גלולות

האלזה

New member
אכן, כולן מכילות לקטוז

אמצעי מניעה טבעוניים זה לא סיפור פשוט בכלל, ולכן כולנו פה מתנזרים או קושרות חצוצרותינו.

cwen

New member
לדעתי ברובן יש לקטוז

בכל מקרה, יש רשימת רכיבים על הגלולה, ואת יכולה גם להתייעץ עם הרוקח. הוא אמור לדעת לקרוא את הרשימה.

gs1234

New member
לא, זה לא נכון

גלולות למניעת הריון מכילות בעיקר הורמונים כמו אסטרוגן ופרוגסטרון, שמיוצרים בצורה סינטטית. בנוסף להורמונים יש בהן עמילנים שונים שמדביקים את כל החומרים ביחד, וכמו כן מאפשרים לגלולה לפעול בגוף לאחר בליעתה. עמילנים אלה מופקים מהצומח.

יצרני הגלולות מוסיפים לתערובת מעט לקטוז, שהוא חלבון חלב (מהחי). הלקטוז לא חיוני לפעילות הגלולה, אבל כיום אין יצרנים של גלולות למניעת הריון שמייצרים גלולות ללא לקטוז. בהערת אגב אעיר שיצרני התרופות מוסיפים לקטוז לכל סוגי התרופות שנלקחים כגלולה, כי ללא לקטוז המרקם של הגלולה יהיה יותר גרגירי ופחות חלק. זו החלטה שיווקית שפוגעת בטבעונים וגם באנשים שרגישים ללקטוז. היו בעבר בחו"ל סוגים של גלולות למניעת הריון ללא לקטוז, אבל הן נכשלו מבחינה מסחרית, ולא מייצרים אותן יותר (כנראה שמרקם גרגירי הוא לא ממש נוסחה להצלחה). יש לקוות שבעתיד יהיה שוב היצע טוב של גלולות ללא לקטוז.

תודה לכולם על התגובות

האמת היא שאני לוקחת את הגלולות לא כדי למנוע הריון אלא כפתרון לכאבי מחזור. (ותאמינו לי שלפני זה כבר ניסיתי את כל סוגי המשככים, גם כאלה שמחייבים מרשם רופא) ובלי זה בזמן מחזור/ביוץ אני פשוט מתה מכאבים.

ובאמת אחרי ששלחתי את ההודעה הסתכלתי ברשימת הרכיבים וראיתי שיש לקטוז.
מצד שני לצערי אני לא טבעונית אלא רק צמחונית ומכיוון שזה באמת הפתרון היחיד שאני מוצאת כרגע (חוץ מכריתת רחם..) אני איאלץ להמשיך ליטול אותן.

gs1234

New member
לדעתי זה לגיטימי גם לטבעוניות

לא כולם יסכימו איתי, אבל לדעתי אם מישהי טבעונית לוקחת גלולות למניעת הריון בשביל לטפל בכאבי מחזור (או פשוט כדי למנוע הריון) אז זה לגיטימי, כי אין כרגע תחליף דומה שלא מכיל לקטוז. האלטרנטיבה היחידה היא אמצעי מניעה אחרים, שלא מתאימים לכל אחת. אם מישהי טבעונית מחליטה ליטול גלולות למניעת הריון, אז היא עושה את זה בלית ברירה, ולא מתוך בחירה להשתמש במוצר מן החי, לכן זה לגיטימי בעיניי.

האלזה

New member
גם בעיני, מכירה לא מעט טבעוניות

שלוקחות גלולות
.
משהו שלא הרבה יודעים או מבינים הוא שאחוז ההגנה של קונדומים פשוט לא גבוה מספיק למניעת הריון.

ועוד יותר כשכן יש תחליף טבעוני

נובה-רינג זו "טבעת" להחדרה לשלושה שבועות. נשמע מפוצץ אבל מאד פשוט ונוח לשימוש. היו על זה דיונים בעבר, ובכל מקרה את יכולה למצוא מידע ברשת. קיימת כבר לא מעט שנים ודי נפוצה. הנה קישור אחד.
היות שהיא מבוססת על אותו רעיון הורמונלי של גלולה, יש סיכוי טוב שהפעילות שלה תשפיע גם על כאבי מחזור.
מעבר לזה, היא נחשבת להרסנית פחות לגוף (דברי גניקולוגים) ו... יותר בטוחה במניעת הריון מגלולה!
(גם המדבקות נטולות רכיבים מהחי. אישית, לא ממלימה כי הן פחות ידידותיות לשימוש).

כשמדובר בתרופה שנלקחת חד פעמית או לטיפול ספיציפי קצר טווח, אני מבינה איך אפשר לשקול "להחליק". אבל בגלולות מדובר על לקיחה מתמשכת (לרב לאורך שנים), יומיומית, ועוד כשקיים מוצר מקביל ללא רכיבים מהחי בשוק- לדעתי אין הצדקה להתפשר במקרה הזה...

