גלילון

גלילון

כמה הוא שוקל? עם מחסנית? בלי מחסנית? הוגן לתת אותו לחילת נמוכה במקום M16 מקוצר?

אז,

אם אני בגובה שצריך לקבל מקוצר, אבל אין מקוצרים בבסיס, הוגן לתת לי גלילון? עדיף מ-M16 ארוך?

igal111

New member
יהיה יותר נוח.

הוא לא יהיה יותר קל אבל הוא פחות מסורבל לפחות במצב סגור.

aviadb19

New member
תביני משהו

את מקבלת מקוצר/גלילון לא בגלל המשקל שלהם אלא בגלל האורך שלהם. בגלל שאת נמוכה את מקבלת נשק מקוצר יותר, לא קל יותר

אני יודעת את זה

זה לא אומר שמגיע לי עונש בגלל שאני נמוכה, לשבור את הגב. לכן אני מבררת מה יצא לי מזה בתכל'ס. יש?

Presto

New member
בכל מקרה עדיף גלילון

על M16 ארוך. הוא הרבה יותר קצר ולכן יותר נוח (בעיקר אם את נוסעת הרבה באוטובוסים). ההבדל במשקל לא כל כך מורגש ובטח שלא מפריע. כמובן שM16 מקוצר עדיף על שניהם.

NBGirl

New member
בניגוד למה שהרוב כתבו פה,

הייתי לוקחת ארוך (זה באמת מה שעשיתי). אין הבדל מאוד משמעותי באורך, אבל הגלילון הרבה יותר כבד ולי אישית זה ממש לא נוח.. שניהם ארוכים והגלילון יותר כבד..

Presto

New member
לדעתי הגלילון יותר נוח

ההבדל באורך (גם עם קת פתוחה) הוא משמעותי, בטח בתחבורה ציבורית. לי אישית ההבדל במשקל לא הפריע. בכל מקרה, זה שיקול של אורך לעומת משקל. אני בהחלט הייתי מעדיף גלילון על M16 ארוך, ואת זה אני אומר אחרי נסיון של לפחות כמה חודשים עם כל אחד מהם (וגם עם M16 מקוצר).

R-E-L

New member
במקום לפתוח שרשור חדש אני כותב פה

מי אמר שלגלילון אין מעצורים?! קיבלתי גלילון חדש-דנדש מהסדנה לאחר שעבר השחמה. במטווח הראשון יריתי את הבודד הראשון - וזהו... מעצור! לעזעזל! בגלילונים גם יש מעצורים!!! סטיית קנה מטורפת עד כדי כך שלא הצלחתי לפוצץ בלון בקוטר של מסך מחשב! כל כך התעצבנתי. תפעלתי את המעצור יריתי כדור שני וואלה הכל בסדר, שלישי, גם הכל בסדר... אוטומט ~17 כדורים גם הכל בסדר. תקנתי את הסטייה לפי ההוראות, יריתי לאיפוסון ועשיתי מקבץ בסדר. שוב ניסיתי לירות בבלון - לא פגעתי. שוב ושוב... לעזעזל!!! נראה כאילו הכדור עובר דרך הבלון ולא מפוצץ אותו! עברתי לאוטומאט וריססתי את המטרה - שום דבר!!! אאאאאאאאאאאאאאאאאאאא לעזעזל עם זה. פרשתי. אצלנו מקבלים את הגלילון כסמל סטאטוס, למעמד של מפקדים וראשי צוות. אז אני תקוע איתו, בהחלט הייתי רוצה אם 16. אם כבר אני תקוע איתו - יש לכם הצעות איך לעשות אותו יותר יפה? שפצורים למניהם. איפה לשים את המחסנית?(עם הגומייה כמו הג'ובניקים?, על הכת?, על המתפסים?) שפצורים יפים לכת. אני הולך איתו כשהוא פתוח (קרבי זה הכי אחי - פוזה) - תתחשבו.

ranzz

New member
ללכת עם כת פתוח

גם אני הולך עם כת פתוחה.. וזה כ"כ מעצבן שאנשים חושבים שזה פוזה של קרבי. כת סגורה זה הדבר ה-כ-י לא נוח בעולם, הנשק פשוט נופל על התחת! ברגע שהכת סגורה והרצועה מחוברת לצד העליון שלה, הגלילון פשוט תלוי קצת מתחת לכתף במקום מתחת לצלעות... זה ה-ר-ב-ה יותר נוח, אני פשוט לא מסוגל עם נשק שתלוי לי במאוזן על התחת..

Black Star

New member
קת. לא כת.

אני יודעת שזה קטנוני, אבל זו טעות חוזרת כאן, שנורא נורא מפריעה לי... קת של רובה כותבים ב-ק'. כת ב-כ', זו קבוצה, ארגון, כמו כת השטן לדוגמא. תודה וסליחה על הקטע המורתי משהו...

roeyil

New member
לא ממש נכון

גם לגלילון יש מעצורים... לי אישית יש פלטופ(עם אלביט, כבוד...) וזה לאו דווקא נכון שלאם 16 יש יותר מעצורים (אני יריתי בתרגיל של 3 ימים משהו כמו 700 כדור רצוף בלי לנקות את הנשק וזחלתי איתו בחול דפקתי אותו כמעט בכל דבר אפשרי והוא ירה לי בלי מעצור אחד במשך 3 ימים, ומשהו כמו 12 תרגילי חי"ר רצופים...) אז זה ממש תלוי כמה אתם מקפידים לשמור על הנשק ובעיקר כמה חדש הוא - כי מכלול של אם16 מ1970 לא דומה למכלול של פלטופ משנת 2000 קפיש?

R-E-L

New member
נכון../images/Emo45.gif

גם אני מאמין שנשק יכול לירות גם כשיש חול במכלול, כי לדעתי כבר בירי של הכדור הראשון מעוצמת ההדף, הגזים והקליע כל המכלול והקנה מתנקים מחול...

אצלי כל הקטע

זה שאפשר לקפל את הקת... אחרת בשביל מה להחליף את הנשק מהתחלה? ההבדל באורך לא גדול, והגלילון כבד.

Presto

New member
פשוט תשאלי

את המפקדים שלך אם יסכימו לך לקפל את הקת. למרות שלדעתי ההבדל באורך כן משמעותי וגם עם קת פתוחה הגלילון יותר נוח.

למעלה