גם אתכם זה מפחיד?

diday

Member
גם אתכם זה מפחיד?

כשאני שומע את הרגעות הקצינים הבכירים והשרים למניהם: "נסראללה מסתתר ולא ראה את אור השמש", "אנחנו חזקים", "נסראללה לחוץ", "יש לנו יעדים" ועוד כהנה וכהנה. כשאני שומע אמירות מרגיעות אלה, אני מפחד. עוד לפני שר האוצר ארליך (שם נאה לשקרן) שהתחייב בראיון טלוויזיוני שמחירי הדלק לא יועלו*), ועמד בתוקף על דעתו זו גם כשמראייניו ניסו ללחוץ עליו, למדתי שהמנהיגים שלנו משמאל ומימין בדרך כלל אינם אמינים. אני זוכר שציינו תמיד שבגין (הבן) הוא אדם ישר, דבר נדיר אצל פוליטיקאי בכלל וודאי אצל אחד במקומותינו. *) מחירי הדלק הועלו בחצות אותו הלילה פחות מ3 שעות אחרי ההצהרה.

יוסי ר1

Active member
לא יודע אם מפחיד, אבל ודאי

שאני לא מאמין גם לאחד מהם. וכמו הסיפור עם ארליך, היה גם עם פרס כשזה כיהן כשר אוצר. בתקופת האינפלציה שאתו אותו אחרי ישיבת ממשלה האם יהיה היום פיחות? והוא אמר לא, לא יהיה היום פיחות. אחרי איזה 5 שעות הוא הכריז על פיחות. שאלו אטותו אבל אמרת? ענה, אמרתי שלא יהיה היום פיחות, אבל לא שלא יהיה בלילה. אז זו רמת האמינות שאני מצפה מהם. מכולם שם למעלה.

mucool2

New member
אני דווקא מבין אותו

אין כאן עניין של לא אמת מול שקר. אתה באמת מצפה ששר אוצר יספר על מהלכים עתידיים ויריץ מאות ספקולנטים לעשות רווחים קלים? אותו דבר בעניין הודעות הצבא. זאת קצת תמימות לצפות לדברי אמת במצבים כאלה. יש לא מעט דיסאינפורמציה ולוחמה פסיכולוגית.

shellyland

New member
ריד מיי ליפסטיק ../images/Emo25.gif

פוליטיקאים?! משקרים?! לציבור?! די!!!!1

טופז2

New member
במצב הלא פשוט

הזה, אומר לך מה אני מרגישה מעבר לתשדורות של קציני צה"ל מרגיעות או לא. פשוט סומכת ומאמינה ביכולתו וכוחו של צה"ל, הצבא שלנו. על החיילים הלוחמים שלנו שאין דומה להם, על חוסנו של העם שמתגלה ברגעים כאלו. (בראיה לעבר, בכלל, עברנו אף מצבים שנראה היה שכמעט ואפסה התקוה - ויכולנו) מרגישה שהחששות, הקשיים, פשוט מחשלים עם הזמן. מכיר? מה שלא שובר - מחשל. מתמודדים עם מה שיש וכי זה מה יש ..
ומקוים לטוב .. לא התכונתי להשמע כדוברת ממלכתית, אם ככה נשמעתי

masorti

New member
יצחק שמיר הסביר פעם...

שלטובת המדינה מותר לשקר לציבור.

לא מדויק.

טובת המדינה לא עמדה בראש מעיניו- המשפט המפורסם שלו היה "למען ארצישראל מותר לשקר.

אלי ו.

New member
איך יודעים שפוליטיקאי משקר?

- השפתיים שלו זזות. זו בדיחה משעשעת (טוב, לא כל כך) אבל אצל פוליטיקאים זה מסובך, הם לא תמיד משקרים, לפעמים הם גם מתרועעים עם האמת. לכן אדם נבון יקשיב למספר מקורות מידע וינסה לגבש לעצמו דעה שאינה מבוססת על מקור אחד. אני לא מודאג כשפוליטיקאי אומר "הכל בסדר" אני מודאג כשפוליטיקאי אומר "הכל בסדר" ומקורות אחרים אומרים לי אחרת.

טופז2

New member
מה מפחיד בעיני

סיפרו בעיתונות על עימות שהיה בלשכת שר הבטחון, באותו סופיום שבו היה אחד האירועים המשמעותיים - הנחיות פיקוד העורף לתושבי ת"א וצפונה. עמיר פרץ אמר לאנשים סביבו, שטיל על ת"א לא מהווה קפיצת מדרגה, מדובר ..בשינוי טכנולוגי ולא אסטרטגי. שאין הבדל מבחינתו בין ק"ש לת"א. חלקם של האנשים בעימות הזה אומרים, היו בהלם. ניסו להסביר לו את משמעותה של ת"א בעיני הציבור - שהיא מרכז ההויה הישראלית. זה לא שינה. מי שהביט על מה שקרה שם מהצד אומרים שראו בלשכה היוקרתית הזו, את הנער משדרות שנלחם לא רק על בטחונה של המדינה. הוא נראה שולט במצב.. אבל נראה שהקרב שם הוא על עוד משהו. זה מפחיד. ואנחנו בידיו.

mucool2

New member
הוא כמעט צודק

הפגיעות בחיפה, על מתקניה ותשתיותיה, כבר עשו את קפיצת המדרגה. תל אביב כבר לא שונה מהותית.

למעלה