גמרי הגילאים

מנחם לב

New member
קצת סדר

בעונה הנוכחית יש למעשה שלושה סוגים של חריגי גיל:
1. בליגות הנוער מותר לכל קבוצה לרשום שחקן אחד שנולד שנה קודם, גם אפילו אם הוא כבר סיים יב'.
2. בליגות נערים א' ונערים ב' מותר לרשום שני שחקנים (ולשתף רק אחד בו זמנית) שנולדו בחודשים אוקטובור או נובמבר של שנתון קודם. יליד דצמבר של שנתון קודם לא מוגדרים כחריגי גיל.
3. בליגות ילדים וקטסל מותר לרשום במשחק עד שולשה שחקנים (ולשתף בו זמנית רק אחד) שנולדו בשנה קודמת אבל לומדים באותה כיתה עם יתר השחקנים. נגיד בליגה של ילדים ב' (כיתות ז') משחקים השנה ילידי 2000, אבל לפי הכללים מותר לשתף ילד שנולד בינואר 99 אם הוא נשאר עוד שנה בגן ולומד היום גם בכיתה ז'.

בשנה הבאה מתוכנן להיות חוק אחד אחיד לכל הגילאים: שני שחקנים שגדולים בשנה, אפשר לשתף את שניהם בו זמנית.
 

מנחם לב

New member
ושכחתי לציין

ששגב הוא לא חריג גיל. הוא שנתון 95 בדיוק כמו זלמנסון ויהיה חלק מנבחרת הנוער הקרובה. הוא פשוט היה בנבחרת הנוער גם עם שנתון 94 ואולי זה מה שבלבל אותך.
זה שהוא גם עם הבוגרים זה לא קשור.
חולודוב רשום בבוגרים של ראשון בליגת-העל והוא בכלל כיתה יא' (יליד 96).
 

lb22

New member
אוקיי

כי אני פשוט זוכר שהוא הוחתם לבוגרת ולא לנוער ונטען שהוא יהיה עזר לנוער.

לא קריטי.
 

lb22

New member
ואתה יודע מה חוק הזה כרגע אומר

נכון להיום...
שמי שנולד בחודשים : 7 , 8 , 9, 10 הם מסכנים.

כי מבחינת גודל פיזי הם בגיל של ילדי 2000 אבל הם חריגי גיל...
ובקבוצה שלי (שאומנם קיבלתי באמצע השנה) הם נפגעו בזמן האחרון יותר מידי.... בעיקר שרוב העונה מסתבר שלא אכפו את החוק הזה ופיזית הם לא גדולים מאף ילד יליד 2000.

לטעמי צריך להגביל את החוק הזה לליגות לאומית למינהן , ולא יותר מ2-3 בקבוצות האחרות זה הכל.
בנערים א ונוער לאומית שתיהיה הגבלה כי זה כבר המשחק עצמו אבל ילדים בכיתה ז.... הם עוד ילדים.
 

מנחם לב

New member
זה נושא בעייתי

אין באמת פתרון מושלם לבעיה הזו.
כי אתה באמת צודק שהרבה פעמים מי שנולד חודש-חודשיים או אפילו חצי שנה לפני, אז אין לו ממש יתרון פיזי. מצד שני, הרבה פעמים יש ילדים שאין איתם בעיה מבחינת גיל כרונולוגי אבל ביולוגית הם התפתחו הרבה יותר מוקדם מאחרים ויש להם יתרון שלמעשה אם חושבים על זה אז הוא לא הוגן. אז מה עכשיו? נסתכל רק על מידת התפתחות? השופט יבדוק לשחקנים שערות בבית-השחי ולפי זה יחליט אם לשחקן מותר לשחק או לא?

לפחות באיגוד החליטו לבטל את האיסור לשתף אותם יחדיו בו זמנית שזה כבר טוב.
 

מנחם לב

New member
חשבתי שוב על עניין חריגי הגיל

אולי הפתרון הכי טוב זה בכלל לבטל את עניין חריגי הגיל בגילאי קטסל וילדים וזהו.
נכון, יהיו כמה מעטים שיפגעו ואולי אפילו יפרשו מכדורסל, אבל רוב הילדים ש"מרוויחים" מהחוק יכלו גם להיות בקבוצות של השנתון שלהם.
בשביל מקרים מיוחד ויישובים קטנים שאין קבוצה בכל גיל, אז בשביל זה יש וועדת חריגים באיגוד והם מאשרים בקשות כאלה בלי יותר מדי בעיות.
 
