גןקאן

mishel s

New member
גןקאן

לפני שהגעתי לפה, חשבתי שזה משעשע שיפניים תמיד שואלים "מה, בארץ שלך נכנסים עם נעליים לבית?". כלומר באופן כללי ידעתי שיש את ההבדל הזה, בארץ ובהמון מקומות אחרים, נכנסים עם הנעליים לבית וביפן לא. אבל אני לא יכול להגיד שהבנתי ממש מה היפנים חושבים או מרגישים כלפי הליכה עם נעליים בבית. זה כי כל חיי הלכתי עם נעליים בבית. ועכשיו, שלושה חודשים אחרי שאני פה... אני לא מבין איך חייתי עד עכשיו. איך כל יום הסתובבתי ברחובות זרועי הקקי ומצופי מיץ הזבל של תל אביב ובמיוחד דרום תל אביב ופלורנטין, ואז נכנסתי הבייתה עם כל זה מתחת לנעליים והסתובבתי בכל רחבי הבית. בשבילי, עכשיו, אולי כדי שישראלים שלא חוו את זה יבינו איזו הרגשה זאת, בשבילי עכשיו להכנס עם נעליים לבית שקול בישראל ללהכנס עם נעליים למיטה. משהו כזה. כל הבית פה מרגיש כל כך מופרד מהרחוב באופן מוחלט, הרגשה טובה. וזה כשהרחוב פה תכלס לא כזה מלוכלך כמו רחוב טיפוסי בתל אביב. יהיה לי כזה שוק כשאחזור לארץ :), אני כבר צופה את זה.

jonbaum

New member
לדעתי אתה תמשיך להוריד נעליים גם בארץ

אנחנו כבר 10 שנים אחרי השהות שלנו ביפן, ואנחנו עדיין מורידים נעליים בכניסה לבית, ועדיין יש לנו סטוק של נעלי בית שאנחנו נותנים לאורחים. כמו שאתה אומר, להכנס לבית עם נעליים זה כמו לפזר זבל ברחבי הבית. ההרגל להוריד נעליים (אגב, יש לא מעט מקומות בהם מורידים את הנעליים בבית - סקנדינביה, מזרח אירופה, דרום מזרח אסיה וכו') נכנס לדם ואי אפשר להוציא אותו משם. אני הרבה פעמים מוריד נעליים גם בבתים של חברים/מכרים. הרעיון הזה של להכנס הביתה עם נעליים הוא בלתי נסבל בעיני. כשהבנות שלנו היו בשלב הזחילה, היה מדהים לראות איך שכשהן זחלו בבתים של אחרים (כלומר כאלה שלא מורידים נעליים) הברכיים שלהן היו שחורות תוך דקה. איכס. לעומת זאת, אצלנו בבית לא היו להן ברכיים שחורות אף פעם, גם אחרי יום שלם של זחילה.

mishel s

New member
אני חושב שבבית שלי, כן

אבל בבתים של אחרים בטח שלא. אבל זה חלק מהעניין... לא יצא לי להיות פה הרבה בבתים של אחרים כי זה לא כזה נהוג, נפגשים בחוץ, בבתי קפה, במסעדות בארועים מסויימים ופחות בבתים של אנשים. בארץ הבית שלי היה די פתוח לכל החברים שלי לבוא ואולי בגלל זה היפנים שהיו אצלי מרגישים שהם צריכים להביא לי מתנה כשאני פוגש אותם פה... בכל מקרה, כמו שאתה אומר, זה באמת עכשיו לא נתפס לי איך עד היום הייתי כל כך לא מודע לזה... אני מניח שזה פשוט עניין של לגדול בצורה מסויימת וכמו שהיפנים לא חושבים על לאכול בסכין ומזלג, אנחנו לא חשבנו על העניין הזה יותר מדי. למרות שאני מתחיל לאהוב גם את עניין הצ'ופסטיקים פה.

herouth

New member
אני משערת שאתה לא תסכים לוותר על הקטע של

...אירוח הדדי - חברים בבית שלך, אתה בבית של חברים - בשביל היתרונות של רצפה נקיה. זה מזכיר לי את הסדרה הבריטית הזו "מה יגידו השכנים" (Keeping Up Appearances), שבה מציגים באור מגוחך את המנהג של הדמות הראשית, הלא היא הייסינת', להכריח אנשים להוריד נעליים בכניסה לבית, כולל טכנאים שבאו לעשות תיקונים. וחוץ מזה, מה עם הריח? (העז תתרגל...
)

jonbaum

New member
לא בעיה לבקש מאנשים להוריד נעליים בבית שלך

אנחנו עושים את זה כל הזמן וזה אף פעם לא בעיה. מהר מאוד כולם מתרגלים לרעיון ואני יודע שיש כמה שאימצו את המנהג בגללנו/בזכותנו.

Mondsee

New member
אני מורידה נעליים בכניסה לבית

כבר כמה שנים טובות בלי שהייתי ביפן אף פעם. אחד הדברים שהכי עושים לי "חררה" זה כשבאים אורחים ונכנסים עם נעליים. מצד אחד לא נעים לי להגיד להם להוריד נעליים מצד שני זה ממש מגעיל אותי, במיוחד כשדורכים על השטיח, כי רצפה אפשר לשטוף ושטיח לא כל כך.

mishel s

New member
אני מבין...

אם לשמואל הייתה בעיה עם ההורים של אשתו שלא רצו להוריד נעליים כשהם בבית *יפני* אז בישראל בבית ישראלי...זאת משימה הרבה יותר קשה.

semuelf

New member
נכנסתי ל'תקל' עם החמים שלי

ההורים של אישתי ביקרו אותנו ביפן, ורצו להכנס אלינו. עם הנעליים. אתם יודעים - ישראלים. נעמדתי על הרגליים האחוריות כדי לעצור אותם. בסופו של דבר הבאתי להם כיסא לכניסה, שישבו ויורידו נעליים.

mishel s

New member
למרות שבשירותים ובמקלחת

הרצפה מתחלפת מרצפתעץ לרצפהקצת אחרת,עדיין אין לנו נעלי בית מיוחדים לאזורים האלו. אז לזה לא התרגלתי.

jonbaum

New member
פעם אחת, בזמן שגרתי ביפן

הייתי בביקור אצל ההורים שלי בירושלים. כשיצאתי מהמקלחת אבא שלי שאל אותי "למה השארת את הנעלי בית בפרוזדור?"

Manty

New member
יש ארון מיוחד בכניסה לנעליים

kutsubakko.. (בתמונה הראשונה של זאב רואים אותה משמאל, ובאחרונה - מימין).

למעלה