גם לי יש שאלה

zimes

New member
../images/Emo57.gif אצלינו, הם בסדר

מה שכן - הם נולדו קטנים, ובגלל תלאות ההתחלה לא עלו טוב במשקל, אז הם קטנים. אבל שאלה יהיו הצרות.

כרמית מ.

New member
גם אני רציתי לשאול את זה...

אצלנו, הם אמנם לא נולדו פגים, אבל מיתר אכלה לאוריין את כל האוכל בבטן, והוא נולד במשקל נמוך לגיל ההריון - וסבל מכמה מאפייני פגים. חוץ מזה שהלסת שלו היתה משוכה לאחור, מה שבדיעבד הסתבר שהיה בגלל הבעיטות של אחותו. עד היום (2.10) הוא פצפון, אבל כל שאר ה"צרות" מאחרינו, לשמחתנו הרבה. מיתר נולדה בשלה יחסית אבל כנראה שגם היא היתה במשקל גבוה יותר לו היתה יחידה (היא נולדה 2.610 ודי מהר התמקמה על אחוזון 50, כך שכנראה זה מה שהיה אמור להיות). היה לה רפלוקס, שזה חוסר בשלות של מערכת העיכול, ויש לה בעיות נשימה חוזרות. לא בטוח שזה בגלל התאומות, אבל אולי באופן עקיף - כי בגלל התאומות היא לא ינקה: אוריין לא יכל לינוק או לאכול מבקבוק רגיל, והאכלנו אותו בבקבוק אצבע, ולא הצלחתי להאכיל אותו ולהניק אותה בו זמנית, כך שההנקה דעכה לה. שאלה נוספת: "סקר" מקרי שלי, מראה שבהרבה זוגות (או שלשות..) תאומים, אחד מהם סובל/סבל מרפלוקס (פליטות מרובות). איך אצלכם? מה יש לכם להוסיף לסקר האקראי הזה (שאינו נתמך מבחינה רפואית)?

טל של 4

New member
כרמית, אחלה שאלה...

אבל תפתחי שרשור חדש כדי שיתיחסו ברצינות....

קרנושה

New member
כרמית-משלוש יוצא אחד.....

זוכרת? אז אצלנו הקורבן היא ליהיא...המסכנה כל כך אוהבת לאכול ועם זאת כל כך סובלת מהקאות.....מה לא עשינו? מה לא ניסינו... לאחרונה הלכתי איתה לבדיקות שונות ומשונות וקשות בין היתר...(ו.ק.ת., PH מטרי) ויצא שיש לה ריפלוקס גבולי......כעת אנחנו במעקב אצל רופאה גסטרואנטרולוגית...שעוקבת אחרי עקומות הגדילה שלה וכו´...ליהיא פשפשית קטנה ומגרדת את אחוזון 3 מלמטה.....אוף.....לא יודעת מה יהיה הסוף!! הם יגדלו לי?

ענתינה

New member
אצלנו...

עידן ורז נולדו בשבוע 36+3 במשקלים יפים של 2450 ו2350 .ללא סיבוכים (טפו טפו טפו),כך שעברנו הכל בשלום והשתחררנו לאחר 5 ימים מבית החולים.

anat30g

New member
נראה לי....

הרושם שלי שהם חולים יותר... כל וירוס או חיידק שעובר לידם הם חייבים לאמץ... אבל - סטטיסטית - פגים סובלים יותר מבעיות רפואיות ומבעיות לימודיות (דיסלקציה וכו´)... מאחר והרבה תאומים נולדים לפני הזמן סביר להניח שהם נכנסים לסטטיסטיקה של פגים וזה לא בגלל התאומות שלהם.

אני גאה להשוויץ

ששני הבולפוסונים הקטנים שלי נולדו במשקלים 2.700 ו-3.200 . אמנם הייתי בשמירת הריון קפדנית בעקבות צירים מוקדמים, אבל בסוף הם ממש לא רצו לצאת, ונשלפו בקיסרי בסוף שבוע 38. אין להם בעיות רפואיות ושום בעיית פליטות או הקאות. בגיל חודשיים עומר ממוקם יפה באחוזון ה-60 ויובל ב-90 (יש לו בערך 40 סנטרים).

נירית1

New member
התאומות שלי נולדו קטנות אבל לא פגות

2640 2440 וירדו הרבה מעל המותר בימים הראשונים עכשיו הן עולות יפה, אין בעיות רפואיות שידועות כרגע. אבל קרן פולטת המון ואולי נבדוק עם זו בעיית ריפלוקס.

נונינה

New member
חשוב דוקא מאיפה הבעיה ?

לאחד מילדי בעיה התפתחותית שלא ידוע הגורם המדוייק - קשר ותקשורת. באמת חשוב לדעת שבעיה נוצרת מהתאומות ? למה ? מעבר לצורך למנוע בעיות בהריון עתידי ?

טשטושה

New member
אין כל הוכחה מוחלטת

שילדים מהריונות מרובי עוברים נפגעו פיזית בריאותית בשל היותם חלק מהריון מרובה עוברים זה או אחר. א ב ל . . . . ללידה מוקדמת - ואין זה משנה אם ההריון היה לעובר אחד או למעבר לכך כן יש השלחות ! וככל שהלידה התקיימה בשבוע הריון מוקדם יותר כן חריפות יותר ההשלחות הבריאותות של העובר. ואנחנו מדברים על: בעיות נשימה - בראש ובראשונה בעיות ראיה, שמיעה, בעיות עצביות וגם בעיות התפתחותיות הנולדות כפועל יוצא של אספקת חמצן למח לקויה. עניתי?.. טש

כרמית מ.

New member
מצד שני

הריון מרובה עוברים, מגדיל את הסיכון ללידה מוקדמת ולמשקל נמוך לגיל ההריון, כך שכן קיים קשר בין התאומות לבעיות... מעבר לזה, TTTS היא בעיה מיוחדת של תאומים (בעלי שיליה משותפת בלבד). אני לא חושבת שאנחנו צריכים להרגיש אשמים על שום דבר, וגם לא על הנזקים שכביכול גרמנו, אבל כדאי להיות מודעים לכך, במיוחד בהשלכות על ההריון הבא, או של החברה, בכל מיני דברים שקשורים למשל לשמירת הריון, סוגי טיפולי פוריות, השקעה במניעת לידה מוקדמת, וכדומה.

למעלה