"גמד" פר לאגרקוויסט

srulik24

New member
"גמד" פר לאגרקוויסט

ספרו הנפלא של פר לאגרקוויסט סופר שוודי מודרניסטי. נתקלתי בספר זה לגמרי במקרה "בצומת הספרים" (כנראה שהכריכה של הספר משכה אותי). העלילה של הספר מתרחשת בחצר המלכותית של הנסיך, וגיבור הספר הוא גמד החצר שמספר את המאורעות שקורים לממלכה מנקודת מבט שלו. אך אל תחשבו שהוא רק צופה מהצד. הגמד הוא דמות מניפולטיבית ותככנית. הגמד הוא הקול הקטן והשטני בתוך ראשו של הנסיך הדוחק בו כל הזמן למעשי אלימות ומלחמה. הספר כתוב בצורה יוצאת מן הכלל המשקפת מאוד את נפשו הלא יציבה של הגמד. מחשבותיו הקיצוניות של הגמד והשינוים הדרסטים במצבי רוחו מובאים לנו בצורה של משפטים קצרים ומתומצתים. תחושה של אהבה משתנה בן רגע לרגש שנאה עמוק ולהיפך.

Arana

Well-known member
מנהל
"הגמד"

לקחתי את הספר מהספרייה בעקבות ההמלצה של אורי אשד, ומאחר ומדי יום אני רואה עוד ועוד חסידים - בהחלט נראה לי שזו היתה בחירה נכונה.
רוצה לשתף אתכם במשהו: טרם התחלתי לקרוא את הספר (בינתיים סיימתי את "על אהבה ושדים אחרים", את "מעשה השפחה" והתחלתי את "סולאריס"), אבל פתחתי את העמודים הראשונים. בעמוד הפתיחה, מתחת לשם הספר, כתב מישהו בעיפרון (יפה מצידו, הוא חושב על כך שאפשר יהיה למחוק זאת אח"כ): הספר לא רק גמד. גם רדוד להפליא. חבל על זמנכם היקר. מדורש טובתכם. (חתימה מקושקשת) מתחת לזה כתוב בכתב יד אחר (גם כן בעיפרון): טעות!!! (מודגש. A) זה ממש פשע (מודגש. A) לכתוב ככה... זהו ספר נפלא באמת, עמוק מאוד ואשר מעמיד את שאלת הקיום האנושי, הרוע בעולם ועוד שאלות נוקבות באור חדש ומעניין, כתוב בלשון רהוטה והתרגום ממש מצויין. קראו ותהנו! לא יודעת מה איתכם, אני ממש נהניתי לקרוא את ה"דו-שיח" הזה...

Rivendell

New member
למרות שבתור פולניית-הספרים של

הפורום אני חוטפת חררה מזה שמישהו כתב בספר (לפחות זה היה בעפרון) יש להודות שזה אכן משעשע. בסה"כ גם הם פתחו להם פורום ספרים
.

passiflora

New member
זו הסיבה..

שאני מעדיפה לרכוש לעצמי ספרים, כך אני יכולה לסמן לי קטעים משמעותייים, כאלו שמצאו חן בעיני וכו', כשאני חוזרת אליהם בפעם השניה והשלישית אני רואה כמה דברים התפספסו לי בקריאה ראשונה. אבל זה בספרים הפרטיים שלי... ( זה גם מקל לזהות אותם כשהם יוצאים לטיול אצל חברים ושוכחים לשוב...

למעלה