גן העדן האוטיסטי

arana1

New member
אני מכרתי ציורים ברחוב והתפרנסתי מזה מצויין

והיום יותר ויותר אמנים מגלים כמה טוב אפשר להתקיים ללא טפילים שבלווא הכי לא מבינים באמנות בדיוק בגלל שהם מבינים בכל מה שהכי בזוי כמו מסחר ופוליטיקה של ליקוקים הדדיים

גור42

New member
נהדר. עכשיו, איך זה מתקשר לגישה שהצגת כאן קודם?!

ומה היית חושב על בן-אדם שחושב שיש לו זכות פשוט לקחת את הציורים שלך מבלי לשלם, כי הוא מאמין ב"שיתוף חופשי של אינפורמציה"?

הפעם אני דווקא מאוד שמח לשמוע שבמציאות אתה לא באמת הולך לפי מה שאתה מטיף, כי ההתנהלות שאליה הטפת עד עכשיו היתה מטופשת וחסרת אחריות. אין לך מושג כמה אני שמח לשמוע שגם אתה פעם יצרת אומנות ומכרת אותה. זה אומר שיש לך תקווה

arana1

New member
אלא שזה קרה הרבה פעמים,שאנשים לקחו בלי לשלם, ומאוד שמחתי בכך

ושוב
בגלל שאינך מסוגל להתמודד באמת עם משמעותו של הזמן להתפתחות האנושות אז אינך מבין שמצב סטאטי של חברה לא מהווה צידוק להתנהלות דפוקה
לפחות זה לא כך לאדם שיש לו אינטואציה מוסרית ותחושה אתית של יופי משמעותי

זה שהעולם לא בנוי לשיתוף חופשי של אינפורמציה לא אומר שעלינו להיכנע לכך
בדיוק להפך
מי שבאמת מתמודד על קיום בעל ערך, לעצמו לאחרים, יהיה מוכן ואפילו מוכרח לסכן גם את עצמו ורווחתו על מנת לקדם מהלכים שבתמונה הגדולה הוא לא יכול מלהימנע מלדעת כמה שהם יפים וחושבים וצודקים
אחרת הוא ימות מדכאון ומתחושת חוסר ערך
תחושה שלצערנו לא מציקה לרוב החזירי שנהנה לטבול בחרא עד צוואר

כבר כתבתי, שחילקתי חופשי לחלוטין את רוב מה שעשיתי
ועשיתי את זה גם כשלא היה לי גרוש על התחת
כי אני בניגוד למה שאתה מספר כאן ובניגוד לך ולאחרים כמותך באמת חי את מה שאני אומר

במקביל, לא הפריע לי למכור ציורים ופסלים למי שרצה לשלם
למה לא ?
העקרון שלי הוא חיים ללא כסף אבל אני לא פנאט ויודע שהעולם מתקדם בקצב מסויים שכנראה גם נכון לו, לפחות קצת, אבל אם לא אחיה במידה גדולה ככל האפשר את העולם והחברה כאוטופיה אני מעדיף למות

גור42

New member
הסיבה היחידה שזה עבד לך, היא שיש מספיק אנשים שנרתעים מלגנוב

אם כולם היו חושבים כמוך, ש"גניבה זה מצווה", אז היית גווע ברעב כבר מזמן.

וזו בדיוק הסיבה שאני לעולם לא עוסק בפיראטיות (פרט למקרים נדירים, כמו משחקי מחשב ישנים, שברור לי שממילא איש כבר לא מרוויח מהם כסף). כי אני תמיד שואל את עצמי "אם כולם היו עושים כמוני, מה היה קורה?". זה מה שנקרא, להסתכל על התמונה הגדולה - שזה משהו שאתה טוען שאתה עושה, אבל במקרה הזה בפירוש אינך עושה זאת.

arana1

New member
הסיבה היחידה שזה לא עבד לי היא שאנשים הם קמצנים נורא

ותופשים בדיוק את מה ששואב את כל יופיו וחיוניות ומשמעותו מעובדת היותו חופשי כרכוש שצריך להשתמש בו על מנת לשרוד

זו רק גישתך שיוצרת את הפער בין המוסרי להישרדותי
ולכן דנה את כל העולם לחיי חרפה ומחסור מטופשים ומיותר נורא
אם כל האנשים היו פועלים מנדיבות ואהבה
בהתאם לטבע הדברים עצמם
אז כולנו היינו שוהים בשפע עד צוואר

לצערנו
רוב האנשים הם עדיין כמוך
יודעים לחשוב רק לטווח הכי קצר
אבל גם זה משתנה

אם כולם היו עושים כמוני העולם היה נפלא
אנשים שמוכרים את פרי יצירתיותם מרמים את עצמם, משבשים את מהות המקור שנותן לנצח, נדיבותה האין סופית של האהבה

זו בדיוק הסיבה שאנשים כמו רונן, זאת אומרת כולם, מתקשים להבין שיש גם מניעים אחרים למימוש עצמי חוץ מהרצון להגיע להישגים
למשל
דבר שלא מוכר עדיין לאנושות בכלל
כמו אהבה
ותשוקה
שיכולים להיות מניע הרבה יותר עמוק ומהותי לפעולה מהרצון להגיע להישגים
רצון שבסך הכל סותר את עצמו ולכן לא מאפשר פעולות שהן משמעותיות לטווחים ארוכים ורחבים יותר

