גמילה מטיטולים

שיבא2

New member
גמילה מטיטולים

היי קראתי את השירשור האחרון על הנושא, אך בכל זאת יש לי שאלה.... ביום הראשון לחופשת פסח- יום שלישי שעבר הורדתי לילדה את הטיטול (היא בת שנתיים ושמונה) והיא מפקששת בגדול רוב הזמן עושה במכנסיים למרות שאני מזכירה לה די הרבה- "יש לך פיפי?" לדעתי, היא לא קולטת את הרגע שבו יש לה פיפי, ושעליה לגשת לסיר. האמת, די קשה לי עם זה וקצת- הרבה נמאס לי, כי אני לא רואה פריצת דרך מצידה. אפשר ניחומים, עיצות, דיעות, וניסיון???? תודה וחג שמח

../images/Emo24.gif

רגע, מה זאת אומרת מזכירה לה "יש לך פיפי?" הם לא תמיד יודעים אם יש להם או אין להם פיפי בהתחלה... עדיף שלא תשאלי, אלה נניח פעם בחצי שעה (בהתחלה, אחרי זה תרווחי את זה), פשוט תגידי לה בואי לעשות פיפי ותקחי אותה לשירותים (או לסיר, זה לא משנה). אולי לא תמיד יצא לה, אבל זה יעזור לה להבין כשכן יצא לה...

שיבא2

New member
רעיון טוב

אנסה אותו רק שלא תמיד היא מסכימה לשבת על האסלה, או על הסיר מה שאני עושה זה, שכשלי יש פיפי אני מראה לה, שאמא הולכת לעשות פיפי בשירותים.... אולי יבוא לה לחקות אותי. משהו מצחיק- הבת שלי ניסתה לעשות פיפי כמו שבעלי עושה, בעמידה.... רק שלה אין מה להחזיק.... זה היה מצחיק .....

פלגיה

New member
אבל עבר פחות משבוע...

גם ללכת היא למדה על השבוע הראשון? גמילה היא תהליך שהילד צריך לעבור. ותהליכים לוקחים זמן. שום דבר לא בא בהוקוס פוקוס, וגם לפריצות דרך יש פז"מ. אל תשאלי אותה - קחי אותה. תני לה יד ותלכו לסיר. אין "עליה לגשת לסיר" זה שלב הרבה הרבה יותר מתקדם.

שיבא2

New member
כן, אולי את צודקת

אני יעשה את זה את כבר השנייה שרושמת לי לקחת אותה לשירותים ולא לשאול אם יש לה פיפי. וההשוואה שלך לדרך שבה היא התחילה ללכת, ושזה תהליך- את צודקת. אבל אנשים פה רשמו, שעל הפעם הראשונה בה הורידו הטיטול, הילד אולי פיקשש פעם אחת..... אז אמרתי לעצמי, אולי אצלנו זה מקרה חריג..... לכן שאלתי. תודה

פלגיה

New member
את מכירה את הילדים שישנו לילה שלם

מגיל יום? איכשהו נדמה שכל התינוקות הם כאלה, ורק האישיים שלנו מפקששים. ילדים הם שונים. יש ילדים שנגמלים במהירות, אחרים עושים את זה לאט יותר, וזה עדיין תקין. גם גמילה שנמשכת כמה שבועות עם שלוליות - היא גמילה תקינה לחלוטין.

שיבא היות ואני הייתי מאילו שרשמו על

"אולי פקשוש אחד"... אז אני מוצאת לנכון להשלים את התמונה, בתקוה שזה יעזור לך להרגיש טוב יותר. נכון שהורדנו את החיתול ומאז היה רק פיקשוש אחד, אבל זה אחרי שנה שבה, קנינו סיר וישבנון, והצענו באופן עקבי לעשות שם (וחוץ מפעמיים אולי שהסכימה, היא סירבה כל השנה לכך), קראנו ספרים (שהיו מפוזרים בפינות שונות בבית) על חיתולים (למשל סיר הסירים הידוע), וחזרנו ואמרנו לה, כשביקשה להוריד חיתול, שיום אחד, אם היא תרצה, נוכל להוריד חיתול לתמיד, אבל קודם היא תצטרך להסכים ללכת לישבנון, וחזרנו והדגשנו שזה הגוף שלה ורק אם היא תרצה אז נוריד חיתול. לפני מספר חודשים כשהורדנו חיתול באופן אקראי ולמספר שעות היא בהחלט עשתה מספר פעמים את הצרכים שלא בחיתול. אז הגבלנו אותה להסתובב בלי חיתול רק בחדר שלה ובחדר האמבטיה. כשנכנס החורף היא ברובו הייתה עם חיתול ובכלל לא הסתובבה בלעדיו. עד שלפני כחודש היא התעקשה על הורדת החיתול והבנו שהפעם "זה כבר זה". כלומר, היא ממש בשלה מכל הבחינות, אז הכנו תוכנית פעולה (מתחילים בפסח, וקנינו כמות גדולה של תחתונים). והסברנו לה שעכשיו היא כבר תינוקת בוגרת שיכולה להיות רק עם תחתונים ושאלנו אם היא רוצה בזה, והיא אמרה כן. הכנו אותה שבחופשה מורידים את החיתול. וכך היה. בתחילת החופש הורדנו חיתול ו...כן זה זורם בצורה טבעית וחלקה, אבל בטח כבר הבנת שהיה מדובר בתהליך מאוד מאוד מאוד ממושך ולא באיזה מעשה קסמים או כי הקטנה שלנו יוצאת דופן ושונה מאחרים באיזשהו אופן... ואגב, כל מי שהגמילה קרתה אצלו ביום אחד זה אחלה ואני הכי מפרגנת בעולם, אבל בכל מקרה, אצלנו זה ממש לא היה כך וחשתי צורך להעמיד דברים על דיוקם לאחר שקראתי את הודעתך.

