גלולות

Apikachu L

New member
למעשה

בשימוש נכון ומושלם של הקונדומים האחוזים מתקרבים מאוד לאלו של הגלולות (במיוחד כאלו של חברות טובות). הבעיה האמיתית עם קונדומים היא שימוש לא נכון בגלל חוסר ידע, חוסר זהירות או חפיפניקים שבכוונה לא שמים טוב ומעמידים פנים שהחליק/נקרע.

כאשר הקונדום נקרע, רואים את זה ואפשר להשתמש בגלולות "היום שאחרי" (איזה שם מטופש. צריך לקחת אותן כמה שיותר קרוב ליחסי המין, ככה הן הכי יעילות).

אחרי כמה שנות ניסיון (טוב, לא כל כך הרבה למעשה) והתעללות מושכלת בקונדומים (ידעתם איזה בלון אפשר לנפח את זה? ידעתם שזה בקושי רב נקרע עם השיניים?) לדעתי יש לקונדומים עדיפות גדולה על גלולות. במיוחד למי שנוטה לשכוח אותן.. הקונדומים לא מתאימים לכל זוג - אם בגלל בעיות (יש מי שקונדומים עושים להן רע, או כאלו שמאיזו סיבה גורמים להם לאיבוד זקפה רק מאזכרת המילה, או פשוט באמת לא מתאימים מסיבות אחרות) - אבל גם גלולות לא מתאימות לכל אישה, ואפילו להרבה נשים.

הבעיה היא לא בקונדומים, הבעיה היא בבני אדם. וגם בזה שקונדומים טובים הם יקרים. דמט. וזה הלא טבעוניים.

s u c a r i a

New member

האלזה

New member
אני לא חושבת שאפשר לצפות לשימוש מושלם

בקונדומים כאשר משתמשים בהם באופן קבוע יומיומי.
במקרה כזה, פשלה היא רק עניין של זמן.
לגבי פוסטינור, כבר הסברתי והסבירו אחרים מדוע היא לא גלולה שאמורים להסתמך עליה.
זו גלולה שהומצאה למקרי חירום כגון אונס, ולא כאשר עושים שימוש תדיר לאורך שנים בקונדומים מתוך מחשבה שאם הם יקרעו אז יש גיבוי.
אני אדגיש שהכוונה שלי היא בעיקר להעביר את המסר שאני לא חושבת שזה פסול להשתמש בגלולות הורמונליות. אני לא מנסה לשכנע אף אחד או אחת לעבור לאמצעי מניעה כזה או אחר, רק שיובן שאין פה פתרון אחיד, טוב וטבעוני, ואנחנו בבעיה לא פשוטה.
זה לא סכמתי כמו שחלק מנסים להציג את זה כאן.

Apikachu L

New member
צודקת.

אבל גם עם גלולות יש פשלות. עניין של מה מתאים למי, בסוף

nenarey

New member
לפעמים קורות תאונות

אני לא "מסתמכת" על זה, אבל אני לדוגמה משתמשת בקונדומים עם בן זוגי (הקבוע) כבר שלוש שנים, פשוט כי אני לא אוהבת אמצעי מניעה אחרים וככה נוח לשנינו. והיה מקרה אחד בשלוש השנים האלה שהיה נדמה לנו שהקונדום החליק ולא היינו בטוחים אז לקחתי נורלבו ליתר ביטחון. זה נראה לי בסדר, בשביל זה זה נועד.

mickeyMAUS

New member
נסי לברר על מירנה

זה התקן תוך רחמי הורמונלי, ל-5 שנים.
יכול להתאים גם למי שלא ילדה, והוא משמש גם כטיפול לכאבי מחזור.
הייתי בעבר עם גלולות, ועכשיו אני עם ההתקן הזה :)

גם אם הפתרון הזה לא יתאים לך, אני מסכימה עם gs1234 והאלזה, שזה מקרה של "אין ברירה" ולגיטימי להשתמש בגלולות למרות שהן מכילות לקטוז.

האמת שראיתי מישהי עם מדבקה

ושאלתי אותה על זה, היא אמרה שזה מעולה. לגבי כאבי מחזור אין לי מושג

cluches

New member
יש לי חברה שהיתה משתמשת במדבקה מאז שהתחתנה

היא מספרת שרוב הבנות הדתיות משתמשות בזה, כי עם הגלולות אז החודש הראשון לשימוש (ולפעמים כמה חודשים) מלווה בדימומים לא סדירים, ולשומרי נידה זה מאוד מקשה על החיים..
היא אומרת שהמדבקה זה ממש מצוין - עובד בדיוק כמו הגלולות מהבחינה הכימית, אבל הרבה יותר נוח.
היא מדביקה את זה על הירך, איפה שלא רואים, ואין עם זה שום בעיות. (סיפרה לי שיש בנות שמדביקות על הכתף או משהו כזה, ואז אם מישהו רואה מיד מתחילים לדבר, "למה הם עדיין לא מנסים", "בטח יש להם בעיות בזוגיות", "קשה לה עם שני ילדים למה היא לא רוצה עוד אחד" ועוד כל מיני רכילויות לא נחמדות שמסתובבות בקהילות קטנות..)

eietmo

New member
יש גם מדבקות, טבעת, והתקן שמשחרר הורמונים

הייתי צריכה להפסיק עם גלולות בגלל אלרגיה ללקטוז ועכשיו אני עם הטבעת, זה דיי אחלה

למעלה