מי שלא רואה את התמונה המלאה זה רק אתה ואנשים כמוך

arana1

New member
מאז שאני ילד תמיד מבינים אותי רק בדיוק הפוך

וכתבתי ואני כותב את זה הרבה פעמים
שלדעתי אין ספק שרוב האוטיסטים מובנים בדיוק בצורה הכי הפוכה ממה שהם באמת
ועובדה שעם הזמן אפילו האנשים הכי מטומטמים בעולם
חוקרי האוטיזם ומטפליו
מבינים שכל מה שהם כתבו על אוטיזם זה בדיוק ההפך מהמציאות
אוטיסטים הוצגו כחסרי אמפטיה בעוד שעם הזמן התברר שמה שמטריף אותם זה שהם אמפטים לחלוטין, ללא מחיצות וללא מעצורים
שוב
בדיוק הפוך
וכככה הולך ומתברר ומסתבר שוב ושוב שכל מה שכתבו ואמרו ויחסו לאוטיזם זה בדיוק הפוך ממה שהוא באמת

הסיבה העיקרית שאני לא מקיים שום מגע עם אנשים נורמטיבים היא שלמדתי שאין מצב שהם לא יבינו אותי בדיוק הפוך

arana1

New member
מה אהרון שוורץ ציווה במותו ?

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3593664,00.html

http://www.haaretz.co.il/captain/1.1905723

ממליץ לראות את הסרט עליו שממחיש איך ולמה אנשים שמאמינים בזרימה חופשית של מידע נתפשים כאיום וכהפרעה דווקא בגלל שהם מחוננים ביושר ובהבנת מציאות עמוקה שחזירים לעולם לא יוכלו להעלות על דעתם
זרימה חופשית ושיתופית של מידע, וגם אמנות היא מידע, תאפשר לכל העולם פריחה אין סופית, שפע בלתי מוגבל, פתרון מיידי של בעיות הקיום הכי עמוקות, מציאת תרופות מהירה ותגובה מיידית לבעיות כמו בריאות הציבור והפרט
זרימה כזאת תקפיץ את המחקר ואיכות החיים לדור הבא
אבל לא
אנשים ממשיכים לדבוק בפנאטיות אטומה בכללים שכבר מזמן אין להם תוקף וזה למרות שכל מי שמבין משהו יודע שהתשתית לשיתוף חופשי של מידע קיימת כבר מזמן

ממה שאני למדתי אתה צריך להיות עשיר כקורח לפחות

אז צא ותרום לכפר על עוונותיך
או
שאתה בעל חוש הומור מפותח ולא נותן לחזותך הקשוחה לבלבל ולהטעות

מאיה 11121

New member
לא. צריך לפתח את ההבנה והידיעה שהם מעבר לאינטלקטואלי

ולשכלי. יש עוד המון עולמות של ידע שלא נובעים מהבנה שכלית נטו אלא מהבנה של כל הגוף. הגוף נותן לך את התשובות הכי מדוייקות הוא הרבה יותר שלם וקולט את התמונה השלמה הרבה יותר מאיבר אחד (שכל/מוח), אבל זה בתנאי שאתה קשוב אליו..

asa112

New member
אפשר בבקשה הסבר ב"עברית קלה" ?

חלק ראשון של ההודעה המקורית אני עד יכולה להבין אכשהו...

אבל מה זה אומר "מי שחי באור לא זקוק לחברה ולכן הוא מוגדר כ"אוטיסט", אבל מי שמוגדר כאוטיסט לא בהכרח חי באור - כי יש הרבה סיבות לאי התאמה חברתית" ?

ענתנוי

New member
מה זה אוטיסט?

השאלה הזו חוזרת שוב ושוב כי יש כל כך הרבה הגדרות ואין הסכמה על קו ברור שמפריד את האוטיסטים מכלל האנושות.
והתשובה היא שאין הגדרה מפרידה כי אין קו כזה - יש בני אדם, ויש כאלו שתשומת ליבם פונה יותר החוצה (ה"נורמלים") ואלו ש"מתבוננים בעצמם". (המושג "אוטיזם", במקורו, הוא פשוט "התבוננות עצמית".)

אנשים יכולים "להתבונן בעצמם" כי יש להם בעיה שמחייבת התבוננות כזו (למשל, מחלה), או בגלל שיש להם כישורים ייחודיים שמעניינים אותם יותר מפעילות חברתית, או בגלל שהחברה מנדה אותם או דוחקת אותם למצבים של בדידות או בגלל שאין אצלם הבדל בין "פנים" ל"חוץ".
אנשים שאצלם ה"פנים" וה"חוץ" מאוחדים לא מרגישים בודדים, כי הם תמיד "ביחד ולחוד". הם לא זקוקים לחברה, כי הם מוקפים בתקשורת ואהבה - גם כשאין אף אחד לידם או לצידם, ולזה אני קוראת "אנשים שחיים באור", כי "אור" זו תקשורת שלמה, שלא תלויה בקיומו של האחר ולא נקטעת בגלל מוסכמות של החברה.

dina199

New member
וכשאדם מתבונן בעצמו אומרים עליו שהוא

'מנותק מהעולם', 'חי בעולם משלו' , 'נמצא בבועה' , 'בוהה' - וברור שכל אלה נאמרים לשלילה

למעלה