האלזה

New member
אני מכירה את הטבעת, היא לא מתאימה לכולן

אם תרצי הסברים אנטומיים מוזמנת לבקש במסר.

שני הטיעונים שהעלית תקפים גם לגבי הגלולות

גם גלולות לא מתאימות לכל אחת, וגם גלולות מנוסות על בעלי חיים ושייכות לחברות שעורכות ניסויים (חברות תרופות).

just saying.

האלזה

New member
וזה בדיוק מה שאני טוענת, שאין פה פתרון מנצח

לכל אמצעי מניעה יש את הדפקט שלו, ואין אחד שהוא מושלם ומתאים לכולם וגם טבעוני.
הבננה כתבה כאילו נובה רינג זה פתרון שמתאים לכולן, ואני רק ציינתי שזה לא כך.
ממש לא באתי בטענות למי שמשתמשת בזה, אני רק מצדיקה את מי שבוחרת בגלולות.

s u c a r i a

New member
בשימוש נכון, קונדומים יעילים מאוד

אני מסכימה איתן לגבי שאר הדברים שכתבת, כי גם הם ברובם לא טבעוניים :(

האלזה

New member
לא מאוד...

אחוז ההגנה של קונדומים הוא כ-90%, לא מרשים במיוחד.
בגלולות אחוז ההגנה הוא כ-99%.
רוב הפשלות עם הריונות לא רצויים הם בגלל קונדומים.
גם אני לא ידעתי את זה, עד ש-2 מחברותי סיפרו לי על זה ממקור ראשון, ומי יודע כמה עוד בנות כאלו אני מכירה ולא שיתפו אותי בזה.

gs1234

New member
במקרים כאלה אפשר להשתמש בגלולת היום שאחרי

לדעתי גלולות נגד הריון מתאימות לנשים שיש להן בן זוג קבוע והן מקיימות יחסי מין בכל יום.

לנשים עם בני זוג אקראיים הייתי ממליץ להשתמש בקונדום, כי הוא חשוב למניעת מחלות מין. בשימוש נכון, אחוז המניעה צריך להיות יותר גבוה מ-90%. נראה לי שמספר זה כולל את ההריונות שנגרמים כתוצאה משימוש לא נכון. בכל מקרה, אם נגרם הריון לא רצוי, אפשר להשתמש בגלולת היום שאחרי.

זו רק דעתי.

האלזה

New member
פוסטינור זה לא פתרון שאמורים לסמוך עליו

רחוק מאוד מזה.
פוסטינור מיועד למקרי חירום בלבד. ההשפעה על הגוף שלו אפילו יותר גרועה משל גלולות.
בכל מקרה, אני לא מדברת על מקרים של פשלה כמו קריעת קונדום, אלא על שימוש תקין בקונדום. בשימוש נכון אחוז ההגנה שלו הוא 90%, זה ממש לא מספיק, ויעידו על זה 2 חברות שלי.
זה 2 חברות יותר מדי שלא היו אמורות להכנס להריון.

eietmo

New member
אולי אפשר, אבל בהחלט לא מומלץ

מה גם, שבחלק מהמקרים אי אפשר לדעת שהקונדום לא עשה את עבודתו....

גלולת היום שאחרי היא אך ורק למקרי חרום.

לנשים עם בני זוג אקראיים הייתי ממליצה להשתמש בקונדום ואמצעי הגנה נוסף (גלולות, מדבקה..)

noa555555

New member
ממש לא להסתמך על פוסטינור

אני בטוחה שאם הגבר היה מבין , מעבר להשלכות הגופניות, כמה הפעולה של פוסטינור אלימה על גוף האישה, כולל דימום שלא מהעולם הזה, כולל כאבי מחזור קשים , כולל בום הורמונלי זוועתי, ועוד,
לא היה ממהר כל כך להמליץ על זה בתור אמצעי לפאנצ'ר בקונדום.
מה עוד - שלוקח זמן כמובן לגלות הריון בלתי רצוי, והפתרון של פוסטינור חייב להיות מיידי ,כלומר במקרה של חשש בלבד. אי אפשר לאמת הריון בשלב של יום יומיים.
זה שנשים (בעיקר צעירות, משום מה) למדו להסתמך על הפוסטינור, זו צרה צרורה שממש מזיקה להן מהמון בחינות . גם הפסיכולוגיה איומה לדעתי .מבחינתי זה היה משמש בתור אמצעי חירום בלבד כמו במקרים של אונס , ולא בעקבות מין יזום כלשהו. כל מקרה אחר הוא פשוט חוסר נטילת אחריות בזמן לתוצאות האפשריות.

למעלה