גמילה מטיטולים

Julia s

New member
תודה פלגיה. חיזקת את מהש חשדתי בו. מה לגבי

הקקי? מה עושים כדי שהוא לא יתאפק?

שיבא2

New member
האמת- את צודקת

הילדה שלי בת שנתיים ושמונה, ילדה מדהימה וטובה, ותודה לאל לא נתקלת בבעיות מיוחדות איתה (כשעברה לחדר שלה, הליכה, פרידה במעון וכו') התחלתי לגמול אותה בתחילת חופשת הפסח זה לא הולך חלק- כמו שחשבתי שיקרה היא עושה על הריצפה היום בצהרים עשתה פיפי וקקי בסלון המצחיק הוא שיש לי 2 כלבים, וזה מזכיר לי כשהם עושים בבית... ופתאום כאילו יש לי עוד משתינה קטנה בבית, בנוסף אליהם... בקיצור, זה כן תהליך אבל מצד שני, אין ברירה, חייבים לעבור אותו. קחי נשימות ארוכות תשתדלי לעשות את זה בסבבה ואני כל כך שמחה שאת מדברת גם על הקשיים בגידול של הילדים לפעמים גם לי בא להתפוצץ. לפני כמה ימים הגן שלה הורידו לי 8000 שקל, על כנראה, טעות בחיוב שהם עשו ועלו על זה. ואני רתחתי מזעם על הבנק ועל הגן. ואוכל לברר את זה רק אחרי החג עם הגן. וגם- ניקיתי את חדר הזבל בבניין ונחתכתי מזכוכית. בקופת חולים אמרו לי לגשת למוקד רפואי. את צריכה לראות אותי עם דם. לא יודעת מה לעשות, והילדה עם הבובה והמשחקים. אני מסבירה לה שאמא נפצעה ויש לי דם. זה לא מעניין אותה אז לקחתי אותה ואת הבובה והעגלה ואיזה צרחות..... לא חשוב שאני עכשיו מלאה ברגשות אשם שהיא בכתה גם בבוקר כשביררתי עם הבנק על פשר ההורדה של ה 8000 שקל וגם על כך שנפצעתי והייתי חייבת לעלות לדירה לשים משהו על הדימום. קשה הקטע הזה. אולי ארשום הודעה בפורום על זה, נראה איך הורים אחרים מתמודדים עם סוגיות כאלה. בכל אופן, אני איתך בקשיים!!!!! גם אני מתרגזת ומתעצבנת לפעמים!!!! תרגישי טוב. שיבא. חג שמח.

שיבא2

New member
תודה רבה!!!

נפתחו לי אופקים והחשוב ביותר- אני מרגישה שאין מה להילחץ, והלאט הוא הבטוח. תודה----

גמילה מחיתול

שלום אני חדשה בפורום בתי בת שנתיים וחמש חודשים ועכשיו ממש מיום שישי היא נגמלה מהחיתול ביום, מספר אחד ושתיים ביחד. איך גומלים מהרטבה בלילה האם להשאיר לה את החיתול או להוריד אותו בצורה החלטית כמו שאני עושה ביום? חוץ מזה היא עוד מעט חוזרת לגן שבו כל הילדים לא גמולים האם עלי לצפות לנסיגה והאם עלי לסמוך על הגננת שתרוץ איתה לשירותים בכל פעם שהיא מבקשת ללכת כפי שאני עושה אנא עיזרו לי.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

גמילה בלילה היא עניין של בשלות גופנית. נהוג להתחיל גמילה בלילה לאחר מספר לילות בהם הילד קם יבש בבוקר. לא יעזור להוריד את החיתול אם הילדה עדיין איננה בשלה לכך
בקשר לגן - בפירוש הייתי מצפה מהגננת שתיקח אותה לשירותים בכל פעם שמבקשת ויתרה מזאת, היא אף צריכה להזכיר לה או לשלוח אותה בזמנים קבועים משום שבגן הילדים הרבה פעמים עסוקים מאוד ו"שוכחים את עצמם" (גם ילדים שכבר גמולים זמן יותר ארוך.

