גלולה קטנה ומשוננת

גלולה קטנה ומשוננת

כל המילים ע"י אלאניס מוריסט כל ההלחנות ע"י אלאניס מוריסט וגלן באלרד הופק ע"י גלן באלרד תאריך שחרור: 13.6.1995 מכירות: כ- 35 מיליון עותקים (28 מיליון נמכרו רק בשנתיים הראשונות ליציאתו, 16 מיליון מהם אז נמכרו רק בארה"ב) זוכה 4 פרסי גראמי 1995, שהה 118 שבועות במצעד האלבומים הנמכרים בבילאבורד. כל מה שאני באמת רוצה אני צריך לדעת מושלם יד בכיס מעברך נסלחת אתה לומד מכף רגל ועד ראש מרי ג'יין אירוני לא הדוקטור תתעורר ביתך

כל מה שאני באמת רוצה

כל מה שאני באמת רוצה האם הלחצתי אותך הסוודר שלי הפוך ומהופך ואתה אומר כמה הולם אני לא רוצה לדבר על הכל היום אני לא מתכוונת לקרוע אותך לגזרים אתה רואה אבל שאני לא יכולה להשתלט על זה ואז אנתר לפני שהיריעה תשמע תכה אותי עם סרגל מחודד וזה יעיף אותי לרצפה אם לא הייתי שם בכלל אם יכלתי רק לצוד את הצייד וכל מה שאני באמת רוצה זו סבלנות דרך להרגיע את הקול הזועם וכל מה שאני באמת רוצה זו גאולה האם התשתי אותי (לעייף) אתה מוכרח לדעת למה אני אכזרית וגלויה בהכל אני נאכלת ע"י הצמרמורת של הבדידות אני כמו אסטלה אני אוהבת להרים את זה ואז את זה לירוק (לעשות סמוחטה...) אני מתוסכלת מהאפתיה שלך (אדישות) ואני חרדה משחיטות של הדרכים שנמצאים באדמה הזאת אם יכלתי להכיר את אלוהים ואני מוקסמת מהאיש הרוחני אני השפלתי מהכניעה שלו לטבע מה לא הייתי נותנת כדי למצוא נפש תאומה מישהו לשתף איתו את כל הזבל הזה ומה לא הייתי נותנת בשביל למצוא מישהו מקורב עזוב אותי, בוא נדבר עלייך לדקה עזוב אותך, בוא נדבר רגע על החיים הקונפליקטים, השגעונות והצליל של העמדות פנים נופל מסביב...מסביב למה אתה משותק באימה משקט הנה לך תמודד עם זה - (הדיסק לא נתקע.. זה השקט) חשבת על החשבונות, האקסית, המועדים האחרונים שלך או מתי אתה חושב שאתה הולך למות או כמה קרוב אתה להטרדה הבאה וכל מה שאני צריכה עכשיו זה מגע אינטלקטואלי נשמה שתחפור את הבור עמוק יותר ואין לי שום פיתרון לזמן חוץ מהתעופפות אם יכלתירק לרצוח את הרוצח כל מה שאני רוצה זה איש שוחר שלום מקום למצוא מכנה משותף וכל מה שאני רוצה זה מישהו שמשדר על אותו הגל וכל מה שאני באמת רוצה זו איזושהי נוחות דרך להתיר את האזיקים מידיי וכל מה שאני באמת רוצה זה איזשהו צדק

אתה צריך לדעת

תרגישו חופשי לתקן את התרגום, הוא לא מושלם במאה אחוז. אתה צריך לדעת אני רוצה שתדע שאני שמחה בשבלכם אני לא מבקשת כלום חוץ מהטוב ביותר בשבלכם גרסה ישנה שלי האם היא מעוותת כמוני האם היא תרד לך בזירה האם היא מדברת בצורה מרשימה ויהיה לה את התינוק שלך אני בטוחה שהיא תיהיה אימא נהדרת כי האהבה שנתת ועשינו לא היתה מסוגלת שתתרחב על ידך, לא וכל פעם שאתה אומר את שמה היא יודעת איך קראת והחזקת אותי עד שמתת עד שמתת, אבל אתה עדיין חי ואני כאן כדי להזכיר לך על הבלאגן שהשארת שברחת זה לא פייר להכחיש אותי מהשבועה שיצרתי וזאת שנתת לי אתה, אתה, אתה צריך לדעת אתה נראה לא מאיים (כאילו לא נראה כאילו הולך להיות מניאק), הדברם נראו שלווים אני לא ממש בדויק (נראת מאיימת ושלווה..), חשבתי שאתה אמור לדעת האם כבר שכחת ממני אדון. רמאות אני שונאת להפריע לך באמצע הארוחה זו היתה סטירה בפרצוף, המהירות שהחלפתי ואתה חושב עליי כשאתה מזי#@ אותה כי הבדיחה שהשכבת במיטה זאת אני ואני לא מתכוונת להעלם במהירות שאתה מצמצם את עינייך, ואתה יודע את זה וכל פעם שאני קובעת התחייבויות מישהו אחר חוזר אני מקווה שתרגיש את זה... אתה בכלל יכול להרגיש את זה

