גמישות FLEX של הנעל

bazzik

New member
גמישות FLEX של הנעל

מה אומרים המומחים
איזו מידה צריך ? גולש ברמה טובה, מנוסה.
ALL MOUNTAIN

marceloros

Member
מנהל
קשה מאוד להגיע להכרעה

וזה גם תלוי בגודל ומשקל.
נסה להבין קצת לבד כאן למשל .

לי, גולש בינוני בעיקר מסלולים (שרוצה להתקדם קצת גם) במשקל 90ק"ג וגובה 185ס"מ המליצו לי בין 90 לבין 110 ע"פ דעות שונות.

bazzik

New member
אני מבין שככל שאתה...

גולש מנוסה יותר ורץ מהר יותר
נדרש מספר פלקס גבוה יותר. כלומר ממספרים מעל 100
זה נכון?
אם לך המליצו בגבולות 100 ואתה אומר שאתה גולש בינוני ונניח שגם אני כזה או אולי קצת מתקדם בכ"ז , אז מתאים לי 110 לערך

איל שחר

New member
לחופשתי השנייה מכרו לי בארץ פלקס 60. שומר נפשו ירחק.

בשנת 2006 קניתי נעליים נוחות מאד, פלקס 100. נוח לי. לא קשה מדי.
לכן ההמלצה שלי היא על טווח 100-110. ייתכנו גם שינויים קלים בין יצרנים.
מתחת לזה - רך מדי.
מעל לזה - קשה מדי.

בטווח הזה? איזו נעל שטובה לך.

marceloros

Member
מנהל
בעיקרון כן

ובעיקרון אני לא מומחה בפלקס כדי לחוות את דעתי ובמיוחד כמה זה משפיע בגלישה.
אני רק השנה הבנתי כמה טעויות עשיתי במדידת נעליים בהשכרה, וקנייה משלי רק מתוכננת.
&nbsp
מה שאפשר לעשות זה לתפוס חנות שיתנו לך לנסות פלקסים שונים (מהשכרה אולי?) ואז תראה איך זה מרגיש. לא יודע כמה זה אפשרי. מה שניסיתי לברר לשנה החנויות הן או השכרה או מכירה, ואפילו זו אותה רשת הם בסניפים שונים וכאילו אין קשר ביניהם, הכל זכיינים...

skiforce

New member
העקרונות שלי בשכירת נעליים

כששאלתי על פלקס פעם בחנות אמרו לי שבהשכרה כל הנעליים הן מינימום 80-90 בכל החנויות. מצד שני, אולי התרגום של זה מצרפתית לעברית זה: "יללה גם כן אתה, אל תבלבל ת'מוח".
מה שכן למדתי זה שכשמשדרגים רמה של ציוד, זה יכול לשדרג גם את הנעליים. וזו סיבה טובה בשבילי לשדרג. בשנה שעברה הזכורה לטוב מהבחינה הזאת קיבלתי Tecnica Mach 1 עם פלקס 100. תענוג.
הנקודה שלי בהקשר הזה היא שכאשר יש לך נעל טובה ואיכותית שמתאימה לך במבנה ובמידה (שזה אומר למשל גם ברוחב, ולא רק באורך), והיא גם חדשה מספיק, פחות משנה האם הפלקס הוא 80 או 100. שוב, אלא אם כן אתה קופץ הרבה בפארקים (מה שדורש נעל רכה), או דופק דאונהיל ב 120 קמ"ש (מה שדורש נעל קשיחה).

לי יש כמה עקרונות כלליים עבור עצמי:
1. ללכת לרשת השכרה גדולה כאשר זה אפשרי.
2. לשדרג לפחות רמה אחת ממה שמקובל לרמת הגלישה שלי.
3. לצאת לחופשה של יותר משבוע, בהנחה שלפחות אצלי, לוקח לי איזה יומיים שלושה רק להיסגר על הציוד שמתאים לי. אני משתדל כל הזמן שזה ייקח פחות, אבל לפעמים זה לא מצליח. כשהציוד יושב טוב - זה עולם אחר.

Cמן רשום

New member
יש לך רגליים צרות

הטקניקה מאך 1 הזה מתאים רק לגולשים עם רגלי בלרינה. אני גם גולש בטקניקה אבל Ten.2 שיותר מתאימים לבני אדם נורמטיביים עם רגלי דב. אגב, הנעל הזאת היא הכי נוחה שהייתה לי. ביחד עם מגלשיים Voelkl Code V Werks נותן לי מענה מצויין לכל הצרכים שלי, במיוחד נוחות. הבנתי שאני לא מוכן לענות את עצמי כדי לקחת איזה סיבוב יותר קיצוני.

marceloros

Member
מנהל
אתה נשמע משקיען

אני בטמטומי רק לאחרונה התחלתי להתעמק בענייני הציוד, בד"כ אין לי ושג ואני לא זוכר מה נתנו לי.
אני לא חושב שאגיע לעומק של הכרת חברות ודגמים, אני סה"כ רוצה שיתאימו לי נעל בחנות שתשב עלי "סינדרלה" עם או בלי התאמה/חימום לא משנה.
העיקר שלמדתי איך נועלים נעל סקי, איך מוודאים מידה נכונה, וזהו.