Yifatule

New member
../images/Emo207.gif עדכון גמילה

נראה שנמאס לרון כל הסיפור הזה של הגמילה (אחרי 4 ימים בלבד). דווקא לא היה נורא, ברור שהוא פספס אבל הוא גם הלך לשירותים כשהוא רצה. היום הוא קם בבוקר וממש התנגד לתחתונים ורצה להישאר בחיתול. החלטתי לא להיכנס איתו למלחמה. השאלה מה לעשות עכשיו, אני אמורה ללדת עוד חודש אז ההתלבטות היא האם לחכות כמה ימים ולהציע שוב או רק אחרי הלידה?

בוליפלג

New member
נסי לא לקשור בין השניים, הגמילה לחוד

והלידה לחוד. חכי למועד בו הוא יביע נכונות, רצון לנסות שוב להגמל. תדאגי שהתחתונים ישארו בזוית העין (על המדף שנגיש לו בארון/מגירה), הישבנון/הסיר יהיה במקומו הנראה לעין וכד'. החשוב באמת הוא, כפי שכתבת - לא להלחם, לא להתעקש (זה מביא לתוצאה ההפוכה...)

Yifatule

New member
בקיצור - נזרום איתו

כמו כל דבר שקשור לגידול ילדים... תודה!

שיבא2

New member
גמילה מטיטולים

גם אצלנו זה לא הולך הכי טוב הייתי בטוחה שזה יילך הרבה יותר טוב. מה שאני עושה (ולמדתי את זה מיפה) זה פשוט להושיב אותם על האסלה, ולא לשאול- האם יש לך פיפי? אני גם מראה לבת שלי, שכשלאימא יש פיפי היא הולכת לאסלה. אולי משהו יקלט לה שם בראש.... לגבי שאלתך לא נראה לי כזה עקרוני, אם להמשיך בעוד כמה ימים את הגמילה או אחרי הלידה איך שאת מרגישה באותו רגע. שיהיה לך לידה קלה!!!

polegra

New member
../images/Emo207.gif התחלנו גמילה לפני שבוע ואני מתלבטת...

דור בבית רק עם חולצה בלי חלק תחתון למעט פיקשוש אחד..טוב חצי פקשוש הוא רץ לסיר לעשות קקי וברח לו בדרך...הוא עושה רק בסיר כבר יומיים אני אפילו לא מזכירה לו הוא משחק או רואה טלויזיה ורץ לבד לפיפי וקקי... אמהמה...בחוץ אנחנו עם חיתול וכל יום יצא שהיינו בחוץ... אני שמה לו תחתונים אבל לימדתי אותו להוריד אז תוך שניה הוא בלי כלום... יום חמישי לגן מה אני עושה?? שולחת עם חיתול? עם תחתונים ומכנסיים? אני פוחדת שהוא יחשוב שזה חיתול...למרות שבבית כמו שאמרתי הוא ישר מוריד ונשאר בלי כלום ולא מוכן להחזיר... טלי

