לא בדיוק הבנתי
כל המושגים של חברות מבפנים ומבחוץ, מתאימים למהלך גמילה רגיל, לא לגידול ילד בלי חיתולים מגיל צעיר מאד. הרי ברור שתינוק בן יומו לא מסוגל ללכת לשירותים, להתפשט ולעשות את צרכיו. הוא גם לא מסוגל להכין לעצמו סנדוויץ' כשהוא רעב, ולכן הוא זקוק לעזרה. בתחילה לעזרה גדולה מאד, ובהמשך לעזרה הולכת וקטנה, עד עצמאות. תינוק שמתקשר על צרכיו מגיל צעיר, יעבור באופן טבעי והדרגתי, לא חד, לאחריות אישית. אם בינקות המוקדמת הוא רק מסמן שהוא צריך, ומתאפק עד שעוזרים לו, ברור שבהמשך הוא לא זקוק לעזרה ועושה את הפעולות עצמאית. כמו באכילה. כשמתחילים לאכול לבד, לפעמים ההורה עוד מאכיל. מתישהו זה מפסיק. הוא לא אוכל לבד כי "החברה מצפה" (אולי גם, אבל לא רק) אלא מתוך צורך פנימי בעצמאות. כנ"ל כאן, הוא ממשיך לעשות את מה שקודם עשו לו, רק לבד (עם עזרה איפה שצריך). נכון שלאחרים, יציאות התינוק הן לא סימפטיות, אבל מה הקשר? אפשר בהחלט לעשות רק בבית / בחוץ, כל עוד אין שליטה מלאה. לא חייבים לשתף את הסביבה הבלתי מעוניינת בכך. המשפט :"שלמרות שנקטת בדרך זו, זה לא בדיוק הצליח" לא ברור לי. קודם כל, אני מיישמת את השיטה בצורה מאד חלקית, כי הקשב קשה לי, וכי הילד נמצא בבית תינוקות מגיל די צעיר - לפיכך, גם ההצלחות הן חלקיות, בהתאם. מעבר לכך, הוא עדיין צעיר, ולהערכתי יגמל לפני מרבית חבריו, אם כי אני לא יכולה להיות בטוחה. המטרה שלי היא לא גמילה מוקדמת. זו תוצאת לוואי רצויה. הוא עדיין לא הולך ולא מדבר, כך שלא ניתן לדבר על עצמאות בשלב זה. מעבר לכך, כשהוא בלי חיתול, רוב היציאות מגיעות ליעדן (סיר, חיק הטבע וכד'). מיעוטן "מתפספסות". לעיתים קרובות הסיבה היא העדר קשב שלי. הוא עדיין לא הולך ולא מדבר, כך שלא ניתן לדבר על עצמאות בשלב זה. אני בהחלט רואה שליטה על הסוגרים, מגיל צעיר מאד מאד. גם בלילה. ההצעה שלי כאן, היא לא לגידול ילד בלי חיתולים (כבר מאוחר מדי להתחיל... הם כבר איבדו את הרפלקסים המתאימים), אלא לאיפשור עירום, כאמצעי לימוד - כפי שמתקיים בכל גמילה. לטענתי, אם ההורים אינם מכניסים לחץ למערכת, זה לא יזיק, ואף יועיל, גם אם לא מחר הפעוט הצעיר יגמל. ילד, בכל גיל, שרואה ומרגיש את תוצאות מעשיו, לומד עם הזמן לקשר בין התחושות ותוצאותיהן, וכך נרכשת השליטה. כשישנה שליטה, וישנו רצון מצד הילד, ישנה גמילה. בגיל צעיר, יש יותר סיכוי לרצון הילד, כי הצורך/רצון שלו לרצות את ההורים הוא עדיין מאד חזק, כל עוד זה לא מתנגש לו עם משהו שהוא לא יכול להסכים לו.