גליה/רולדה עם קצפת.

אילנית12

New member
המתכון לרולדה

גלילה/רולדה/נירה שויאר גלילה/רולדה,מתכון יסודי. לחמם את התנור לחום גבוה. הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור. זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף. החומרים: 4 חלבונים 2/3 סוכר 4 חלמונים 1 כף מיץ לימון 1 כף תמצית ווניל כף1 קליפה לימון מגוררת קורט מלח. 2/3 כוס קמח רגיל. הוראות הכנה.: להקציף את החלבונים עם הסוכר, לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח. להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה. להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב. לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1וחצי ס"מ. לאפות בחום גבוה כ10 דקות. העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה. אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים. המילוי שלי אילנית: חבילה פודינג ווניל,חבילה שמנת מתוקה כוס חלב. ריבה אדומה. מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת.ומעל העוגה מרחתי מעט חלק מהקצפת ו גירדתי שוקולד מריר. מעל העוגה טעים חבל"ז. זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה.

אילנית12

New member
המתכון לעוגה הכושית...

אני מכינה אותה בכול יום הולדת לילדים. עוגת שוקולד ליום הולדת/אילנית12 . החומרים לתבנית 26. לציפוי: 5 כפות קקאו 5 כפות סוכר 5 כפות מים 1 חמאה רכה/או כוס שמן קנולה 1 שוקולד מריר פקק של ברנדי. לעוגה: 5 ביצים כוס קמח תופח כוס סוכר תמצית ווניל.או רום הכנת הציפוי: להמיס את כול חומרי הציפוי על אש קטנה. להוציא כוס ציפוי בצד,ולשים במקרר. הכנת העוגה: להקציף את החלבונים עם הסוכר,להוסיף את הקמח,החלמונים,הווניל,הציפוי,ולערבב היטב. לשמן תבנית לאפות ב180 מעלות,עד שיוצא קיסם יבש בערך 20 דקות. לצפות את העוגה בכוס שהשארנו בצד במקרר. החומרים לתבנית של התנור. לציפוי: 1 וחצי חמאה 2 שוקולד 10 כפות קקאו 8 כפות סוכר 10 כפות מים לעוגה: 7 ביצים כוס וחצי סוכר כוס וחצי קמח. בהצלחה מקור:חברה.

תוכי

New member
אולי המשלוחה אליייי???

כבר שבוע וחצי שאני מבטיחה להביא עוגה לעבודה- ליום הולדת שלי שעברה חלפה אבל, אין לי זמן להכיןןןןןןןןןן אוףףףף השבוע חייבת להתארגן ולהכין

yifatushc

New member
אילניתתתתוששש! ועוד אתמול הייתי

צריכה לומר לך... נראה משו-משו! את העוגה הכושית עשית עם תבנית הסיליקון בצורת ורד? באמת הגיע הזמן כבר שאקנה גם אחת כזו! היא יצאה יפהפיה.
תודה על התמונות והמתכונים.
יפעת

אילנית12

New member
תשובה ליפעתוש

בתמונה ,זו התבנית שקניתי מ"ספיס", אל תשאלי מה היה לי יום שישי,הכנתי את העוגה בתבנית ורד, והיא לא יצאה שלמה.
למרות ששימנתי אותה,לא תמיד זה יוצא שלם. לעומת זאת בתבנית הזאת אפיתי עבר 3 פעמים,והעוגה יצאה שלמה. הבעיה בתבנית וורד שיש לה הרבה דוגמא ,חריצים,מספיק שחלק קטן נידבק ואז העוגה נידבקת.

yifatushc

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אז את אורמת שורד לא כ"כ מומלצת?... אולי בתור התחלה באמת אקנה צורה אחרת, ואת הורד בהמשך. כי ראיתי כמה תמונות של עוגה בצורת הורד שיצאו שלמות ויופות (גם שלך, כשהכנת את הכושית של פירגה). תודה, בכל מקרה.
יפעת

Rebeccan

New member
תבנית הסיליקון שלי

לא יודעת אם צורת ורד או לא אני משמנת וגם מקמחת מעט פרינצסה
בגן הפרחים

אילנית12

New member
דרך אגב,פעם ראשונה שהיום הכנתי

את הרולדה,תמיד חשבתי שזה מסובך. תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה.

תוכי

New member
היה לי פעם

כזה מתכון לרולדה "שנעלם" חחח עכשיו הדפסתי מחר יש אורחים אז רעיון מעולה להכין

תוכי

New member
בהחלט

יהיו דיווחים בסוף השבוע כי ביטלתי את האירוח היום כי אני לא מרגישה טוב אז אין ספק שתקבלי את הדיווח ברגע שאכין

נירהמ1

New member
אילניתוש - נראה ממש טעים../images/Emo59.gif../images/Emo3.gif

תודה רבה על המתכונים. בא לי גם להכין רולדה. נראה קלי-קלות.
מצאה חן בעיני גם האריזה. אני גם אוהבת לעטוף בנייר צלופן מתנות וגם משלוחי מנות. צבעוני ומושך את העין.

אילנית12

New member
תודה,והצלחת ,היא צלחת חד פעמית מ

מוזהבת, אני לוקחת מחר לאחי,הוא הזמין אורחים,ויש ביניהם ילדים.

למעלה