גם אתם כחושים וחלשים?

גם אתם כחושים וחלשים?

יש מן דיעה רווחת בציבור שטבעונים \ צמחונים הם חלשים, רזים וחסרי כוח.
(חוץ מאחת שאני מכירה שהיא באמת כזאת - אבל היא ממש מקצינה ולא אוכלת גם דגנים ואוכל שעבר עיבוד, וגם לדעתי היא ניראת כאילו היא עומדת להישבר) אבל כל שאר הטבעונים שאני מכירה הם אנשים רגילים מן הישוב, רזים, שמנים ולא נראים מסכנים כלל.

מאיפה הגיעה הדעה הזאת? האם זה עוד אחד מהדברים שהכניסו לנו למוח - כמו חלב זה בריא, ובשר בונה שרירים, ואם לא תוכל יבוא שוטר וכאלה?

crimson17

New member
די ענית לעצמך...

זה חלק מכל מיני דעות קדומות. גם הרבה אנשים שהם טבעונים עכשיו החזיקו בעבר בדעה כזאת.

לדעתי חוץ מסטיגמה ודעה קדומה יש כאן גם פחד מהלא מוכר.
רוב האנשים ששומעים שאני טבעונית מגיבים בהשתוממות ואני מרגישה אפילו קצת כעס בטון שלהם. אין מה לעשות, אנשים פוחדים מהלא מוכר ועוד יותר פוחדים להכיר בכך שהדרך שבה המין האנושי נהג בשנים האחרונות היא אינה נכונה.

דבר נוסף, הרבה יותר קל לאנשים לזלזל בטבעונות ולדמיין טבעונים כאנשים מסכנים ורזים מאשר להתעניין בטבעונות ולעצור רגע לחשוב אולי יש בזה משהו...

איני יודעת אם לצחוק או לבכות

לצחוק על הדיעה הרווחת הזו
או לבכות שאני ביחד מהווה כמה כחושות,
הלוואי והייתי כחושה.....

לא ירדתי בצמחונות
לא ירדתי בטבעונות

השיטה היחידה בה משמני הנחמדים הואילו בטובם להיכנע
הייתה רופוד
שם ירדתי בקצב
וכל עוד דבקתי בשיטה הקילוגרמים נעלמו.

מסכימה עם ההסבר שקודמי נבע.
צמחונות וטבעונות מקושרות כתזונות בריאות
למרות שהן לא בהכרח כאלו
אפשר להיות צמחוני/טבעוני ולהתקיים כל היום מג'אנק פוד
ואף להשמין כך.
אוכלי בשר מרגישים שאם מוציאים להם את הבשר מהצלחת, לא נותר להם מה לאכול
ולכן הדעה השגויה כי אם האחד הוא צמחוני/טבעוני, בהכרח הוא כחוש וחלש.

אך לא כך הוא המצב,
אם אותו אוכל בשר יבדוק בצלחתו
יגלה שלמעלה מ- 50 אחוז מתזונתו במהלך היום היא לא בשרית בכלל...

ladybug6

New member
למה כשבחורה קרניבורית רזה היא "כוסית" אבל

אם היא טבעונית היא "כחושה וחלשה"?
אני יכולה להעיד שכבר למעלה מ-12 שנה שאני רזה, ותמיד הייתי עדינה למראה, אבל לא כל השנים האלו הייתי טבעונית או צמחונית... אבל התגובות תמיד היו שונות - כשאכלתי בשר אמרו שאני כוסית, כשאני טבעונית אומרים שאני רזה מדי.. אז באמת.. זה בולשיט, ודעות קדומות
זה נכון להגיד בהכללה גסה שטבעונים נוטים להיות רזים יותר מאוכלי כל. אבל זה לא נכון לגבי צמחונים לדעתי. ובכל מקרה רזה לא אומר כחוש וחלש.
אני חושבת שהדעות הקדומות מגיעות משטיפת המוח של "בשר יתן לך כח" ו"חלב מחזק עצמות" וכל השיט הזה. כשילד מתמקד באורז שבצלחת שלו האמא מיד גוערת בו "אבל מה עם העוף???" כאילו שזה הדבר החשוב בצלחת. זה עצוב, אבל בדיוק משם זה מגיע.
בפועל דווקא אוכלי הבשר הם אלה שיושבים בסוף הארוחה במצב קטטוני ולא יכולים לזוז מרוב שהם כבדים ועייפים. והצמחונים (ובמיוחד הטבעונים) מרגישים הרבה יותר קלילים וחיוניים אחרי האוכל.

