גלנמורנג'י חדש - ARTEIN

foodnwine1

New member
גלנמורנג'י חדש - ARTEIN

עוד ערבוב כלשהו בפיניש יין שקר כלשהו מעניין איך יהיה. יותר מידע בלינק. ולא, טרם טעמתי.

באמת מזמן לא קרה דבר כזה

farlow

New member
שמע, לגבי טיצ'רס

עכשיו עם ההכרזה על המאלט הזה, ברור שרוב התוצר האיכותי מגיע אליו. לפני כשנה אחרי שקראתי את כל הסופרלטיבים על טיצ'רס באינטרנט החלטתי לנסות ובאמת לדעתי זה בלנד גרוע. עכשיו מסתבר שטיצ'רס שינו את הבלנד בחצי שנה שנה האחרונה, וכבר אין בו אחוז גבוה של מאלט כמו בעבר (הבנתי שהדבר היה מצוין מפורשות על הבקבוק בעבר הלא רחוק). בשביל בלנד זול בסביבות ה-90 ש"ח אני אעדיף ווייט אנד מקאי ספיישל בכל יום. גם איילה מיסט ובלאק בטל לא רעים בכלל. אבל טיצ'רס? מה נסגר עם אנשים, באמת... (אולי עם קרח זה עובד
)

knappertsbusch

New member
עניין של טעם, הוויט&מקיי גרוע לדעתי

ואם אחדד, הטעם בסדר גמור אבל הוא שורף בבטן, בניגוד לטיצ'רס. אצלי יש סטוק של טיצ'רס משנים קודמות, אם אכן שינו את הבלנד זה חבל מאוד מאוד. איילה מיסט ובלאק בוטל זאת כבר קפיצה במחיר (הכול יחסי, כן?
)

farlow

New member
יש שניים

יש את הרגיל (70 ש"ח) ויש Special שעולה כ-90 ש"ח, שאליו התכוונתי. במחיר הזה מבחינתי אין שום דבר שפוי.

farlow

New member
רק להבהיר

שאני לא שותה אף אחד מהם. זו רק תשובה לשאלה איזה בלנד ב-80 ש"ח (שלא נשאלה אבל בכ"ז) :)

daviel

New member
טיצ'רס

לא מצאתי ברשת שום אזכור על שינוי בלייבל או ציון של אחוזי מאלט שונים, חוץ מהעובדה שהטעם.. הטעם כבר לא אותו טעם. קניתי לפני שבועיים-שלושה בקבוק של טיצ'רס והוא נראה לי מוזר, יותר קרמל מהבקבוקים הקודמים? בלאק בוטל - ממש לא מזמן קניתי ואני נהנה ממנו מאוד-מאוד. אבל אולי כדי כבר להוסיף עוד קצת ולקחת כבר ג'וני בלאק? ב-100 ש"ח לא הייתי חושב פעמיים אבל ב-130 זה כבר גבולי בשבילי. בהזדמנות אנסה גם וויט&מקיי.

farlow

New member
על הבקבוק הישן

עם המדבקה הלבנה, ומתחתיה מדבקה שחורה, היה כיתוב שישנה תכולת מאלט גבוהה. הכיתוב לא קיים בבקבוק החדש. וכמו שאמרת, הצבע שונה, והטעם לגמרי אחר.. המלצה שלי, במחיר של ג'וני בלאק - תוכל לקנות המון סינגלית איכותיים. הכי טריויאליים, גלנליבט וגלנפידיך 12. אבל גם בונהאבן 12. היום ב-160 ש"ח תוכל לקנות דינסטון וירג'ין אוק. מה שאני מנסה לומר זה שבמחיר של כ-200 ש"ח סקאלת האפשרויות רחבה מאוד..

daviel

New member
מסכים

אבל בשבילי, בכל מקרה כרגע, מאלטים לא יחליפו לגמרי בלאנדים כי לפעמים בא לי משהו לא מחייב, פשוט אך לא לגמרי פשוט. ברבן גם אופציה, מת על ההודו הנבזי. סיימתי לא מזמן גלנליבט 12, אהבתי, בטוח אקנה עוד בקבוק אבל בקיץ - הקלילות שלו לי אישית תתאים יותר לחודשים החמים ו\או לארוחות קלות. ואפרופו בלאנדים זולים וטובים - מה עם Dewar's? באשר לטיצ'רס. ראלפי מדבר פה על אותו נושא אבל מחזיק ביד בקבוק עם לייבל ישן. גם אצלי זה אותו בקבוק שמצויין עליו על 45% של מאלט. אבל הוא מרגיש לי שטוח, הרבה פחות חלק ועם פיניש גס - מה שלא הרגשתי פעם. והצבע לא טבעי. אולי אני סתם התחלתי לחבב אותו פחות לאחר היכרות עם כמה וכמה וויסקי חדשים או שאכן בטיצ'רס החליתו "לשפר" את המתכון. בכל מקרה בווידאו הזה ראלפי מדבר על אותו הדבר ומחזיק ביד בקבוק עם מדבקה ישנה, בדיוק כמו שלי: http://www.youtube.com/watch?v=zg-M341eBPI וזאת תמונה של העיצוב החדש של הבקבוק: http://www.heinemann-dutyfree.com/m...f78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/8/485995.jpg

yoavge

New member
Dewar's White Label

לגמרי לא רע בשביל בלנד. הפתיע אותי לטובה.