יש עוד אפשרות, לקנות את אלה שגלשת בהן בהשכרה

כך שתהיה בטוח שהן מתאימות ונוחות לאורך זמן וגם לאתבזבז זמן בחיפוש נעליים.

marceloros

Member
מנהל
אויי לא ....

אחת המטרות זה לא לגלוש על פטריות של אחרים

חוץ מזה עוד לא היו לי נעלי השכרה נוחות - חוץ מיום אחד בחרמון של הד שהיו דנדשות, מפתיע, דוקא פה.

marceloros

Member
מנהל
עדיין...

האפשרות שציינת קיימת, לא אעשה זאת בעצמי כי ככה אני, אוהב לקנות אם כבר חדש.

skiforce

New member
לכל אלה שהציעו לי לקנות מההשכרה

תכל'ס: אתם צודקים. וגם השעשעתי קצת ברעיון הזה.
לא אכפת לי לגלוש "על פטריות של אחרים", כפי שנאמר כאן. הנעליים היו די חדשות ולא שחוקות.
השיקולים שלי נגד קנייה באופן כללי:
1. אני נוסע עם די הרבה מטען, ולא בטוח איך נעליים יתאימו להרגל הזה. אם כי אני מתייעל קצת משנה לשנה. בגלל הכשרות מעמיס הרבה לחם במזוודה, כמה פרובינציאלי מצדי.
זה לא ודאי שאני נוסע בכל שנה, ואז זה מבאס להיות עם הרגשה של "הפסדת כסף כי לא נסעת".
2. לצערי הביטחון העצמי שלי מבחינת רמת הגלישה הוא לא גבוה, ואני מרגיש שעדיין לא סיימתי איזו עקומה חדה של למידה, בשביל להתייצב קצת במקום שאומר: "אני גולש פחות או יותר ככה וככה". ולכן קצת חושש להתחייב לנעל אחת. אני כבר מחכה להצליח להגביר מהירות, לעבוד יותר על פניות ארוכות, ואז להתייצב שם איכשהו מבחינת רמה.

אבל חשוב לי מה שאתם מספרים באופן כללי על נעליים, ובמיוחד חוות הדעת של סימן רשום על הדגם הזה והרוחב וכו' (למרות שקרא לי "לא נורמטיבי", המנהל לטיפולך
). כנראה שאגיע פתוח יותר בעתיד לרעיון הזה.

תודה!

נועם ח

New member
בדיוק בגלל זה אתה צריך לקנות נעליים

גם לי יש רגליים צרות, ולא התנסיתי הרבה בהשכרות, אבל הרגשתי שהרגל שלי תמיד "שוחה" בנעל. קניתי נעליים כשגרתי בארה"ב אצל boot-fitter שנתן לי נעליים צרות עם פלקס 100, למרות שאני מתחיל, כי אין כ"כ נעליים צרות עם פלקס נמוך. הוא שחרר איזה בורג וגם חתך חלק מהפלסטיק העליון ואמר שזה יהיה לי בסדר גם כמתחיל.

Cמן רשום

New member
גם פונקציה של משקל, לא רק של רמה

עד כאן לפי הספר. חייב לציין שבאופן אישי אני מתחיל לקבל תחושה שכל הקטע הזה הוא קצת overrated. פעם ייחסתי לזה המון חשיבות, אני זוכר שכשחיפשתי זוג, ממש הפכתי את זה לפרוייקט מדעי. לאחרונה ניסיתי לגלוש בזוג ישן בקשיחות 85, וחייב להודות שלא הרגשתי הבדל יוצא דופן ביחס לחדשים שהם 130.

bazzik

New member
יכול להיות גם בגלל שזה ישן

נעל ישנה מתקשחת. זה קורה הרבה בנעלי ריצה מנסיוני
אז אולי גם בנעל סקי. אז אולי בגלל זה לא הרגשת הבדל גדול

Maki869

New member
עד לפני שנה שעברה גלשתי עם 100-110

אבל בגלל סגנון גלישה הבנתי שאני צריך משהו "רך" יותר
אז ירדתי לכיוון 70-80
( גולש פרייסטייל / פרייראיד )
חייב לציין שלא מרגיש הבדל משמעותי בקשיחות אבל כן מרגיש ש"הטעויות שלי" עם הנעל יותר סלחניות - בעיקר בפארקים
נעל סקי בוחרים בעיקר לפי סגנון גלישה
יש לזה תורה שלמה אבל כמו שכבר אמרו זה לא נתון הכי משמועתי בבחירת הנעל

אני גולש עם 120

משקל ממוצע. גלישה מגוונת. העניין שבונים נעליים של מתחילים בפלקס נמוך והנעל עצמה בנויה לא טוב ומכאן גם יותר זולה אבל גרועה לגלישה. מצד שני נעליים בפלקס גבוה בנויות הרבה יותר טוב ויותר יקרות גם. אבל הרבה יותר מהנות לגלישה.

Maki869

New member
אתה בעצם אומר שלכול מי שגולש פרייסטייל

יש נעל זולה ולא איכותית?

למעלה