גלובליזציה

יוני נ

New member
גלובליזציה

אני לא מבין משהו. מה הרעיון שלכם ? למנוע את תופעת הגלובליזציה? הרי ברור שלא תצליחו במשימה. השתלטות תאגידי ענק זו תופעה טבעית וחיובית שתורמת לנו כתושבי כדה"א. אז מה יש לנו? חבורה של יפי נפש שרוצים לשנות את העולם ? לא עוזר כל כך...

J o s e p h

New member
ידיד יקר, קרא יותר ממשפט ראשון...

ידיד יקר, ג´ון מיינרד קיינס בין אבות הכלכלה החופשית טען בשעתו כי הקפיטליזם הוא כמו חיה פרועה. כזו שיכולה להביא תועלת רבה, אך ללא ריסון מתאים עשויה גם להביא נזק רב. אני לא יודע עד כמה אתה יודע מה ההשלכות של הגלובליזציה במתכונתה הנוכחית, וכמה חשבת אם בכלל לפני ששיגרת את שאלתך לפורום. אני מניח שאילו היית מודע יותר לדברים לא היית שואל שאלה מגוחכת כזו. אף אחד לא רוצה למנוע גלובליזציה, זהו כורח חיובי שמאפשר למדינות שונות להשקיע את מירב המשאבים היכן שמצוי יתרונן היחסי. המשימה היא כבדה יותר ממה שאתה משער בנפשך. אם אתה חושב שמונופוליזם של תאגידי ענק זו תופעה חיובית, ואם אתה חושב שריכוזיות כלכלית באיצטלה של שוק חופשי זו תופעה חיובית, ואם אתה חושב שהפערים הכלכליים בין מדינות העולם בכלל ובין אזרחי מדינות המערב בפרט היא ברמה סבירה אז אני שואל את עצמי האם אתה בכלל חושב או שמא זו הזיה. אני לא מתבייש שגם בזמן הווה אני מעז להסתכל קדימה אל עבר העתיד, התנהגות היען שלך ושל חברייך רק מקשה עלינו. אסונות שממוטטים חברה הם דווקא אלו שמתרחשים לאט לאט, הם המסוכנים ביותר. ראה הפצצה הדמוגרפית בישראל למשל. אני בעד גלובליזציה כזו שלא תבוא על גבם של החלשים, ואם תבוא אז שיוודאו שאותם אנשים לא יישלכו לרחובות. אסיים ידיד יקר בזאת: 1. שהלוחמים נגד העוול מראים את פניהם החבולים, אלא שנשמרו לנפשם (כמוך!) מגיבים בקוצר רוח. 2. למה לכם להתלונן, הם שואלים, נלחמתם נגד העול! כעת הוא נצח אותכם אז תשתקו! 3. מי שנלחם הם אומרים, שילמד להפסיד. זה שמחפש מאבק, נקלע לסכנה. זה שהולך בכוח אל יתלה את האשם בכוח. 4. הא, חברינו הנשמרים לנפשם, למה הטינה הזאת? האם אנו אויבכם, אנו - אויבי העוול? גם אם הלוחמים נגד העוול מנוצחים עדיין העוול איננו מוצדק!! 5. המפלות שלנו אינן מוכיחות דבר מחוץ לכך שאנו מעטים מדי - הנלחמים נגד הרשע, ומאלה המסתכלים מהצד אנו מצפים שלפחות ... יתביישו!! ח-ז-ק ח-ז-ק ו-נ-ת-ח-ז-ק אוהב, א ד ו א ר ד

