גמ"ל - עדכון דו שבועי

שאלה חשובה בהקשר זה

האם את שלמה עם ההחלטה לגמול אותו מהנקה בלילה? אם כן, אני חושבת שלאור חששך שעילי חושב שנטשת אותו בלילה - כדאי שאת תגשי אליו. תיתני לו חיבוקים, נשיקות, ליטופים. הכל - רק לא ציצי. אם את חוששת שתישברי - עדיף לדעתי שאלון ימשיך לגשת אליו. דרך-אגב, תזכירי לי בן כמה עילי?
 
ועדכון שלנו

(סליחה לאה, שאני תופסת טרמפ... זה כדי לקצר דפים...) אני חייבת להודות שמאז שהתחלנו עם גמילת הלילה והפסקת ההנקות ההמושכות שבם יובל ישן עליי, אני ישנה הרבה יותר טוב. שינה טובה יותר, עמוקה יותר ובלי כאבי גב (כי יובל יונק כשהוא שוכב לרוחב). אז אולי הייתי צריכה לעשות את זה כבר לפני שנה ואולי עכשיו זה עובר בקלות כי הוא כבר בשל לגמילה. הוא מתעורר פעם אחת בלילה, אני אומרת לו שציצי ישן (וישנה עדיין עם חזיה כדי להזכיר לשנינו), הוא נותן זעקה מחאתית קצרה מאד ומיד נשכב, ממולל את שערי ונרדם. בסביבות 7:00 (בוקר? )יונק ונרדם לעוד שעה. ולאה, אל תקנאי בי על שעת הקימה, יובל הולך לשון ב22:30.... אני מקווה שהשבוע הוא יפסיק להתעורר לגמרי ונמשיך (בלב כבד)בגמילת יום.
 

לאה_מ

New member
את מוזמנת לטרמפ בכל עת ../images/Emo73.gif

שאלה: למה את רוצה לגמול אותו לגמרי (סליחה אם כבר ענית על זה)?
 

Shellylove

New member
עדכון ושלל תגובות

לא הייתי כאן בימים האחרונים והאמת... התגעגעתי. לא נעים לי להגיד (לאור כל מה שכתבתן) אבל אצלנו (אחרי 9 לילות) הולך די בקלות. אחרי אותו לילה שהיא ישנה כל הלילה, היה עוד לילה אחד שמח (כמובן שבמשמרת שלי), אח"כ שני לילות שהיא התעוררה פעם אחת, הצלחנו להרדים אותה (כל אחד בתורו) במיטה שלה תוך זמן קצר יחסית ובשני לילות האחרונים היא ישנה כל הלילה. טפו טפו..., שרק ימשיך ככה. ולגבי הדברים שכתבתן: א. אנחנו עושים את זה בתורות - לילה אחד אני ולילה בעלי והאמת, שבלילות שלו היא ישנה יותר טוב (נרדמה יותר מהר או לא התעוררה בכלל). כך שאני לא חושבת ששלי מרגישה נטושה מאמא בלילות. מה גם שסיבת הגמילה היתה נסיעה שלי לחו"ל, אז חשוב לי שהיא תתרגל לראות גם את אבא בלילה, במידה והיא מתעוררת. אני אבל חושבת שזה מאד אישי וכל אחת צריכה ללכת עם תחושת הבטן שלה ולפי הנוחיות שלה (חשוב שאמא תישן לפעמים כדי שתוכל להעניק). ב. גם אצלנו שלי יונקת כמות גדולה יותר בבוקר לפני הגן (משני הצדדים), כנראה הם באמת קצת מפצים את עצמם. ג. לגבי הבעלים - אני חושבת שהדילמות משותפות לכולנו (ולכן זה כן המקום לשתף / לקטר / להתייעץ). אני מתחילה לחשוב שיש נקודה מסוימת שההנקה והזוגיות קצת מתנגשות בהיבטים מסוימים (זמן לבד למשל) ואז צריך לקבל החלטה, שהיא לחלוטין לא פשוטה, או כמו שכוכביתי אמרה, להגיע לאיזשהי פשרה. זה אולי קשה כי זה עלול לתת הרגשה שצריך לבחור בין הבעל לילד, וזו לא בחירה שרוצים לעשות בכלל.
 

