גם לי יש שאלה

ברוכים הנמצאים../images/Emo65.gif

תודה על קבלת הפנים הנעימה . תאומי נולדו בתאריך 17.8.00

קרנושה

New member
פים-ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif....

איזה יופי אנחנו גודלים..שיר-מתנפחים ביחד איתך...

נונינה

New member
GOOD ENOUGH MOTHER

שלום לכולכן כאמא רק לשניים (?!) אני חושבת שכל כך קשה בהריון מרובה שהדבר החשוב הוא למצא איזון. בעיקרון הנקה כהקרבה נחשבת בעיני כבעייתית ולכן נכון להניק רק אם אוהבים להניק כי כמו בכל דבר עם הפעולה קולט הילד גם את הרגש איתו היא נעשית. קשה להיות אמא לשניים שלא לדבר על יותר, ועצם זה שאכפת לנו איזה אימהות אנחנו כבר אומר שאנו אמהות אכפתיות ומשתדלות וTHAT ALL IT TAKES.

keren1

New member
מה זה הסתננו. נונינה ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ספרי קצת בני כמה השניים שלך.

נונינה

New member
תודה ברוכות הנמצאות

החברה שלי כבר ענקיים כל כך (5.5) שאנחנו חושבים על ההמשך..... לא היה קל, אבל החלק הקשה מאחורינו...וכמובן הם מ_ק_ס_י_מ_י_ם !!! אם לא הבנתם עדיין יש לי בן ובן (כמו שאני נוהגת להגיד...)

טל של 4

New member
ברוכה הבאה

קחי כסא שבי עמנו וספרי מנסינך... מה שמות הבנים ותאריך הלידה שלהם? כך נוכל לעדכן את הרשימה..

קרנושה

New member
ברוכה הבאה גם ממני ../images/Emo39.gif....

קדימה להתחיל לספר זיפורים להגיב לשירשורים ויאאלה לעיניינים!!

נונינה

New member
הבנים שלי !!!

אז ככה קוראים להם דור ואופיר, הם הכי שונים שיכולים להיות. נולדו בשבוע 35 במשקל של 2,300 כל אחד ואף אחד לא התיחס אליהם בפגיה בגודל שלהם........... הם אכלו טוב (כמו שואבי אבק קטנים) וגדלו יפה טפו טפו טפו. בגיל שנתיים אובחן דור כ pdd - בעית קשר ותקשורת ומאז אנו מקדישים את זמננו לקידומו - והוא מתקדם נ ה ד ר - ומתחיל שילוב בגן רגיל מחר !!!! אני לא ארחיב על הנושא פה אבל אים זה מעניין מישהו אישית אז אשמח לענות. כיף פה אתכן

דבורי

New member
PDD

גם האחיין שלי עם PDD, הוא בן שלש ואובחן כבר לפני שנה. השנה הוא בגן תקשורת ומתקדם יפה.

קרנושה

New member
נונינה אלוה........

המממממממ חיברתי כמה דברים ביחד והנה מה שיצא... אני לא שופטת אני רק תוהה ושואלת... הגבת לשיר על בדיקת מי שפיר ושם כתבת שהיום, אם היית מגלה את הבעיה של ילדך היית שוקלת או שאמרת נחרצת יותר, היית מסיימת את ההריון עוד בזמנו..... לדעתי ואני מדגישה לדעתי יש אלפי סיבות למה לסיים הריון ומתי ועוד כל מיני שאלות ותהיות.....מבחינתי בעיות קשר ותיקשורת הם לא אחד מהם (אולי אני לא מבינה גדולה בבעיות האלה ואני מדברת מתוך הבנתי הדלה)..... גם לי יש אחיין עם בעיות תקשורת/ריכוז ולא יודעת בדיוק מה איבחנו אצלו, אולי אחותי תתרום לנו אחרי הודעתי קצת על מיקי...והוא ילד מזה חכם "ששותה" למידה כמו מים.....גם את ציינת שהבן שלך מתקדם נפלא ולדברייך צריך השקעה ולא יותר מזה.....נכון שזמן/השקעה זה דבר רציני אך בשורה התחתונה מול דילמה אם להפסיק את ההריון הזה או לא.....מה יותר נראה לך? אני לא יודעת.....אני מבולבלת כעת.....תמיד חשבתי שהפסקות הריון עושים מסיבות בריאותיות רציניות יותר.....מומים, עיוותים ושאר ירקות... אני טועה? קרן

נונינה

New member
קרן

כל בעיה של הילד היא קודם כל בעיה שלו ורק אח"כ בעיה של הוריו. לילד שלי קשה מאד כל דבר כי הגורם הראשון לבעיות קשר ותקשורת הוא רגישות אין קץ נפשית וחושית. אז גם נשאלת השאלה למה להוליד ילד שמראש ברור שהחיים שלו יהיו לו מאוד קשים. בנוסף, השקעה זה לא עוד X טיפולים בשבוע. אני ובעלי בשלוש השנים האחרונות אוכלים ישנים ונושמים את הבעיה - ונכון השקעתנו לשמחתנו הרבה מאוד מאוד משתלמת אבל גם יכל להיות אחרת, וגם אנו מודעים למחיר, לשלוות הנפש שאיבדנו, לעייפות התמידית, לדאגה הלא נגמרת - יש מחיר לא מבוטל בלהתמסר לילד עם בעיה. יש גם תגמול ויש סיפוק ויש עיסוק בדברים החשובים של החיים במקום בזוטות. כיום אנו בצומת החלטה לגבי הילד הבא, ובמקרה של הבעיה שלנו אפילו אין שום בדיקת הריון שעולה עליה, מה ששם אותנו בעוד דילמה ובכל זאת אנחנו הולכים על זה - כך שאולי התשובת שלי אחת והמעשים שלי אחרים ? טכנית - בעית קשר ותקשורת בד"כ אינה קשורה לבעית ריכוז אבל יכול להיות גם שכן.

