גם אני יכולה לשאול על אוכל?

יוליק12

New member
גם אני יכולה לשאול על אוכל?

מקדימה ואומרת שהשאלה מתבססת על קריאה בספרי ילדים בעברית, קריאה בעיתונות הישראלית האינטרנטית, בפורומים וכן דברים שראיתי אצל משפחות שהגיעו לכאן מישראל עם ילדים (לא כולן מן הסתם). אני פשוט תוהה לגבי הרגלי האכילה המקובלים בארץ אצל ילדים. מן הסתם לא ניתן להכליל, אבל להלן הרושם שנוצר אצלי מהמקורות שלעיל: * נראה לי (בעיקר מקריאה בספרי ילדים ישראלים) שלפני השינה הרבה ילדים מקבלים שוקו (איתמר למשל, כן). * כריך עם שוקולד זה משהו מאוד נפוץ בבתיה"ס (זוכרת את עצמי כילדה עם זה, למרות שגדלתי בבית עם אוכל בריא, מגוון ועם סלט בכל(!) ארוחה) * שניצל עם פירה זו ארוחת הצהריים הנפוצה ביותר * אחריה פתיתים * בגינה רוב הילדים מסתובבים עם במבה/ביסלי ברור לי שאני מכלילה, כי אני קוראת כאן מספיק דיונים ומתכונים על מגוון מאכלים, אבל מצד שני נתקלתי כאן במשפחות שתפריט ילדים יומי לדוגמא היה: דגני בוקר ממותקים, פסטה ללא כלום בצהריים, חטיף פחמימתי/קרקרים אחה"צ וגם ממתק כלשהוא, ובערב שניצל עם פירה ודוגמית של ירק. כלומר מגוון פחמימות לבנות בתוספת סוכרים ושמן וקצת ירקות שבקושי נלעסים. אז יש מכל הזרמים, אבל האם בגדול הרגלי האכילה הישראלים הפכו להיות כאלו במשך השנים? ואיך היה אצלכן בתור ילדים? האם שונה מהיום? אני גדלתי בבית שתמיד היו בו קילוגרמים של פירות וירקות שהיו נזללים, וגם אצלנו עכשיו יש תמיד מגוון פירות, ויש ירקות בכל ארוחה. אני הולכת לישון

Jackie O

New member
כשחברה טובה שלי שגרה בחוף המערבי

החליטה לחפש גנים לבת השנתיים שלה. היא בתחילה נמנעה מלרשום לגן יהודי וביקשה לבדוק אופציות אחרות שתי האופציות המצוינות שהיא ראתה כללו תפריט של פיצה (!!) לארוחת בוקר. עדיין בישראל ארוחת הערב היא בריאה וכוללת כמעט תמיד (אני חושבת) מגוון של גבינות וסלט ירקות. אני חושבת שהילדים שלנו צורכים הרבה יותר ירקות טריים מאשר במקומות אחרים בעולם. (רק לראיה, אצלינו הרי קונים בסופר ירקות בקילואים בעוד שבמקומות אחרים קונים ביחידות לרוב...) ילדים אוכלים פירות מגיל מאד צעיר כמו גם מעדני חלב ויוגורטים. הגבינות שלנו פחות שמנות.

Koketka

New member
אצלנו בבית הספר

אסור להביא מצד אחד כריך עם שוקולד לארוחת בוקר (אבל מצד שני מפעל ההזנה איתו עובד בית הספר מתחת לכל ביקורת) בגן שלנו אין ממתקים גם לא ביום ההולדת. יש עוגה ובסוף היום, הילד החוגג מחלק ממתק אחד וזהו. ואין גם הפתעות. כשאנחנו הולכים לטיול עם חברים, אומנם יש משפחות שמביאים חטיפים אבל לרוב נשלפים פירות מהתיק. בגינה רוב הילדים מסתובבים בלי אוכל, אבל אלו עם החטיפים פשוט מושכים אש ודיונים כאן בפורום. ילדות שלי אוכלות: מלפפון, עגבניות, פלפלים, כרובית, ברוקולי, גזר, קשוא, בטטה, בצל, פטרוזיליה, דלעת. ופירות אני לא חושבת שיש משהו שהן לא אוכלות. והן אוכלות הרבה יותר מגוון ממה שאני אכלתי כילדה. במיוחד בכל הקשור לירקות ואני לא רואה שאני חריגה בנוף אם כבר אני עוד יחסית מתירנית (אצלנו כן יש ממתקים בבית, כמו יוגורט ממתק ולפעמים שוקו ואצבעות קינדר ועוגות שמכינים בבית)

