גמילה מחיתולים....

גמילה מחיתולים....

אני פונה לבעלות הניסיון!!! הנסיכה בת שנתיים וחצי ולקראת האביב אנו רוצות להגיד שלום לחיתול. היא ילדה חכמה ומבינה עיניין. ובשנה הבאה בגן עירייה לא מחליפים חיתולים. אז מה עושים?? יש לנו ישבנון, אנו מדברים על זה וגם קראנו את סיר הסירים. כל טיפ יועיל בדרך לגמילה....

מי רוצה להגיד שלום לטיטול? היא או את?

קודם כל יש המון זמן עד ספטמבר, שנית אם הבת שלך לא רוצה ולא מוכנה - אל תאיצי בה. שלישי - הנה תשובות לגבי ילדים לא גמולים שעולים לגני עיריה - http://sf.tapuz.co.il/shirshur-192-70982668.htm http://www.education.gov.il/edun_doc/sa10ak2_2_23.htm

מרס24

New member
אז ככה...

1. צריך שיתוף פעולה בגן (אצלנו הגננת + הצוות הן אלה שגמלו את בתי ואת חברותיה בגיל שנתיים). 2. בקבוצה של ידלים זה הולך יותר טוב. 3. צריך לעשות מזה הרבה עניין, לקנות תחתונים של דמות שהיא אוהבת, למשל, ולדבר על זה הרבה. 4. צריך סבלות, זהו תהליך. 5. חיתול לילה לוקח יותר זמן. 6. קאקי זה גם סיםור אחר, הבת שלי בהתחלה לא הבינה מאיפה זה יוצוא... לכי על זה, בהצלחה!
אגב, סיפור. כאשר הייתי רואה תינוקות בעולם שלילי, קשורים בגב האם העובדת בשדות, הייתי בטוחה שהתינוק פשוט משתין חופשי עליה.. אך גיליתי שאין זה כך!: פגשתי באמהות (2) שלא שמו חיתול לילד מיום היוולדם (כאשר הכרתי אותם הם הייו בני כמה חודשים), והתברר לי שילדים נ-ו-ל-ד-י-ם עם היכולת לשלוט על הסוגרים, ואנחנ פשוט "מקלקלים" את היכלות עם החיתולים למען הנוחיות... מכוון שפשוט כאשר התינוק בלי חיתול צריך להיות כל הזמן קשוב לילד וזה לא פשוט (התינוק בוכה קצת ומראה אי נוחות - ואז האמא לוקחת אותו לעשות פיפי בכיור !). הידיעה הזו לא גרמה לי לנטוש את החיתולים החד פעמים, אבל כן נתנה לי בטחון כאשר גמלתי את הילדה שלי.

leelach

New member
שהיא תהיה מוכנה היא תגיד לך

גם אני מנסה ויש לנו ספרים ויש לנו מדבקות שהודבקו על הקיר בצד השירותים ויש ישבנון עם מדרגה עם אלמו וחבריו האהובים, אור שלי אומר כל הזמן פיפי וקקי בשרותים יושב קצת ולא עושה..אז עכשיו אנחנו בהספקה ועוד כמה שבועות שיתחמם פה קצת (4 מעלות בחוץ..) אז נתחיל שוב לנסות. צריך המון סבלנות ותמיד לנסות לשבת בשרותים לשים לה תחתונים בבית לכמה שעות ולהסביר שפיפי וקקי עושים בשרותים אם היא מוכנה היא תעשה בלי בעיה אם לא זה ייקח יותר זמן. שיהיה בהצלחה!

את חייבת לחכות שזה יבוא ממנה

מבינה את הרצון בלהוריד חיתול, אבל אם זה לא בא מהילדה, זה הופך להיות קשה ומורכב ועשוי להימשך זמן רב. האם היא מודיעה לפני שעושה פיפי/קקי? האם יש לה נכונות לעשות את צרכיה בשירותים? האם היא ביוזמתה מבקשת להוריד את החיתול? נסי להושיב אותה על הישבנון בבוקר כשהיא מתעוררת, לפני אמבטיה ובאמצע היום ולראות את תגובתה. יכול להיות שהיא עדיין מפחדת/קשורה לחיתול ולמרות שהיא מבינה את הקונספט, היא עדיין לא בשלה לכך בעצמה. הטיפ הכי חשוב שאני יכולה לתת הוא לחכות שזה יבוא ממנה, כך הגמילה קלה ומהירה יותר. בהצלחה!

מאיה28ח

New member
מסכימה... צריך לחכות שהילדה תהיה מוכנה

אני מהרתי מידי וזה לא הלך טוב אז החזרתי את הטיטול וניסיתי לאחר כמה זמן שהיא כבר ביקשה..... היא עדיין עם טיטול בשינה ואני מחכה שיהיה מזג אוויר יפה יותר כדי להוריד אותו לגמרי......... בכל מקרה בהצלחה

פלגיה

New member
לא צריך ש"יבוא ממנה"

והיא לא צריכה להגיש בקשה בשלושה העתקים. צריך לחכות שהילד יראה מוכנות, וזה דבר אחר לגמרי. אפשר לתפוס סימני מוכנות כבר מגיל שנה וחצי או שנתיים, ואפשר לקדם סימנים כאלה. וגם גמילה ארוכה נורא שמתחילה בגיל שנה ותשעה חודשים ונמשכת אפילו חצי שנה - מסתיימת בגיל מוקדם למדי.

