גמרי הגילאים

guinnart

New member
גמרי הגילאים

השנה הצלחתי להגיע ולראות את שלושת המשחקים!
גמר הילדים היה לא רע. ח"ח גדול למאמן של כפר סבא. הוא ניצח את המשחק, אבל לא בגלל ניהול משחק אלא בגלל העבודה שהוא ככל הנראה עושה עם השחקנים כל העונה - הם פשוט הראו רמה הרבה יותר גבוהה של יסודות, שליטה טובה בכדור, הבנת משחק טובה ויכולת סיום טובה - רואים שיש שם מאמן שעושה עבודה טובה ונכונה עם השחקנים. שישה שחקנים שלהם קלעו 8 ומעלה. הכוכב הגדול של המשחק היה הרכז עמית עבו, שקלע 27 נק' ונתן הצגה יפה מאוד של קליעה, כניסות יפות לסל, חטיפות וראיית משחק. הוא יחסית נמוך ולא אתלטי במיוחד, כך שבשנים הבאות יהיה לו קשה (מזכיר בזה את יוני פונט, גם הוא כפר סבאי, שכיכב בגדול בגמר גביע הילדים לפני 7 שנים). אני מקווה בשבילו שאתבדה. דווקא שחקן אחר של כפר סבא עשה עליי רושם שיש לו פוטנציאל מרשים.
בפתח תקווה השחקן העיקרי היה יואל ניסנוב (32 נק'), אולם צורת המשחק שלו גרמה לי לכעוס על המאמן שלו. יש לו פערים רציניים ביסודות. הוא לא ענק בגובה, אבל די גבוה לגיל ילדים (אני חושב שסביבות 1.85, אבל קשה לי להעריך). הוא חזק ואתלטי, וכל הזמן לוקח את הכדור, הולך עם הטוסיק עד הסל, מסתובב וזורק - ברוב המקרים מחטיא, לוקח לעצמו ריבאונד ואז קולע. כשהוא מכדרר הוא מוריד את הראש (פער ביסודות מס' 1), הוא כמעט לא מסוגל לכדרר בשמאל (פער מס' 2) ויכולת הקליעה שלו, לפחות עפ"י משחק זה, מאוד חלשה ואם הוא יוצא מרדיוס 2 מטרים מהסל הכדור לא ייכנס - עד כדי כך שהוא כמעט לא מנסה את זה (פער מס' 3). כנראה שהוא גבה והתפתח מוקדם, והיתרון הפיזי שלו הספיק לקבוצה שלו כדי לנצח המון משחקים בגילאים צעירים יותר, ולא השקיעו מספיק כדי להפוך את המשחק שלו למגוון. בכלל לפתח תקווה היה יתרון מסויים בגובה ואתלטיות על פני כפר סבא (לא רק ניסנוב, גם בר ונונו שלדעתי יש לו כישרון), אבל לכולם היסודות לא מספיק חזקים.

גמר הנערים והנוער שודרו בטלוויזיה, אז מי שמתעניין בטח ראה. שניהם היו משעממים ומאכזבים מבחינת כדורסל. טיפה מותחים (אבל לא עד הסוף). בשניהם היריבות של מכבי תל אביב עלו ליתרון משמעותי בתחילת המשחק, אבל הקבוצות של מכבי לאט לאט "כתשו" את היריבות עם יתרונות בפיזיות ובספסל. כמות החילופים בשתי הקבוצות של מכבי היתה מתישה ומייבשת, לפחות לי כצופה ונראה לי שגם לשחקנים. בנערים אהבתי לראות את הכישרון של רן שראבי מנס ציונה (1.95 מאוד אתלטי ועם אינסטינקטים מצוינים). לצערי הרפרטואר שלו מוגבל קצת, הוא חוזר על אותו השטיק הרבה פעמים ולא קולע מספיק טוב מבחוץ. אם ידע לעבוד על זה יכול להיות שחקן מצוין. במכבי אלון ששון הוא שחקן עם יכולות מיוחדות. בערך 1.95 פלוס מינוס. הוא ממש לא רכז טבעי - אבל מקבל הרבה דקות את הובלת הכדור - ובעניין זה הצוות המקצועי של מכבי ראוי להערכה. יש לו ראיית משחק טובה, הוא חזק פיזית ועם אתלטיות סבירה, שליטה טובה בכדור, יצירתי ועם ראיית משחק טובה, אבל קצת חסרה לו יכולת קליעה וסיום מספיק חדות, ושחרור הכדור שלו איטי (ויש לו עוד הרבה דברים שהוא צריך לשפר). אם יש לו בגנים עוד כמה סנטימטרים זה בכלל יהיה טוב. בהחלט שחקן מעניין.

