גם לי יש שאלה

יום.

New member
גם לי יש שאלה

התאומים שלכם (השלשיות רבעיות חמישיות..) יש בעיה רפואית שנובעת מן העבודה שהם נולדו בהרעון מרובה עוברים? או לחלופין לידה מקודמת? לי ולמיכל יש אני נולדתי עם כליה מוקטנת ומיכל... למיכל מתפוררות השיניים!!! חיחיחיחיחי בגלל שנולדנו פגות חח מצחיקה מיכל הזאת

טרהלהלה

New member
אתמול

היתה תוכנית נפלאה בטלויזיה על פגים. חבל אם פיספסת. הילדות שלי למשל אומנם תאומות אבל ממש לא יצאו פגות. הם נולדו ביום האחרון של החודש התשיעי ובמשקל נהדר. חוץ מזה שאני הייתי אמא למופת והנקתי אותם 9 חודשים כך שאצלנו אין שום השפעה ניראת לעין כתוצאה מהיותן תאומות.

קרנושה

New member
טרלה תקשיבי לי טוב.......

זה שהנקת את בנותייך זמן מופלא שאי אפשר להיווכח איתו -זה אדיר!! אבל.....וזה אבל גדול.......זה לא עושה אותך לאמא טובה יותר ממני.....(מופת לדברייך) ולמה אני אומרת זאת? גם אני מתייחסת להנקה כדבר מאוד אבל מאוד חשוב ונפלא שהיתברכת ביכולת להניקן...אבל...זה שלא הנקתי את ילדיי לא אומר שאני אמא פחות טובה ממך או מכל אחת אחרת שבחרה/יכלה להניק...... לא יודעת למה.....כשעולה נושא ההנקה אני מרגישה שדורסים/מטפסים עלי.....יש שישייכו זאת לנקיפות מצפון-ראוי לציין שאין לי כאלה!! הייתי נותנת את נשמתי לילדיי לו יכולתי.....סתם רציתי להבהיר נקודה חזקה זאת שמאוד משפיעה עלי..... קרן

nonana

New member
קרן קבלי ממני ../images/Emo24.gif גדול -אף אחד

לא אמר כך- ובטוח לא חשב אחרת ממך. גם לי יש דברים שמעוררים אצלי בררררררררררררר. אבל דיברנו על זה כבר. אמא טובה נמדדת באין ספור פרמטרים כך שלא כאן הנקודה- אם הנקת או לא. תלכי עם אמונתך ודרכך ותגדלי את ילדייך כך. אוהבת

קרנושה

New member
תודה יקירה......

על ההבנה.....ידעתי שיהיה מי שיסכים איתי...... מקווה שלא נשמעתי נוקשה-זה פשוט מפריע לי משום מה.....
קרן

zimes

New member
קרן - את אמא למופת!

מה שלא סותר שגם טרללה (הי, נעים להכיר). אני יודעת שזו נקודה כואבת אצלך, אבל תסתכלי על זה ככה: נניח שאני נראית טוב (אני לא), קונה בגד חדש, ומראה לך כמה שאני אשה מוצלחת, כי אני נראית טוב. תפרגני, לא? את לא תקפצי ישר ותגידי "אבל גם אני מוצלחת, אני לא יפה אבל אני מציירת נהדר". תאומים, מעצם היותם תאומים, מקבלים מאמא קצת פחות. פגים - כנ"ל. אצלך זה היה שלישיה של פגים - את מצפה מעצמך לתת להם מה שהיית נותנת לילד יחידאי שנולד בזמן? no can do! (ואין ספק שמעצמך - את נותנת יותר, רק שזה מתחלק) אני מצטערת על הנאום, אבל את חייבת חייבת להשתכנע בכך שאת-כל הכבוד לך, את אמא מצוינת, ולא להתחרט על דברים, ולא להרגיש אשמה על דברים. ימים טובים שיהיו!

טל של 4

New member
בנושא ההנקה...

אני לא הנקתי!! לא את יואב לא את נועם ולא את התאומות אחרי 3 ימי נסיונות עם יואב הבנתי שאם אני רוצה להיות אמא טובה אני מוכרחה (ממש מוכרחה) להפסיק מייד להניק!! שנאתי את זה הרגשתי כמו
חולבת!!!!!! עם נועם אפילו לא ניסיתי וכמובן שהתאומות היו תירוץ מצויין לדודות חחח. אני אמא גאה!!! אני אמא נהדרת כי אני ידעתי איפה לשים את הגבול בין היתרונות לחסרונות והכי חשוב ידעתי לקבל החלטה ולעמוד מאחוריה...בלי יסורי מצפון!! קרן וטרלהלה אני לא חושבת שמישהו כאן בפורום "מעביר ביקורת" אלא מביע דיעה!!!

keren1

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

של טל. אני באמת חושבת שלהיות אמא טובה זה לדעת ולעשות מה שטוב לילדים. גם אני ניסיתי עם דניאל להניק ולא הלך. הצטערתי אך וויתרתי. אני מעריכה נשים שמצליחות אבל מבינה גם כאלו שלא. אני חושבת... לא בעצם אני בטוחה שאפשר להיות אמא טובה גם בלי להניק.