../images/Emo207.gifנראה לכן שגם שלי רוצה להיגמל

הבן שלי בן כמעט שנתיים (23 חודש) עדיין כמעט ולא מדבר אבל אחת המילים היחידות שהוא אומר ובתזמון מושלם היא "קקי"! קצת פירוט: כבר לפני חודשיים בערך שמנו לב שכשהוא עושה קקי הוא הולך לפינה ואם מתקרבים אליו הוא מרחיק עם הידיים (כאילו אומר: תנו לי לחרבן בשקט
). כשהבנו את הקוד התחלתי לומר לו "קקי! קקי!" כשהוא עשה מה שעשה והיום חוץ מללכת הצידה ולהרחיק אותנו הוא גם אומר "קקי! קקי!" יש לציין שלא תמיד זה ככה ויש הפתעות שלא קיבלנו לגביהן "רמזים" ו"התראות". חוץ מזה ממש מגיל אפס הילד מאד מודה לצרכים שלו בעיקר ל"קקי" - הוא למשל היה מחכה שיחליפו חיתול רטוב כדי לעשות קקי או בכה מיד לאחר הקקי כדי שנחליף לו - כלומר תמיד ידענו כשהוא עשה (אפילו לפני הריח) ותמיד הוא דרש החלפה כמעט מיידית. אז מה השאלות: 1. נראה לכן שבאמת הוא מתחיל להיגמל (אגב לפעמים כשאני שמה לו טיטול הוא מנסה להוריד אותו). 2. איך לעזאזל גומלים ילד שעדיין לא מדבר? 3. מה לגבי פיפי? הרי רק קקי הוא מכריז! 4. האם זה לא מוקדם לבנים? אני יודעת שבנות נגמלות קודם וגם אצלן זה קורה אחרי גיל שנתיים (בד"כ). 5. אם כן להתחיל גמילה - איך לעשות זאת? האם לקנות סיר? אני חושבת שעדיף ישבנון - כדי להרגיל מראש למקום "הנכון".

ayala26

New member
לקנות סיר או ישבנון או גם וגם

זה לא עניין של המקום הנכון. העניין הוא שקשה להם בהתחלה לטפס לבד על הישבנון כשהם כבר רוצים להיות עצמאים וזה לא מצליח. על הסיר זה קל - הוא יכול ללכת לשבת לבד מתי שהוא רוצה. לא צריך לדבר בשביל להגיד מה רוצים. בשאר הדברים את לא מבינה אותו? כל היום את מנחשת מה הוא רוצה? וחוץ מזה מספיק מילה אחת. הוא אומר קקי. הבן שלי אמר "פיפי" גם כשהיה לו פיפי וגם כשהיה לו קקי. מה זה משנה בעצם? הוא בסך הכל מצא את הדרך לומר באופן מילולי שהוא רוצה לשירותים וזה לא היה לי עקרוני לדעת מה הוא צריך לעשות שם. לפני כן הוא הצביע - שזה גם דרך להתקשרות ולפני כן, טוב אז היינו עם שיטת הקשב אז זה כבר לא רלוונטי לכם. בקשר ל-4 - לא מאמינה ב"מוקדם מדי" ולא בגיל מינימום ולא בבנים לפני בנות ורק אחרי גיל שנתיים. ילדים זה לא מדע מדוייק.

רנה82

New member
../images/Emo207.gif השאלה באה הכי בזמן שאפשר

שלום לכולן אני באותה ה"בעיה" בתי המקסימה בת שנתיים, ובחודש האחרון מודיעה בזמן שהיא עושה פיפי, על קקי היא מודיע כבר תקופה ארוכה (ז"א, יש לה פינה מסוימת בבית שבה היא נעמדת ועושה את צרכיה). החלטנו להיפטר מהחיתול, קנינו תחתונים ועשינו עניין מכל הסיפור. במהלך היום היא עם תחתונים, ואנחנו כל הזמן שואלים האם היא רוצה לעשות פיפי, ומזכירים לה שעושים פיפי בסיר/שרותים (ישבנון). לפעמים היא אומרת שהיא רוצה פיפי, הולכים לשירותים, היא מתיישבת ואחרי דקה קמה מבלי שעשתה משהו, וכך כ-5 פעמים עד שסוף סוף זה קורה. בפעמים אחרות, כאשר שואלים אצלה אם היא רוצה לשרותים, היא עונה לא, ותוך כדי עושה פיפי בתחתונים. לפעמים היא בכלל מסרבת להתיישב על הסיר/ישבנון, בוכה וקמה. יש לציין שהיא נמצאת עם אמא שלי ולא בגן, ושאין לה קשר "הדוק" עם טיטול, היא מעדיפה להיות בתחתונים. יש עצות? המון תודה!!!