מנחם לב

New member
סיכמת יפה

גמר הילדים: לאור כל הסופרלטיבים והביצועים בליגה ציפיתי למשחק התקפה קצת יותר קבוצתי ומתוחכם, אבל אני מניח שללחץ ולמעמד היה גם קשר להיעדר הדברים האלה.
זה לא שלא היה משחק קבוצתי בכלל, למעשה ביחס לפ"ת כפר-סבא שיחקו מאוד קבוצתי. בנוסף ליסודות שציינת אהבתי במיוחד את ההגנה שלהם ואלה דברים שהבסיס שלהם נבנה עוד בכיתה ה-ו אז אני לא יודע אם כל הקרדיט בהכרח מגיע למאמן (אלא אם הוא זה שעובד איתם כבר כמה שנים) או לאגודה ולדרך שהיא מתווה.
פ"ת שיחקו דיי פרימיטיבי ובסוף אפילו ניסו פשוט לשמור אזורית וזה עזר להם קצת לחזור למשחק.

גמר הנערים: הייתי בעד נס-ציונה וממש חבל שהם לא ניצחו. ראיתי אותם כבר בכמה משחקים בעבר ולהערכתי שעיבי (הגארד המוביל שלהם) היה רחוק משיאו וגם שראבי ניסה ללכת יותר מדי בכוח ולבד (אולי הוראה של מאמן), אבל הם נלחמו הרבה יותר, במיוחד מס' 8 שדפק כמה גגות יפים. אין יותר מדי מה להגיד על מכבי - שיחקו סגנון התקפה פשוט, הרבה יכולות אישית תוך ניצול יתרון גובה בעמדות הגארד, קצת עומק ו...זהו.

ולא שזה באמת מעניין מישהו כנראה, אבל כמה מתוך שחקני הנערים של מכבי גדלו באמת באגודה? ניראה לי יש שם יותר שחקנים מחוץ לת"א מאשר מת"א.

גמר הנוער: אז נכון שאלון לוין פצוע, אבל המשחק הזה הוא מבחינתי פדיחה גדולה למכבי. שגב הוא אכזבה ענקית וגם יתר ה"כוכבים" לא הרשימו. במחצית זלמנסון קלע להם 14 מתוך ה-30 של כל הקבוצה. ראשון קבוצה טובה, אבל הרבה פחות טובים מהקבוצה של שנה שעברה למשל ועדיין עשו חיים קשים למכבי.

lb22

New member
כמה מילים שלי על ערב הגמרים

קודם כל לגבי כפר סבא , הם עבדו עם מאמנים אחרים (אני חושב) בגילאים הנמוכים אז הקרדיט הוא גם למאמן הנוכחי וגם בעצם לכלל הצוות בכפר סבא , אבל , וזה אבל גדול זה מאוד נחמד להתסמך על משחק תן ולך וחדירות כאשר יש לך יתרון פיזי (אתלטי בעיקר) וכישרון גדול יותר בואו נראה מה אותה קבוצה תעשה בשנים הבאות עם הכנסת התרגילים והחסימות שאותם היא לא מבצעת כרגע בסופו של יום הכדורסל המודרני בנוי על פיק אנד רולים וחסימות.

