גמרתי לקרוא את דל"ק

בלין

New member
אין לך מושג על מה את מדברת

אני אומר שהתרגום בסדר גמור. אחריי שמתרגלים לכמה מונחים מציקים (לא יודע מה אתכם, לי זה לקח פרק אחד) הספר בסדר גמור. אין לך שמץ של מושג על לבנית. לבנית עשתה תרגום נפלא, למרות שאני לוטמיסט. אני לא זוכר את הטיעונים של הלבניתים, אני מבטיח לחזור עוד כמה ימים עם תשובה.

תרגום המונחים פשוט על הפנים

בדשל"ק. שים לב: *היו DEMONS והיו ELVES בספר. את השנים, שהתרגום הכי מתאים לו זה שדים, הוא תרגם דמונים. דמונים! השאיר כמו במקור! ואילו השני, שהיה אמור להשאר אלפים, הוא תרגם כשדים! *DRAGONS ו-DRACONIAS. כאן רואים בברור שהוא לא התעמק בתרגומים קודמים או בתוכן הספר, אלא תרגם "על עיוור". איך אפשר לתרגם את שניהם לדרקונים? איך??? זה נורא מבלבל... *כמובן הפשלה עם היחף. איזה מתרגם הוא שלא מבדיל בין BARE ל-BURR? או שברוב טמטומו הוא חשב שהסופרים טעו? לסיכום: בועז וייס לך הביתה ואל תחזור.

אני אשמח להמלצות של ספרים

מתורגמים לעברית!! שמישהו ירים את הכפפה ויתן לי כמה המלצות. ואלכסנדר פופ הוא הוגה דעות. לא מפורסם אומנם, אבל אדם בעל ראיה יוצאת דופן. אהוב בליי במיוחד. והציטוט מצויין!

איזה ספרים?

של הרומח או בכלל? כי אם בכלל, יש לי מיני מאמר מצויין שאתה צריך לקרוא, שפחות או יותר מקיף את הבסיס של הפנטזיה.

של הרומח. כולל ספרים של סופרים

אחרים שעוסקים באותו העולם. וגם מאמרים אודות פנטזיה (כל עוד זה לא בסינית) יתקבלו בברכה!

חח, זה משנה? אין לי חלק במאבק

הקוסמי בין התרגומים..חח, אני קורא-כל. אבל מי ייתן והתרגום הטוב ינצח!

למעלה