מושלם

מושלם לפעמים זה לגמרי לא מספיק אם אתה חסר פגמים, אז אתה תנצח את האהבתי אל תשכח לכבוש את המקום הראשון אל תשכח להשאיר את החיוך על פנייך תיהיה ילד טוב תנסה קצת יותר קשה קיבלת את ההתקבלות וגרמת לנו לגאווה כמה זמן עד שתפשל כמה פעמים אני צריך להגיד לך להזדרז עם כל מה שאני עושה בשבילך המקסימום שאתה יכול לעשות זה להשאר בשקט תיהיה ילדה טובה אתה מוכרחה לנסות קשה יותר זה פשוט לא היה טוב מספיק כדי לגרום לנו לאושר אני יחיה דרכם אני יהפוך אתכם למה שאני לעולם לא הייתי אם אתה הכי טוב, אז אולי גם אני משווה אליו, משווה אליה אני עושה רק בשביל הטובה הארורה שלך מה הבעיה...למה אתה בוכה תיהיה ילד טוב תדחף רחוק יותר עכשיו זה לא היה מהר מספיק כדי לגרום לנו לאושר אנחנו נאהב אותך פשוט בדרך שאתה אם אתה מושלם

יד בכיס

יד בכיס אני חסרת פרוטה אבל שמחה אני ענייה אבל מיוחדת אני פגיעה אבל בריאה אני מסטולית אבל מיוסדת אני שפויה אבל מוטרפת אני אבודה אבל אופטימית, כפרה (
סתם בשביל הצחוק... "חומד") ומה אם בזה מסתכם הכל זה אומר שהכל הולך להיות בסדר, בסדר, בסדר כי יש לי יד אחת בכיס והשניה נותנת לך שלום אני מרגישה שיכורה אבל אני פיכחת אני צעירה אבל תחת חובות אני עייפה אבל עובדת אני אכפתית אבל חסרת מנוחה אני כאן אבל באמת נעלמתי אני טועה ומצטערת baby מה אם בזה מסתכם הכל זה אומר שהכל עומד להיות די בסדר כי יש לי יד אחת בכיס והשניה מפליקה בסיגריה מה אם בזה מסתכם הכל זה אומר שלא הבנתי כלום עדיין כי יש לי יד אחת בכיס והשניה נותנת סימן של "פיס" אני חופשיה אבל ממוקדת אני חיוורת אבל חכמה אני קשה אבל חברותית אני עצובה אבל צוחקת אני אמיצה אבל חרא של שפן (באנגלית "צ'יקן" כפחדן שווה ל"שפן") אני חולה אבל יפה, חבר'ה מה אם בזה מסתכם הכל זה אומר שאף אחד לא הבין כלום עדיין כי יש לי יד אחד בכיס והשניה מנגנת על הפנסתר מה אם זה מסכם הכל, חבריי זה אומר שהכל פשוט בסדר,בסדר,בסדר כי יש לי יד אחד בכיס והשנייה מסמנת לעצור למונית