כפר סבא שלטו החל מהדקה ה3 של הרבע השני במשחק עד אמצע הרבע האחרון , אני מודה שלא זכור לי משחק שבו כפר סבא לוקחים את כל ה3 פסקי זמן בחצי השני 2 דקות לפני סיום המשחק שהם עוד ביתרון 11... אבל זה אולי המעמד אולי זה סתם עייפות לא נדע.
מה שכן יש להם משחק חשוב עוד שבועיים מול נתניה ובמידה והם בטעות מפסידים הם מגיעים למחזור האחרון בעונה (אי שם בסוף אפריל) למשחק אליפות מול הוד השרון.... (בכל מקרה הם יגיעו למשחק אליפות בהוד השרון השאלה באיזה מצב).

פתח תקווה שיחקו כמו אנדרדוג מובהק , ניסו לנצל את יתרון הגובה שלהם, ובכזה משחק האמת? כל האמצעים כשרים (בעיקר מול קבוצה כמו כפר סבא). הצליח להם רבע אחד אבל זהו בערך.

גמר הנערים היה סוג של הפתעה , נס ציונה היחידה שניצחה את מכבי השנה (במשחק אימון בפתיחת העונה או משהו כזה) והגיע למשחק צמוד ורק בריחה של מכבי בדקות הסיום מנעה הפתעה נעימה. אני לא מכיר כמעט את השחקנים שם אז לא אעיר.

לצערי את גמר הנוער כבר לא נשארתי לראות (היה לנו במועדון שבו אני מאמן משחק חשוב על הישארות בליגה לנערים ב לאומית אז הלכתי לעודד) אבל מאוד הופתעתי מהתוצאה , מכבי דרסו את כל הליגה ובעצם כל השנה דרסו, האם זה באמת החיסרון של אלון לוין? אני מקווה שלא אבל אם כן מכבי בצרות כי הפציעה שלו לא בדיוק מסתיימת בקרוב.

נערים ונוער

אהלן חבר'ה מצטער שלא יוצא לי הרבה לכתוב בזמן האחרון אני מקווה שבקרוב אני אחזור באופן יותר סדיר...

לגבי הנערים מאוד התרשמתי מאדם זלקינד ומששון(ברח לי שמו הפרטי-אלון נראה לי) שחקנים מאוד טובים!!!בהערת אגב אומר שלעניות דעתי נבחרת הקדטים שלנו השנה היא מדהימה עם הובר בלאט וארצי המובילים ביחד עם שילוב של שאר שחקני האקדמיה שנתון 97 שהוא מאוד חזק ומוכשר ביחד עם שחקני מכבי ת"א ועודכמה מכוכבי הליגה ובאמת יש נבחרת שיכולה להעפיל לדרג א'.

בחזרה למשחק,ראיתי את השידורים מהטלוויזיה וקצת לא מצא חן בעיני שהפרשנים שמה לא פירגנו כ"כ לשראבי לדעתי הוא היה מצוין היום והוא יכול לעשות את ההבדל עבור נס ציונה שתפגוש את מכבי ראשל"צ ברבע גמר אליפות המדינה.לדעתי מכבי קבוצה טובה אבל לא ממש מדהימה ולדעתי הפועל ירושלים יכולה להדיח אותה ברבע הגמר.נס ציונה יכולה באמת לצאת עם תחושת החמצה מאחר והם קבוצה שלא נופלת ממכבי וכבר ניצחה אותה בליגה בהדר יוסף.

לגבי הנוער,ראשל"צ תפסה את מכבי ביום חלש ואם הקליעות מבחוץ היו קצת יותר נכנסות מכבי לא הייתה לוקחת...מכבי באמת רמה מעל כל הליגה ומענייו יהיה לראות את הסדרה(שכנראה תהיה)בין שתי הקבוצות בחצי הגמר אליפות המדינה(כנראה שמכבי תדיח את ירושלים וראשל"צ את ר"ג...טוב אולי פה יכולה להיות הפתעה).