בר2

New member
עוד על הנקרה...

כמו קררנושה גם אותי מקפיצה כל פעם המשוואה אמא טובה=אמא מניקה. אני לא הנקתי , לא ניסיתי ויודעת גם שלא אנסה לעולם ואני לא חושבת שזה הופך אותי לאמא פחות טובה ( באותה הזדמנות אציין שאני מכבדת ומעריכה את אלו שמניקות ועוד תאומים )

טרהלהלה

New member
סתם לידע כללי

כשאמרתי שאני אמא למופת זה נאמר כסתם מין צורת התבטאות שלי...חלק מההומור שלי שאתם לא מבינות כי פתאום כולכן קפצתם. אני רגילה לצורות התבטאות הרבה יותר קלילות ושובבניות ואתן פה די שונות ואני לא אנסה להגדיר כי עוד אחטוף עגבניות בפרצוף(כמה לקילו?) הקיצר כולכן נפלאות...או לפחות רובכן... כאמהות, כנשים, כבני אדם. הנקה ממש לא קשורה לעניין. כל אחת ושיקוליה.. כל אחת ונסיבותיה. הקיצר... סורי אם מישהי נפגעה... סורי אם מישהי חשבה השד יודע מה... הקיצר... דונט וורי... בי הפי...

טרהלהלה

New member
יו

בחיים לא אמרתי ולא אגיד שמי שמניקה היא אמא פחותטובה.. יודעת מה? בטוח שיש לא מעט דברים שבהם את טובה ממני ולמרות שאני ממש חסידת ההנקות אני נורא מודעת לחסרונות שבזה במיוחד כשמניקים שניים. הרבה יותר קשה להתחבר ולהתיחס. נושא ההאכלה פוגע איפהשהוא באיכות הקשר בגלל הלחץ שהוא גורם. כי מילא לתקוע שני בקבוקים אבל שני ציצים... ממש לא קל... אז טייק איט איזי... יו אר א וונדרפול מאמ...

אמא למופת...../images/Emo24.gif ??

שלום לך ! אני לא בטוחה שבזה שהנקת בא לידי ביטוי אם את אמא למופת או לא יש עוד הרבה מאוד דברים מסביב . ואל לך להשביץ מפני שיש המון אמהות לא רק לתאומים ושלישיות שהיו רוצות להניק ולא זכו לכך. נכון שההנקה חשובה ביותר אבל חשוב עוד יותר איך ההאכלה נעשית באהבה סבלנות בנעם לא החוכמה לתת לתינוק לאכול . השאלה היא מה האמא משדרת לתינוק בזמן האוכל והרי הם ברומטרים וקולטים מצויין , צריך לדאוד להעביר להם חום ואהבה באמת לא משנה אם זו הנקה או האכלה מבקבוק. תחשבי על זה.

מה זה??? נסיון הסתננות????

ברוכה הבאה פים פם (סילחי לי על הקיצור) למה להגיב ככה בשקט???? בואי תצטרפי אלינו שכולם יכירו לא רק חדי העין

שלום לכולם!!../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

שוב שלום לכולם אני אמא לאליה ועדי בן ובת בני שנה וחצי. ילדים ראשונים , מקסמים ומתוקים עכשיו הם בשלב של לריב על כל דבר אבל על כל דבר מקשקשים אומרים כבר כמה מילים מבינים הכל ברוך השם אוהבים מאוד מוסיקה, חיות וכמובן את פים פם פה.

טל של 4

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

יופי שבאת, אם את רוצה תרשמי תאריכי יום הולדת כדי שנעדכן את הרשימה.

keren1

New member
פ3x ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

גם לי תאומים, שני ומתן, בני שנה ושבעה חודשים. רבים על כל דבר אך מתים על פים פם פה. דרך אגב מתן שיחק עם הוידאו שבוע שעבר וזה לא מוכן לעבוד יותר. אז אנחנו בשביתה מפים פם פה. איזה באסה.

שלום לkeren1 ../images/Emo140.gif

הי קרן אם כבר מדברים על קלטות וידאו קניתי להם לאחרונה את דו רה מי פה והאמת שזה ממש מוצלח . איך אפשר בלי וודיאו לתקן מהר!!

keren1

New member
פ3x יש לנו ילדה גדולה בת 3.5

אז חלק מהקלטות כבר ברשותנו (גם דו רה מי פה - אם אני לא טועה). הוידאו לא צריך ללכת לתיקון (מנסיון) רק לנוח !!!! ובתקווה שמתן לא יטפל בהם בזמן הקרוב (כי לטפל הוא בטוח יעשה רק שאלה של זמן!) אצלי הולכים גם הקלטות של דתיה בן דור (העכברים), אצבעות, רדיו גן (אני אישית אוהבת) וכל קלטות הסיפורים של דיסני.

למעלה