גמילה מחיתולים....

בוליפלג

New member
../images/Emo124.gifיש מיני מאמרים ב'קישורים' של הפורום

אולי מי מכן תוכל להעזר.. ב-ה-צ-ל-ח-ה-
(אנחנו טרם התחילונו...לכן אין לי עצות מ'שלי'...
)

../images/Emo207.gifגמילהההה../images/Emo207.gif

רננה עוד רגע בת שנתיים, כבר שבוע ללא טיטול. מאתמול התחילה להגיד "אני לא רוצה" כשאני אומרת לה לבוא איתי לעשות פיפי. פיספסה היום 3 פעמים, עשתה 3 פעמים בשירותים. אחרי שנת צהרים עם טיטול באתי להוריד לה ולשים תחתונים והיא רצה בבית צווחת "אני לא רוצה" במין לחץ. אמרתי לה שהמקום היחיד שאפשר להסתובב עם טוסיק בחוץ הוא באמבטיה ושמתי אותה שם ונתתי לה לבחור בין הטיטול לתחתונים. בהתחלה אמרה טיטול ואמרתי לה בסדר בואי נשים לך ואז שינתה את דעתה ושמה תחתונים בחדווה ,אך ההתנהגות של הסירוב ללכת לעשות בשירותים לא השתנתה...... מה עושים עם זה? איך ממשיכים הלאה...

פלגיה

New member
"המקום היחיד שבו אפשר להסתובב עם טוסיק בחוץ"

למה רק באמבטיה? למה לא לתת לה להסתובב חופשי בכל הבית? לעשות פיפי בתחתונים זו כמעט אותה ההרגשה של לעשות פיפי בחיתול. לעשות פיפי על גוף חשוף זו הרגשה אחרת לגמרי והיא מקדמת גמילה בהרבה, ולכן אני ממליצה לתת להסתובב כמה שיותר בעירום, כדי לקדם גמילה. עוד משהו - שבוע אחרי הורדת חיתול - 3 שלוליות זו כמות סבירה. בכלל לא הייתי קוראת לזה "פספוס". זה חלק מתהליך הגמילה. מנקים בענייניות והולכים "לגמור את הפיפי בשירותים" (גם אם היא עשתה כבר הכל על הרצפה)

בקיצור

לעזוב את הילדה בשקט? לתת לה להסתובב עם תחתונים בבית ולא לשאול אם היא רוצה לעשות פיפי? מקסימום שתעשה על עצמה ונחליף עד שהיא תבין את הרעיון?

בדיוק היה לי את העניין הזה עם הבת שלי - בת

שנה ועשר. נגמלה לחלוטין, בלי פיספוסים, קמה יבשה משנת צהריים. כל הסיפור לקח שבועיים ואז היא החליטה שהיא לא מוכנה לשבת בשירותים, וגם לא לעשות פיפי אם אנחנו בחוץ. נראה לי שהיא נבהלה. ניסיתי יומיים לתת לה להמשיך ככה וזה לא עזר (היא פשוט כל הזמן עשתה פיפי על עצמה, אני לא הרגשתי טוב ונמאס לי לשטוף את הבית). ואז היא ביקשה חיתול. החזרתי לה את החיתול והפסקתי לשאול, אחרי יומיים היא חזרה לבד להצביע לכוון השירותים ומאז אנחנו שוב (בינתיים) על דרך המלך. לדעתי, כל דבר שמביא אותה ללחץ לא יעזור. דבר שני, אפשר שהיא תסתובב בבית בלי תחתונים אלא רק עם מכנסיים וחולצה או שמלה (תלוי במה שהיא אוהבת ללבוש). מה אכפת לך בעצם ? בחוץ אני לא אוהבת שבנות בלי תחתונים בעיקר מסיבות הגייניות אבל בבית ?

down under1

New member
לא מנסיון. אנחנו עדין בתחילת התהליך

אבל קראתי על זה הרבה אם זה שווה משהו. אפשר בהחלט להאיץ את תהליך הגמילה אם מסירים את החיתול אפילו לכמה שעות בכל יום. משימוש בחיתולים רב פעמיים תינוקות לא מקשרים בין הלחץ בשלפוחית לעשית פיפי. הם לא מרגישם את הרטיבות ומרגישים נוח איך שהם. אם פשוט מסירים את החיתול ומוכנים לנקות הרבה, בלי צפיה ולחץ עליה לשום כיוון. סביר מאוד להניח שהתהליך יואץ כי היא תרגיש רטיבות ואי נוחות. אני מורידה את החיתול לבן שלי בן השנה וחצי כמה שעות ביום ואני בהחלט רואה שינוי בהבנה שלו לתהליכים של הגוף שלו. בהתחלה הוא נבהל מהפיפי שיצא ממנו עכשיו הוא חושב שזה מצחיק ומנסה לעשות כל פעם באותו מקום. הוא קורה לי לנקות קקי אם בחיתול ואם על הריצפה. לא חייבים לתת להם להסתובב ערומים אפשר להשתמש במכנסי גמילה או תחתונים רגילים - כל עוד הם מריגישים את הרטיבות ואת מוכנה לנקות... אני לא בטוחה שאני מסבירה את עצמי טוב, תוך כדי מריבה על המקלדת עם תנוק. אבל אני לא מקבלת את זה שתינוק חייב לבקש להוריד חיתול. קודם כל כי הרבה ילדים גם בגיל 3 וחצי לא מגיעים לשלב הזה ושנית כל, אנחנו הורסים להם את מנגנון המודעות ואי הנוחות עם חיתולים אולטרא סופגים. הרעיון של להשאיר בחיתולים עד גיל מאוחר הוא חדש יחסית, מאוד אופנתי אבל לא השיטה היחידה שעובדת. והמלצה אחרונה - שמעתי שאחרי גיל שנתיים השיטה של ד"ר פיל עובדת מעולה. לא ניסיתי כי הבן שלי קטן מידי להבין את רעיון המסיבה.. אבל כדאי לך להכנס לאתר שלו ולבדוק. בהצלחה

אפשר בבקשה הסבר על השיטה של ד"ר פיל?