לילה טוב.

lb22

New member
אתה בטוח לגבי השורה האחרונה שלך?

קודם כל השחקן הוא אלון ששון (מישהו יודע אם יש קשר משפחתי לשרון ששון? :) )...

ולגבי מה שאמרת על ראשון - ר"ג , קראתי איפשהו שרמת גן קבוצה מצויינת גם כן , האם ראשון עוברים אותם בכזו קלות?

אתה יודע מה לא בהכרח...

ראשל"צ לדעתי באמת יותר טובה אבל לא בפער גדול,שתי הקבוצות כבר נפגשו ברבע גמר הגביע וראשל"צ ניצחו בר"ג אחרי משחק מותח...

ר"ג קבוצה טובה שמסתמכת בעיקר על הקלעי שלשות שלה(אור קהל,רועי בן יהודה וכו'...) ועל סטס קאופמן בצבע,ברבע הגמר סטס הסתבך בבעיית עבירות והגבוהים של ראשון חגגו שם ללא מענה של ר"ג.

בליגת התיכונים היה להם יתרון על כולם מאחר וגם הבי"ס בליך וגם הקבוצה של עירוני ר"ג זו אותה קבוצה שרצה כבר מספר שנים ביחד בניגוד לבתי ספר האחרים...שנה הבאה בליך לא יהיו כ"כ טובים(אלא אם כן יביאו חיזוק...השנתון של יא שלהם פחות טוב מהנוכחי).

מבחינת חומר השחקנים ראשל"צ יותר טובים מר"ג לא בהרבה ובנוסף יש להם יתרון ביתיות בסדרה כך שלדעתי ראשל"צ יעלו.

guinnart

New member
שנתון 97

מסכים שהוא השנתון החזק ביותר שהיה אולי אפילו מזה עשור.
חסר לשנתון הזה סנטר. חשבתי שיאיר קצוטי יכול להיות שחקן פנים טוב, אבל משום מה כשבאתי לראות משחק של אקדמיה 97 לא ראיתי אותו בכלל, אפילו לא על הספסל. מישהו יודע מה קורה איתו? אבל לפחות יש כמה פורוורדים טובים\יעילים.
המשחק שראיתי לא מזמן של האקדמיה (נגד עמק יזרעאל) אני חושב לימד גם על היתרונות של הפרויקט וגם על החסרונות. בצד היתרונות: שחקנים מוכשרים (כמו בלאט, הובר וארצי) מקבלים אימונים ברמה גבוהה ומשחקים כל השנה מול גדולים מהם. כשהם לא חוטפים על הראש (כמו ששנתוני 95 ו- 96 חטפו) אלא מתמודדים בכבוד ואפילו מנצחים מדי פעם זה מאוד מגדל. מצד שני המון שחקנים באקדמיה נדחקים לקצה הספסל, חלקם לא מקבלים כמעט דקות. יש בקבוצה כמה חברה גבוהים, כמו אביב ינקוביץ' מגבעתיים (בערך 2 מ'), וצעירים מכיתה ט' (רובינשטיין, יוגב לוי, ספיר - שמנחם לב מכיר - כולם גבוהים ולוי אפילו עובר את 2 מ'), וכל מי שמניתי לדעתי לא ראה דקה במשחק. ככה הם צפויים להתפתח? זה שווה להגיע לאקדמיה כשאתה בן 15, שחקן מוביל בקבוצה שלך, ולבלות שנה שלמה עם ממוצע של אולי 5 דקות למשחק?
דרך אגב, בקבוצת האקדמיה היו מלבד בלאט-הובר-ארצי (שהיו המובילים ללא ספק), גם שחקנים נחמדים אחרים: גיל מייזליץ (רכז-קלע) שחקן נחמד, גיא מאיו (סמול פורוורד, בערך 1.90-94) לא רע, ומוחמד אבו ערישה הוא פוטנציאל. הוא נראה לי בתקופת צמיחה לגובה, בערך 2 מ', ויש לו קליעה יפה מבחוץ ושליטה טובה בכדור. הוא גם מאוד רזה. בהחלט מישהו לעקוב אחריו.