גולדי2002

New member
קודם כל ברוך הבא

אנחנו לא פה בכדי למנוע את תופעת הגלובליזציה, אלא בכדי להחזיר אותה לתיקנה, וזה אומר לחוקק חוקים מגבילים על הסחר החופשי, ובכך להגביל כוחם של תאגידים, ולא לאפשר להם לעשות בכדור הארץ כרצונם, ללכלך ולזהם, להשתלט על אדמות ושטחים חקלאיים של מדינות (כמו באסיה, למשל, ששם מעסיקים אנשים וילדים בתנאי עבדות) לכרות יערות (כמו מקדונלד´ס, שכורתת יערות בכדי לספק שטחי מרעה לגידול בקר לשחיטה, ובכך מונעת מאזרחי אותה מדינה לגדל אוכל לעצמם), לדחוק תוצרת מקומית ועסקים קטנים ולעודד צריכה מקומית (ואני ממליץ גם על סחר חליפין), להתריע על הסכנות של תרבות הצריכה (ההשלכות האישיות, החברתיות והסביבתיות שלה) ולמצוא לה אלטרנטיבות שיעזרו לנו לחיות חיים שפויים בעולם נקי יותר. וכן, אנחנו יפי נפש שרוצים לקתן את העולם. וזה אפשרי. אבל יש לנו המון עבודה לפנינו. בסדר,
.

tomash11

New member
אני לא חבר קבוע פה...וגם...

וגם לא קראתי מליון הודעות פה אז בהחלט יכול להיות שאמרו את זה. כמו כן אני לא רוצה לפתוח פה שרשור עצבני אגרסיבי כי אז אני אהיה בבחינת מי שמעצבן ובורח... אבל...אם כבר העלו תהיות, אני תוהה גם , אם העובדה שהתנועות האנטי גלובליסטיות למינהן פשוט מזייפות בתקופה האחרונה ולא מצליחות להבחין בין הרע במיעוטו ובין הרע המוחלט, ובמקום לנסות לתקן את הרע במיעוטו, הן חוברות לרוע המוחלט ומנסות יחד להרוס את כל מה שמייצג מערביות וקפיטליזם?.. על כל מה ששני קודמי אמרו אני חותם לגמרי. התאגידים משתלטים לנו על הנשמה, אבל הבעיה היא שמי שבאמת יש לו כח אפקטיבי נגד התאגידים האלה, הוא ארגוני טרור למינהם וכל מי שמוכן להשתמש באמצעים פסולים ואני לא מדבר על לרסס גרפיטי אלא על לפגוע בנפש כדי להבהיר את הנקודה שלו. הבעיה היא שהפעולות נגד התאגידים לא ממש עוזרות, ואז אולי מתוך יאוש הארגונים האנטי, חוברים לכל התנועות האלימות ויחד מצמיחים תיאוריות מצמררות... עם כל הכבוד לכולם, מקדונלדס הוא תאגיד כלכלי, שהאינטרס שלו זה לעשות כסף. נכון שבמקביל ואפילו כתוצאה מכך, הוא מכופף פה ושם מדינות, אבל זה חלק מהמשחק הפוליטי כלכלי. זה לא ייעלם לעולם. נכון שהם טובחים פרות, אבל פרט מלמצוא אולי דרך הומנית קצת יותר להרוג את הפרות הללו, אתם לא מצפים שיעשו המבורגר מטופו נכון?.. מה שאני מנסה לומר זה, שאפילו אם מקדונלדס עושה דברים לא נחמדים ואפילו חמורים, הם עדיין לא יושבים במשרדי המנהלים ומתכננים איך להכניס למכלאות מליוני אנשים ואיך לשחוט אותם. קחו מהם מה שהם כן טובים בו ונטרלו את הרע, אל תלחמו בהם לגמרי, כי אז, נחטא למטרה.

yonabarak

New member
אני לא חובר לארגוני טרור

אני לא חובר לארגוני טרור. העובדה שיש לנו אויב משותף לא אומרת שיש קשר בינינו. לקפיטליזם והקולוניאליזם האמריקאי יש מתנגדים שונים מסיבות שונות. גם לנו, אזרחים וארגונים בלתי אלימים יש כוח ויכולת להתנגד לתאגידים. אפילו הפעולה הכי פשוטה כמו לקנות בדוכן בשוק המקומי במקום בסופר בקניון היא פעולה אנטי תאגידית. (ודווקא יש הרבה אנשים שעושים המבורגר מטופו) התאגידים כן מכניסים מליוני אנשים למכלאות, רק שהם לא שוחטים אותם, זה יהיה בזבוז של משאב כלכלי. הם מעבידים אותם תמורת שכר רעב.

