גמילה מחיתולים....

לא ידעתי - חשבתי שבנים מקבלים שנה נוספת ../images/Emo6.gif

ובקשר לטיטולים, עם זה אני יכולה להזדהות. אני כבר קונה טיטולים 8 וחצי שנים ברציפות (היה לי חודש אחד הפסקה באמצע בין הילדה הראשונה לשנייה)... מתכננת את המסיבה שאני אעשה כשהקטנה תגמל (שלא לדבר על כל הכסף שאני אחסוך
)

תאירעות

New member
חחחח

אצלי זה 13 ומשהו שנים(לא ברציפות כמובן)ובאמת נמאס,אומנם זה שהיא גמולה בעירות זה מעולה וחוסך מלא(לא רק כסף,כל ההתעסקות מפריעה לי). חשבתי אולי לנסות להוריד לה שיהיו ימים חמים(ברצף) ומקסימום אם לא ילך אז להחזיר...

תאירעות

New member
ברור לגמרי...../images/Emo13.gif

זאת חלק מההחלטה להמתין... תודה בכל אופן. ו....מי תזמין את מי למסיבת הפרידה??

הוא עוד יחסית צעיר ? הוא מראה איזהשהיא נכונות

? כי אם לא זה יכול להיות סתם ארוך ומתסכל... ואגב שינויים, הגדולה שלי נגמלה יחסית מאוחר בגיל 2 ו-8 חודשים. זה הלך מהר, בשבוע היא הורידה חיתול גם ביום וגם בלילה ואחרי חודש נולדה לה אחות ולא היתה רגרסיה בכלל... מה שאני רוצה להגיד, הכל מאוד תלוי בילד ועד שלא מנסים לא יודעים.

Tula1

New member
../images/Emo41.gif נסיון גמילה ראשון שנכשל

כותבת כמה מילים לפני שאני בורחת להאכיל תינוק צווח- שמנו לילדה תחתונים והילדה התאפקה המון המון זמן עד כדי בכי וצרחות. היא הסתובבה כמו עכבר לכוד ולא ידעה איפה לשים את עצמה. מייד החזרנו חיתול והיא הוציאה כמויות עצומות של קקי ופיפי. בעסה, אבל אין מה לעשות, הילדה אמנם בת שנתיים וחמש אבל ממש לא מוכנה.

פלגיה

New member
הילדה מאוד מאוד מוכנה ../images/Emo70.gif

איך אני יודעת? כי היא התאפקה. ילדה שלא מוכנה ולא בשלה לגמילה לא מתאפקת - אלא עושה הכל בתחתונים. אם היא מתאפקת - זה אומר שהשליטה קיימת, וזה נהדר. אני חושרת על ההמלצה הקבועה שלי - לתת לה להסתובב בלי תחתונים ובלי חיתול. אם היא לא מוכנה - להלביש לה תחתונים ולהבטיח לה שברגע שהיא תצטרך קקי או פיפי ותאמר לך - תלבישי לה חיתול לצורך העניין. בשאר הזמן - היא תהיה בלי חיתול. בעיני זה ממש התחלה של גמילה וחבל לחזור אחרוה.

Tula1

New member
אז בעצם מה שאת מציעה

זה לא להציע סיר/ שרותים, אלא חיתול ? כשהיא מתחילה לבכות כי יש לה המון המון פיפי והיא לא מוכנה לשחרר והיא מסתובבת ובוכה ותופסת את הטוסיק, מייד להלביש לה חיתול? נראה לי קצת התעללות... אנחנו עברנו סופ"ש מאד מאד קשה עם הבכי הזה....קשה לנו עם זה מאד...

לדעתי, לפי מה שאת מספרת עלייך ועליה - שתיכן

צריכות הפוגה... עוד בכי ולחץ שלך לא יביא לשום מקום. אני לא חושבת שזה יהיה לך ולה טוב שאת תהיי כל הזמן בכוננות של "האם היא בוכה כי יש לה פיפי ? כן חיתול ? לא חיתול ?" קודם תחזירי לה את החיתול לכמה ימים כדי שהכל ירגע (את, היא, הבכי, הלחץ) ואז אפשר בשקט לעשות חושבים. ילד שמתאפק ומחכה לחיתול זה לא אומר שהוא בשל לגמילה. הוא יודע להתאפק אבל רגשית הוא עוד לא שם וחבל עליו. אני מכירה מקרה שלקח כמה ימים להורים להבין שהילדה מחכה לשנת הצהריים (לחיתול) בשביל לעשות פיפי. זה לא אומר שהיא יכולה להיגמל - זה רק אומר שיש לה שלפוחית חזקה.