האקמיה

שנתון 97 באמת שנתון מצוין וההפסדים שלהם בבית העליון נבעו מהעובדה שהיה להם חיסרון בפיזיות מול הקבוצות האחרות אבל הם מפצים על כך עם גארדים כשרוניים,אני מקווה שלקדטים ימצאו סנטרים טובים כי זו אולי נקודת התורפה(למרות שבשנה שעברה בקדטים הגבוהים כמעט ולא קיבלו דקות ושיחקו בעיקר עם הרכבים נמוכים).

החיסרון המשמעותי באקדמיה הוא שאי אפשר לתת לכולם להיות בחמישייה ויש כאלה שנאלצים להידחק לקצה הספסל כי אי אפשר לחלק את הדק' בין כולם וזה יוצר צב ששחקן שהיה כוכב בקבוצה שלו מגיע לאקדמיה ולא מקבל דקות משחק...אם אני לא טועה 4-5 שחקנים עזבו את האקדמיה של שנתון 96 שעונה הקודמת בגלל זה....

לגבי שנתון 96 אני ממש לא מבין מה הולך איתם הם כעת בבית התחתון במאזן שלילי של 4-5 והם הפסידו לקבוצות כמו בני הרצליה2 שזה הכיתות יא שלהם...ועוד שנה הבאה הם יהיו בארצית בוגרים(בהנחה ששנתון 95 לא ירד ליגה...) אני מתאר לעצמי שהם יביאו לעצמם חיזוק בסוף שנה...

מנחם לב

New member
העלית פה שאלה מעניינת

יצא לי לראות את הקבוצה הזו של האקדמיה מתאמנת בתחילת השנה, בלי ארצי שגם עדיין לא שוחרר ע"י חיפה ובלי הובר ובלאט שהיו עם הקדטים. ראיתי קבוצה ממש גבוה אבל לא התלהבתי מהרמה הממוצעת.
אז אין ספק שהשלישייה הזו מהווה את הכוח העיקרי של הקבוצה מאחר ושלושתם כנראה שלושת השחקנים הטובים ביותר בשנתון בכל הארץ, אבל אולי באמת הפעם, בניגוד לשנתונים קודמים, הלכו קצת יותר על הניצחונות ועל "החזרת הכבוד" לאקדמיה. אני קצת נזהר פה כי אני לא באמת ראיתי מספיק משחקים ולא רוצה "ללכלך" על המאמן סתם.
מצד שני, זה לא שהם סתם מייבשים שחקנים עם פוטציאל - הם לקחו שם כמה שחקנים שגם באגודות שלהם בקושי שיחקו ובאקדמיה לפחות עובדים איתם הרבה הרבה יותר ומשקיעים בהם, אפילו שהם לא משחקים (רובינשטיין, לוי וינקוביץ'). יש שם גם שחקן אחד שאין לי שום מושג למה בכלל לקחו אותו וגם אין לו יותר מדי פוטנציאל ואני לא מופתע שהוא לא משחק כמעט. דווקא ספיר משחק בממוצע כ-15 דק' למשחק וזה יפה לילד בכיתה ט' שמשחק בנוער וכמי שעוקב אחר ההתקדמות שלו אני יכול להגיד לך בוודאות שזה עדיף בשבילו מאשר להיות שחקן מרכזי אצלנו בנערים לאומית. הוא קיבל שם המון המון דברים שבחיים הוא לא היה מקבל פה. גם אם הייתי עושה לו אימונים אישיים כל שבוע.

