לא. זה לא מה שרציתי לאמר.
הבדלתי בין דעות, אותן אני מסייגת כתחושות, או כמערכת אמונות (מה שלא קורה לך), לבין דברים שאני מכירה (אישית או מקריאה, או מחקירה, או כי במקרה יש לי קשר לאנתרופוסופיה ואין בה שום המנעות מקונפליקטים, מאיפה הבאת את זה? ), ומדבריך אני רואה שאת מאד נחרצת בכל תחום. נכון, העולם לא מורכב מאמת אחת, אבל בשלילות שלך לא מוצגת אמת או עובדה בדרך כלל, אלא איזה משפט מחץ קוטל ולא מבוסס. ולכן כל פעם מחדש אני פשוט תוהה. האם את באמת חווית כבר את כל העולם, ניסית הכל, קראת את כל המחקרים, למדת הכל, פיתחת דעות מגובשות בכל תחום, ודרכי חיים, אמונות, חומר מדעי שנאסף, כל אלו נרמסים ומבוטלים בנחישות כזו. בקיצור, לו הייתי הדיוטה בכל תחום שהוא, הייתי בטח מעריצה אותך. אבל בגלל שיש קצת דברים שאני גם יודעת (בטח בערך עשירית ממה שאת יודעת), אני פשוט לוקחת את דבריך בערבון מוגבל מאד בענינים שאני לא יודעת, ומתעצבנת כשאת מדברת בכזה בטחון על מה שאת לא כל כך יודעת. והאמת, אין לי (שוב) עניין להתנצח איתך. פשוט ההערה הזאת חוזרת אליך מדי פעם, לא כדי להעליב אותך אלא אולי דווקא כתגובה לזה שאת מעליבה. חשבת פעם לקחת את זה לתשומת ליבך, או שאת פותרת את זה בהערה כזו כמו כל המעירים רעים וטפשים ומנסים להעליב? וואי, כמה השקעתי בך.