלה ההר, סלע כבד משקל מונח על עורפם, זה העונש של אותם אלו שחטאו בחטא הגאווה ורגילים ללכת בראש זקוף ומורם. זהו התיקון לחטא הגאווה.

חטא הגרגרנות-התיקון שלהם על פי הפילוסוף דנטה זה פשוט להיות מוקפים בעצים מניבי פרי טעים, אלא מה?העצים כה גבוהים שידם לא משגת לקטוף מהפירות הנהדרים.

דנטה היה משורר סלאש פילוסוף איטלקי, כתה פואמה מדהימה בשם:הקומדיה האלוהית.

למה אני מזכיר אותו?
הגעתי לנצרת לבדוק איזה אוטו, הדבר הראשון שחשבתי לאחר הבדיקה היה לדפוק שאוורמה עסיסית או חומוס טעים, אולם לאדון-עולם יש תכניות משלו, בכלל אני הייתי נמשנה את התיקון על פי דנטה ונותן לגרגרנים את התיקון הבא:
לאכול רק בבתל-אביב ולא להגיע לנצרת:)

נצרת היא לונה פארק קולינארי, בשר משובח, חומוס נהדר, כנאפה אלוהית, קפה מריר ותושבים מסבירי-פנים.

מצאתי את עצמי בכיכר-המעיין, זו כיכר שנמצאת ממש מול כנסיית הבשורה, אותו המקום שבו מרים נתבשרה על ידי המלאך גבריאל שהיא בקרוב תישא ברחמה ילוד לאוו דווקא מבעלה יוסף הנגר,
שלט מאיר פנים :dante' צד את מבטיבניין משוחזר יפה מאוד, בקומת -הקרקע יש כסאות קש עם נצרים לבנים, בפנים בר מודרני ועכשווי,
החלטתי להסב שם לארוחת צהריים, האמת?לא הצטערתי.
על המטבח מופקד שף צעיר בשם ניזאר גארייסי, אני מכתיר אותו כבר עכשיו כמאיר אדוני של המגזר הערבי, מנות מופלאות ונראות טוב,
על הקינוח ויתרתי שם וסרתי לממתקי הידידות , שם רכשתי קילו שלם של כנאפה ב 40 שקלים וכמו כן הצטיידתי בקפה פאהום, שם טחנו לי תערובת של קפה מקוסטה-ריקהכ בכלום כסף, על מה שאכלתי בדנטה בהמשך..
כאמור 7 החטאים הם מוטיב ידוע בנצרות שמקביל לעשרת הדיברות אצלנו היהודים,
אני לא כזה גרגרן ולא כזה גאוותן , אולם בהחלט ניש בי כמה מן 7 החטאים.

פילה טרטר, הקובה נייה של דנטה

זה הולך כך:
שכבות פילה בקר קצוץ דק,בצל שאלוט , גבינת פראמז'ן,צלפים, פלפלים ועשבי-תיבול, עגבנית שרי צהובות עם שמן טורטופו וחומץ בלסמי מוגש עם לחם קלוי.
מנה נהדרת, כל סופרלטיב מגיע לטבח המוכשר והצעיר הזה, נהניתי מכל ביס והצטערתי שנגמר, המנה מוגשת כמנה ראשונה, אם אני לא טועה שילמתי עליה 60 או 62 אבל זה באמת שולי.

ערק טומא לבנוני

אחרי בירה ויינשטאפן אין כמו ערק צונן לשטוף את הגרון, המלצרית האדיבה הגישה לי כוס גדושה בקוביות-קרח, פלוס כוס מים צוננים.

שווארמה פירות-ים

חי אדוני שבחיים לא הייתי חושב שבנצרת אדפוק דווקא שווארמה מפירות-ים,
בנצרת יש כמה וכמה שאוורמות מעולות ובעלות שם, על הגירסא הזו לא חלמתי,
כנראה זה הפרס עבור אותם אלו כמוני שחטאו, מירקו את חטאיהם וכעת הם בשלים לטעום משאוורמה אלוהית,

השאוורמה הזו הולכת ככה, האמת רק מלהיזכר בה עולה לי ריר:

רצועות של שרימפס קלמרי וקוקי סאן זאק מתובלות בקארי, עטופים בטורטייה משוחה בעמבה וטחינה על מצע של לבנה מעודנת.
אין מילים.

ניגבתי את האמא של הרוטב לבנה שנותר בצלחת, פיתול מופלא של מרכיבים נצרתיים עם פירות ים,
אם החוטאים נתקלים בשלט קטן שמצביע שכאן זה הגיהנום , אז לפני שאוכלים את השאוורמה הזו אני חושב שכדאי להציב שלט בזו הלשון:
כיוון שהיית ילד טוב ואדם הגון האל מוחל לך ומאפשר לך לטעום מהשאוורמה האלוהית הזו.

הבר של דנטה

מעיון בתפריט הבחנתי בואריציות מופלאות של קוקטיילים שרוקחים שם, אני פחות טיפוס של קוקטיילים אבל בהחלט מומלץ למי שבעניין.
אגב, המסעדה פועלת עד אחד או שתיים בלילה, צעירי נצרת ותיירים יושבים שם על אלכוהול ומנות מופלאות בערבים, אם אגיע בערב לנצרת מן הסתם אקח את דנטה בחשבון שלי.

