ג'לים- אפשר תזכורת?

את יודעת מה? רעיון גאוני

אני הכי בעד "תחליפים טבעיים", כמו מיץ תפוחים, תמרים, פיתה עם ממרח. אבל מה, טרם ניסיתי לאכול תפוח אדמה אפוי באמצע ריצה. נשמע מגניב!

oggi2

New member
נשמע לי מתכון בטוח לחנק :)

האמת, שברכיבות הארוכות, פעם.. לא הייתי לוקחת ג'לים אלא באמת את האופציות הטעימות והטעימות יותר- תמרים, בננות, ממרח. היה הרבה מקום בכיסים וברכב ליווי.
בטוח יש מתכון להכנת ג'ל תוצרת בית..אי שם ברשת. ואי שם יש מישהו שיש לו זמן לזה.

מור שלז

New member
אני השתמשתי במולטידקסטרין באיש ברזל

פתרון נוח כשמנסים להכניס הרבה קלוריות בכמה שפחות מוצקים.
פשוט הוספתי כפית או שתיים (תלוי לכמה קלוריות רציתי להגיע בשעה) למשקה האיזוטוני.
זה לא משפיע על הטעם, אבל בשלב מסויים אחרי הרבה שעות פעילות גם את זה התקשיתי לעכל.

באימונים לאולטרה באמת התבססתי הפעם הרבה יותר על אוכל אמיתי: תמרים, שקדים, חלבה וכו'.
תמרים זה אחלה פתרון.
לגבי קוביית שוקולד: אני חושבת שבאולטרה זה דווקא יכול לעבוד (אם זה לא נמס לך בתיק) אבל פחות מומלץ לאימונים קצרים בגלל אחוז השומן הגבוה שמאריך את זמן העיכול ופוגע בספיגה המהירה.

omaopa

New member
נוחות בעיקר

אני חושבת שזה היתרון העיקרי. יש בדיוק את מה שצריך בחפיסה נוחה לנשיאה ובלי להסתבך על כמויות (תמר - איזה סוג? איזה גודל? כמה צריך לקחת? להשיג 100 קלוריות בתמרים יכול להיות גם 2-3. זה כבר הופך יותר כבד ומסורבל).

הדברים האחרים שהם מוסיפים לג'לים הם לדעתי אפשר-לא חייב.חלק מהתוספים (כמו מגנזיום) בכלל לוקחים הרבה זמןלהיספג וגם זה בכמות גדולה יותר וישפיעו (אם בכלל ובכמויות האלה סביר להניח שלא) זמן רב אחרי שסיימנו לרוץ.

נראה לי שעיקר החשיבות היא בפחמימות הפשוטות. רץ אחד שאני מכירה באמת משתמש בתפוחי אדמה במרתונים. מעוכים ככה בצורת פירה. טעים ונעים לו עם זה והוא לא מרגיש הבדל.
בשבילי, הנוחות של ג'לים מנצחת. גם מבחינת נשיאה, גם מבחינת תכולה וגם מבחינת פשטות. זה עולה יותר כסף זה בוודאי נכון. אבל הייתי אומרת שתמרים טובים וראויים לא עולים הרבה פחות......

אישית, ובכלל בחיים, אין לי שום בעיה לצרוך תזונה שלא באה בדיוק הרגע מהשדות שליד. בינינו, אני גם אוכלת כל הזמן בעיקר דגנים לבנים ולא מלאים ולא מרגישה את עצמי ניזוקה מי-יודע-מה.....

ofec bar

New member
תודה תמר!

בסוג של ע-מוק לקראת המבחן מחר, קפצתי לראות מה חדש בפורום, ונקרעתי מצחוק :)

מור שלז

New member
ג'לים במחירים סבירים

קודם כל אני אקדים ואומר שאני לא מסוגלת להשתמש ברוב הג'לים שנמכרים בארץ. משהו במרקם לא מאפשר לי לצרוך אותם במהלך פעילות.

הג'לים שאני משתמשת בהם הם נוזליים יותר, ועד השנה הייתי מיבאת אותם בעצמי. החל מהשנה יש יבואן בארץ לאחד מהם, והמחיר יוצא שווה לכל נפש (5 ש"ח לשקית). אלו גם הג'לים שהבאתי לסוזי לקראת המשחה. מי שרוצה - ג'לים של HIGH 5, טלפון של היבואן אפשר אצלי במסרים.

הסוג השני של הג'לים שאני משתמשת בהם זה פאוור בר, אבל הגירסא האמריקאית שהיא נוזלית יותר (מה שמיבאים לארץ זה את האירופאי), ואת אלו אני מזמינה בארה"ב. אני אוהבת את הדאבל לאטה, שבהחלט מזכיר קפה (למרות שאני לא שותה את הקפה שלי מתוק מדי) ומכיל כמות נאה של קפאין לחובבות הז'אנר (אני).