דבורי

New member
PDD ובעיות תקשורת

קרן, בעיית PDD יכולה להיות בטווח רחב: מבעיות קלות של קשר ותקשורת, עד אוטיזם ממש (PDD מוגדר גם כ"מרכיבים אוטיסטיים"). אני מבינה שאצל נונינה הבעיות יחסית קלות. גם אצל האחיין שלי, ברוך השם, האוטיזם הוא קל, אם-כי כיום קשה עדיין לדעת לאן זה יוביל ולמה לצפות. כשמשווים אותו לבן שלי, שגדול ממנו רק ב-3 חודשים, זה די מייאש. לחברה שלי יש ילד בן שלש שגם הוא עם PDD, וזה ילד ממש אוטיסט. אם היה אפשר לגלות את הבעיה שלו בזמן ההריון, אני בטוחה שהם לא היו חושבים פעמיים.

רז2

New member
טפו טפו טפו ../images/Emo57.gif ../images/Emo57.gif ../images/Emo57.gif

שלי לא נולדו פגים. ועבדתי קשה מאוד בשביל שיוולדו בזמן. הייתי מאוד ממושמעת, לא זזתי כמעט ממצב שכיבה, שתיתי איזה 4 ליטר מים ביום, ואין ספק שלא עשיתי שום דבר בבית. ולמזלי הרב הקטנים נולדו בזמן בריאים ומקסימים.

טרהלהלה

New member
אוףףףףף

שלי לא רצו לצאת.. היה להם ממש טוב בבטן ומה לא עשיתי? הלכתי, טיפסתי, שתוללתי,וכל שאר הדברים שאמורים לזרז והם? כלום נאדה תקועות וזהו! אבל כמובן שהכל לטובה...
נ.ב. מה שכן, כשהן יצאו סוף סוף הן עשו זאת באלגנטיות וקלות. ציק צאק לא כמו אח שלהם הבטטה...

קרנושה

New member
יום קבלי ציון לשבח על שאלתך.......

אצלנו נולדו פגים קטנטנים מאוד (800-900 גרם)...... כן, מתי סובל ממחלת ריאות כרונית והוא חשוף פי כמה וכמה לכל מחלות ריאה כגון: ברונכיט וכו´.....מתי מקבל חיסונים מיוחדים שלא מקבלים ילדים אחרים (גם לא אחיותיו)... ליהיא וליאור אחלה מין אחלה עד עכשיו טפו טפו טפו..... אך אנו במעקבים מצודים עם התפתחות הילד/מרפאות עיניים/שמיעה ועוד עקב היוולדם פגים..ובינתיים הכל פיקס פוקס-שרק ימשך ככה..... קרן

מיכל..~

New member
אני מוחה!!

חשבתי לתומי, טוב נו נכנס לראות מה שלום הפורום החביב שבטח סובל מפחד מוגזם מנטישות לאחר ש"נטשתי" אותו <לא נטשתי! תמיד הייתם בלבבי!!> בכולפן נגיע למחאה שלי: לא מתפוררות לי השיניים!! אז מה אם הם "קצת" חלשות ואין בהם כל כך סידן ושהרופא שיניים מכיר כל חריץ בלשון שלי!? זה לא אומר שום דבר!!! אז מה אם יש לי אלף ואחת סתימות על כל שן בתקווה שהסתימות ימנעו משייני הלבנבנות <שייקט! הם לבנות..זה התאורה פה לא כל כך טובה...> ליפול.?! וחוץ מזה יום יקירתי, אם כבר מדברים על זה.. אני יותר מסכנה ממך-אז מה אם לך כליה אחת לא מתפקדת, ואת לא יכולה עלשות כל מיני דברים חומרניים <כמו לרכב על סוס חיחיחי> אני סובלת מזריקות שמרדימות את האף שלי! <כן כן, עד לשם ההרדמה מגיעה לי, רופא משוגע שם לי כמות של חומר הרדמה שיכולה להרוג סוס אך אני חזקה וחסונה חיחיחי> מסקנה להודעה הזויה הזאת: כייף לרכב על סוסים. עד כאן לבנתיים ערב טוב מיכל, חדשות ערוץ הפסיכי, מאדים!

keren1

New member
שאלה מצוינת יום ../images/Emo45.gif אצלנו

שני ומתן נולדו בשבוע 34 אחרי ששכבתי עם ירידת מים 4 שבועות. למרות ואף על פי שקיבלתי זריקות להבשלת ראות מתן נולד בלי בשלות ראתית ולכן "בילה" איזה 10 ימים בטיפול נמרץ. עד שהוא נשם בכוחות עצמו. עד היום הוא יותר רגיש בקטע של נשימה. והוא מקבל אנלציה מדי פעם. שני נולדה בסדר. אחר כך התגלו כל הפאקים. היא נולדה עם כמה חורי
. לאט לאט המצב מסתדר. החור האחרון עדין מדאיג אותנו אבל גם הוא עושה סימנים של סוף. חוץ מזה היה לה בעית רפלוקס (היתה מקיאה הכל) והיא קיבלה תרופות. כעבור 6 חודשים (בערך) המצב הסתדר. בגדול הם בסדר. לא נראים ומתנהגים כמו פגים. והעיקר הבריאות!!

*שיר

New member
וואו! 800 גרם? ../images/Emo2.gif אני בשוק!

הבת של אחותי נולדה פגה במשקל 1.020 קילו, וזה זעזע אותי מספיק. אז 800 גרם?! יו, זה פשוט מדהים

למעלה