גן אנטרופוסופי

danadandana

New member
גן אנטרופוסופי

האם מישהי שמה את ילדיה בגן כזה? אפשר לקבל פרטים על הרעיון שמאחורי זה, החסרונות והיתרונות?

אפרתש

New member
את יכולה לנסות לעשות חיפוש?

תחפשי הודעות עם הכותרת אנתרופוסופי. כתבתי על זה כמה פעמים. הגדולה שלי היתה, הקטנה שלי שם עכשו. ההתלהבות שלי מהשיטה פחתה, וזו אחת הסיבות לכך שאין לי כוח לכתוב על זה שוב. הסיבה השניה היא שעכשו חמש וחצי ואני עוד בעבודה ורוצה הביתה. אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לעזור.

danadandana

New member
בהחלט שיש לי שאלות-

בעיקר לגבי החסרונות (מעבר לדוגמא של פגישה עם הילדים הכוחניים שהבאת בעבר) ומדוע התלהבותך פחתה
.

אפרתש

New member
חסרונות החינוך האנתרופוסופי

חסרונות החינוך האנתרופוסופי מבחינתנו - הבת שלי עברה לגן עירוני, והיא פורחת. הילדה מאד אוהבת יצירה, זו הפעילות הכי אהובה עליה. בגן העירוני היא ליד שולחן היצירה רוב שעות היום, מציירת/צובעת/מדביקה/גוזרת/משדכת. בגן האנתרופוסופי יש סדר יום קשיח - אין דבר כזה שבעשר ילד ירצה לצייר. מציירים רק עד ארוחת בוקר - וזהו. ובכלל - לא כל יום מציירים. ביום ראשון אופים לחם, ביום שני צבעי מים, ביום שלישי פלסטלינה, וכ"ו. ביום שלישי בא לך צבעי מים? תחכי עד שבוע הבא. בנוסף - לפי תורתם, ילדי גן לא מקבלים מספרים, דבק פלסטי, או מדבקות. עבור בתי - החיים בלי מדבקות אינם חיים. (יש עוד כמה חומרים אסורים, כמו טושים, למשל). ילדים שאוהבים הרבה לשחק (מה שקוראים "משחק חופשי" או "משחקי דמיון" או "משחקי תפקידים") - פורחים בגן האנתרופוסופי. חשוב לבדוק את הגננת. אני רוצה גננת שאת רואה שהיא רואה את הילדים. יש גננות שרואות את השיטה, ולא את הילדים. אנחנו, ההורים, השווינו את זה קצת לחוזרים בתשובה. אנשים שמתלהבים מהאור החדש שהם גילו. (מתנצלת בפני החוזרים בתשובה שבינינו). למשל - הגנן של בתי הביא לה יום אחד חבילה גדולה של מדבקות (הביתה, לא לגן). הוא ידע כמה היא אוהבת את זה, ומבחינתו זה יותר חזק מהתורה האנתרופוסופית. הגננת שלה - בחיים לא היתה מביאה מדבקות. להיפך. היא היתה תופסת אותנו להטפת מוסר כמה מדבקות זה לא טוב. חשוב שתבררי טוב טב מה סדר היום בגן שעומד על הפרק, ותחשבי אם זה מתאים לילדים שלך. כי אין שום סיכוי שיהיה שינוי. לגננת אנתרופוסופית את לא יכולה להגיע באמצע השנה עם בקשה שהילד יעסוק יותר בפעילות מסוימת, או להביא משחק חדש לגן.

YYY - את ממש מפרטת כאן

הסברים מפורטים במיוחד לתחושת הבטן הרעה שלי מהאנתרופוסופי והייחודיים למיניהם....
- הודעה ראוייה לשמירה תחת "אנתרופוסופי" בקישורי הפורום.

אפרתש

New member
בתנאי שנשמור גם את ההודעות

הקודמות שלי
להיות פייר עם המערכת...

צימעס

New member
אמרת:

"הסברים מפורטים במיוחד לתחושת הבטן הרעה שלי מהאנתרופוסופי והייחודיים למיניהם.... ". כלומר - מההודעה את מקבלת חיזוק לדעותיך על גנים אלטרנטיביים מכל סוג. כלומר - דעה רעה על גן אנתרופוסופי כוללת בתוכה דעה רעה על גנים אלטרנטיביים למיניהם. כלומר: כולל.

צימעס

New member
אני יודעת.

אני רק אומרת שסיפור על גן אנתרופוסופי אחד (וילדה אחת) לא יכול לשמש נימוק נגד *כל* הגנים האלטרנטיביים.

צימעס

New member
אגב, לילה,

אתמול פגשנו משפחה שסיפרו לנו סיפורים איומים על מורים בבי"ס אנתרופוסופי
וזה אותו בי"ס שהציל בן של מכרה אחרת. לך דע...

למעלה