דרכך

מעברך חכה שנייה בנאדם בטאת את שמי בצורה לא נכונה לא חיכת לכל האינפורמציה לפני שגירשת אותי חכה שנייה אדוני אני טוב בלפגוע ברגשותיי ראית אותי כבובה מלבלבת שנטענת מאחורה וקיבלת כרטיס לארוחת התנסות (אני ינסה לתרגם את זה בצורה שיותר מתאימה לשפה העברית) אני לא רואה אותך בעיניים אני יודעת מעברך אני לא מרגישה אותך באוויר אני הולכת דרכך ראית אותי כבדיחה ראית אותי כילדה דפקת מבט ארוך ורציני על התחת שלי ואז שיחקת לרגע גולף לחיצת ידך היא כמו דג שמת אותי בראש הכותרות (את המשפט הזה יש בעיה גדולה לתרגם לעברית... כי אלאניס מתכוונת י'עני למשפט דו משמעי - you took me out to 69 you took me out to wine dine, אז עשית מה שיכלתי) לקחת אותי לסעודה טובה ולתנוחת 69 ולא שמעת ממני שום מילה דפוקה אחת פזמון... וואו! (
) שלום לך אדון. בנאדם לא חשבת שאני אחזור לא חשבת שאני יופיע עם הצבא שלי ועם התחמושת על גבי עכשיו שאני גברת.משהו עכשיו שאני מולטי מיליונרית חיפשת בקרטיד את שמך ולא הבנת לא הוא לא שם

נסלחת

נסלחת אתה יודע כמה קתוליות, אנחנו, ילדות יכולות להיות החלטנו לעצמנו הרבה זמן מאוחר מידי אני לעולם לא אשכח כמה מבלבל זה היה ללא כיף וללא רגשות אשם החוטאים, המושיעים, הכמרים נטולי האהבה אנחנו נתחשבן יום ראשון הבא (יום הקדוש לקתולים) לכולנו היו את הסיבות שאנחנו נמצאים כאן לכולנו יש דבר או שתיים ללמוד כולנו צריכים משהו להאחז בו בחוזקה זה מה שעשינו שרתי הללויה במקהלה אני חשפתי עם המעשים האפלים ביותר שלי לאדם הקנאי אחיי לעולם לא הלכו לפי אמונה עיוורת על מה שעשו אבל אני עשיתי ועוד איך בשמו של האבא, הסקפטי והילד היתה לי עוד שאלה מטופשת עכשיו מה שלמדתי - דחיתי אבל אני מאמינה עוד פעם אני ישרוד את התוצאות של האינקויזציה הזאת אני אקפוץ לתוך המעיין, בגורלי איהיה נסלחת לכולנו יש אשליה בראשנו לכולנו יש את ההחלטות שלנו לגבינו כולנו היינו חייבים להאמין במשהו זה מה שעשינו

אתה לומד

אתה לומד אני ממליצה ללב לך להרמס על ידי כל אחד אינ ממליצה לך להסתובב ערום בסלון שלך לבלוע את זה (איזו גלולה משוננת וקטנה) זו הרגשה טובה (שוחה לי בתוך הבטן) חכה עד שהאבק ישקע אתה חי, אתה לומד אתה אוהב, אתה לומד אתה בוכה, אתה לומד אתה מפסיד, אתה לומד אתה מדמם, אתה לומד אתה צורח, אתה לומד אני ממליצה לך לעשות מעבר ליכולתך בכל דבר לגמרי ממליצה אני ממליצה לך לתקוע את הרגל בתוך הפה בכל פעם תרגיש חופשי תזרוק את זה (האזהרה חוסמת אותך מהרוח) תרים את זה (אל הקרניים) אתה מחכה ורואה כשהעשן מתבהר תתיש את זה (בדרך שילד בן שלוש היה עושה) תפשיר את זה (במוקדם או במאוחר זה מה שתעשה) מכבי האש מתאספים סביב הבלאגן אתה מתאבל, אתה לומד אתה נחנק, אתה לומד אתה צוחק, אתה לומד אתה בוחר, אתה לומד אתה מתפלל, אתה לומד אתה שואל, אתה לומד אתה חי, אתה לומד

מכף רגל ועד ראש

מכף רגל ועד ראש לא היתה לי ברירה אלה לשמוע אותך אתה הבהרת את העמדה שלך פעם אחר פעם אני התלבטתי לגבי זה אתה מתייחס אליי כאילו אני נסיכה אני לא התרגלתי לאהוב את זה אתה שואל איך עבר עליי היום אתה כבר כבשת אותי למרות שזאת אני ואל תפחד אם אני יתאהב מכף רגל ועד ראש ואל תפתע אם אני יאהב אותך בזכות מה שאתה אני לא יכלתי להשפיע בזה, אתה אשם בהכל האהבה שלך גדושה וגורמת לי להאמין ללא ספקות אתה הרבה יותר אמיץ ולכן הבאתי לך על זה קרטיד (הערכה) זה לא מס' שפתיים (דברים שנאמרים כדי לצאת מידי חובה) אתה ההנבת פרי של הדברים הלא מותנאים אתה עצרת את נשמיתך ואת הדלת בשבילי תודה על הסבלנות שלך אתה המאזין הטוב ביותר שאי פעם הכרתי אתה החבר הכי טוב שלי חבר טוב עם תוצאות חיוביות מה לקח לי כל כך הרבה זמן אני לעולם לא הרגשתי כך אי פעם בעבר אני אף פעם לא רציתי משהו רציונל (הגיוני) אני מודעת עכשיו לפחות כך אני חושבת (זה מה שהיא אומרת בהופעות - at least i'm thinking) אני מודעת עכשיו