tuvia444

New member
דיוארס הפייבוריט שלי, בליגה התחתונה

למעשה, אני מעדיף אותו על שיבאס. מזכיר לי קצת בואומור

rustynail

New member
טיצ'רס

בעיני הוא עוד בלנדד סטנדרטי, אין בו ייחוד לטעמי, כן מעניין אותי מאוד לטעום דברים חדשים כמו המאלט הנ"ל, ארדמור כך אומרים במודעה כבר טעמתי מעניין אותי מה יש למאלט הזה לחדש לי. אם אני בוחר לשתות בלנדד פשוט, אני שותה בלנטיין בד"כ, הבלנדדים המעושנים הם נישה אחרת לגמרי בעיני. בנוגע לקרח בויסקי, בתור ברמן כבר עשור, הגישה שלי בנושא היא תשאל, אחרת תלך פעמיים, אני תמיד שואל: " תרצה קרח?" מהסיבה הפשוטה שנוכחתי לדעת מנסיוני ומהקהל שאותו אני משרת שהוא אוהב מאוד קרח בשתייה שלו, לכן כבר יצא לי למזוג ויסקי בשנות ה20 שלו עם קרח ובשיא הלחץ אף אחד לא רוצה לטעות וביום רגוע מתוך מתן שירות אני מעדיף שהלקוח ידע שגם זאת אופציה שמכבדים פה. בעבודה איני מחנך ומטיף מוסר אלא נותן שירות שמכבד את לקוחותיו ושיגיונותיהם כל עוד הם מוכנים לשלם, החיוך לרוב לא כלול בשירות אלא מגיע בחיוב נפרד :) אומנם זה לא השירשור המדובר אבל אני עוד כמה דקות יוצא לשבת בבר, כנראה שאני אשתה ויסקי בטוח הוא יהיה בלי קרח, אם יהיה לי מזל זה יהיה גלנמורנג'י בורגונדי פיניש!

yoavge

New member
מעניין. שימו לב שזה לא NAS

מוזכר במפורש שזה מעורבב מחביות שיושנו 16 ו-21 שנים. אני תוהה איך יהיה ביחס לפינלטה

farlow

New member
אין קשר לפינלטה

שהוא בעצם גלנמורנג'י מעושן בעדינות ומיושן בחביות ברבן..

yoavge

New member
ברור שאין קשר ישיר בינהם

אולם שניהם באותה "סדרה" של גלנמורנג'י והפינלטה יצא מצויין (לא טעמתי את הסונלטה עדיין), ואני תוהה אם גם זה יצא ברמה טובה אגב, שמתי לב גם שכתבתי 16 שנים ובעצם כתוב 15 במקור. עדיין מכובד

farlow

New member
סדרה -

אם מהדורה מוגבלת הופכת אותם ל"סדרה", אז סבבה.
בכל מקרה אל תצפה למחיר שפוי, במיוחד לאור החבית ששימשה ליישון והעובדה שמדובר בגיל ממוצע של כ-18 שנה, עם המזקקה הזו זה יהיה עסק יקר. ובזה אני בטוח, כשגלנמו מתמחרים את ה-18 שנה בדיוק במחיר של מקאלן 18 (שרי) - הגזמה פראית לדעתי. נניח שעם מקאלן זה עוד מובן, חביות שרי איכותיות הן יקרות והביקוש למקאלן 18 עצום. אבל מזקקה עם קיבולת כשל גלנמורנג'י.. נראה שזה נטו כדי ליצור ביקושים..

rustynail

New member
תקרא בקישור המצורף של פותח השירשור

יש מחיר כבר, לא כזה יקר כרגע יחסית במיוחד אם מדובר בליטר אבל אני לא סגור על זה ובחוזק 46% על זה אני סגור בנוסף זו "סדרה" מיוחדת שקרכלשהו סתם כי הם יכולים וזה נראה טוב על המדף כולם יחד ואצלם בכיס!

yoavge

New member
סדרה זה עניין של מיתוג (וזה בדיוק מה שעשו שם)

אני מסכים שהמחיר בשמיים גם אם זה וויסקי שיושן 15 ו-21 שנה. ואני גם בטוח שהכל יימכר כמו כלום. ומי יודע - אולי זה יגיע לדיוטי שלנו במחיר ממש טוב כמו שהיה עם הפינלטה. השוק די מתפרע בגלל הביקושים ההולכים וגדלים לוויסקי בעולם

למעלה