אמנם עברנו את גיל שנתיים די מזמן, אבל אני לא מאלו שירוצו לנקות כל חמש דקות פיפי-קקי מהרצפה אבל כבר רואה ממש שהילדה רוצה ומוכנה (כנראה שאני עוד לא, יש אמצעים לגרום לאמא להיות מוכנה?
).

נראה לי לעשות יותר מדי עניין ולסבך משהוא מעבר

למה שצריך... לפעמים נראה לי שלכל הפסיכולוגים אין פשוט יותר מה להמציא...

down under1

New member
זה דוקא נקראה כפשוט, ושוב לא מנסיון

דוקא פה בפורום יש הרבה שמוכנות להשבע שהילדים שלהם נגמלו תוך יומים שלושה בעקבות השיטה. גם הביקורות ברשת מאוד טובות.. לדעתי שווה לנסות. כל מה שצריך זה בובה שעושה פיפי ומסיבונת..

פלגיה

New member
כמה שקרים

בשביל כזה דבר. אז בשיטות אחרות הילד לא נגמל "תוך כמה ימים" (ולפעמים כן), אבל לפחות לא משקרים לו על ימין ועל שמאל.

../images/Emo207.gif לשאלה בנושא

הפצפון בן שנה ו-3 חודשים ונמצא אצל מטפלת. הוא יהיה אצלה עד ספטמבר ואז יעבור לגן. אני מעוניינת לגמול אותו (במהלך היום) לפני המעבר לגן בעיקר בגלל שהמטפלת מוכנה לשתף פעולה בצורה מלאה וזה נראה לי הרבה יותר נח ואסטטי אם הוא "מפספס" בבית מאשר בגן. מה כדאי? להתחיל כבר עכשיו לנסות או לחכות לקיץ? הסיבה שאני חוששת להשאיר את זה לרגע האחרון היא שאני לא מעוניינת לגרום לו להרבה שינויים בבת-אחת (גם גמילה מחיתולים וגם מעבר לגן נראים לי מעמסה גדולה לפעוט
)

פלגיה

New member
אין לי עצות פרקטיות

כי מעולם לא ניסיתי גמילה בגיל כל כך צעיר. הכי מוקדם שהתחלתי היה שנה ותשעה חודשים וגם אז התהליך היה ארוך. כדאי לך לברר על הגן, כי גנים של גיל שנתיים מוכנים ומתוכננים לגמילה, ולפעמים היא נעשית שם טוב יותר מבבית.

תאירעות

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo207.gif../images/Emo41.gif גמילת לילה!

אז תאיר בת שנתיים וחמישה חודשים,גמולה מגיל שנתיים,אבל עדיין לא גמולה בשינה. איך אני מתחילה גמילה בשינה?

אני חיכיתי עד שראיתי שהם קמים עם חיתול יבש

בבוקר. על הבוקר, דבר ראשון שהיא מתעוררת, ללכת איתה לשירותים ובכל פעם שהחיתול יבש, להראות לה, לשים מדבקה או משהוא בסגנון ואחרי שבוע רצוף של יבש אפשר לנסות להוריד חיתול. יש לי ילדה שבאותו שבוע שהיא הורידה את החיתול ביום היא הורידה גם בלילה, ויש לי ילדה שלקח כמה חודשים טובים. זה לא משהוא שאפשר לזרז לדעתי.. אני גם נגד השיטות השונות של לא לתת מים לפני השינה, להקים באמצע הלילה לשירותים וכו' זה לא עוזר לגמילה זה רק מעביר את התלות לדברים חיצונים. הבת השנייה שלי נגמלה בלילה ועוד תקופה מסויימת לאחר מכן היתה מתעוררת באמצע הלילה לעשות פיפי, שזה גם בסדר כל עוד היא מתעוררת לבד ולא בורח לה.

תאירעות

New member
היא קמה עם טיטול עמוס ...../images/Emo10.gif

אבל לא יכול להיות שזה כי היא יודעת(אפילו בתת מודע)שהיא עם טיטול? גם אני נגד כל השיטות של לא לתת מים לפני השינה(זה מאוד אכזרי בעיניי ילד שצמא ולא מקבל מים כדי שההורים אל יצתרכו לקום בלילה)בכל מקרה נקרה לי שאם אני אחכה שהיא תקום עם טיטול יבש זה יקח עוד הרבה זמן...

תאירעות

New member
גם אצל בנות זה 5...

ובכלל לא מטפלים לפני....אני יודעת שהיא עדיין קטנטונת.... ולאן אני ממהרת?לא יודעת,נמאס לי מהטיטולים האלה כבר!!

למעלה