מרי ג'יין

מרי ג'יין מה העניינים מרי ג'יין,עבר עלייך יום קשה בזמן ששמת על השלט "נא לא להפריע" על דלתך הפסדת שוב את עבודתך, כמה חבל נראה שאין לך עוד חשק לרקוד אי פעם (שוב, תרגישו לתקן..במיוחד את הפזמון הזה) זו דרך ארוכה למעטה ברכבת ההרים הזאת נכנסו במכונית המתנגשת היום כולן (מכוניות מתנגשות שיש בלונה פארק) ואת היית בה אני שומעת שאת סופרת שוב כבשים, מרי ג'יין מה הטעם להמשיך לחלום שוב אני שומעת שאת מאבדת שוב משקל, מרי ג'יין חשבת אי פעם את מי את מפסידה בשביל זה ובכן זה מהירות מרבית בכיוון הנגדי יש רק עוד כמה חבלות ואם זו הדרך - את בראש הכותרות בבקשה תיהיה כנה מרי ג'יין את מאושרת? בבקשה אל תסתירי את דמעותייך את האבירה המתוקה ביותר ואת הולכת עכשיו בדרכך את החפת מפשע הגדולה האחרונה וזה הסיבה שאני אוהבת אותך (שקט) אז קחי את הרגע מרי ג'יין ותיהיה אנוכית אל תדאגי על המכוניות שהלכו כל מה שחשוב מרי ג'יין זה החופש שלך תמשיכי להיות חמימה, יקירתי תמשיכי להיות חמימה (נו, אלאניס משתמשת במטאפורה.. בעברית זה לא נשמע טוב "תמשיכי לייבש") אמרי לי אמרי לי מה העניניים מרי ג'יין 7 פעמים נאמרת המילה מרי ג'יין

אירוני

אירוני איש זקן שמלאו לו תשעים ושמונה זכה בלוטו ומת יום אחרי זה כמו זבוב שחור בשארדונה שלך (יין יבש לבן יקר) זו מחילה מעונש מוות באיחור של שתי דקות אחרי אין זה אירוני... לא חושבים? זה כמו גשם בחתונה שלך (דיברנו למה זה אירוני.. חתונה קתולית - אחד לכל החיים, היא בחוץ, גשם - שמלה לבנה - שקוף, גשם - מעקב את כולם) זה טראמפ חינם אחרי שכבר שילמת זו העצה הטובה שפשוט לה לא הקשבת ומי היה חושב שזה הגיוני (אל תנסו למצוא במילון ש- it figures זה "זה הגיוני"..אבל זה נכון) אדון. שהולך רק על בטוח פחד לטוס הוא ארז את המסוודה שלו ונפרד מילדיו בנשיקה הוא חיכה כל החיים הארורים שלו לטיסה הזאת ואז כשהמטוס התרסק הוא חשב "אין זה נחמד...?" ואין זה אירוני?... לא חושבים? ובכן לחיים יש דרך מצחיקה להערים עלייך כשאתה חושב שהכל נכון והכל הולך בסדר ובכן לחיים יש דרך מצחיקה להושיט לך עזרה שאתה חושב שהכל הולך גרוע ומתפוצץ לך בפרצוף בעיות תנועה בזמן שאתה כבר מאחר שלט "העישון אסור" בזמן העישון שלך זה כמו 10,000 כפיות שכל מה שאתה צריך זה סכין זה כמו להכיר את גבר חלומתיי ואז את אישתו היפיפיה אין זה אירוני?... לא חושבים? יותר מידי אירוני.. וכן, ככה אני חושבת ובכן לחיים יש דרך מצחיקה להערים עלייך לחיים יש דרך מצחיקה, מצחיקה, להושיט לך עזרה להושיט לך עזרה