תיקון לגבי הנוער

גם בנוער אפשר שיהיה ללא הגבלה ילידי דצמבר של שנתון 94.

כך למשל אדם אריאל רשום בהפועל ירושלים(למרות שהוא לא משחק או מתאמן) למרות שאיתמר מור חריג גיל וכך גם ניב סולומון שהיה יכול לשחק השנה בראשון ביחד עם נתנאל יוסף.
 

מנחם לב

New member
מה התיקון?

לא ציינתי את זה כי חשבתי שזה מובן מאליו וזה גם מה שתמיד היה. ילידי דצמבר של שנתון קודם הם לא חריגי גיל ושחקנים "רגילים" לכל דבר.
 
מכבי תל אביב

מקורבת לצלחת גם בבוגרים וגם בנוער והרבה פעמים מקבלים החלטות לפי האינטרסים שלה...

וכן הסגל של מכבי ת"א עם השנתון של יא לא ברמה של זכייה באליפות אבל עם שדרוג של זלמנסון ושגב זה כן...

וזה נכון אותו דבר לגבי הנערים.
 

lb22

New member
אני לא מסכים איתך

גם עם שניהם הם לא יכולים לקחת אליפות לבד .....

אז בוא ונפסיק את "השנאה" למכבי שמגיעה מהבוגרים שלה ונביא אותה לנוער סבבה?
 

מנחם לב

New member
בלי קשר לשנאה למכבי

לא יודע אם ראית אתמול את המשחק של הנוער, אבל זלמנסון החזיק את מכבי לבד בתמונה בחצי הראשון והיה למעשה הגורם הבלעדי לכך שהם לקחו את הגביע. במחצית הראשונה הוא קלע 14 מתוך ה-30 של כל הקבוצה! הוא גם היה סופר-משמעותי בהגנה.
אם ונגיד והא ישחק בנוער גם בשנה הבאה (מה שלדעתי לא יקרה אם להורים שלו יש קצת שכל) אז הוא בהחלט יכול לקחת אליפות לבד.
 

lb22

New member
אתה מודע לעובדה

שצריך עוד 4 שחקנים שיביאו לו את הכדור......

שחקן אחד לא לוקח אליפות ברמות הכי גבוהות של הנוער ותשאל את אדם אריאל מירושלים שהיה ללא ספק השחקן הטוב ביותר שנה שעברה ולא הגיע לגמר (ולקח גביע...)
 

מנחם לב

New member
אל תגזים

זה לא שהוא יישחק עם שחקנים מהקטסל. אלה שהם עכשיו יא' (למשל סאנצ'ז שריכז יפה מאוד את המשחק בדקות רבות אתמול) וכיתה י' הם בכל זאת שחקנים טובים.
 

lb22

New member
אני לא מגזים

נתתי פה דוגמא לא רעה בכלל ,

הפועל דני ירושלים של העונה שעברה הייתה עם שחקנים לא רעים , כולל השחקן הכי טוב בליגה בשנה שעברה ועדיין עפה בחצי גמר אליפות המדינה אז מה זה אומר ?

ד"א מכבי שנה שעברה עפה ברבע גמר שלה גביע מול ירושלים ובחצי גמר מול ירושלים.

נעזוב את זה , שזלמנסון היה בנערים כיתה י' , מכבי שלטו בליגה לקחו גביע בלי בעיה , ושהגיעו לפלייאוף התקשו מול גליל ברבע גמר מול רעננה בחצי גמר
והפסידו את האליפות לרמת השרון שלא הייתה קרובה להיות פיזית כמו מכבי ....



