"גמילה" משינה על הבטן

הילית111

New member
"גמילה" משינה על הבטן

"גמילה" משינה על הבטן בני בן השלושה חודשים( עוד שבוע )מתקשה מאוד לישון על הגב. הפעמים היחידות שהוא ישן על הגב הן בעגלה וגם זה ממש מעט זמן. בבית במיטה הוא לא מצליח להירדם כלל על הגב ונרדם רק כשאנו הופכים אותו על הבטן. מה שקורה זה שהוא נרדם לי בידיים ואז אם אני שמה אותו בעריסה על הגב הוא ישר מתעורר ואם שמים על הבטן הוא ישן מיד או כעבור כמה דקות. אני אוסיף שבהתחלה -חודש ראשון זה לא היה ככה היה ישן על הגב אבל אז מדי פעם שמנו על הבטן כי אמרו לנו שזה חשוב והפשוש ממש התאהב בתנוחה הזו ורוצה רק על הבטן וכך הוא ישן הכי עמוק ביום ובלילה. מה עושים? איך "גומלים" משינה על הבטן והאם זה ממש גרוע ? אני אוסיף שהוא גם מרים את הראש יפה ויציב. אני יודעת שרוב האנשים אומרים שהבעיה היא להשכיב את התינוק על הבטן אצלנו זה ההיפך.... האם ברגע שהם מתחילים להתהפך הבעיה נפתרת? לילה אחד כשהוא ישן עמוק על הבטן הפכתי אותו על הגב וחשבתי שהוא לא ישים לב וימשיך לישון אבל מהר מאוד הוא התחיל לקטר עד שהחזרתי אותו על הבטן. האם אני צריכה להתעקש בכל מחיר שישן גם על הגב ? האם המצב לא תקין שהוא ישן כיום רק על הבטן? בעגלה ובבית כמובן הוא על הגב אבל רק בערות .בשינה הוא על הבטן אשמח לתובנות תודה מרא ש

תשובה

אני מניח שאת כבר יודעת ששינה על הגב, לדעת רופאים, מפחיתה את הסיכון לתופעת מוות בעריסה. אבל - אין מה לעשות ולתינוקות הרבה יותר נוח, קל ונעים לישון על הבטן (ואין לשינה על הבטן שום קשר להרמת ראש - זו תנוחה שיש לטפח בעירות). דעתי, שזה יהיה חסר אחריות להמליץ על תנוחה זו או אחרת שכן במקרה זה את צריכה לעשות מה שטוב לכם ולתינוק ומה שלדעתך הכי נוח / בטוח / מועיל / ....... כשהוא יתחיל להתהפך - אז ההחלטה כבר לא תהיה בידיך......

הילית111

New member
תודה

אני מחכה כבר לרגע שהוא יתהפך וישן קצת על הגב כמו בהתחלה לא רוצה ש יתקבע על תנוחה מסוימת אחת בלבד

akavishon

New member
למה את חשה צורך "בלגמול" אותו מלישון על הבטן?

אם טוב לו, והוא ישן טוב אז איפה הבעיה ? אני יודע שהמלצת משרד הבריאות היא לישון על הגב, אבל אם נעקוב אחריו כל המלצות משרדי הממשלה השונים, רחוק לא נגיע. לכי לפי התחושות שלך... אצלי שני הילדים ישנו על הבטן, בהתחלה, הם היו על הגב וכל הזמן התעוררו, וכאשר ישנו על הבטן, השינה היתה הרבה יותר טובה.

shno

New member
למה שלא יוכל לישון על הגב?

ברגע שהוא יתחיל להתהפך ולהתגלגל, ממילא הוא ישן איך שנוח לו (הקטנים האלה מסרבים למלא אחר המלצות משרד הבריאות, לא עוזר כמה מנסים להסביר להם...).

ferdinand

New member
אצלנו

מגיל חודש בערך, כולם ישנו על הבטן, ו-טפו! טפו! טפו!
ואגב פיצי, זה לא מדיוק ששינה על הבטן, לא תורמת לחיזוק שרירי חגורת הכתפיים!
ה-"תיק" הזה לשרירים, כשהם מתעוררים משינה, ואפילו לשניונת מרימים ת'ראש, מאוד עוזר
אז הנה, עוד פינה שאפשר קצת לשייף

למעלה