גמילת לילה

גמילת לילה

אז זהו היום הגברת ביקשה לישון בלי חיתול בלילה. האמת רציתי לדחות את זה לאחר הלידה, אבל אם זה בא ממנה כמובן שזרמתי. עכשיו מה עושים? שמעתי כל מיני גרסאות. צריך להעיר לפיפי לא להעיר. אז אני לא כל כך יודעת מה לעשות. יש עצות?

פלגיה

New member
לא להעיר לפיפי

אין שום תועלת בזה, ואת רק לוקחת על עצמך אחריות שלה ליובש שלה. זה לא אומר שהיא תצליח להיגמל, אבל זה הסיכוי היחיד לנסות. בלי להעיר בלילה.

גם אני לא אהבתי את גישת הלהעיר. אבל בעלי חשב

שאולי צריך בימים הראשונים. גם לדעתי היא צריכה ללמוד לשלוט בזה לבד זה מה שנעשה. תודה

shani74

New member
ממליצה לשים כיסוי לא חדיר למים מתחת לסדין

(אם אתם לא שמים ממילא).

פלגיה

New member
קראתי עכשיו את הספר של ד"ר שגיא

על קשיים בגמילה. הוא אומר שלהעיר בלילה זו אחת הטעויות המרכזיות שעושים הורים. או שילד בשל פיזית לגמילה - או שהוא לא. לפעמים תחושת הרטיבות שמעירה אותו תסייע לגמילה. הערה של ההורים לא עוזרת.

ועם הרטיבות לא מעירה???

עמית גמול כבר יותר משנה ביום אבל לא בלילה. ישן אצל הוריי לילה אחד בלי חיתול(כי פשוט שכחתי להשאיר...) הרטיב בלילה אבל זה לא הפריע לו להמשיך לישון. זה אומר שהוא פשוט לא מוכן עדיין?

כן, זה אומר שהוא לא מוכן.

גם אצלי לבן לקח כמה חודשים טובים בין גמילת היום לגמילת הלילה. וגם לסנדויצ'ית. בקיצור, אין לך מה למהר וחבל על הכביסות ועל ההתעוררויות בלילות

חורף75

New member
האם זה הגיוני גם עבור בת 4 ?

שגמולה פיקס ביום כבר יותר משנה? ביום היא לא מפספסת בכלל. כבר שבוע וחצי היא ישנה בלי חיתול, אני שמה אותה לעשות פיפי לפני שאני הולכת לישון (11.30-12.00), עד עכשיו היו פעמיים שהיא התעוררה יבשה. האם זה אומר שהיא לא מוכנה? זה הגיוני בגיל כזה? אח שלה בין 2.5 וחצי גם התחיל גמילת לילה, והולך לו הרבה יותר טוב.

קודם כל, זה הנושא שהכי חשוב לא להשוות בין

ילדים. יש לי ילדה שנגמלה בשבוע אחד גם יום וגם לילה בלי פספוסים, ויש לי ילדה שעוד בגיל 5 אחרי שהיא היתה גמולה לילה חצי שנה אם פתאום היה מאוד קר או היא לא הרגישה טוב היה בורח לה. השוודית נגמלה בגיל שנה ועשר, הבן "סחב" גמילת לילה עד הרבה הרבה יותר מאוחר. לפי מה שאני יודעת לא מטפלים בגמילת לילה לפני גיל 5. את תמיד יכולה להתייעץ עם הרופא ולהתחיל בירורים קודם, אבל אני חושבת שזה מה שיגידו לך. גמילת לילה מופרדת לחלוטין מגמילת יום - הן לא קשורות אחת לשניה. עכשיו, לפי מה שאת מתארת, את מעירה אותה לפיפי מתי שנוח לך (לפני שאת הולכת לישון), בלי קשר לאם יש לה או אין לה, ואז לפעמים בורח לה ולפעמים לא. איך זה מקדם אותך בדיוק? אני חושבת שהרבה יותר חכם זה לדבר על זה ולבדוק את החיתול בבוקר. ולהוריד חיתול אחרי כמה בקרים יבשים. זה חוסך כביסות. זה חוסך התעוררויות. וזה בעיקר חוסך תסכולים וחוויות של כשלון לילד.