Felicityy

New member
הממ..(פליסיטי חוזרת מחופש..)../images/Emo68.gif

ראשית,נכון שנראה כאילו הארגונים החברתיים בכלל ,והאנטי גלובליזציוניים בפרט נוטים לאלימות,מתוך יאוש. העובדה היא שהארגון(כביכול) הזה מכיל קבוצות רבות,וחלקן אלימות לשם אלימות. אבל עזוב את זה(אני מקווה שאני לא סתם כותבת ואתה באמת קורא את זה),מה שחשוב הוא מה אתה ואני חושבים ומרגישים. אני מודה שהדרך האלימה נראית כאחת שמניבה תוצאות מיידיות. השאלה היא האם תוצאות כאיילה אני רוצה,לרוב לא! שלטים הרוסים,חנויות מנופצות ובלאגן ברחובות אמנם נותן לי להרגיש כאילו יש עוד כמה אנשים שלא רואים את עתידם וחייהם ברביצה מול מקלט הטלוויזיה,אלא באקטיביזם. אבל מכאן ועד לחשוב שככה משו ישתנה,זו תמימות ילדותית,שגם אצלי מבצבצת ואני תמיד מכניסה אותה בחזרה למימדים של שערה מאחורי הגב.. לגבי המבורגרים ממשו שהוא לא חיה,אני לא אומרת מילה כי אני מחובבי ההמבורגר,ולאו דפקא מטופו. אבל כאן נכנס העניין שעליו אנו שוקדים כאן. המטרה היא להרים מעל פני הגלובליזציה את המסכה של חדשנות,שינוי,עזרה לחלש ודמוקרטיה לכל, ולהראות שכל אחד עושה כסף על גבם של איילה שאין,על גבם של התמימים שמאמינים למה שמספרים,על גבי ועל גבך. כך שאם מקדונלדס מוכרת לילדים המבורגר דרך אמצעים מדהימים ומשכנעים(בובות,גלידה בחינם וחוברות להפעלה בזמן שאתה מעמיס לבטן שלך עוד ועוד שומן מזעזע שבעיקר משמח את הרופא שיניים שלך ואת מנתח כלי הדם שלך בעתיד)אני כאן בשביל להתריע,להרתיע ובמיוחד להגיד ולהצביע על העניין. שלא תגיד שלא ידעת,לא אמרו לך,אכלת את זה שארוחת מזון מהיר היא "בריאה","מזינה" "ומספקת לילדך את הויטמינים החיוניים לו ליום שלם". כי כשמכניסים לצ´יפס(ובאמת שאני לא מביאה סיסמאות ריקות מתוכן אלא פרי של מחקרים בארה"ב שלא נעשו ע"י רשת המבורגרים..)חומר שממכר וגורם לך לרצות לאכול עוד(ואני לא מתכוונת לחומר שחלק מכנים אותו בשם טעם),אותו חומר שמוכנס למשקה הקוקהקולה,או הסיגריות,מישי צכה להגיד את זה,ואם יש צורך-שזאת תיהיה אני. ואל תגיד לי "קחו מה מה שהם כן טובים בו ונטרלו את הרע..כי אז נחטא למטרה",זאת משום שמה שהם טובים בו הוא למכור לי מזון סוג ד´ בעטיפה של מזון בריאות מלווה בסיסמאות וכתוביות ובמבצעים והגדלות. כך שמה שאני יכולה לקחת מתאגיד כמו מק´ הוא ממש כלום,פרט למניפולציה וחצאי-אמיתות,ואני לא מאמינה בחצאי אמיתות. כך שאם אני מורידה מעל פני כמה תאגידים את המסכות,זו המהפכה שלי,בלי לנפץ שום חלון או האשמה שהם מתכננים להכניס למכלאות מליוני אנשים. לראות את המציאות בצורה מפוקחת,דרך העיניים שלך,לא של התאגיד.

למעלה