גם אני תופס לוקוס נחמד

shragam

New member
גם אני תופס לוקוס נחמד

לאחר השמועות שרצות על לוקוסים ואינטיאסים בגזרה, החלטנו הצוות הקבוע לצאת היום לחפש אותם ולהתמקד רק באזור המדובר.
יציאה מוקדמת הפעם כך שב5:40 כבר היינו בשטח ומתחילים לעבוד.
אותה שמועה אומרת שהם נתפסים על ג'יגים בעיקר, אבל אני החלטתי לעבוד בסגנון של מדאי אבל עם Shimano lucanus 80 גרם צבע ורוד (ללא פתיון לפי ההנחיות של שימנו).
לאחר דריפט אחד, מנסים דריפט חוזר מעט הצידה ולאחר כמה דקות אני מרגיש רעידה במקל ותחושה של תקיעה בסלע. אני ישר מושך והסלע משתחרר (עדיין לא הספיק להתחפר חזק
) ומרגיש שיש לי משקל בצד השני
.
לאחר דקה וקצת ללא שום מאבק מצידו יוצא לוקוס יהודי (כנראה) יפיפה במשקל של 1 ק"ג ולאחר צילום נכנס לתא.
סוף סוף לוקוס נורמלי אצלי לשם שינוי
.
אנחנו מתלהבים מההתחלה הזו וכולם עוברים לעבוד בסגנון מדאי. לאחר כחצי שעה נדב ננעל על אירדי קטן שנאלץ להשאר בסירה לאחר שהקיבה שלו התהפכה החוצה והוא התנפח. נסיון שחייה שלו לא הצליח , הוא נשאר על הגב ולא הצליח להתהפך.
האם יש דרך לשחרר אותו/לטפל בו שיחזור חזרה לים במצב חי ?
בהמשך סריקת כל הגזרה ללא שום תוצאות, העייפות מתחילה להכריע אותנו ואנחנו מחליטים להתקפל מוקדם לשם שינוי.

בבית לאחר ניקוי מתברר שזו היתה לוקוסית מלאה בביצים. כנראה שכבר ממשקל של 1 ק"ג הם פוריים.
הציוד שהשתמשתי בו:

מקל: Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000PG
חוט: power pro 30 lb
Shimano lucanus 80 גרם צבע ורוד

pitam15

New member
יופי של דג, מעניין שלא נלחם

בד"כ נותנים פייט חזק הלוקוסים, דומה גם ללוקוס אלכסנדרוני (חאפש),איך מבדילים ביניהם?

asia7

New member
תקופה טובה ללוקוסים.

כמובן מהחוף ובטח מסירה .

אפשר לראות אותם פעילים בעקר באור ראשון , המילכוד מהחוף זה האצות ...איזה סיוט .

סחתיין שרגא , גודל קלאסי לתנור .

אני לא מבין גדול בדיג מסירה אבל אם יש אפשרות הייתי מהמר על רדודים ולא עמוקים .

שבת שלום .

shragam

New member
הפעם לשם שינוי הצליח
עשיתי אותו כמו את

הפורלים עם חמאה, ושקדים

99poza

New member
הייתי אומר: קצת יותר מנחמד...

לוקוס יפיפה....................

למעלה