זמן וסבלנות ../images/Emo13.gif

נשמע שאתם בדרך הנכונה, בהתחלה צריך להזכיר להם אבל אח"כ הם נזכרים לבד. יכולה לספר שאצלנו היא גמולה (מרפי, קישטא!) למעט חיתול בשנ"צ בגן ובלילה, וכמעט ברוב המוחלט של הפעמים היא מודיעה שיש לה פיפי ודווקא כשמזכירים לה היא אומרת שאין לה או שהיא לא צריכה (וזה אכן כך). ממש עוד מעט היא תלמד לשלוט יותר ואפילו להתאפק 2-3 דקות עד שמגיעים לשירותים, בקיצור- סבלנות, התמדה ואורך רוח וזה יגיע!

רנה82

New member
לפי ההמלצות שלמעלה

אולי אני מקדימה? כי אם היא בוכה ולא רוצה ללכת לשירותים, אולי זה אומר שהיא לא מוכנה עדיין? עכשיו אמא שלי סיפרה לי שהיא פשוט סירבה ללכת לשרותים.....

רנה82

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifיש עצות נוספות?../images/Emo36.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

פלגיה

New member
לא "לשאול כל הזמן"

כי הרעיון הוא שהיא תרגיש בעצמה ותיקח אחריות על היציאות שלה. שאלות כל הזמן מפקששות את זה. המחיר של זה הוא שלוליות בכל מקום - תתארגנו בהתאם, קפלו את השטיחים, תכינו סמרטוט רצפה לח בהישג יד, ואחרי כל שלולית לכו איתה לשירותים "לגמור שם" (וליצור התניה של פיפי=שירותים) כשהיא מבקשת - לזנק מיד לשירותים, באותה שניה. לא תהיה לה סבלנות ל"עוד רגע".

רנה82

New member
אחרי כל העצות, הפסקנו לשאול

"כל הזמן", ופשוט פעם בחצי שעה אמא שלי לקחה אותה לשירותים והיא ממש לא הסכימה לעשות פיפי בשירותים. היא אומרת שהיא רוצה פיפי, אך לא רוצה ללכת לשירותים ומתחילה לבכות כששאלתי אצלה בבוקר מה היא רוצה ללבוש, תחתונים או טיטול, היא העדיפה טיטול.... אוףףףףףףףףףףףף תודה, אגב

פלגיה

New member
תנוחו קצת

אולי כדאי להוריד טיפה את הלחץ, להחזיר חיתול לשבוע ולא להזכיר בכלל שירותים, ואחר כך לנסות שוב. ולא צריך לקחת לשירותים פעם בחצי שעה. זה הרבה וזה מציק. פעם בשעתיים מספיק, ועדיף שהיא תבקש את זה.

רנה82

New member
זה בדיוק העניין

היא מבקשת תחתונים בעצמה בבוקר........ המון תודה על תשובותיך!!!!! אני מכבדת את זה מאוד!

פלגיה

New member
יופי

אז אפשר לדבר איתה. את רוצה תחתונים? מאה אחוז. אבל תחתונים מיועדים לילדה שהולכת לעשות פיפי בשירותים או בסיר. ההמשך תלוי במידת הסבלנות והסובלנות שלך. אני הכלתי הרבה מאוד פספוסים. קניתי המון תחתונים וכיבסנו המון. לא כל אחד מסוגל לזה. אם אין לך כוח להרבה כביסות והרטבות - תחליטי על כלל שיש תחתונים עד להרטבה ראשונה, ואז עוברים לחיתול. זה לא אומר שהפסקתם עם הגמילה, מותר גם להוריד את החיתול וללכת לשירותים

רנה82

New member
זה בדיוק מה שאנחנו אומרים

"אם את בתחתונים את ילדה גדולה, וילדות גדולות שלובשות תחתונים הולכות לשירותים" היא אפילו קמה בלילה (וגם בשנת הצהריים), ואמרה שהיא עושה פיפי (היא קראה לי שאני אגיע, על מנת להודיע לי על כך)

עדינה35

New member
הטיפים שלי...

אני מסכימה עם קודומתיי בעניין המוכנות של בתך. זה שאת מוכנה - זה ברור, אבל - האם היא מוכנה למהלך? כדאי להבין - מדובר בפרידה. פרידה מהקקי והפיפי. הילדה צריכה להיות בשלה לכך. אצלנו היו בבית ישבנון וסיר במשך כ-8 חודשים לפני שהחל בהם שימוש אמיתי, יש את הספר סיר הסירים וספרים נוספים, אבל ישנו תהליך של גמילה שלוקח זמן. זמן עד שהילד ירצה להפרד מהטיטול וגם מהפיפי והקקי וזמן עד שיצליח לעשות זאת. אין טעם ללחוץ. אצלנו מה שנתן את הפוש האחרון היה שני דברים: - מתנה שקניתי לה, DVD של חני נחמיאס "בלי חיתולים". - הפיתוי בתחתונים עם ציורים (ותחתונים לובשים כאשר מותרים על הטיטול, ואם מוותרים על הטיטול אז צריך לעשות פיפי/קקי בסיר/ישבנון). מה לעשות - אנחנו מגדלים גנדרנית קטנה... שיהיה בהצלחה!

למעלה