אני פשוט מזמינה בויטהקוסט ושולחת לארץ. המחיר יוצא שווה לכל נפש, וכאמור, זו הגירסא האמריקאית שחשוב לי במיוחד.

אגב, אם מישהי מתכננת לקנות בויטהקוסט בעקבות ההמלצה הזו, אתן מוזמנות להשתמש בקישור הבא ולקבל 10$ הנחה (ובאותה ההזדמנות לתת גם לי 10$ הנחה במסגרת תכנית חבר מביא חבר שלהם - ככה גם אני הגעתי לאתר הזה):
https://www.vitacostrewards.com/XjOmlDI

5 שקלים לג'ל
לכמות הרגילה

לשמחתי, יש לי בטן לא רגישה ועד כה, כל מה שניסיתי בתחום הג'לים/איזוטוני עבד מצויין. מגעיל אבל עובד.

מכיוון שהארנק רגיש יותר, אשמח לדעת אם ג'ל ב5 שקלים שווה ערך לג'לים האחרים. מבחינתי זו כבר סיבה מצויינת לקנות אותו...

מור שלז

New member
לא הבנתי את השאלה...

תראי, אני לא מסוגלת לקחת ג'לים רגילים. לקח לי המון המון זמן עד שמצאתי את הג'לים היחידים שאני מחזיקה איתם אימונים ארוכים.

מבחינתי הם לא שווי ערך כי הרגילים לא עובדים לי. אני חושבת שיש גם קו של ג'לים רגילים, אבל לא ניסיתי אותם.

למה הכוונה בכמות רגילה? קלוריות? כן בגדול. ברוב הג'לים הרגילים יש סדר גודל 80-110 קלוריות, ואלו נופלים בקטגוריה הזו.

בכל מקרה כאמור, עוד פרטים במסרים/פרטי אני מרגישה לא נוח עם השרשור הזה. חשוב לי לשמור על הקו של המלצה אישית שלי, כמו כל גולשת אחרת בפורום, ושזה לא יגלוש לפרסום.

oggi2

New member
נשמע טוב, כמה עולה משלוחה?

אני אשמח לנסות את הג'לים, גם לי אין קיבה רגישה במיוחד לטעמים או מרקמים. ככה נראה לי עד כה. כל עוד הם צמחוניים ולא מתובלים -דייני.

מור שלז

New member
משלוח של vitacost?

זה משתנה בהתאם למשקל החבילה.
נדמה לי שמתחיל ב-8$.

שימי לב שאם מזמינים לשם כדאי להשגיח על שני פרמטרים:
1. לא לעבור 75$ - שזה הפטור ממכס/מע"מ
2. מחיר המשלוח הוא פונקציה של משקל - ולכן כשאני מוסיפה מוצרים לעגלה אני בודקת תמיד במחשבון דמי המשלוח למטה - צריך רק להזין משלוח לישראל.

יש הרבה אנשים בארץ שמזמינים מ-vitacost, בסך הכל הם זולים ואמינים. כמובן, צריך לזכור שכמו כל משלוח זה יכול להתעכב בארץ במכס/דואר. למרות שמנסיוני תמיד הגיע.

Ricky SB

New member
וואו - תודה מור, ממש משתלם לרכוש בVitacost

השתמשתי בקישור שצרפת ורכשתי 24 ג'לים בטעם שוקולד (המוצלח ביותר לטעמי) של powerbar. קיבלתי הנחה של 10$ ובתוספת של 7.99$ משלוח יצא לי סה"כ 20.83$.
גם אם ניסחף ונכפיל ב4, זה עדיין יוצא 3.47 ש"ח לג'ל (!) פשוט מדהים בהשוואה למחירים בארץ..

שוב תודה

ריקי

מור שלז

New member
את זריזה! שמחה לשמוע שעזרתי

האמת שכן, זה די משתלם.
החסרון היחיד הוא שצריך לחשוב מראש על הג'לים (אני למשל נתקעתי עם משלוח אחד שפשוט לא הגיע בזמן לקראת אולטרה מרתון סובב עמק, הייתי צריכה להזמין יותר זמן מראש).

תודה ששיתפת בחווית הקנייה שלך, ובמחירים המדוייקים. אני בטוחה שזה מידע שיועיל לאחרות כאן.

oggi2

New member
מוזר, אני לא מצליחה להשתמש בקישור הזה

פור קה? אני אחכה שיענו לי שם מהשירות לקוחות

oggi2

New member
לא קיבלתי וכנראה יצאתי קצת אממה

כי קודם נרשמתי לאתר ואז ניסיתי להשתמש בקישור. אני אחכה שיחזרו אליי ..
תודה

oggi2

New member
הסדרתי איתם וביקשתי שתקבלי גם את שלך

תגידי אם יצא. תודה

למעלה