1Reebok

New member
הכללה גסה מאוד,

כי לאכול כל היום סביח וחומוס עם מלא פיתות ופלאפל זה לא מרזה במיוחד... אבל לאכול עוף רזה ודגים ביחד עם תזונה בריאה וכושר גופני ישמור על הגוף מחוטב היטב..

ladybug6

New member
הערה מיותרת

רשמתי בעצמי שזו הכללה גסה כי ברור מאליו שבשני המצבים יכול להיות גם ההיפך.
בתאוריה הכל אפשרי. ויש כאלה אבל הם בשוליים של שתי האוכלוסיות. בפועל רוב הטבעונים אוכלים אוכל בריא יותר וצורכים פחות אוכל משמין ומעובד, ובעלי סיכוי נמוך משמעותית לסבול ממשקל עודף.

דידו24

New member
אני אף פעם לא הבנתי מאיפה זה בא, אם כבר

ישנם לא מעט צמחונים וטבעונים שאינם מבררים איך להשלים את החסר נכון ונשענים המון על פחמימות (גם אני חטאתי בזה בעבר לא מעט זמן) קשה לי להאמין שפסטה כל צהריים יעשה אותי רזה ומסכנה, זה ממש ממששש לא המצב.

שמרית211

New member
רציתי להגיב

באופן טבעי כשאוכלים יותר מזונות טבעיים ופחות מעובדים יורדים במשקל..
רק רציתי לציין שאני חולת קרוהן (לא טבעונית) אבל התחלתי שיטה של תזונה כמה שיותר טבעית (מכינה את כל האוכל בבית, נמנעת מבשר, מכל דבר שיש בו שמן או שהוא מטוגן) ותוך חודשיים ירדתי 7 קילו ואני אוכלת את אותה כמות של מזון, פשוט כעת המזון יותר טבעי.. (אורז רק בסמטי, אטריות ופסטות מכינה רק בבית, הורדתי את הסוכר והסוכרזית..)
אני חושבת שיש את הסטיגמה הזו על טבעונות וצמחונות מכיוון שבאופן טבעי צמחונים וטבעונים אוכלים אוכל יותר בריא ולכן הם רזים יותר מקרניבורים (אם כי יש יוצאים מן הכלל)

yair and sveta

New member
כי חושבים שטבעוניים לא אוכלים כלום

פשוט אנשים לא מעלים על דעתם מה יש לאכול לטבעוניים וחושבים שהם בצום תמידי

טבעונות גורמת לירידה במשקל?!

אשמח מאוד ליצור קשר (גם דרך המייל / פייסבוק) עם טבעוני שירד במשקל לאחר המעבר לטבעונות

אני טבעונית כבר כמה חודשים, וברגע שעברתי לטבעונות - הירידה במשקל נעצרה
הדיאטנית מנתה לי הרבה סיבות אפשריות, אבל המציאות היא - המשקל נעצר

עד לטבעונות הייתי אוכלת הרבה מאוד חלבי ומעט מאוד פחמימות, היום אני אוכלת הרבה יותר פחמימות (כ 3 מנות פחמימה ביום)
וזה לדעתי מה שהרס לי את הדיאטה - המעבר מתזונה מבוססת חלבון לתזונה מבוססת פחמימות

מה שמעניין, שלמרות כל ה"סכנות" של חסרים תזונתיים בתזונה הטבעונית, מעולם עוד לא ראיתי טבעוני בתת תזונה, ולעומתם ראיתי די הרבה קרניבורים בתת תזונה (אבל לא בתת משקל!!!!!!!!)

