גלולות בצבא

break of dawn

New member
גלולות בצבא

התגייסתי לפני שבוע, אני עדיין בטירונות ואני רוצה להתחיל לקחת גלולות.
קראתי קצת באינטרנט אבל לא בדיוק הצלחתי להבין למי אני אמורה לפנות קודם. לקבוע פגישה עם החופל שיפנה אותי לרופאת נשים?
אני צריכה כל חודש לקבוע מחדש פגישה עם חופל, לקבל הפנייה, ללכת לרופאת נשים, לקבל מרשם וללכת לקנות? זה נשמע לא נוח...
לקחתי בעבר גלולות אבל הפסקתי לפני שנה.
אשמח להסבר מפורט כדי שאדע בדיוק מה לעשות וכמה זה יעלה לי, תודה רבה :)
אגב, המפקדות לא יודעות מזה נכון?

antreprize

New member
תבקשי מהחופ"ל תור לרופא.

החופ"ל עצמו לא יכול להפנות אותך לרופאת נשים. אני לא חושב שזה יעלה לך, לדעתי הצבא מספק גלולות כמו כל תרופה אחרת.

המפקדות לא ידעו, כל העניינים הרפואיים שלך חסויים אלא אם זה נוגע למישהו אחר.

antreprize

New member
אני לא יודע אם יש הגבלות כלשהן לגבי גלולות,

אבל באופן כללי רופא יכול לרשום תרופות בכמות שתספיק ליותר מחודש. תשאלי את הרופא, זה הכי פשוט בעולם.

רותיקוש

New member
גם מתלבטת בנושא

היי, אני חדשה כאן בפורום ואני האמת חושבת גם להתחיל לקחת גלולות. לא מזמן התחלתי לצאת עם מישהו רציני וכאלה..
השאלה שלי היא איך יודעים איזה גלולות מתאימות לך? כלומר צריך לבקש מהרופא סוג מסויים או שלסמוך עליו? הרי לחלק מהגלולות יש תופעות לוואי ולחלק פחות - זה מה שלפחות שמעתי..

רוח הנבואה נחה עלי

ובחזוני אני רואה שעד מחר תהיה כאן עוד תשובה ממשתמשת שנרשמה החודש (בלי קשר לזו שפתחה את ההודעה המקורית) שתשווק את האופן בו אחת מרשתות הפארם מספקת את הגלולות הרגילות מהאזרחות לחיילות שמציגות מרשמים צבאיים.

only12

New member
אם אני זוכרת נכון

יש רשימה של רופאות נשים צבאיות בכל הארץ
היא תלויה על כל שירותים בצבא בערך, תבדקי אם את צריכה הפנייה מרופא היחידה
בכל אופן הרופאה תיפגש איתך, תשאל אותך שאלות ואולי תשלח אותך לבדיקות דם ותקבע לך סוג של הגלולות.
בעיקרון בכל חר"פ יש בית מרקחת שם תקחי את הגלולות.
לדעתי יתנו לך מרשם שמספיק ל3-4 חודשים...כמו באזרחות

Inbalrez

New member
אז ככה

בשביל לקבוע תור לרופאת נשים צבאית לא צריך שום הפניה, פשוט להתקשר ולקבוע. הרשימה נמצאת כמו שאמרו לך בכל שירותי נשים בצבא.
באותה רשימה יש גם רופאות נשים אזרחיות. כדי לקבוע תור לרופאת נשים אזרחית צריך ללכת לחופ"ל, לבקש תור לרופא ואז לקבל מהרופא הפניה (ומשהו שנקרא אסמכתא תקציבית) לרופאה האזרחית. ברגע שיש לך הפניה את מתקשרת וקובעת תור באופן עצמאי. חשוב להביא איתך את האסמכתא התקציבית - זה התשלום מצה"ל לרופאה על התור ובלי זה לא יקבלו אותך.

מרופאת הנשים את מקבלת מרשם (ליותר מחודש, אבל לא זוכרת בדיוק כמה, אולי שלושה חודשים), ועם המרשם את הולכת לבית מרקחת צבאי או כזה שמקבל מרשמים צבאיים ולוקחת את הגלולות.

בקיצור, זו פרוצדורה אפשרית אבל די מסורבלת.

קחי בחשבון שאם בסדיר תהיי בקופת חולים אזרחית ואת לא לחוצה להתחיל גלולות הרגע אולי שווה לחכות, כי אז זה הרבה פחות סיבוך - רק קובעים תור לרופאת נשים, מקבלים מרשם והולכים לקבל אותו.

למעלה