אז אם כל הכבוד לעידן ואיתי ויש הרבה כבוד לשניהם הם לא יביאו אליפות לבד אז לטוען שזה בשביל שהם ישארו ולעזור למכבי זה קצת חוטא לאמת.
ד"א ראשון לציון בחרו להשאיר את נתאל יוסף ולא את דאסון מאיזו סיבה?
 

guinnart

New member
דאוסן יליד דצמבר 93

אין שום חוק שהיה מאפשר לו לשחק השנה בנוער.
דווקא מכבי תל אביב ויתרה על חריגי גיל עד עכשיו באופן שיטתי, גם כשהקבוצות שלהם לא היו הטובות בליגה ומכבי ראשון לקחה שתי אליפויות רצוף (בין היתר עם רום קורנליוס ושון דאוסן כחריגים).
יניב סולומון אכן צעיר אבל יליד נובמבר - אם היה חריג גיל זה לא בתור יליד דצמבר.
לדעתי אין מצב שזלמנסון ישחק שנה הבאה עם הנוער. די, צריך לגדול. לגבי שגב, לאור שלושת המשחקים שראיתי אותם העונה, זה דווקא לא רעיון רע. אני משער שמכבי יעשו כמה העברות לקבוצת הנוער שלהם בשנה הבאה. סתם הימורים - די ג'יי שארפ, רן שראבי, יאיר בן שטרית, ערן טיסונה. שנתון 96 כולו, דרך אגב, חלש למדי, כך שאולי מי שכרגע במכבי יספיקו להתמודד בצמרת ממילא. נדמה לי שהבולטות לשנה הבאה יהיו ראשון (חולודוב וקוננקוב - שחקן שעבורו האפשרות להישאר בנוער היא ממש ברכב), גלבוע, ירושלים שהיו אלופי הנערים, נתניה ואולי גם רעננה.

אני רואה הרבה הגיון במתן אפשרות לשני חריגי גיל בליגה לנוער. גם כך הרמה בה נמוכה מדי כרגע וזה ייתן להרבה שחקנים אפשרות להתפתח ולשחק עוד שנה במסגרת קבועה - בגיל שבו רובם המכריע פשוט מייבשים ספסלים (השחקנים הנכונים גם יתאמנו עם הבוגרים במועדון ויקבלו שם דקה למשחק, ויבואו לנוער להוביל). אולי אפילו הייתי הולך עוד צעד ומגדיר אותה בכלל עד גיל 19, אבל זה לא מסתדר עם הגיוס לצה"ל ומחייב לתכנן את המסגרת כדי שלי"אניקים שאינם כוכבים גם תהיה מסגרת מספקת לשחק בה (כשליגה שנייה לנוער לא חייבת להיות מילה גסה). גם לי"אים הבולטים זה לא יהיה רע. שחקנים כמו חולודוב או דנינו דווקא ירוויחו מזה - הם מספיק טובים כדי לשחק הרבה ויתנסו במשחקים ברמה גבוהה יותר, מול שחקנים יותר בשלים ופיזיים.
 
אכן שנתון 96 הוא יחסית חלש

אבל שני שחקנים חריגי גיל זה פתרון מלאכותי....

אולי זה יעלה את הרמה של הליגה אבל זה לא יעזור לשנתון הזה ואף יקח אותו אחורה מאחר וכל החריגי גיל ייקחו את דקות המשחק שלו וכך גם נבחרת הנוער יכולה להיפגע מזה...
 
העיקרון הוא כזה

יכול להיות שאתה צודק וזלמנסון לא מספיק לבד לכן עשו חוק שיהיה שני חריגי גיל כדי שיהיה את שגב שימסור לו....
 

מנחם לב

New member
בנוער

אני לא יודע מה הייתה המטרה המקורית, אבל אני יכול לחשוב על שתי אופציות לגבי מה כביכול הייתה המטרה:
אופציה א': לאפשר לאגודות להשאיר את השחקן המוביל משנה קודמת במטרה להעלות את הרמה בליגות לנוער ויש בזה הגיון מסויים. רובם מתאמנים ומשחקים במקביל בקבוצה הבגורת של המועדון, רובם גם סיימו תיכון אבל דחו את הגיוס, כך שיש להם מספיק זמן להתאמן ולשחק בשתי הקבוצות וזה באמת מעלה את הרמה בליגה.

אופציה ב': אולי, למרות שנראה לי שלא, המטרה הייתה לתת אפשרות דווקא לשחקנים שבשנת הנוער ה"רגילה" האחרונה שלהם לא היו שחקנים משמעותיים, ובגיל 19 הם לא מספיק טובים לבוגרים, לקבל דקות ולשחק לפחות בנוער. כמובן שאם זו הייתה המטרה אז אף קבוצה לא באמת קיימה מטרה זו.
 
למעלה