לא הדוקטור

לא הדוקטור אני לא רוצה להיות המילוי שהוואקום כולו שלך אני לא רוצה להיות הכוס "מאלט" (בירה שחורה) וויסקי שמוחבאת מתחת לפקק אני לא רוצה להיות הדגל אם הרוח לא שלי תתן לי אוויר צח אני לא רוצה להיות מעורצת רק מהדברים שאני מציגה בך אני לא רוצה להיות הביביסיטר שלך אתה ילד כבר גדול עכשיו אני לא רוצה להיות אימא שלך אני לא נשאתי אותך 9 חודשים ברחמי תראה לי את הדלת האחורית שעת ביקורים היא ב- 16:51 ואם אופיע ב- 18:10 אני כבר אדע שתחפש איזושהי דרך להערים עליי להשגיח על הבקבוק הריק עם החורים לארוך הפקק אתה רואה שזה יותר מידי בשביל לשאול ואני לא הדוקטור אימא שלך, לא אני לא רוצה להיות המטאטא של הקליפות ביצים שדרכת עליהן אני לא רוצה להיות החצי המשלים שלך אני מאמינה ש-1 ועוד 1 יוצרים 2 אני לא רוצה להיות האוכל או האור מהמקרר שעל הפרצוף שלך בחצות הלו, מה בא לך לאכול? אני לא רוצה להיות הדבק שמדביק את החתיכות שלך ביחד אני לא רוצה להיות האלילה שלך, תראה, האלילות הזאת גבוהה ויש לי פחד גבהים אני לא רוצה לחיות בסגנון של מקרה ש"ראית איך עושים אותו לפני" בבקשה תפתח את החלון אחרון חביב (נאמר רק בהופעות... last but not least) אני לא רוצה לחיות על איזה יום שהמוטו שלי הוא על השבוע שעבר אני לא רוצה להיות אחראית על הלב הסדוק שלך, זה פצע מוכה אני לא רוצה להיות התחליף לסיגריה שאתה שואף מה אתה מודה לי? על מה אתה מודה לי בכלל?

תתעורר

תתעורר אתה אוהב שלג אבל רק אם הוא חם אתה אוהב גשם אבל רק אם הואיבש אין ערך סנטימנטלי לשושנה שנפלה לך על הרצפה אין יסוד לתירוץ שאתה מעניק לי ואני אותו לוקחת כי זה פשוט שלא, כי זה הרבה יותר פשוט שבכלל לא, ואצלך יחס לעולם לא גורר יחס אתה אוהב כאב אבל רק אם הוא לא כואב מספיק אתה יושב... ומחכה... לתגובה יש אטרקציה ברורה לשביל ההתנגדות בחיים שלך (אטרקציה - משיכה) אבל יש סלידה ברורה שלא משקפת את ההתעקשות שתוכל לגרום שתנסה הלילה כי זה פשוט שלא כי זה הרבה יותר פשוט שבכלל לא ואצלך יחס לעולם לא גורר יחס אצלך אצלך אצלך אצלך אצלך אין אהבה אין כסף אין עוד רגש מרטיט יש ילדון ערום שרועד וחושש וראשו בתוך ידיו ויש ילדה קטנה עם הערכה נמוכה שחסרת סבלנות להרים את ידיה כי זה פשוט שלא כי זה הרבה יותר פשוט שבכלל לא ואצלך יחס לעולם לא גורר יחס אצלך אצלך תקום, תקום, תקום, תצא מזה תקום, תקום, תקום, תצא מזה תלך, תעוף מפה סבלתי מספיק
(בהופעות היא אומרת "תעוף מפה לעזעזל") תקום, תקום, תקום, תצא מזה תתעורר