ציטוט של דנטה על אחד מכתלי המסעדה

ממליץ למי שטרם קרא לקרוא האת הפואמה המופלאה של דנטה אלגיירי האיטלקי, הוא ידע לקלוע לנפש האדם, ידע את חולשות בני האנוש, שבעת החטאים על פי הנצרות הם אבני היסוד של הדת הזו ובכלל של האנושות,
הם כוללים:
גרגרנות, תאוות בשרים, חמדנות , גאווה ועוד כמה חטאים, על כל חטא יש עונש תואם,
למשל לאלו שחטאו בחטא העצלנות יש עונש מיוחד:
בגלל שהם אוהבים לנוח ולישון ולהתבטל האל מעניש אותם בכך שהם קשורים למיטה עם כל ההפרשות-גוף שלהם,
הסרט בכיכובם של בראד פיט ומורגן פרימן מייטיב לתאר את החטאים והתיקון שלהם

החתולית

New member
עד העמבה התמוגגתי

מצאתי אוקטביה

1900 דיזל, אולם לא הגענו לעמק השווה על המחיר:)
תגידי, מלחמות תמיד פורצות בקיץ בתקופת המונדיאל?
מה תמיד שהשמש מכה בנו בעוז, תמיד שרובנו מבלים על חוף-הים, דווקא אז חייבת להיות התערבות שמעיבה על אווירת הקלאב-מד המזרח-תיכונית.

1982-קיץ לוהט, חודש יוני, אבטיחים שנקטפו מהמקשה, גלידת וניל , גרעיני אבטיח, פאולו רוסי דופק שלישיה בספרד, כל ארצות תבל רתוקות למרקע, אצלנו פורץ מבצע זמני שהופך למלחמה גדולה ובדיעבד כה מיותרת.

2006-קיץ לוהט, שר הבטחון עמיר פרץ מגיע במסוק לבסיס חיל -הים בבת-גלים, המסוק חולף מעל המתרחצים בחוף השכונתי, במזנון של מרים מוקרן משחק כדורגל על חתיכת בד, תושבי השכונה מביטים בכר- הדשא הירוק, בברלין יש חגיגה גדולה בפארקים ציבוריים, מתחמי אוהדים , הבירה נשפכת כמים,נערות עובדות ברובע סנט פאולי סופרות את המרשרשים,
בינתיים אצלנו: חייל נחטף לשטח הרשות הפלשתינאית, מארב מתוכנן בכביש הצפון טורף את הקלפים, כוחותינו פורצים מעבר לקווי-האוייב, הנה שוב פורצת לה מלחמה, שוב זה קיץ חם, שוב זה בתקופת טורניר גביע-העולם.

2014-קיץ, חם?בינתיים ככה ככה, עד כה נהנינו ממשבי רוח נעימים בעיקר בערבים, עדיין לא חווינו אחוזי לחות גבוהים ברצועת החוץ של ארץ-ישראל.
ערב שגרתי לקראת עוד סופשבוע, נערים תמימים עוצרים טרמפ בארץ התנ"ך, חבל-ארץ יפהפה, חלקים מאיתנו טוענים שיש להשיב האדמה הזו לפלשתינאים, לא אדון כעת במי צודק ומי לא,
כל שאבקש שאותם הנערים ימצאו בחיים במהרה בימינו,
הלוואי שאת המונדיאל הזה נעבור בשלווה, פוליטיקאים נואמים מול מצלמות, אנשי בטחון בדימוס בפומפזיות מחרחרים אליי קרב, הכל כעת כ"כ נפיץ,
מה כבר ביקשנו לעזעזל?
לעבור עוד קיץ שלוו, ללגום יין רוזה עם ניחוחות של אשכולית אדומה ותות-שדה פרחוני, עדיף יין מיקב מקומי, הגלידות וניל משנת 1982 השתכללו, כיום יש אינספור גלידריות מתוחכמות עם שלל טעמים ומגוון מרקמים,
הכדור אגב אותו הכדור, כדור עגול
גם הדשא אותו הדשא בצבע ירוק

איי על החיים שלי, כואב לי:))))))))

פשוט זה מדהים שתמיד שיש כדורגל איכותי פה אנו עסוקים במלחמות.

החתולית

New member
אחחחחח איזה דיווח

נצרת היא באמת לונה פארק קולינארי. סיור בנצרת עולה לי בדרך כלל באיזה קילו או שניים :)

pix37

New member
אף אחד לא כותב כמוך + שאלת דנטה

המקום נשמע מעניין מאוד - מעניין אם יש להם מנות צמחוניות.

מעניין תחת איזה קטגוריה דנטה היה מכניס את החטאים הקולינריים שלי - צמחוני שמתאווה למנות בשריות? גרגרנות, תאווה או חמדנות ?

תשובת דנטה

אם הייתי דנטה הייתי מקטלג אותך כמלאך פיקס 37, להיות צמחוני זו תכונה שדורשת איפוק,
שליטה עצמית ואי כניעה אבסוליטית לפיתויים.
ראיתי שם בתפריט מלא מנות צמחוניות, סלטים צבעוניים מאוד,
התלבטתי בעצמי אם ללכת על סלט אולם לבסוף ויתרתי.

העתקתי לכאן תמונה של אחד הסלטים שלהם, התמונה נלקחת מהבלוג של אישה מקסמה בשם:קשת אוהבת

למעלה