שיבא2

New member
את חמודה, אבל אל תהיה כזו רגישה

היי אני צוחקת לעצמי כן, בטח שכשאני קוראת שהכל הולך מייד וחלק אצל אחרים, ואצלי הגברת עושה הכל בתחתונים, כן, חשבתי שהילדה שלי אולי איטית מן הרגיל.... אבל!!!!! אל תהייי רגישה להודעות שלי תעזבי שטויות לא התכוונתי להביך אותך... אנחנו גם קנינו ישיבנון וגם סיר אבל זה סתם שכב פה לפעמים הילדה רצתה לעשות פיפי בשירותים, אבל סתם בשביל ה- FUN לא הקראתי לה סיפורים על נפתלי (מגעיל אותי הספר הזה) ולא התעסקתי עם זה יותר מידיי. אבל האמת היא שהרגעת אותי עכשיו, עם ההודעה שלך כי באמת חשבתי שהיא קצת איטית ולא לעניין, ומה יהיה ומה יקרה..... שנה הבאה אני רוצה לרשום אותה לגן עירייה, ושם הם לא מתעסקים עם גמילה, אז כבר אמרתי לעצמי שאולי היא תישאר בגן הישן, אם יהיו פיקשושים. אבל כל בעייה לשעתה, בכל מקרה ארשום אותה לשני הגנים ונראה מה יהיה לקראת ספטמבר. אם פגעתי בך, קבלי נא את סליחתי הכנה. רק טוב!!!

לא נפגעתי אלא רק רציתי להעמיד תמונה מציאותית

יותר מזו שאולי הצטיירה מהודעתי הראשונה... זו הסיבה שאני אישית מאוד נזהרת מהשוואות עם ילדים אחרים, כי זה יכול להיות מאוד מטעה ולרוב, לא מקבלים את התמונה המלאה באמת. אגב, לנו יש את הספר על ציונה ואני חושבת שהוא מסביר נפלא את הנושא של "בלי חיתול", אבל אני מבינה שאת דווקא לא כל כך התחברת, אז ישנם גם ספרים אחרים. אני מאמינה שספרים זו דרך נפלאה להעביר כל מיני מסרים בצורה הומוריסטית ולא מאיימת, אז שווה לבדוק גם את הכיוון הזה.

ביאטוש

New member
גמילה מחיתולים - די מיואשת - ארוך

הבת שלי בת שנתיים וארבע, ילדה מאוד נבונה מבינה כל דבר ומסיקה מסקנות ונורא עקשנית, ברמות שמביאות אותי לטירוף. כבר חודשיים בערך היא עושה קקי בסיר ואתמול אפילו נדמה לי שקצת התאפקה עד שנגיע הביתה. לפני שבוע התחלנו להוריד בהדרגה חיתול, אם יש לה פיפי היא עושה חלק במכנסיים, קוראת לי וממשיכה את היתר בסיר , היא מבינה את מה שעשתה ואומרת שהכל רטוב ומבקשת להוריד.אבל היא לא מוכנה לשבת בסיר כל 20-30 דק',אלא רק כשיש לה , כך שאני לא יכולה ללכת איתה החוצה כי פתאום היא תפקשש, או לנסוע באוטו. אז בבית היא בלי חיתול בד"כ ובחוץ היא עם חיתול. שבוע שעבר יומיים בלי חיתולים, פיקששה כל הזמן, ואחרי יומיים נמאס לי החזרתי חיתול, היום הורדתי שוב אולי היא לא מוכנה, זה מטריף אותי. \ אשמח לתובנות ועזרה כי אני על סף בכי , התהליך מלחיץ אותי יותר מאשר אותה נראה לי.

