מניסיון אישי
לצערי, אפשר לגמגם בכל אות ובכל שפה. אפשר לגמגם במילה שמתחילה ב-ב', ד', ט' או ש', אפשר בכל אות, זה לא קשור לאותיות בהגייה של פוצץ, חוכך או משהו אחר, למורות שאני, אבל אני יכול להעיד על עצמי רק באופן אישי ואני יודע שזה לא תקף לגבי כלל המגמגמים, נוטה לגמגם יותר, לדעתי, במילים שמתחילות עם הברה שהיא מודגשת בהתחלה (מילרע אם אני זוכר נכון) מאשר בסוף. רצית לדעת אולי איך לשחק יותר טוב מגמגמת? נראה איך אפשר לעזור לך... הרבה מגמגמים מאוד ירגישו לא בנוח לדבר על זה, גם אני, אבל הכל בשביל ההופעה, The show must go on. קודם כל, בתור מגמגמת, אם את נתקעת באמצע מילה, יש לך שתי "אפשרויות", את חייבת לבחור להשתמש רק באחת מהן ברוב המקרים, ככה זה יהיה יותר אמין. האפשרות הראשונה היא לחזור על אותה הברה כמה פעמים עד שהמשך המילה יוצא. למשל - "נה..נה...נה...נה..נתניה" (מילה טריקית קצת באמת, מילרע). אפשרות אחרת היא לא להוציא אף צליל, לנסות אומנם להגיד "נתניה" (מה שתוקע את המילה זה המעבר מהצליל "נה" ל"ת"), אבל לנסות להוציא את זה בפעם אחת, ואז לעשות כל מיני פרצופים בשביל לנסות לשחרר את זה. אל תעשי משחק מוזגם, המגמגם שמנסה להוציא את המילה מנסה בו בזמן לעשות תנועות עם הפרצוף והגרון בשביל לשחרר את המילה אבל גם לעשות אותם מסווים ככל הניתן. הורדת הראש, "הקשחת" הגרון ותנועות קצת עם שרירי הצוואר תוך כדאי ניסיון לפתוח פעם אחת את הפה בשביל להגיד את המילה אבל לא להצליח יהיו משכנעות. וואו, אני האמת מרגיש שאני מביא פה תיאור קצת קר ויבש, וקצת..כואב, למגמגמם שקורא את זה, אז תדעי שגימגום עבור המגמגמים הוא לא עניין של מה בכך. הם מתביישים בזה, כועסים קצת על עצמם כי זה קורה להם ושונאים את זה. תתנהגי בהתאם. כמובן שהם לא מפגינים את כעסם בפומבי, הם מקווים שהסביבה תבחין בזה כמה שפחות. לכן אני רוצה גם להגיד לך משהו קצת לא קשור - אם וכאשר תתקלי באדם מגמגם (ויש סיכויים טובים לכך, 1 מ-100 מגמגם, ותפגשי כנראה לפחות כמה מאות אנשים בחייך), אל תראי לו שאת שמה לב לגימגום, בשום פנים ואופן אל תשלימי עבורו את המילה (כי כך את מראה ששמת לב לגימגום שלו, זה די משפיל עבורו, אני יודע שאין לך מושג, ואני לא אומר את זה מתוך אגרסיביות, פשוט הבנתי שאת לא מגמגמת אז את לא מכירה את התחושה, אז תצטרכי פשוט להאמין לי), וגם על תדברי איתו על הגימגום שלו, זה חשוב. מגמגם הוא אדם שתסכולו העיקרי נובע מכך שקשה לו להתבטא ולדבר, וזה חיסרון מעיק מאוד כמובן. יש דרגות שונות של גימגום - מתדירות מאוד גבוהה עד לכמעט אפסית, תשחקי לפי דרישות התפקיד, אבל אל תגזימי. גם בשביל ל"צאת" מהמילה התקועה צריך לקחת לך לפחות 4 שניות. פחות מזה זאת שאיפה של רוב המגמגמים, אז אם תשחקי כמגמגמת שאחרי 3 שניות משתחררת מהתקיעה במילה זה לא יהיה משכנע. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות את מוזמנת לשאול, ובהצלחה.