חורף75

New member
קודם כל, תודה על התייחסות

אני יודעת שלא הוגן להשוואת בין הילדים, פשוט קצת הדאיג אותי שבגיל 4 היא עדיין מרטיבה בלילה. יש כאן גם בעיה נוספת - אם אני מחזירה לה חיתול ואח הקטן שלה ממשיך לישון בלי, זה גם יצור אצלה תיסכול לא קטן. כך שגם זה בעיה וגם זה בעיה. אולי אני אפסיק להעיר אותם בלילה, ונראה איך זה מתקדם. אבל במידה וזה לא ישתפר, אין לי מושג איך אני מחזירה אותה לחיתול.

בוליפלג

New member
תוכלי לנסות רב פעמיים - הם דומים מעט יותר

לתחתונים, ותוכלי לומר שאלו תחתוני לילה.

הכל תלוי איך מציגים את הדברים, אני אתן לך

דוגמא. היתה תקופה שהסנדויצ'ית לא ישנה צהריים והבן עדיין ישן. אז בערב לשנת הלילה, הוא היה הולך לישון אחריה. הסברנו, שזה לא קשור לגיל, וכל אחד ישן כמה שהוא צריך ומתי שהוא צריך. אותו הדבר עם חיתולים. אם לא תציגי את זה כמשהו שאמור לתסכל, רוב הסיכוי שזה לא יתסכל. אפשר לומר לה גם (וזה בכלל שיעור טוב לחיים) שלכל אחד יש דברים שהוא טוב בהם ומצליח בהם קודם, ולתת לה דוגמאות של דברים שהיא מצליחה לפניו. בקיצור, להתייחס לכל ילד ליכולות ולצרכים שלו, בלי קשר ליכולות ולצרכים של אחרים במשפחה. נכון, זה לא קל, ולפעמים זה נראה בלתי אפשרי (אני יודעת, יש לי ארבעה
) אבל זה שווה את המאמץ ומלמד גם אותם משהו על התנהלות נכונה... ובכל מקרה

חורף75

New member
עידכון מיום בבוקר

אז היום בבוקר הילדה התעוררה שוב רטובה, ומיוזמתה אמרה שהיא רוצה לחזור לישון עם תחתוני לילה. אמרה שהיא תישן עם תחתונים כשתגדל. מסתבר שהיא מתייחסת לכל העניין בהרבה יותר קלות ממה שחשבתי. בכל מקרה תודה.

פלגיה

New member
זה אומר שהוא כנראה לא מוכן

אבל מלילה אחד קשה לדעת את זה. צריך לבדוק כמה לילות ברציפות, כדי לראות אם יש השפעה.

ניקולי

New member
גם אני בדילמה

הבת שלי כבר גמולה ביום קרוב לחודשיים (משבועות). השבוע ביקשה לישון בלי טיטול...לא ממש נתתי לה כי עדין אני לא ממש בטוחה שזה יעבור בשלום. לגבי אם להעיר או לא...דעתי היא שצריך להעיר לפחות בשבוע הראשון וזאת ע"מ שהיא תדע שיש לה אפשרות לקום באמצע הלילה ולעשות PP רק כדי להכניס בה את המודעות הזאת שגם בלילה זה אפשרי.

ילדים מבקשים הרבה דברים לפני שהם מוכנים

אליהם. לא צריך להתרגש מזה. אפשר להראות לה בבוקר שהחיתול רטוב ולהסכים על כך שכשהחיתול יהיה יבש כמה ימים בבוקר יהיה אפשר לישון בלי חיתול. אני ממש לא בעד להעיר בלילה, זה לא נותן כלום, ואת בעיקר מעירה בשעה שלך נוח ולא בשעה שהילד באמת צריך - את הרי לא יודעת מתי יש לו פיפי. זה הרבה פעמים יכול להכניס אצל הילד את ההרגל להתעורר בשעה מסוימת בין אם יש לו פיפי ובין אם אין.

ניקולי

New member
גם נכון

אני זוכרת שהבנים שלי היו קטנים.. לא הייי מעירה אותם אלא רק מתי שהתעוררו לבד הייתי שואלת : "יש לך PP ?" צודקת

למעלה