אם את מטופלת אצל דיאטנית

האם אין לך אפשרות להתייעץ איתה בקשר לשינוי תזונתי כדי להמשיך לרדת במשקל? (אם אכן יש צורך).
אני יכולה להעיד על עצמי שאני בתקופה זו בתהליך של ירידה במשקל, תהליך שהתחלתי כצמחונית ובמהלכו עברתי גם לטבעונות. מלבד תקופה מאוד קצרה של עצירה, (שכנראה הייתה צריכה לקרות כדי לאפשר לגוף להתרגל למשקל החדש) המעבר לטבעונות לא פגע לי בירידה במשקל ואני ממשיכה לרדת, במכוון.

בסופו של דבר סוג התזונה (טבעונית, אומניבורית או צמחונית) לא קשור למשקל, אפשר לרדת או לעלות במשקל בכל סוג של תזונה.

marx04

New member
פרטי ממה מורכב התפריט היומי והשבועי שלך

שלום לך,

אם תפרטי יותר כיצד נראה התפריט היומי והשבועי שלך, אולי יהיה ניתן לתת לך עצות ספציפיות.

בברכה,

אורי.

היי אורי

בגדול:

6:00 - 1-2 כפות קוואקר עם מעדן אורז / סויה

12:00 - מעט ירקות מבושלים או חיים, (לפעמים - פעמיים שלוש בשבוע - גם שניצל סויה / טופו)

במשך הצהריים - חטיף אנרגיה / ביסקוויטים / בייגלה / פרי

18:00 - מנת ביניים כלשהיא

23:00 - סלט ירקות + 1/2 כוס קטניות

במשך היום - 1/2 כוס אייס קפה עם חל"ס

בשבת יש יותר גלידות, חטיפים וכו' אבל גם בלי להתפרע יותר מדי - משתדלת לא לעבור את ה300 -400 קל'

אבל - אני נופלת המון על דילוגי ארוחות - אני לא אוכלת מסודר מאוד, הארוחה שהכי נופלת היא בד"כ צהריים

אשמח מאוד לקבל פיתרון כלשהוא!!

marx04

New member
את בטוחה ? זו ממש מעט מהכל

שלום לך,

ללא קשר לחלוקה לפחמימות/חלבונים/שומנים נראה לי שהצריכה הקלורית שלך נורא נמוכה.
יכול להיות שזה התפריט הרשמי ושבמציאות את מנשנשת ?

אני ממליץ לך לחזור לדיאטנית ולבנות תפריט שתוכלי לעמוד בו.

הנה כמה הערות, שאינן תחליף להיוועצות עם בעלי מקצוע:

1. קוואקר נשמע לי מצויין. מעדן האורז/סויה קצת פחות (האם מכיל סוכר או ממתיק מלאכותי ? חוץ מזה נשמע לי יותר מדי מעובד - האם יש סיכוי למצוא מתכון לדייסה מאורז מלא, אליה תוכלי להוסיף את שיבולת השועל ואולי קצת סילאן?)

2. בארוחת 12:00 - מה באשר לקציצות סלק ועדשים וכיו"ב ?
האם אין אפשרות להגדיל קצת את הארוחה הזו כדי שלא "תפלי" ?

3. לא ממליץ על חטיף אנרגיה/ביסקוויטים/בייגלה.
במקום זה שילוב של פרי עם 3-6 שקדים ואגוזי מלך (לא קלויים).

4. מה כוללת מנת הביניים ?

בברכה,

אורי.