מנחם לב

New member
אה ולגבי קצוטי

בתחילת העונה אובחנו אצלו בעיות ברכיים רציניות שהשביתו אותו לתקופה ארוכה.
אגב, באותם אמונים שארצי, בלאט והובר חסרו, הוא היה ללא ספק השחקן המוביל.

guinnart

New member
לא כל כך מעניין מה כפר סבא יעשו בשנים הקרובות

מעניין אם יגדלו שם שחקנים.
כשעובדים על שליטה בכדור, הטעיות, קליעה, סיומת, יסודות של הגנה, קבלת החלטות (אני עם הכדור > מחליט בין קולע, מוסר, מכדרר) והבנת משחק, יוצרים בסיס טוב. ללמוד לשחק עם חסימות ותרגילים זה בא מהר.
בראיון המסכם איתו אמר המאמן של כפר סבא שהוא עובד איתם מכתה ו'.
לדעתי שחקן לא "שוכח" לצורך משחק אחד דברים שהוא יודע, וגם אם "כל האמצעים כשרים" - אם לניסנוב היתה יד שמאל ויכולת קליעה טובה יותר היינו רואים את זה. העניין הוא שברור שהוא היה יכול להרוויח מזה כי הוא כן בחור אתלטי ומוכשר.
לכפר סבא יש דרך אגב מסורת של רכזים שמחפים בעזרת אינטליגנציה ויכולת על נתונים פיזיים פחות טובים ומצליחים בכך (ניב שניידמן, עומר כהן). אני מאחל לעמית עבו להצטרך למסורת הזו. בקבוצה שראינו אתמול יש עוד 2-3 שחקנים עם פוטנציאל גובה ואתלטיות שיכולים להתפתח (אבל כולם כולם יכולים להיות מקסימום גארדים גבוהים או בקושי פורוורדים נמוכים).

lb22

New member
זה דווקא מאוד מעניין

מה יקרה איתם עם המעבר הזה למשחק "האמיתי".

כרגע הם מסתמכים על הייתרון הפיזיולוגי שלהם בגיל הזה (בעיקר הרמה האתלטית).

בכל מקרה יש להם שחקנים שיכולים להתפתח לשחקנים טובים מאוד השאלה מה הולך לקרות בשנים הקרובות , להזכיר לך אחוז אחד מכלל השחקנים הפעילים במחזור באמת הופכים להיות שחקנים בליגות לאומית / על...

lb22

New member
ד"א משהו מעניין שקראתי עכשיו

באתר של האיגוד.

העבירו אתמול שינוי מהותי בליגת נערים א' (כיתות י'), מותרת שמירה איזורית החל מהעונה הבאה.
שינוי מעניין מאוד ותאמת מתבקש גם ככה רוב הקבוצות שומרות ככ צפוף אז לפחות עכשיו זה חוקי.

מנחם לב

New member
אני לא יודע עד כמה זה טוב

במיוחד שסביר להניח שעוד שנה-שנתיים ישנו את זה שוב וחוזר חלילה.

גם קבוצות ילדים הרבה פעמים מרמות בהגנה ויש אפילו מאמני קטסל שעסוקים בלתחמן שופטים, אז גם שם נעשה שיהיה מותר?

יש הרבה הגיון באיסור של שמירה איזורית בגילאים מסויימים, כדי לוודא שאותם שחקנים שכן יש להם פוטנציאל להגיע למשהו קודם כל ילמדו יסודות של הגנה אישית חזקה ורק אז כמובן גם יתחילו ללמוד סוגים שונים של שמירות איזוריות, כי גם זה חשוב לבוגרים.

הבעיה אבל שכל ההחלטות האלה לא בהכרח מתקבלות מתוך חשיבה מקצועית ארוכת טווח אלא מתוך שיקולים פוליטיים ומה טוב לאיזו אגודה ברגע נתון.
כנ"ל אגב לגבי החוק החדש (והלא מובן) של חריגי גיל.

lb22

New member
תראה זה דיון מעניין

כיום בליגה הזו קבוצות מצופפות את ההגנה שלהם בצורה לא חוקית , שופטים לא שמים לב (לרוב) ואז זה יותר מתחים בין מאמנים שחקנים ושופטים וסתם מצב לא נוח.
אני חושב שאם יחילו את זה רק על נערים א' לאומית (בלבד...) אז אולי זה יפתור את זה.
האם זה יגרום להם לקבל יסודות של הגנה אם לא יהיה את החוק הזה לא בטוח. הכל תלוי במאמן ובאגודה בסופו של דבר.
בדיוק כמו שכפר סבא בכיתה ח' לא מבצעים אף תרגיל ואף חסימה ..