ביתך../images/Emo82.gif

ביתך אני נכנסתי לביתך עולה במדרגות פותחת את הדלת בלי לצלצל בפעמון צועדת במסדרון לתוך החדר שלך איפה שאוכל להריח אותך ואני לא אמורה להיות פה ללא אישור לא אמורה להיות פה האם תסלחי לי אהבה אם אני ארקוד במקלחת שלך האם תסלחי לי אהבה אם אשכב במיטתך האם תסלחי אם אחכה כל אחר הצהריים אני השלתי את בגדיי לבשתי את הגלימה שלך הולכת למגירה ומוצאת את הבושם שלך יורדת לחדר המוזנח מוצאת את הדיסקים שלך ואני מפעילה את הג'וני (ג'וני מיטשל) ואני לא אמורה להשאר הרבה זמן, אתה אמור להגיע בקרוב לא אמורה להשאר זמן רב האם תסלחי לי אהבה אם אני ארקוד במקלחת שלך האם תסלחי לי אהבה אם אשכב במיטתך האם תסלחי אם אחכה כל אחר הצהריים אני מדליקה את הכותרת שלך אני רצה למקלחת ואני מבחינה בפתק שהונח על השידה שלך היה רשום בו: "שלום אהובי, אני אוהבת אותך כל כך אהובי נפגש בחצות..." ולא, זה לא היה הכתב שלי אני הולכת מפה לא הכתב שלי אז תסלחי לי אהבה אם אני אבכה במקלחת שלך אז תסלחי לי אהבה על המליחות שבמיטתך אז תסלחי לי אהבה אם אחכה כל אחרה"צ

Rוית

New member
משעשע אותי התירגומים שלך

כי תירגמת את זה לפי שמיעה ולא תמיד לפי המילים ,וזה הצחיק אותי כי בדיוק נתת את הלינק של האתרים ששיבשו את המילים.. אבל פה זה לא אותו מקרה כי אנגלית ועברית ידועות בקשיי תרגום בינהן
בכל מקרה- "לבשתי את הגלימה שלך"="לבשתי את החלוק שלך" "יורדת לחדר המוזנח"="יורדת לחדר עבודה" אם אני לא טועה.. "אני מדליקה את הכותרת שלך"="אני מדליקה קטורת" "אני רצה לאמבטיה"=זה פירוש מילולי, התירגום הממשי לRUN A BATH זה בעצם לפתוח את המים באמבטיה ולתת למים לזרום.. אמיל, סליחה על כל התיקונים, ממש נכנסתי לזה

Rוית

New member
ושוב אני רוצה גם ../images/Emo9.gif

"לא הדוקטור" אני לא רוצה להיות המילוי אם החלל הוא רק שלך אני לא רוצה להיות הכוסית הבודדה של מאלט ווסקי שלך שמסתתרת במגירה התחתונה שלך אני לא רוצה להיות הפלסטר אם הפצע כולו שלך תלווה לי קצת אוויר צח אני לא רוצה להיות מוערצת על מה שאני בקושי מייצגת לך אני לא רוצה להיות הבייביסיטר שלך, אתה ילד מאוד גדול עכשיו אני לא רוצה להיות אמא שלך אני לא נשאתי אותך ברחם שלי 9 חודשים תראה לי את הדלת האחורית. שעות ביקור הם 9 עד 5 ואם אני אגיע ב6:10 האם אני כבר אדע שמצאת דרך כלשהי להגניב אותי פנימה תתעלמי (לדעתי הוא אומר לה) מהבקבוקים הריקים עם החורים בתחתית, את מבינה, זה יותר מידי לבקש ואני לא הדוקטור אני לא רוצה להיות המטאטאת של הקליפות ביצים שאתה דורך עליהן אני לא רוצה להיות החצי השני שלך, אני מאמינה ש1 ועוד 1 נותן 2. אני לא רוצה להיות האוכל או האור על פניך מהמקרר בחצות היי, למה אתה רעב? אני לא רוצה להיות הדבק שמחזיק את החתיכות שלך (=אותך) יחד אני לא רוצה להיות האלילה שלך, תראה המקדש הזה גבוה ואני מפחדת מגבהים אני לא רוצה לחיות דרך מקרים שקרו לאחרים, בבקשה, פתח את החלון אני לא רוצה לחיות על יום כלשהו שהמוטו שלי הוא שבוע הבא, אני לא רוצה להיות אחראית על הלב הסדוק שלך והפעימות הפצועות שלו אני לא רוצה להיות התחליף לעשן שאותו אתה שואף מה אתה מודה לי? בשביל מה אתה מודה לי? וידוי קורע לב - תמיד חשבתי שהיא אומרת "WHAT DO YOU THINK ME, WHAT DO YOU THINK ME FOR" כלומר, מה אתה חושב שאני.. חחח נו, מי ידע שתמיד אפשר ללמוד על טעויות

