גמישות בשעות

גמישות בשעות

אני עובד היום במחקר ופיתוח במשרה מלאה.

בחברה שאני עובד בה בסך הכול טוב לי, אבל אני לא מרוצה מהשכר.

מצד שני יש שם גמישות נהדרת בשעות: אפשר לבוא בצהריים וללכת בלילה, העיקר שעושים את השעות שצריכים.

הנושא של הגמישות קריטי לי היום ויהיה אפילו יותר קריטי בעתיד(לימודים וכו'). שאלתי היא כמה נפוצות משרות כאלו היום(יש לי שנתיים ניסיון ו-'תואר וחצי' בוא נאמר כך), אם בכלל כדאי לי לנסות.

choo

Active member
בכל מקום עבודה, לוקח קצת זמן לייצר "גמישות שעות" קיצונית

&nbsp
מעט מאוד מקומות יסכימו מראש לאמר למרואיין שאין להם בעיה שהוא יגיע לעבודה בצהריים. בפועל, להרבה מהם זה יפריע מסיבות שונות. אחרי שהם יתחילו להכיר ביכולותיו של אדם, ובכך שהיתרונות בהעסקתו עולים על החסרון של חוסר הימצאותו בשעות הבוקר - רבים מהם יתגמשו (אני מאמין שיש כאלו שלא יתגמשו - אבל הם יציגות את עניין קשיחות שעות העבודה משלב מוקדם, אם תעלה את זה בעצמך בראיונות).

גמישות תלויה גם בסוג התפקיד

ככל שהתפקיד כולל יותר פגישות עם אנשים - אתה ניאלץ לוותר על גמישות.

בתפקידי ניהול, בדרך כלל, לא מקבלים בהבנה שמנהל לא נמצא במשרד בשעות בהן העובדים שלו נמצאים.
מצד שני - יש מקומות בהם יש עבודה רבה מול מדינות באיזורי זמן אחרים, ואז דווקא שמחים שתעבוד בשעות שמותאמות לארה"ב ולא לארץ.
אולי בכלל זה פתרון טוב עבורך - כשהעבודה היא בעיקר מול חו"ל, לא אכפת להם באיזה שעות אתה עובד, ממילא התקשורת היא מיילים וטלפון

כשאתה שואל בראיון עבודה לגבי גמישות, אל תסתפק במה שעונה המראיין. הוא עלול לאמר מה שהוא חושב שאתה רוצה לשמוע. בקש לדבר עם עובדים בצוות.

Lhuna1

New member
בקש לדבר עם עובדים בצוות?

כלומר את ממליצה לו להגיד למראיין (גם אם במרומז) "אתה לא אמין בעיני, תן לי לדבר עם מישהו שעובד תחתייך כדי לשמוע את האמת?"
אהמ אהמ... מילא שזאת בקשה מאוד חריגה ולא מקובלת, יש חריגות שאפשר לנסות ולהשאר בחיים, אבל ספציפית זה לא נשמע לי כמו משהו שיתקבל בעין יפה.
&nbsp

jgut

New member

p o o p i

New member
הצלחתי ל"ייצר" כאלה שעות אחרי כמה שנים

הייתי יכולה אחרי שנה אבל רק לאחרונה התחלתי- אני גרה רחוק ויש פקקים נוראים אז אני יוצאת לפני הפקקים מגיעה ב6 ויוצאת לפני 16:00.
מרוצים ממני מאד, העבודה מתבצעת, ואם צרילך אנטגרציה אני שם.
חבל רק שאני צריכה לחפש עבודה אחרת...( המקום לא יציב וכבר המון זמן יש פיטורים והמצב ייהה גרוע יותר)

למעלה