שיבא2

New member
גמילה

היי- מצבך ומצב דור הרבה יותר טוב מאשר אצלנו!!! הבת שלי לא ממש קולטת למה וכמה וכיצד ומדוע.... האמת, די התאכזבתי, כי כמה חודשים קודם לכן, היא כן רצה לשירותים, והתעניינה בלעשות קקי ופיפי באסלה. לא יודעת מה עובר עליה.... דור שלך במצב הרבה יותר בשל מהילדה שלי ואני הייתי מעודדת אותו עוד יותר א. הייתי לוקחת סיר לגן השעשועים- השכנה שלי עשתה את זה עם הילדה שלה.... הילד עושה, מרוקנים השתן, וממשיכים לשחק.... למה לא בעצם? ב. בקשר לגן- אני מתכוונת (ושוב, הילדה שלי פחות בשלה לתהליך מדור) , אז אני מתכוונת לתת להם תחתונים- 5 , מכנסיים- 3 , 4 ויאללה שגם המטפלות יתמודדו עם הגמילה. כמובן שאצרף גם כמה טיטולים (כשהיא ישנה בצהרים וכזה) אבל!!! מנהלת הפעוטון מאוד בעד שהילדה שלי תיגמל, וחיכינו יחד לפסח כדי להתחיל בהתהליך. תנסי לברר את עמדות הגננות בגן לגבי הגמילה. ואים את שואלת אותי, לא הייתי מוותרת לצוות במעון, כי דור נמצא שם שעות רבות, וזה חלק מהתמודדות שלהן כצוות מקצועי בגן. חג שמח!!! והערת אגב- גם לי קוראים טלי....

polegra

New member
היי טלי :) הצוות בגן מעודד גמילה והם אמרו לי

שהן רוצות להתחיל גמילה שיתחמם מזג האויר...ככה שאני מקווה שישתפו פעולה אני בהחלט אשאל אותן מחר בערב איך להביא אותו לבוש וכו... האמת לא ציפיתי לזה אז יש לנו רק 7 תחתונים של רחוב סומסום מארהב...אבל לא משנה בקצב הזה גם ככה עוד חודשיים יהיו עליו קטנים :) הן אמרו לי לא פעם שהוא לא בשל כי הוא לא אומר..הוא בורח כשהוא עושה קקי...אז זה דווקא הפתיע אותי... מה שכן ביום הראשון על כל פיפי קיבל מדבקה של מיקימאוס ואחרי כמה ימים מתנה גדולה שמקרה הגיעה ישר אחרי שעשה גם קקי אז אולי זה עזר... טלי

שיבא2

New member
לא ניסיתי עם מדבקות ומתנות

ולא יודעת אם בא לי, כי לא יודעת, לא בא לי.... אבל הילדה שלי ממש לא בכיוון של גמילה עושה חופשי בתחתונים ואני לעומתך, קניתי מלא!!! תחתונים אבל לבנות.... אם תרצי, אתן לך כמה, אין לי מה לעשות עם כל כך הרבה ביי, הילדה צריכה אותי,

שיבא2

New member
גמילה עם מדבקות

היי טלי, טוב, ניסיתי עם מדבקות הדבקתי דף גדול בדלת של השירותים ונתתי לילדה לבחור מדבקה מחוברת מדבקות לאחר שהיא עשתה פיפי היא מאוד שמחה ואהבה את זה.... תודה לך, טלי

polegra

New member
מהנסיון הדל שלי ...התחלנו גמילה בפסח...

אני הורדתי לו חלק תחתון לגמרי ונתתי לו להסתובב רק עם חולצה בבית כל פעם ששמתי לו תחתונים ומכנסיים הוא לא עשה בסיר לעומת זאת בלי חלק תחתון למעט פספסוס אחד בדרך לסיר הוא לא פספס אז אולי תנסי בלי כלום בהתחלה... אבל כמו שציינתי אני טרייה בקטע.... טלי

Julia s

New member
הוא מתאפק בגן, מה עושים?

התחלנו לפני שבוע וחצי (בפסח) והלך לאט אבל בסדר. היה אפילו יום אחד שהוא לא פספס בכלל. הוא חזר לגן אחרי החופשה ויש "הרעה" במצב. פתאום הוא מפספס בבית ומה שגרוע באמת הוא שהיום בגן הוא עשה רק פעם אחת בשירותים וכל שאר היום לא עשה כלום ואז כשהיא שמה לו חיתול לשנת צהרים, הוא קם מלא בפיפי ז"א שהוא מתאפק. מה עושים? אולי זה משהו בגן, למרות שהם מאוד מעודדות ויש עוד ילד בסיטואציה הזו. רוב הילדים שם גמולים. יש רעיונות, אני קצת מודאגת.

למעלה