Rוית

New member
מרי ג'יין.. אחחח אני משניה לשניה

נזכרת בגאונות של JLP!!!! ממ "הפסדת שוב את עבודתך" = "הפסדת את מקומך בתור שוב" כלומר איבדת את המקום שלך אם זה במקומות סתם כמו הסופר או אם זה המקום שלך בבית, בעולם.. ולמה? כי כנראה היא מפחדת מידי לעמוד על שלה, להביע את דעתה.. הפזמון שאכן קשה לתירגום, לדעתי צריך להיות: "זו דרך ארוכה למטה ברכבת הרים הזו חשמלית ההזדמנות האחרונה(חשמלית=אמצעי תחבורה שהוא כמו רכבת רק שהיא נוסעת בכבישי העיר בין המכוניות ממש) ירדה מהפסים. ואת עליה (על החשמלית)" ועוד משהו קטן: ואם זו הדרך - את בראש הכותרות = If that's the way You insist on heading = "אם זו הדרך שאת מתעקשת להמשיך בה" כלומר יהיו עוד הרבה מהמורות בדרך אם זו הדרך שתמשיכי בה ולא תעמדי על שלך כמו שאת צריכה... ו"אל תדאגי על המכוניות שהלכו" = "אל תדאגי על המכוניות שעוברות" אני תמיד, אבל תמיד שאני שומעת את השורה הזו, אני מדמיינת מישהי שעומדת מול כביש שבו מכוניות נוסעות והיא עם גבה אל הבית אבל היא נחושה לעזוב.. סוף סוף מרי ג'ין עמדה על שלה
ובגלל זה אלאניס אומרת לה להתעלם מהתנועה ולא להתחרט ולעזוב.

Rוית

New member
השורה הראשונה רק-

"אני ממליצה לתת ללב שלך להרמס ע"י כל אחד" שורה מאוד חזקה ומוזרה... רואים שהיא באה מכאב וציניות כאחד..

Rוית

New member
השורות הראשונות של פורגיוון

You know how us Catholic girls can be We make up for so much time a little too late אתה יודע איך אנחנו, הבנות הקתוליות, יכולות להיות, אנחנו מפצות על כ"כ הרבה זמן, יותר מידי מאוחר... ובסוף "בגורלי איהיה נסלחת" זה אמור להיות "האם יסלחו לי" כלומר האם אני אעשה את כל הדברים האלו שהיא שרה עליהם בגשר הזה, האם אז יסלחו לה.. שיר חזק!!

Rוית

New member
אפשר לנסות גם?

זה ממכר לתרגם ככה שירים! אז "דרכך" בגירסה שלי (סורי אמיל שגנבתי לך רעיון
) חכה שניה בנאדם ביטאת את שמי לא נכונה לא חיכת לכל המידע לפני שסובבת אותי (הסיבה שפירשתי את זה ככה כי משום מה אני רואה את זה כסיצואציה של שני אנשים במיטה ואחד שלא ממש אכפת לו מאלאניס ורוצה אותה בשביל דבר אחד.. אבל היי, אולי זה רק המוח שלי... ממממממ) חכה דקה אדוני אתה די פגעת ברגשותי אתה רואה אותי כבובה חמודה-שנטענת-בגבה ויש לך טעם של כרטיס אוכל (לדעתי הכוונה שנשאר לו אחרי החוויה עם אלאניס טעם מר בפה בצורה מטאפורית.. מישהו מבין אותי?) אני רואה דרכך אני יודעת דרכך (באמת קשה לתרגם את זה, כל הכבוד לאמיל!) אני מרגישה דרכך אני הולכת דרכך לקחת אותי כבדיחה לקחת אותי כילדה נתת מבט ארוך על התחת שלי ואז שיחקת גולף קצת לחיצת ידך כמו דג (רפויה) אתה טופח לי על הראש לקחת אותי למסעדה מובחרת, "עשית לי" 69 (אמיל תרגם את זה יותר טוב) אבל לא שמעת למילה מזורגגת (מילה מצחיקה) אחת שאמרתי פזמון שלום לך אדון בנאדם. לא חשבת שאני אחזור לא חשבתי שאני אצוץ עם הצבא שלי והתחמושת הזו על גבי כעט שאני "ה"גברת (איך מתרגמים את זה?!) כעט שאני זיליונרית (אחלה מילה) אתה סורק את הקרדיט לשמך ותוהה מדוע הוא לא שם. פזמון

למעלה