גם לי יש שאלה

bambipoop

New member
גם לי יש שאלה

בבית ספר התחלנו ללמוד על שדה מגנטי. בינתיים אני רק למדתי כוח לורנץ ואת חוק ידי ימין הראשון והשני (אם אלו שמות מוכרים ולא משהו שהמורה נתן לו שם...) לפי ההסבר שאני קיבלתי: אם גוף טעון נח, הוא יוצר ומושפע משדה חשמלי. אם גוף טעון נע, הוא יוצר ומושפע משדה מגנטי. כאשר גוף לא יכול ליצור שדה מגנטי ולהיות מושפע משדה חשמלי או הפוך. עכשיו מכיוון שזה לא בחומר, והמיקוד ושטויות אחרות אני צריך להאמין לזה ולהתיחס אל זה ככה בתרגילים שאני פותר. מצד שני אני יודע שזה לא הגיוני משום שאחרת האלקטרון לא היה נע סביב הפרוטון ומעבר לכך אני יודע ששני השדות אמורים להתאחד לשדה אלקטרומגנטי. ועכשיו לשאלה: מהו שדה אלקטרומגנטי? איך הוא פועל (אני יודע שזה לא כל כך מובן אבל פשוט להסביר קצת על השדה...) מהן יחידות המידה שלו? אם יש לכם קישורים אני אשמח. תודה רבה אמיר

deathcaster

New member
תשובות

"אם גוף טעון נח, הוא יוצר ומושפע משדה חשמלי." - נכון, אבל אם הוא מושפע משדה חשמלי והשדה מספיק גדול, החלקיק יתחיל לנוע. "אם גוף טעון נע, הוא יוצר ומושפע משדה מגנטי"- נכון "אשר גוף לא יכול ליצור שדה מגנטי ולהיות מושפע משדה חשמלי או הפוך" - המשפט אינו ברור, אבל רק כדי לסדר ..... גוף (או יותר נכון חלקיק) טעון במנוחה אינו יכול ליצור שדה מגנטי אבל הוא כן יכול להיות מושפע משדה מגנטי - ואז כנראה הוא יתחיל למרות שלא בהכרח, ולראיה כל צעצועי המגנטים למיניהם שהחזיקו צפרדע מרחפת באוויר לכמה דקות. "מהו שדה אלקטרומגנטי?" אני מעדיף שתעיין בקישורים למטה שאני מצרף, להסביר בדיוק מהו השדה האלקטרומגנטי זה בערך חומר של קורס שלם של תואר בפיזיקה
(לא שעשיתי תואר בפיזיקה...אבל אני יודע שזה לא פשוט כ"כ להבין את זה)

ךמה קוראים לו שדה אלקטרו-מגנטי../images/Emo35.gif

הסיבה היא שבמערכת יחוס מסוימת זה יהיה זרמים ומטענים יצרו קומבינציה מסוימת של שדות חשמלים ומגנטיים ובמערכת אחרת (שנעה במהירות קבועה לעומת המערכת הזאת) הם יצרו מערכת שניה. לדוגמה אתה יודע שזרם בתייל יוצר שדה מגנטי - זרם זה מטענים נעים במהירות V. אז אם תנוע גם אתה במהירות V תראה שהמטענים כ"אלו" נחים אבל תראה שדה חשמלי (שיהיה שקול לשדה המגנטי). משיקולים אלה ניתן להגיע לטרנספומציות לורנץ (תורת היחסות הפרטית).

למה חלקיק טעון במנוחה מושפע משדה מגנטי

יש לחלקיקים טעונים תכונה הנקראת ספין הגורמת למומנט מגנטי (הסבר מעבר לזה דורש תואר שני בפיזיקה).

אין לי../images/Emo10.gif

ניסיתי והיה קשה מדי... אבל אני יודע מה לומדים שם (או למדו שם).

bambipoop

New member
לא ממש הבנתי

הבנתי שבעצם גם חלקיק שנח במקום יוצר ומושפע משדה מגנטי בגלל שיש לו ספין אבל אני עדיין לא יודע מספיק. ולא משנה מה המשפט "לא תצליח להבין בלי תואר שני" מזכיר לי "כשתהיה גדול תבין" ולא ממש מספק אותי אבל תודה רבה לכל אלו שניסו

קצת הסטוריה

ב-1925 גלו בנסוי שלאלקטרון יש ספין ב-1928 דירק כתב את משואת דירק שמהנחות מאד כלליות חזתה את קיום הספין (וקיום הפוזיטרון).. בתואר ראשון לומדים על ספין אבל לא לומדים בכלל את משואת דירק (יש לספין תכונות מאד מענינות, ללא תלות ממה הוא נובע). גם היום יש לנו את ה-Standard Model (שמשואת דירק היא חלק ממנו) ואף אחד לא יודע ממה הוא נובע (אולי מ-string theory). הפיזיקהבנויה משכבות שכבות שכל אחת מהן "נכונה" באופן חלקי ויש מעליה שכבה "נכונה" יותר שמסבירה אותה. זה בכלל לא בטוח שקימת theory of everything שעשויה לספק אותך...

bambipoop

New member
אם רק...

אם רק העולם היה נוצר כדי לספק את הפיזיקה ולא הפוך...

למעלה