גמרתי לקרוא את דל"ק

ד ג י

New member
גמרתי לקרוא את דל"ק

איזה כיף לי אבל לא אהבתי את התרגום כמו: שדים, קיט יארה (בשתי מילים), לורד וסת (אל תשאלו אותי למה), גדילן היחף והיה גם פעם אחת שהוא הציג את עצמו בתור ציצן משהו
לדל"ק זה היה נורא עצוב כשגדילן מת באמת באמת עצוב וגם כשתניס אבל פחות אני לא מבין למה כאוס שאמור להיות אל מאוד מאוד חזק לא פעל הרבה יותר מהר, כי לקח לו די הרבה זמן עד שהוא עשה משהו אהבתי בספר שהוא פרט מאוד ולא היה קטע שעובר איזה חודש בסיפור בלי שאומרים מה הדמות עושה ועכשיו שאלה למלחמת הנשמות: הספרים של מלחמת הנשמות הם בעולם קרין ובלי אלים?? או שהם שבעולם אחר אם האלים או שאולי בעולם קרין עם אלים ומאוד אהבתי את הסוף שגדילן (ציצן) מגיע לחלמיש

מזל טוב! ../images/Emo110.gif ../images/Emo105.gif

ספר עצוב מאד, דל"ק. המתרגם של הספר דפוק וכנראה לא יודע אנגלית, כי פשוט זוועה לקרוא את התרגום למילים שציינת למעלה. ועוד משהו, אם אתם שמים
אז תעשו הנטרים, כי אחרת גם מי שרואה את הספוילר קורא בטעות את מה שכתוב.

Marina 13

New member
למה????? למה???../images/Emo10.gif../images/Emo29.gif../images/Emo41.gif../images/Emo42.gif

למה לספר? יש פה ילדים (אני) שעדיין בחלק של האגדות! (אני הולכת לפי רצף הזמן) אבל מה שנכון,נכון-המתרגמים הם לא אותם המתרגמים,הם משנים שמות של מקומות,שמות,ויצורים! וזה משגע אותי!!!!!! תגידו,סולאס,היא מרגוע? נכון? וגמדים סתומים,הם גמדי מחילות? נכון? ואיך כותבים קריין/קרין באנגלית? אני חייבת לדעת!

SaberTooth

New member
Krynn, אם אני לא טועה...

אם את רק בחלק של האגדות, אל תקראי את הקטעים המסומנים בסימן "
לדשל"ק".

Marina 13

New member
../images/Emo93.gifלא שמתי לב!

תכתבו בנושא שזה ספוילר,כי בתוכן לא שמים לב,הסימנים לא תמיד עולים על המסך....

Miss Pigmelion

New member
יש פה ../images/Emo58.gifדרך אגב...../images/Emo163.gif

כן, אכן אכן זהו ספר עצוב וגדוש במוות... והמתרגם כל כך דפוק שאתה רוצה לקבור את עצמך בזבל או בערימת מקשי מקלדת לא שימושיים!! אוי ואבוי, עד שקלטתי מה קורה שם!!

אני זוכר קטע../images/Emo58.gif

בקרב על מגדל הכהונה הרמה שלכאורה נפל דרקון מהשמיים וטאניס העיף אותו מהחומה...בעוד אני מנסה לתאר לעצמי איך טאניס יכול להזיז דרקון, הגיע לתודעתי האפשרות שמדובר בדרגון. וזה אכן היה דרגון. המתרגם הדפוק לא הבדיל בין DRAGON ל-DRACONIAN וקרא לשניהם דרקון. מתרגם דפוק.

בלין

New member
מתרגם לא רע בכלל

מתרגם לא נמדד רק בתרגום מונחים, אלא גם בהעברת האווירה (שהיא לדעתי חשובה יותר מהמונחים), והוא מעביר אותה מצויין. הספר לא היה עצוב לכם? כבר קראתי דברים עצובים יותר, אבל הוא בהחלט העביר את העצבות. הוא מתרגם לא רע בכלל, שלא לדבר על ספרים אחרים שלו, שהוא תרגם נפלא. תנו לו כבוד ויוקר!

בלין

New member
ובאותה הזדמנות

תודה רבה לאופוס,שהביאו לנו כלכך הרבה מדע בדיוני ופנטזיה. תנו להם כבוד ויוקר!