marko1111

New member
מהבית שלנו ושל אחרים ממש לא המצב

נכון שיש הרבה שלא נוגעים בסוגי ירקות מסויימים אבל עדיין סלט זה בסיס בשלושת הארוחות במשך היום - ואם אין כוח להשקיע אז סתם ירקות חתוכים כריך עם שוקולד לא נשלח אצלנו ולו פעם אחת ב 5 שנות הכנת הכריכים, כן יש הרבה ילדים שמביאים, אבל מביאים גם פרי או ירק. החטיף היחיד שלוקחים לבית הספר זה שוגי - לא בכל יום ויותר ויותר ירקות או פירות חתוכים. הרבה ילדים באים עם סלט חתוך קופסת גבינה קטנה וקרקרים לארחות עשר בבית הספר (כולל שלי). בערב אצלנו זה לרוב חלבי וכולל ירקות פשטידות לזניה מאפינס וכו - ורוב הילדים שהתארחו אצלנו תמיד אכלו. אני מרגישה שיש איזון, לא הכי אידיאלי, אבל ממש לא נורא כפי שכתבת

נושי 14

New member
יכולה להגיד לך איך זה אצלנו ואנחנו בית קליל

מבחינת תזונה (אתמול ארוחת הערב היתה במקדונלד) בבוקר הם אוכלים פתי בר או קורנפקס עם חלב (מאי עוד אוכלת את הקורנפלקס מסובין בשילוב עם קורנפלקס מחיטה מלאה, יובל לא) השנה בבית הספר יש שנת בריאות אז אסור להביא ממתקים (הידעתם שעוגה או שוגי למינהם זה לא ממתק) וכן גם סנדוויץ עם שוקולד. ללא שנת הבריאות הזאת הוא היה מקבל פעם בשבוע פרוסה עם שוקולד. בשאר השבוע יש טונה, חביתה, גבינה צהובה או קוטג לבחירתו (ואם הבחירה היא כמה ימים רצוף בגבינה צהוב אז אני בוחרת עבורו) לרוב זה הולך עם זיתים, תפוח או מלפפון בצד. מאי אוכלת בגן. אה וזה בלחמניה (לבנה כמובן) צהריים הוא אוכל בצהרון (השנה שיפרו את האוכל ולא אמור להיות שם משהו מעובד). היא אוכלת בבית - לרוב זה קציצות עם תוספת (אצלנו דווקא לא אוהבים תפוח אדמה לא בצורת ציפס). כשהוא היה אוכל בבית זה היה או שניצל או עוף בתנור\צלי. הוא תמיד העדיף עם ציפס, ברור שלא תמיד קיבל ואם כן אז או תפוחי אדמה אמיתיים מטוגנים או ציפס מעובד בתנור. אחר הצהריים הם מקבלים ממתק לבחירה (שוקו נחשב כמממתק), פירות אם בא להם. ארוחת ערב. לרוב מאי אוכלת רק מלפון ופלפל. יובל אוכל ארוחת ערב מלאה יותר (חביתה\טוסט ומלפפון, לפעמים גם גזר). מידי פעם מכינים לביבות בננה\גבינה\פנקייק לארוחת ערב. לגינה יורדים עם פירות אבל גם קונים ארטיק באוטו ארטיק שמקפיד להגיע באדיקות 3 פעמים לפחות כל אחר הצהרייים. כדי שאף אחד חס ושלום לא יפספס אותו. אצלי הם כמעט תמיד מעדיפים את הארטיקי חלב למינהם וזה הממתק שלהם באותו היום. אף פעם לא הבנתי (מבחינת מקום בבטן) איך ילדים של אחרים אוכלים אחר הצהריים, חטיף, פירות אחר כך ארוחת ערב + מעדן ומקנחים גם בשוקו.

mirmirmir

New member
לילה טוב וכן

חוץ מהסעיף הראשון שלך לגבי השוקו, כל השאר די נכון לבית שלנו במחשבה שניה תורידי גם את הכריך עם השוקולד מאז שתפסתי את עצמי אוכלת שוקולת שחר בכפית הפסקתי לקנות הביתה... |לשון| אבל הבן שלי מת על שניצל עם פירה, גם אורז הולך טוב שאר הילדים שלי מוכנים לחיות על פתיתים ופסטה וכל יום אחרי הצהריים אנחנו אוכלים פרי וכשיורדים לגינה מביאים גם חטיף שאיתו מכבדים את החברים. קראתי את השרשור מעליי וצר לי - קוראים לי מירי ויש לי חטיפים בבית מודה שגם אני חוטאת באכילת תפוצ'יפס או במבה מדי פעם...., מיר