dikiyossi

New member
גם אני התחלתי...אפשר להגיד

נויה שלי בת שנתיים וחצי והמטרה הייתה להתחיל לגמול אותה בחופשת פסח העניין הוא שהיא לא תמיד משתפת פעולה אתמול הורדתי את הטיטול ונתתי לה להיות חופשייה וכמובן שהיא לרוב פיספסה שאלתי כל חמש דקות אם היא רוצה ללכת לשירותים או לסיר ותמיד היא ענתה שלא ואז...עשתה במכנסיים... אני יודעת שזה תהליך אבל הם לא אמורים להתמסר לתהליך? כי נויה לא ממש מתמסרת כששאלתי אותה אם היא רוצה להתחיל לעשות קקי ופיפי באסלה כמו גדולה היא ענתה שלא. בצהריים החזרתי לה את הטיטול אבל המשכתי לשאול אם היא רוצה לעשות באסלה תמיד נענתי בשלילה... אני לא רוצה לבלבל אותה מצד שני אני מרגישה מבולבלת כי אני לא רואה שום התקדמות והיא כזו חכמה ומתוקה...בלילה היא פתחה ספר וכאילו סיפרה סיפור ואז שמעתי אותה אומרת "עיגולי רוצה לעשות פיפי באסלה...כן?" אני פוחדת שעשיתי לה שטיפת מוח... נראה לי שאני ממש לא יודעת איך לבצע את התהליך וזה מה שגורם למירמור... מחפשת תשובות מה עושים?

פלגיה

New member
נשמע שהיא ממש בדרך הנכונה

ולא כל כך ברור לי ממה את מתייאשת. שבוע זה ממש התחלתי, ובהדרגה היא תלמד לשלוט טוב יותר (עקשנית=שולטת=יודעת להתאפק). נסי להתגבר על הבכי, לא להחזיר חיתול פעם ביומיים כדי לא לבלבל, ולהאמין שהילדה שלך תוך כמה שבועות תהיה גמולה לחלוטין.

ביאטוש

New member
גמילה בחוץ

בבית אני יודעת איך להתמודד אבל בחוץ אני אבודה , מה עושים,איך נוסעים ברכב , אני לא רוצה לשים לה חיתול פעם כן פעם לא אך לא רואה פתרון . היא כל הזמן מפספסת

פלגיה

New member
אני עשיתי פעם כן פעם לא

נני שאפשר לקחת סיר לטיולים, אבל בנסיעה ארוכה ברכב זה לא אפשרי, ולכן אמרתי בצורה בולטת "עכשיו אנחנו יוצאים להרבה זמן ולכן יהיה מותר לך לעשות בחיתול". זה לא בלבל. באמת בזמן של פספוסים כל הזמן אי אפשר לצאת בלי חיתול, זה לא לעניין.

ביאטוש

New member
תודה לך פלגיה

אני כל כך פוחדת מהגמילה ( לא יודעת למה) שאני מפחדת אולי אני לא עושה את זה נכון, אולי אני אמ גרועה שלא יודעת מה עושים. תודה לך התשובה שלך נתנה לי חיזקה אותי. אבל מה עושים בשנת צהריים, כי לגמרי לא מודעת לפיפי רק לאחר המעשה.

פלגיה

New member
באמת כדאי לשחרר את הפחד שלך

לפעמים הוא בא ממקורות עמוקים (של גועל, של יחס אישי ליציאות וכו'). מכל התיאור שלך נשמע שאת ממש ממש בסדר. לא דחית את הגמילה, את נענית לאיתותים של הבת שלך, ופועלת על פיהם. השלוליות זה חלק מהמחיר, וגם הפספוסים הגדולים יותר. זה קשה, וזו תקופה מחורבנת (כפשוטו) אבל המאמץ כדאי. כרגע, בשלב שלכם, מלבישים חיתול בשנת הצהרים. כאשר תהיה שליטה מלאה ביום, אפשר לנסות להוריד חיתול בשנת צהרים.

Julia s

New member
../images/Emo3.gifגם לי יש שאלות, אפשר?

למנוסות: התחלנו ביום חמישי ומתקדם לאט לאט לאט. הוא לא מודע ולא מודיע אלא בדיעבד. יש לנו 2 שאלות: 1. מה עם תחתוני PULL UPS? חברה אמרה לי שזה מבלבל מאוד אבל אולי יש לכם נסיון טוב איתם? 2. מה עם קקי? אנחנו מאריכים את השהות עם החיתול כשהוא קם מהשינה (בוקר ואחה"צ) כדי לתת לו זמן לעשות קקי בחיתול אבל היום הוא לא עשה בכלל. כשאני שואלת אותו אם הוא רוצה לעשות, הוא מתעלם או אומר שלא ואני דואגת שהוא עוצר את זה. מה עושים?

פלגיה

New member
הפולאפס דומים מדי לחיתול

מבחינת המגע והתחושה. זה ממש לא כמו תחתונים קצת יותר מרופדים, אלא כמו חיתול שמורידים אותו בדרך אחרת. לכן זה מבלבל את הילדים. השתמשנו בהם בלילה, כשהיא כבר לא הסכימה לחיתול, אבל היתה צריכה. אז קראתי להם "תחתונים ללילה" וזה עבד.

למעלה