לאה_מ

New member
קודם כל צריך להשלים עם זה שהם

(בני הזוג, אני מתכוונת) גם בני אדם עם דעות, מחשבות, רצונות, שאיפות. ושהדעות, הרצונות, המחשבות שלהם הם לגיטימיים בדיוק כמו שלנו, גם אם אנחנו לא תמיד מסכימות איתם. אני עוד לא הגעתי להשלמה הזו, אז אני לא יכולה לומר מה הלאה. אבל הידיעה הזו היא גם שלב בדרך, לא?
 

Shellylove

New member
זה נכון אבל,

הבעיה היא שאת מרגישה אחראית ל-well being של העולל וכשזה מתנגש עם תפיסתו של הבעל, זה יוצר קונפליקט. איך היה הלילה האחרון?
 

לאה_מ

New member
אני אישית מרגישה אחראית לעולם ../images/Emo11.gif

כך שזה מתנגש עם הרבה דברים... הלילה האחרון היה ככה: לאורי היה חום, והוא גם הקיא אחר הצהריים (בנדנדה בגינה... באסה!), כך שהתחלנו עם נתוני פתיחה לא מזהירים. הוא הלך לישון מוקדם (בערך ב-20:30 השכבתי אותו, והוא נרדם בערך חצי שעה אחר כך), התעורר פעם ראשונה ב-23:00 - הגיע אלינו לסלון, טיפס עלי, הניח את הראש ונרדם (אפילו לא ביקש לינוק
). כשעברנו לחדר השינה, שמתי אותו על המזרון שלו, ולא הרבה זמן אחר כך שמענו אותו נאנח, אז אני הלכתי מהר להתקלח, אבל זו היתה אזעקת שוא. בכל מקרה, הוא הגיע אלינו מתישהו במשך הלילה (לא יודעת מתי), ומכיוון שהוא להט נתנו לא אקמולי, אבל סרבתי לבקשתו לינוק, והוא שתה קצת מים ונרדם שוב. התעורר עם הפצעת קרני השמש הראשונות... נראה לי שהוא קורא בפורום יונקים את הרעיונות של עידן של כוכביתי, כי מאז שהיא סיפרה שהוא מתעורר נורא מוקדם ומבקש לינוק, גם לאורי התחיל להיות "חיישן אור" כזה, שמזהה את קרני השמש הראשונות (ואין אצלנו אפשרות להחשיך את החדר, כי יש חלונות ענקיים, בלי תריסים ועם וילונות לא אטומים לחלוטין). בכל אופן, אני אחכה עוד כמה לילות, ואם זה יתברר כדפוס התעוררות חדש, אני אנסה למצוא רעיון לדחות את זה קצת. איך אצלכם?
 

לאה_מ

New member
אני שואלת לא כי לא קראתי שכתבת

ששלי הפסיקה לקום בלילה, אלא כי אני חושבת שאולי אורי "פספס" את זה. למה הוא חייב לקרוא רק את ההודעות של אלה שמתעוררים...
 

Shellylove

New member
אז אורי, במיוחד בשבילך

שני הלילות האחרונים שלי ישנה כל הלילה (כדאי לך לנסות, זה ממש כיף!!), וזאת למרות שאתמול היא הייתה קצת עם חום (כנראה תגובת לוואי לחיסון MMR). אמנם היא הלכה אתמול לישון מאד מאוחר (בערך ב-10) וקמה הבוקר בשש (שזה ממש מוקדם בשבילה - שמעת, אורי?), אבל זה כנראה כי היא ישנה הרבה בצהריים). בד"כ (ואני מתנצלת אם זה מעורר קינאה) היא הולכת לישון בסביבות 19:30 ומתעוררת בבוקר בסביבות 7:30. עם זאת חשוב להדגיש שבמהלך היום היא ישנה מעט (וזה מאז ומתמיד). להגיד שהיא הפסיקה לקום בלילה נראה לי עוד מוקדם (אבל הלואי...). אני מקווה שאורי מרגיש יותר טוב היום.
 
אני מסירה אחריות!

או שעדיף שאפסיק לספר על "תלאותינו"?
ואם כבר אני פה, עדכון מהלילה האחרון: עידן התעורר פעמיים בלילה, חזר לישון כמעט מייד (עם כמה ליטופים ובלי אף ציץ), והתעורר סופית "מאוחר": ברבע לשש. אני אבקש ממנו גם לקרוא את ההודעות של Shellylove, אולי הוא ילמד דבר או שניים...
 
למעלה