הבעיה בדל"ק הוא שהספר הזה עוסק

יותר בקרובי המשפחה של הדמויות המקוריות..שלא לדבר על התרגום המזעזע שכבר חלק מכם הזכרתם. תקראו לי שמרן, אבל הטרילוגיה המקורית ואגדות הרומח הם הספרים הכי טובים לדעתי.

Niminator

New member
אז לא קראת את מלחמת הנשמות...

ומי זה אלכסנדר פופ? זה גם השם של השחקן טניס הכי גבוה בסבב העולמי, אם זה מעניין מישהו

ל,א זה לא מעניין... לא באמת...

ובקשר לדל"ק- תשחטו אותי, אבל אני חושב שרק אחים לנשק עוקף אותו, וגם זה בקצת מאוד. אני לא מדבר על התרגום לעיברית, שהוא כמובן מזעזע ויותר, אלה על הספר עצמו, האווירה והסיפור. בכלל לדעתי הספרים רק הולכים ומשתבחים עם הזמן (מה שמוביל למסקנה- הרשומות היא סדרת הרומח הכי גרועה של הסופרים המקוריים לדעתי. היי, תפסיקו לדקור. היי, אנשים לא אוהבים כשמכוונים לעברם קלשונים. *מת משופד בצד הדרך*). לכן אני לא יכול לחכות עד שאני אזכה לקרוא את מלחמת הנשמות מתורגם... ודל"ק, כמה שתקטלו אותו ואותי, הוא ספר נהדר!

סנדרין

New member
דל"ק ספר יפה. ../images/Emo142.gif

אני פחות אוהבת את הדמויות, אבל העלילה זורמת נהדר, ואי אפשר להניח אותו מהידיים עד הסיום. אבל אגדות עדיין במקום הראשון אצלי. *מחכה למלחמת הנשמות
*

בלין

New member
אין כמו אגדות

בהחלט הסדרה הכי טובה (את מלחמת תהנשמות לא קראתי). אני לא מבין על מה אתם מתלוננים בדשל"ק. התרגום שלו לא יוצא מהכלל, אבל הוא בסדר גמור. המונחים לא טובים במיוחד, אבל האוירה לא רעה כלל. ניקח לודגמא שני ספרים שתרגם עימנואל לוטם. שרה"ט וחולית. רוב התלונות נגדו הן שהוא לא העביר את "רוח המקור" של שרה"ט ולמרות שתרגום המונחים שלו בסדר גמור, והוא תיקן שגיאות רבות בתרגום לבנית, התרגום שלו לא "נורא אהוב" בגלל שהאוירה והרוח שונות לגמריי מבשל לבנית, ואומרים שגם מבשל טולקין עצמו. תכל'ס; הטענה היא שהאוירה הגרועה הורסת את התרגום. לעומת זאת חולית. אומרים שזה אחד הספרים היחדים שטובים יותר בתרגום מאשר במקור. מה הופך את התרגום לטוב כלכך? האוירה המדהימה. לוטם עשה בתרגום הזה עבודת אומנות, והעביר את כל המיסטיקה, הפוליטיקה, התככים והאיסלאם המדהימים בצורה מושלמת (חוץ מזה, גם תרגום המונחים גאוני בפני עצמו).

מירטל

New member
חשבתי שהתכוות לתרגום.

דרקונים של ליל קייץ נראה טוב לעומת האגדות. מי שקרא אותם בהוצאה הישנה של מיצוב זוכר שהיו שם טעויות דפוס... והמשפט הבלתי נשכח :" הוא אמר רק שתי מילים: הקוסם". אבל הבעיה הגדולה של ליל קיץ היא העובדה שתרגמו את אלפים לשדים- ואם אתה אומר שבגלל זה התרגום גרוע- תתכבד ותגיד את אותו דבר על ליבנית- אין הבדל גדול ( למי שמכיר את המתולוגיה היהודית או הנוצרית או סתם קרא את האריה המכשפה וארון הבגדים לפני טולקין) בין בני לילית לשדים. מירטל (זאת שעד אמצע שובו של המלך לא הבינה איך האידיוטים סומכים על בני הלילית ועל החפצים שהם יצרו).

מירטל

New member
לא.

אבל אני לא זוכרת איך נקרא הספר הזה (אני לא זוכרת ספר אחר של רומח הדרקון שבו אלפים תורגמו ככה).

Moondust

New member
מעניין למה חווה כפרי חושבת...../images/Emo41.gif

שהיה בקאלאמן משהו בשם "סייאג'"... אפילו אני יודעת שהכוונה למצור על קאלאמן.

למעלה