עכשיו אתה מוזמן להעיר את עיניי בנושא החוק חריגי גיל? כי יש לי פה מלא בנושא הזה שגרם לי לא לשתף אי אלו שחקנים שלי בחודש האחרון.....

מנחם לב

New member
חריגי גיל - החוק החדש

פה מלא על החוק כפי שהוא היה בשנים האחרונות? כי לדעתי החוק כיום הוא בסדר גמור, או לפחות הרע במיעוטו, למעט אולי העניין שאסור ששני החריגים יהיו יחד על המגרש. אבל זה אולי כי אני כרגע מרוויח מהחוק כפי שהוא כיום.

באיגוד הוחלט (ופורסם לפני כמה חודשים) שהחל מהעונה הבאה יהיה מותר בכל קבוצות הגילאים לשתף שני חריגי גיל, מקטסל ועד נוער. זאת אומרת, שני שחקנים שגדולים בשנה ובלי שום קשר לכיתה שבה הם לומדים. כמו שהשנה יש חריג גיל בנוער, אז בשנה הבאה מותר שניים כאלה ובכל הגילאים.

lb22

New member
אני מדבר על חריגי גיל

בכיתה ז' (בלבד) על שחקנים שלומדים בכיתה ז' שנתון 1999/2000 שנולדו בחודש אוקטובר (סוף החודש) 99 , ולא יכלו לשחק יותר מאחד על המגרש.
שחקנים שאין הבדל פיזי בינם לבין אחרים בקבוצה דווקא ילדי 2000 נראים פיזית גדולים מהם בהרבה.

חוק שלא אכפו ולא שאלו עלו במשך עונה שלמה ובגלל מקרה שקרה לפני מספר שבועות החלו לאכוף אותו בצורה קפדנית עד מאוד...

מילא אם היה מדובר על ליגה לאומית , אבל מדובר על כיתות ז'...

אתה יודע למי זה טוב

למכבי תל אביב כמובן!...

השנתון יא של מכבי לא כ"כ חזק(לראיה הם אפילו לא העפילו לרבע הגמר שנה שעברה בנערים) ואם יהיו שני חריגי גיל הם יוכלו להשאיר את זלמנסון ושגב...

בכלל,אני לא מבין את כל הרעיון הזה של חריגי גיל בגילאים של הנבחרות הרי מה יעזור להציף את הליגה בחריגי גיל בנוער ובנערים אם הם גם ככה לא ישחקו בנבחרת הנוער/קדטים ואז יוצא מצב שקבוצות ממלאות את השחקנים שלהם בילידי דצמבר של השנתון הקודם(שהם לא חריגי גיל) בנוסף לחריגי גיל ואז אותם שחקנים שהם לא מהשנתון תופסים את דקות המשחק של השחקנים שבאמת בגיל המתאים ולא מקדמים את השנתון שישחק בנבחרת בקיץ...

lb22

New member
מה הקשר מכבי תל אביב ?

למה נראה לך שזלמנסון יכול לנצח קבוצה לבד? הוא צריך לידו שחקנים הוא לא משחק לבד.

ד"א איתי שגב כבר היום משחק בתור חריג גיל (הוא הוחתם לבוגרת ורק לעזור לנוער) זלמנסון דווקא מסיים השנה כיתה י"ב , שגב לא סיים כבר?

ואם אני לא טועה זה מוגדר גם בחודשים (אם שפה אני טועה).

בליגת הנוער אני מקווה שמשחקים השחקנים הכי טובים שמשחקים הכי טוב ולא לפי גיל ..... אבל זה רק אני :)

למעלה