rivelino

New member
הדברים אצלנו יותר מאוזנים

בגני העירייה (טרום חובה וחובה) אצל כל הילדים שלי קיבלו/מקבלים בבוקר כריכים עם גבינות או חומוס וירקות. ביום ששי מקבלים גם כריך עם שוקולד. בבית הספר אין אמנם הזנה מרוכזת וכל אחד מביא אוכל מהבית, אבל מנהגי הגנים חילחלו, והרבה ילדים מביאים כריך עם שוקולד בימי ששי וכריכים אחרים ביתר השבוע. חטיפים באופן כללי הרבה פחות מקובלים מאשר בעבר, והתחושה שלי היא שזאת מגמה בולטת של השנים האחרונות. אני מרגיש את ההבדל שהיה עם הבן הגדול והילדים האחרים לפני 12-10 שנים לבין מה שקורה עם הבת הקטנה כיום. למרות זאת אין החרמה מוחלטת של החטיפים, וגם אצלנו יש חטיפים בבית והילדים מקבלים מדי פעם אבל לא לעיתים קרובות.

h 3

New member
אצלנו...

שוקו ממש לא בתפריט הקבוע, מדי פעם אני מפרגנת להם כשאני בסופר וקונה את הבקבוקונים הקטנים, יכולה להגיד שקניתי מארז של 8 כאלה לפני שבוע ועדיין נשאר חצי אני חושבת. ואם אני קונה זה פעם בחודש או חודש וחצי. כריך עם שוקולד - מאוד אוהבים. מקבלים פעם בשבוע. שניצל עם פירה - פעם בשבוע - שבועיים. פתיתים היא בהחלט תוספת מקובלת כאן. לגינה אנחנו לוקחים ירקות/פירות חתוכים. תתפלאי לשמוע כמה פעמים כל ילדי הגינה עמדו אצלי בתור לפירות, למרות שיש להם חטיפים. בבוקר אוכלים קורנפלקס (צהוב של תלמה או צ'יריוס) ולפעמים מעדן, לבית ספר, חוץ מכריך (האמצעית גבינה לבנה או טוסט גבינ"צ, הגדול חומוס או טחינה גולמית עם דבש או לחם מטוגן), הם מקבלים תמיד ירק ו/או פרי. בערב תמיד אוכלים גם פירות וירקות. בצהריים לא (אם כי אני מנסה להכניס את זה), כלומר לא טריים, כן ירקות מבושלים בהתאם למנה. בקיצור, כמו שעניתי גם קודם - מנסה שיהיה הכל במידה. H

Ahsoka Tano

New member
אני חושבת שזה כמו באמריקה

מגוון עם נטיה לדפוסים קבועים וככל שהמצב הכלכלי קשה יותר, הנטיה למוצרים מקמח לבן, סוכרים וג'אנק או פשוט האוכל הזמין יותר, נפוצה יותר. בגינה רואים הרבה ילדים עם חטיפים אבל אני לא מכירה בסביבתי אף ילד שמקבל שוקו לפני השינה וגם כרכיך עם שקולוד לא פוגשים הרבה בכלל, נראה לי שחמאת בוטנים וג'לי הרבה יתר נפוצה משוקולד בסנדוויץ'. בבית הספר, שמתי לב, למעט זה שלי שאוכל רק גבינה לבנה, שהילדים מגיעים עם קופסאת אוכל ובה כריך עם חביתה או גבינה וירקות חתוכים, מאד נפוץ. אני חושבת שיש היום הרבה יותר היצע ולא רק בתחום הג'אנק אלא גם באוכל בריא. אני רואה הכל מהכל והדבר היחיד שאני לא רואה מהילדות שלי הוא השימוש במרגרינה שאולי, אני מקווה, חלף מין העולם?

שhira

New member
נראה לי שרב מה שכתבת אכן נכון

לרב החברה הישראלית. אבל, כמו בכל מקום יש גוונים ויש הבדלים ואין היום "כולם" ברור שאם בודקים בכל בית ההרגלים שלו אצלנו לדוגמא עם כל הגמישות של ממתקים וחטיפים (כמו שכתבתי בשרשור ההוא) לא שותים שוקו בבית. שוקו נקנה אחת להמון זמן כפינוק בזמן קניות. ויש בתים אחרים ששוקו אכן נצרך באופן יום יומי. לא יודעת היכן אתם מתגוררים אבל מקריאת כתבות וכל מיני תוכניות נראה לי שדווקא ברוב ארה"ב ואנגליה וכד' המצב הרבה יותר גרוע. וכמובן שגם שם יש שוליים רחבים ואין כוולם

נאנא3

New member
מה הילדים שלכם שותים בבוקר?