כמה הבהרות

מה אתה היית ממליץ בארוחת ביניים חוץ מפירות?
לגבי אגוזים ושקדים - אני אלרגית לכל הסוגים של האגוזים, שקדים, פיצוחים ופירות יבשים שלא 100% אורגניים טבעיים ולכן אין לי אפשרות לשלב אותם בתפריט

בארוחת צהריים - מדובר על ארוחה קלה ברמה של לנשנש משהו תו"כ עבודה וגם ככה אני בלי סוף מדלגת עליה, וקטניות אני משתדלת לאכול בערב

לגבי התפריט - מדובר בדיאטנית שעבדה קשה עד שהיא מצאה תפריט שאני מסוגלת לעמוד בו, אני חושבת שהתפריט עצמו בסדר כי הוא עבר ביקורת של כמה אנשי מקצוע נוספים

תודה

יומן אכילה

רותי, אני ממש ממליצה על הסיוטון

הקטן הזה שנקרא יומן אכילה
רישום מדויק ומדוקדק של כל דבר שנכנס לפיך
לדעתי שם טמון הפתרון

כשעשיתי זאת
אחת התוצאות הייתה הפסקת שתיית אייס קפה
כי קלטתי איזו כמות קפה וחלב אני שותה ביום

לעיתים, אנו בתחושה שאנו בקושי אוכלים, ויומן מגלה אחרת.

נגיד אצלך רשום "במשך הצהריים - חטיף אנרגיה / ביסקוויטים / בייגלה / פרי"
אני למשל, בלי לשים לב מסוגלת לנשנש בין הארוחות חבילת בייגלה שלמה...
ביסקוויטים - זה אחד שניים, או שורה שתיים...

בקיצר, נראה לי שהבנת כוונתי.

כשאימי הייתה חולה
ופתאום ראיתי אשה שכל חייה הוגדרה כאשה מלאה
ששקלה 85 ק"ג
יורדת בבת אחת ל- 40 ק"ג
זה היכה בי בבום
אין קיצורי דרך
אוכל שווה אנרגיה
ואם לא מכניסים, יורדים
אז הבנתי, שאני יכולה להגיד הכל, מהיום עד מחר, מימין ומשמאל, אבל אם אסגור את הפה, ארד במשקל.
לא שזה מה שעשיתי... אבל איני יכולה להתכחש לתובנה הזו...

softouch

New member
3 מנות זה מעט מאוד מאוד

זה תפריט דל פחמימה בטירוף.
מנה זה פרוסת לחם אחת למשל, או חצי כוס אורז.
ואני ירדתי בטירוף בטבעונות לתת משקל קיצוני. וגם בצמחונות
לא קשור בכלל לפחמימות. אכלתי המון פחמימות. וכן היתי בתת תזונה!
חזרתי לאכול כרגיל מהכל, ועליתי יופי. ונהייתי יותר בריאה.

ladybug6

New member
אני ירדתי במשקל עם מעבר לטבעונות..

3 הקילו הראשונים היו בסבבה, אבל מאז אני ממש צריכה להתאמץ כדי לא לרדת עוד.
וגם ראיתי המון אנשים שכתבו בפורומים שונים ובפייסבוק שגם הם ירדו במשקל עם המעבר לטבעונות. זה קורה בעיקר בגלל הורדת הרבה מאכלים שמנים, ג'אנק פוד וקינוחים בחוץ.

הסיבה שלך קורה ההיפך זה בגלל שאת ממלאת את החסר בפחמימות, וזו הטעות.. דווקא במעבר לטבעונות אני הפסקתי לאכול לחם, והפחמימות המבושלות (פסטה/אורז/וכו') הפכו לחלק משני בלבד בארוחה ולא לעיקר. העיקר זה ירקות חיים ומבושלים וקטניות, ומוצרי סויה כמו טופו או טחון מהצומח. אני עושה את זה לא בגלל הקלוריות אלא בשביל הערך התזונתי. אבל למי שהקלוריות כן חשובות לו, זו בדיוק הדרך בה יורדים במשקל גם בלי להתכוון - כי אפשר לאכול פי 3 יותר ירקות לעומת פחמימות ביחס הקלורי שלהם.

כיף לשמוע (ולקרוא)

שכ"כ הרבה אנשים ירדו במשקל בעקבות המעבר לטבעונת...
זה מאוד מעודד, שעוד לא אפסה תקווה

תודה לכולכם על הפידבק!!!!!!!!!!!

למעלה