גמישות יתר

גמישות יתר

שאלה לי אליכן/אליכם...
האם מישהי מכן/מכם סובלת מגמישות יתר במפרקים?
מאז שאני עם הפיברו אני מאוד גמישה אך אליה וקוץ בה. הרצועות בכל המפרקים מאודד גמישות מה שגורם לפריקות בעיקר של הפיקה בברכיים, ויוצאים לי קנאקים מכל מפרק אפשרי.
מישהי מכירה את התופעה? אם כן, אשמח לדעת איך אתן מתמודדות..

מקווה שאתן בטוב, מועדים לשמחה.

אענה כשליח

מישהי מותיקות הפורום שלאחרונה לא פעילה סובלת מזה. ואני לא בטוחה שזה רק בגלל הגמישות יתר או בכלל עוזר לכאבים היא כבר זמן מה משתמשת במדבקות, לא יודעת איך קוראים להן, אבל מדבקות די גדולות שמדביקים בסמוך לפרקים והיא מדווחת על שיפור ניכר.

תנסי לחפש אחורה בפורום, דרך חלונית חיפוש, אולי לפי המילים: גמישות יתר במפרקים + מדבקות. או לשאול רופא כאב או רופא אחר שאת מטופלת אצלו. המדבקות האלה הן לא דבר נסתר או נדיר, יוצא לי גם לראות אנשים ברחוב איתן, כי הן גם באות בצבעים זרחניים לשם הבידור / אופנה / וואטאבר :)

אני מתפוקקת נורא!

מוזר, אבל אף פעם לא חשבתי שזה קשור לגמישות יתר. אני רגילה שכשאני מגיעה לפיזיותרפיסט שלי או לכירופרקטית שלי הם עושים לי בדיוק את אותו דבר, כך שאף פעם לא ראיתי בזה משהו שלילי או לא נוח או קשור בכלל..
אבל בדיוק סיפרתי למישהי השבוע שביום כיפור מישהי שעמדה מאחורי בתפילה היתה בטוחה שאני מתפרקת אחרי שפקקתי את כל העצמות המתפוקקות שלי בזו אחר זו. היא ממש נראתה מודאגת.

אכן

כן, האורתופד והפיזיותרפיסט בדקו אצלי מפרק מפרק וקבעו שיש לי גמישות יתר וכתוצאה מכך גם הקנאקים והפריקות... מעניין אותי מה הכירופרקטית עושה לך והאם זה תורם???

(כש)אני הולכת לכירופרקטית

זה בגלל שיש לי פריצת דיסק בגב התחתון - אז זה קשור לכאבים שיש לי שם.
אבל בשנים האחרונות אני הולכת לפיזיותרפיסט שעושה עבודה דומה לזו של הכירופרקטית, רק בצורה יעילה יותר, שמשפיעה לאורך זמן ארוך יותר.

למעלה