גם לאכול אסור לנו?

גם לאכול אסור לנו?

לפני כמה ימים ישבתי עם חברה דתלש`ית בסניף לא כשר של קפהקפה שסימנו להזמין חברה שלי קמה לשרותים פתאום ניגשת אלי מלצרית בחיוך מתחנף משו ואומרת לי אני מתנצלת אך לא כשר פה חיכתי ואמרתי לה זה בסדר.אבל לעזזאל אפילו לאכול כמו בני אדם אסור לנו?

Namespace

New member
מה הקשר ליכנעים? היא הזהירה בחורה דתייה

שאולי לא שמה לב. זה דווקא נקרא נימוס וכבוד לאדם השונה ממך ולא יכנעיאות (או איך שכותבים את זה).

סוג ב

New member
זה לא העסק שלה

מחובת בעל המקום להדביק או לא להדביק תעודת הכשר. מ'כפת למלצרית? אתה יודע כמה דתיים עולים על מוניות בשבת? הנהג מזכיר להם ששבת?? אתה יודע כמה דוסים יש בים המעורב? המציל בא להזהיר אותם שלא צנוע?? זה גובל בלדחוף את האף וביכנעיות.

Namespace

New member
טעות בידך. זה עסק שלה ועוד איך.

מלצרית זה לא רק למלא הזמנה, אלא כל מה שקשור באירוח הסועד. ואם המלצרית חוששת שהוא נכנס למסעדה בטעות מחובתה להזהיר אותו. כל אחד יכול להיכנס בטעות למסעדה לא כשרה, וכשאדם בעל חזות דתית נכנס לשכזו, רוב הסיכויים שזו טעות. הדימוי למונית בשבת, או חוף מעורב ממש לא במקום. אף אחד לא "יטעה" ויעלה על מונית בשבת, כמו שאף אחד בטעות לא יחשוב שחוף הים אליו הוא נכנס הוא נפרד למרות שגברים ונשים משמשים שם בערבוביא. יידעו שזה בכוונה תחילה ויעלימו עין (או שלא). כשהיא אמרה למלצרית שזה בסדר מבחינתה, למלצרית לא היה אכפת. אם הסנריו היה: "אמרתי למלצרית שלא אכפת לי שזה לא כשר, אז היא אמרה לי איך לא אכפת לך את הרי דתייה" - זה יכול להיות דחיפת אף. לפי הדרך בה אני מבין את הנקרא, זה לא היה התרחיש.

אגס 10

New member
"גברים ונשים משמשים שם בעירבוביה"

רק אותי הצחיק המשפט הזה?...

סוג ב

New member
מי שאוכל כשר

בודק שיש תעודה לכל מקום אליו נכנס. תראה לי מישהו דתי שיכנס למסעדה בלי לבדוק אם יש או אין תעודה. לדעתך, חובת המלצר להודיע ולדעתי לא. מה כאן הבעיה?

Namespace

New member
הבעייה היא שאת חייבת לחשוב כמוני.

סתאאם
שטויות. תקני אותי אם אני טועה, אבל חוששני שדעתך מתבססת על ה"אובר" סגירות ולחץ שיש לך בכל הקשור לדת. שלא יגידו לך מה לעשות ומה לשמור ואוי ואבוי למי שיעז. זה הרושם שקיבלתי ואני חושב שזה הבסיס לדעתך שהמלצרית לא אמורה להזהיר כשהיא חושבת שאת עומדת לטעות. בלי כל קשר, אני אישית לא מתרגש ממי שאומר לי מה לשמור ומה לא. לכן גם אם מלצר יימצא לנכון להעיר, זה בסדר מבחינתי. האם היית תוקפת את המלצרית על השאלה?

/tapuzforum/images/Emo45.gifאתה צודק במאת האחוזים

זאת לא הפעם הראשונה שיש כאן לאנשים אלרגיה לדת. אני חושב שהתגובות נגד המלצרית הזויות למדי. דתיים בארץ רגילים שיש המון מקומות כשרים בכל מקום, ובהחלט יתכן שחלקם מתבלבלים. אין לי מושג מה יכול לגרום למישהו לחשוב שהשאלה הלגיטימית ואפילו המוסרית של המלצרית, היא שאלה לא במקום. רק אלרגיה לדת יכולה לגרום חשיבה מעוותת כזו.

אגס 10

New member
יתכן שאתה צודק

להרבה אנשים כאן אעכן יש אלרגיה לדת. אבל זה מאוד מובן,לא?...

יותר פשוט

לקפהקפה יש סניפים כשרים ושאינם כשרים. נראה לי טבעי שהמלצרית תפנה לאדם הנראה כדתי ותעדכן אותו שסניף זה אינו כשר. יתכן אפילו שזו המדניות בסניף.

Namespace

New member
כנראה היא לא שמה לב שאת פעילה

בחרדים בעל כורחם. איך קיבינימט היא הייתה אמורה לדעת שכשרות לא מעניינת אותך? היא נהגה כשורה בזמן שהזהירה אותך. אם היית באה עם טייטס וחולצה קצרה למשל, היא בוודאי לא הייתה אומרת מילה

Namespace

New member
*כובל. (קובל = מתלונן)

מה לעשות... ואיך לא חששת להיכנס לסניף לא כשר? לא פחדת שייגלו?

ישבתי במקום שלא כזה רואים וגם

כשרות זה לא כזה בעיה אצלנו גם אבא שלי שותה נס במקומות לא כשים היתי אומרת שנכנסתי לשתות נס

Namespace

New member
תמיד צריך להכין סיפור כיסוי, הא :(

רק רציתי זה, סתם עברתי בטעות, סיפורים כיד הדימיון הטובה

למעלה