פלגיה

New member
למה התעללות?

למה לחכות שתבכה ותתפוס את הטוסיק? תגידי לה שאת מלבישה לה תחתונים ושברגע שהיא תבקש לעשות פיפי החיתול יחזור, ואז מחליפים מיד. לא לחכות לבכי, לחכות לבקשה הראשונה. בהדרגה תוכלו לעבור הלאה, ואני ממליצה בשבילה על סיר לפני שירותים, לשם ההדרגה.

Tula1

New member
אז זהו, שמעולם לא חיכינו

שתתפוס את הטוסיק, שאלנו כל 15 דקות אם יש לה פיפי. ענתה שאין והמשיכה בעיסוקיה. כשכבר ביקשה פיפי, בפעמים הראשונות הסכימה לשבת בסיר ושיחררה אחרי המון זמן. מייד הרענו ונתתי לה שוקולד כפרס פיפי, ואפילו אמרנו בייביי לפיפי כששפכנו את תוכן הסיר לאסלה. בהמשך היא התחילה עם ההתאפקות כך שחלפו שניות מהרגע שביקשה פיפי ועד שהתחילה לצרוח ולבכות. בשלב הזה היא סרבה בתוקף לשבת על הסיר/שרותים. אני חושבת שאנחנו נרפה קצת לכמה ימים. היום לא דיברנו על תחתונים/סיר בכלל. תודה בכל זאת על תמיכתך, אני מאד אוהבת לקרא את תשובותייך

אילתית 2

New member
היי Tula1

קראתי עכשיו רק את הודעותייך...תראי לדעתי לא בלחץ ותני לנ את הזמן שלה וכשהיא תהיה מוכנה זה יהיה מהיר הגדולה שלי נגמלה בגיל שנתיים ו 8 חודשים (היה בזמן חופשת פסח) ילדה בוגרת מדברת מבינה וכו...אבל לא רצתה להפרד לפני כן מהטיטול היה לה טוב ונוח איתו ולמרות שמדברת עוד קצת לפני גיל שנה...להודיע על צרכיה לא עיניין אותה ולא הפריע לה קנינו לפני כן ישבנון (לא קניתי סיר ולא הצעתי סיר ישר לאסלה עם הישבנון) קנינו יחד תחתונים היה לה DVD "חיתולי" ו"בלי טיטולים" ועדיו לא עינין אותה לא רצתה להוריד את הטיטול אבל מה שכן כל יום יצרה לעצמה שיגרה בערב לפני האמבטיה היתה רוצה לשבת על הישבנון לפעמים עשתה ולפעמים לא אבל רק לפני האמבטיה...לא לחצתי ולא הלחצתי חיכיתי...הגיע פסח חופש בבית ביום הראשון של החופש שאלתי אותה מה היא אומרת על להפרד מהטיטול ולהיות עם תחתונים כמו גדולים וכו...לעשות באסלה כמו גדולים וכו...בקיצור הלהבתי אותה והיא מיד רצתה הגמילה לקחה אצלנו בדיוק יומיים של מעט מעט פספוסים ולאחר יומיים זהו נגמלה חלק היתה עם טיטול רק בזמן השינה לאחר שבועיים לא שמנו טיטול יותר בשנת צהריים ולאחר חודש בערך אולי קצת יותר נגמלה גם מטיטול לילה אצלי גמילה עם הישבנון רק תחתונים לא בלבלתי אותה כל רגע עם טיטול גם כשיצאנו מהבית...או בנסיעה..רק תחתון לא לבלבל עם טיטול היא ידעה שטיטול רק בשינה אפילו קראה לו בעצמה "טיטול שינה" (טיטול "פול אפס") בכל מקרה מה שעשינו זה לא כל רגע להציק ולשאול אם יש פיפי/קקי אלא הורדנו טיטול שמנו תחתונים ומרגע זה בכל שעה עגולה הזכרתי לה ושאלתי אם צריכה אם עשתה יופי חגיגה כפיים עיניינים ואם פספסה לא נורא פעם הבאה נצליח וכו... אצלי גם תלינו דף גדול מעל האסלה היא מאוד אוהבת מדבקות כך שבכל פעם שעשתה באסלה הדביקה לעצמה מדבקה...השארנו אור דולק וישבנון על האסלה קבוע ככה שלמרות שניגשים איתה עדין יש לה את האפשרות להכנס לבד... בקיצור יצא לי ארוך...היא בת שנתיים וחמש..אם לא מוכנה ולא רוצה אל תלחצי חכי קצת ותנסי עוד קצת זמן להלהיב אותה שוב על הגמילה אני נסיתי כמה פעמים ולא רצתה ולבסוף כשרצתה היא היתה בת שנתיים ו8 חודשים ואולי בגלל שהיתה כבר מוכנה זה היה גמילה מהירה! שיהיה בהצלחה בהמשך

