גם אני יכולה לשאול על אוכל?

נאנא3

New member
זהו מיתוס שאינו נכון

יש מספר מחקרים בנושא שספיגת הסידן כמעט זהה בשוקו וחלב

פישים

New member
באמת? ורדיפה - את יכולה לאשר?

או נאנא3 - יש לך איזה קישור מעניין בעניין?

michalica

New member
יוליק

אני חושבת ששתינו גרות ב״שמורות טבע״ מבחינת האנשים. אצלי החברות קונות פירות וירקות בשוק האיכרים והכל אורגני ונטול סוכר ומצד שני כשהייתי מורה היו ילדים שהביאו לצהריים את הלאנצ׳אבלס המזעזעים (לטובת חברי הפורום בכנען: אריזת פלסטיק ובה קרקרים או לחם לבן עם שפופרת רוטב פיצה ושקיק פירורי גבינה פלוס בקבוק מיץ ומדבקה) שאני לא יודעת איך להורים לא רועד הפופיק לתת את זה לילדים שלהם. היו גם ילדים שהביאו רק ממתקים (אבל גיוונו: היו כל מיני סוגי ממתקים וקרקרים דוגמאות צ׳יפס איט הידועים באילחוש חוש הטעם) והיה את הילד שהביא כל יום דונאט עם שוקולד, דגני בוקר מהסוג השוקולדי, עוגיות וגם קינוח כי חייבים לסיים בקינוח. אני די בטוחה שבבית הספר של הילדים המצב לא מאוד שונה וחלק הילדים (אלה שמחזיקים את ההורים שלהם בביצים) מביאים ג׳אנק פוד. רוב מי שאני מכירה לא אוכל אוכל זבלולי. אין לי מדגם מייצג בארץ. רק האחיינים והילדים של בני הדודים שאוכלים סחלה, אבל אני בטוחה שהם לא הרוב.

Forever Mom

New member
במדינה שבה אנו גרים

תפוח אדמה נחשב לירק וגם תרד. וזהו ירקות טריים כמעט אינם בתפריט. יתרה מכך - קילו בשר אדום זול מקילו עגבניות ומחירו של שמן זית כתית מעולה הוא כמו של בקבוק יין איכותי. הבנות אוכלות ארוחת בוקר חמה בגן (כל יום יש וריאציה של דייסה) וא. צהריים חמה וארוחת עשר וארוחת ארבע בפורמט של פחמימות יאמר לזכות הגן - האוכל מאוד מגוון, יש מחזור של שבועיים בתפריט וכל האוכל אפילו הפיצה, העוגיות וכו' מבושלים במטבח בגן. אז אני מאכילה אותן כל מה שלא מאכילים בגן הרבה פירות וירקות גבינות איכותיות טונה מידי פעם ביצים פסטה מחיטה מלאה לפעמים יוגורט בכללי, אחרי שאכלו כל כך הרבה פחמימות במשך היום בגן - משתדלת לא להאכיל פחמימות בארוחת ערב.

Anne Shirley1

New member
אני סקרנית לגבי ספרי הילדים מהם עלו הרשמים של

את יכןלה לתת דוגמא? אני גדלתי בבית של גם וגם בעלי גדל בתזונה מזעזעת לעניות דעתי ועד היום קשה לי מאוד לאכול את האוכל של חמותי בבית מקפידים לאכול טרי, מזין ובריא אבל יש גם פינוקים בריאים יותר ופחות מה שכן יש דברים שאני לא מכניסה הביתה, פשוט לא קונים.

שוקו שותים אצלנו לעיתים מאוד מאוד רחוקות,

בטח לא לפני השינה, אבל שותים מיצי פירות, וגם חלב, וגם מים, וכשאוכלים בחוץ או כשיש אורחים אז גם קולה. אוכלים שניצל עם פירה וסלט לידו, לפעמים (בארץ בתדירות של פעם בשבוע, כיום הרבה פחות) אוכלים כריך עם שוקולד. לסנאק בבית הספר כמעט תמיד יש גם פרי או ירק. כשחוזרים מבית הספר אחה"צ (צהריים אוכלים לרוב בקפיטריה של בית הספר) אוכלים חטיף כלששהו, חטיף יכול להיות תפוצ'יפס ודומיו, יכול להיות עוגה ביתית ויכול להיות צלחת מלאה בפירות העונה. הילדים נהנים מחטיפים, אבל מאוד שמחים לקבל צלחת פירות כחטיף וצורחים יששש כשאני אומרת שיש ברוקולי או כרובית לארוחת ערב. הכל עניין של מינונים.

פישים

New member
שלום!

יוליק12

New member
אני חושבת שזו הפעם השלישית או הרביעית

היום שאני מתיישבת לכתוב את הההודעה הזאת, מקווה שהפעם זה ילך (ההודעה הזאת נכתבה תוך 5 הפסקות...) דבר ראשון אני לא מבינה למה ההודעה שלי נתפשה כמתנשאת ואם כן אני מתנצלת אם פגעתי במישהי. דבר שני, לגבי השוקו לפני השינה, הספר היחיד שאני זוכרת כרגע זה 'איתמר הולך על הקירות' אבל ראיתי זה את בעוד מקומות. הסיבה ששאלתי היא כי מצד אחד תמיד חשבתי שהתפריט הישראלי בריא למדי (אפילו לא רק בהשוואה לארה"ב), מגוון ועתיר פירות וירקות, ומצד שני ממקורות שונים התרשמתי שזה לא ככה, ולכן שאלתי. השאלה היא גם עד כמה הפורום מייצג את תפריט הילדים הישראלי הממוצע. הרי גם לא כל ההורים האמריקנים שאני מכירה מלעיטים את הילדים במקדונלד'ס. אז כמובן שהכל זה בהכללות, אבל גם להכללות יש יסוד או מקור כלשהוא. הרי לא כל האמריקנים אוכלים גרוע, אבל בהכללה ניתן להגיד שהתפריט האמריקני הממוצע הוא לא בריא. וסתם כאנקדוטה, הבת שלי כשהיתה בכיתה ב' הראתה לי יום אחד ילד עם שיער בלונדיני מאוד בהיר ואמרה שבארוחות הצהריים הילדים עם השיער הזה אוכלים כריכים עם חמאת בוטנים וריבה. יום טוב

emu99

New member
בתור מישהי שגרה הרבה גם פה וגם שם

הפורום הוא בהחלט לא מדגם מייצג... אבל אני בטוחה שאת לא מיישרת קו עם האמריקאי הממוצע גם כן. התפריט הישראלי די מתקלקל - יש גלובליזציה ולא לטובה, מה שמכניס מאכלים משמינים וחסרי ערך תזונתי לתפריט. יש גם שינויים חיוביים - ירדה קרנה של המרגרינה למשל. אני לא חושבת שפה אוכלים יותר פירות וירקות מאשר בקליפורניה, אבל מי כמוני יודע שקליפורניה היא לא מדגם מייצג לשום דבר מאשר קליפורניה... לי לא הצטיירת כמתנשאת
טוב, חוזרת לעבודה אמו

למעלה