האם שותים אצלכם איזשהו משקה בבוקר? חלב? תה? שוקו? אני מופתעת לקרוא ששוקו הפך ל"מוקצה" אצלנו שותים שוקו בבוקר שניצל ופתיתים אינם האוכל האהוב על ילדיי אבל חזה עוף במגוון וריאציות בהחלט רץ חזק חטיפים נקנים מידי פעם - התדירות בהחלט לשביעות רצוני (אבל אולי חלק מכך הוא כיוון שהילדים שלי אינם חובבי חטיפים/ ממתקים רציניים)

rnavina

New member
מעט חלב בכוס או עם קורנפלקס, או מים

לעתים רחוקות מאד יש אקטימל. ושוקו- אולי פעם בחצי שנה. זה מפוצץ בסוכר ולי אישית גורם תחושת בחילה וכאב בטן.

פישים

New member
מים (ולפעמים חלב קר/חמים עם קינמון או שוקו)

ולפעמים - תה צמחים עם קצת דבש. אחת אוהבת תה ורוד (ורד הבר והיביסקוס שכזה), השניה קמומיל או לימונית ולואיזה/נענע. לרוב אין שוקו באמצע השבוע בבוקר, השיטה של החלב עם הקינמון אומצה מחברים. אחה"צ לפעמים יש - משתדלת שהוא יהיה על בסיס שוקולד מריר (70% דרך כלל, לפעמים 60% - שלא ניחן בשום יתרון למעט היותו טעים). בחופשות אנחנו לפעמים קונים שוקו מבוקבק, משהו בכל החומרים שמכניסים אליו הופך את המרקם לכיפי יותר. זה לגמרי פינוק וממתק (גם דני אוכלים אצלנו - אחת ל... בגלל אחוזי השומן שבמילקי, אני משאירה אותו כפינוק למבוגרים, לצערן).

פרמלה

New member
בת ה-12 - תה רגיל ובת ה-8 תה קינמון

ממותקים בכפית סוכר. אוהבות גם חלב חם /קר

בקיץ יוגורט נוזלי כזה, לא ממותק

בחורף אחד מהם שותה תה עם עלים (אני ממתיקה באגבה, אם אין אז דבש או סילאן הולך). השני לא שותה והשלישי מאמא
ועם בלי קשר: אני כבר שבוע וחצי בלי קפה. קמה אל תה כמו הראשון. זה התחיל ממחלה ואז רכבתי על גל הגמילה, היתי שותה כמויות של קפה, במיוחד בעבודה. טוב, על מי אני עובדת? גם בבית. ובאוטו. ומול המחשב. אז נו מור קפה בשביל המכורה הזו. נראה כמה אחזיק מעמד...

nukibela

New member
ת'שמעי -

לא יודעת מה לומר לך. כל השאלות האלו נראות לי מתנשאות משהו (מתנצלת אם אני לא נשמעת טוב אבל זו לא כוונתי) לא מבינה מה רע בשניצל ביתי מחזה עוף, אם הילדים שלי לא סובלים מעודף משקל או מסתימות בעורקים. בטח שאני לא מבינה מה רע בפסטה או בפתיתים (אותו דבר בעצם). הרי באיטליה יש דורות שגדלים על איכלת פסטה פעמיים ביום בממוצע. יש לי 3 בני דודים שגדלו לתפארת מדינת ישראל שהתפריט שלהם היה מורכב משניצל וצ'יפס כל יום כל יום... הם לא גדלו רע. לגבי ירקות, כנ"ל. נכון שעדיף לאכול ירקות והרבה. אבל כבר שמעתי רופא ילדים שקבע שבגילאים הצעירים הכי חשוב שהילדים יאכלו מספיק חלבונים ופחימימות בגלל שהגוף זקוק להם להתפתח ולבנות את עצמו. אצלנו ירקות זה טעם "נרכש". הגדולה התחילה פתאום באמצע החיים לאכול סלט ירקות קצוץ (בגיל 10). עם בצל. לפני כן חוץ ממלפפון לא הסכימה לגעת בשום ירק.

פישים

New member
גם אצלנו אוכלים פסטה וכו'

שניצל ופתיתים פחות על בסיס שבועי כיוון שארוחת הצהריים לא נאכלת בבית, אחרת היו אוכלים שניצל לפחות אחת לשבוע (+את השאריות למחרת). ירקות טריים כמעט בכל ארוחה, ירקות מבושלים גם, סנדוויץ' עם נוטלה לא יותר מאחת לשבוע, שותים מים. לא זוכרת מה עוד היה שם (אני לא מאמינה שבישראל יכירו בפיצה כירק
)

למעלה