Tula1

New member
תודה על העידוד! ../images/Emo140.gif

רעיון מקסים העניין של המדבקות אני נתתי לה פרס כל פעם שעשתה בסיר, אבל אנסה את עניין המדבקות תודה!

אילתית 2

New member
אני דווקא לא אהבתי את הענקת פרס/מתנה/הפתעה

כשצריך לעשות באסלה ופעולה יום יומית ...אבל שיתפתי פעולה עם המדבקות (אומנם גם איך שהוא פרס...) ודווקא היה טוב אפילו בחרה מדבקה לפיפי..ומדבקה שונה לקקי וכל כך שמחה על המדבקות שכל אחד שבא לבקר אצלנו בבית הכניסה אותו לשירותים כדי שיראה את הישבנון והמדבקות אנחנו עשינו טבלה מחולקת לימים וממש לפי ימים הדבקנו את המדבקות וככה גם ידעתי כמה פעמים הלכה לשירותים..וכמובן כשפספסה (וקרה רק ביומיים הראשונים) לא הדבקנו מדבקה אה ובנוסף היא הכניסה לשירותים באופן קבוע 2 ספרים שהיו שם "טוסיקים" ו"הישבנון של רון" - ספר שקיבלה מסבתא רבה שלה והיחיד שנתקלתי על גמילה בישבנון ולא סיר... פשוט הניחה אותם בעצמה בשירותים ליד האסלה ובכל פעם שישבה דיפדפה וסיפרה לעצמה...

הסברים לגבי הנסיכה שלי

שלום בכדי להבהיר את עיניין הגמילה אוסיף. בגיל שנה ותשעתה-שמונה חודשים הודיעה שעתשה קקי. לפני גיל שנתיים (בערך שלושה חודשיים צלפני שילדתי את ביתי הקטנה) כל בוקר העירה אותי בכדי לעשות קקי בשירותים. בגן העיננן נישכח. ובערב פעמים רבות עשתה בשירותים. מאז בואה של האחות החדשה . היא אפילו לא מודיעה על כך שעתה קקי ואני מגלה ומחליפה. היא מאוד מתעניינת בחיתלים שלה ושל אחותה. היא גם החחלהב לקחת לעיתים מוצץ .(היא ממש לא לקחה מוצץ לפני הלידה). כלומר יש רגרסיה מאז הלידה. וחבל לי וכואב לי שזה מה שמנע מימנה להיגמל.

פלגיה

New member
לדעתי

זה לא ימנע ממנה להיגמל. בכל גמילה יש רגרסיה (אם או בלי קשר לאח קטן). וכל רגרסיה גם מפסיקה בשלב מסויים. הבת שלך תחזור לגמילה, ולא תשכח את מה שהוקנה לה עד כה.

איך יודעים מתי לגמול?

את הגדול גמלנו כי נראה לנו שהוא יצליח, אפילו שמבחינתו היה הולך עם חיתול עד היום... יש לו אופי פרפקציוניסטי כזה שלא יזום לנסות משהו שהוא לא שולט בו. הוא היה בן שנתיים וחצי והלך די בקלות. הקטן מאוד קטן (שנה + 4) אבל אומר קקי ולאחרונה גם פיפי לפעמים. אני לא בטוחה שהוא תמיד מתכוון שהוא עושה. למשל לפעמים הוא אומר פיפי כשהוא עובר ליד השירותים. אם הוא היה גדול בשנה אז הייתי מנסה לגמול אותו אבל בגילו הצעיר אני פוחדת לנסות בכלל. חשוב לציין שקקי תוך כדי המעשה הוא אומר כבר המון זמן, חצי שנה לפחות (זאת המילה השניה שלו). כדאי לנסות משהו? אולי יותר פשוט לחכות לקיץ ולתת לו להסתובב ערום.

למעלה